Venäjän sensuurivirasto julkaisi käsikirjan homopropagandan tunnistamiseksi (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 7.1.2014 22:01
Toisin sanoen siis kielletään homoseksuaalisilta lapsilta ja nuorilta mahdollisuus saada tietoa siitä, että he voivat elää onnellista elämää omana itsenään. Itse asiassa kielletään heidän koko olemassaolonsa. Kai tästä puuttuu enää valtionapu itsemurhiin?
  • 2 / 11
  • ERKKI - VAASA
  • 7.1.2014 22:05
Kun tuossa ”Idän ihmemaassa” pimeyteen mennään niin tällä tiellä onkin sitten helppo jatkaa. Seuraavaksi kait Venäjällä otetaan käsittelyyn Martti Lutherin vuonna 1543 julkaisema kirja ”Juutalaisista ja heidän valheistaan” ja Adolf Hitlerin kirja ”Taisteluni”! Kunhan kummastakin opuksesta sanan ”Juutalainen/ Juutalaiset” tilalle vaihdetaan tilalle käsite Homot/Lesbot niin saadaankin oivallinen ohje siitä kuinka toimia HLBT - kansaa kohtaan näin 21. vuosisadalla.
On siinä Olympiakisaisäntämaa.
  • 3 / 11
  • TeemuAleksi
  • 8.1.2014 4:49
Homopalleron kanssa samaa mieltä.

Musta tää olympialaisten asiaan liittäminen on jotenkin outoa, kun ottaa huomioon, että Kiinassakin on ollut olympialaiset, enkä mä muista silloin kohistun näin kun nyt. Ilmiö on toki hyvä, mutta hämmästyttää mua silti. Kiva hämmästellä jotain positiivista.
  • 4 / 11
  • ERKKI - VAASA
  • 8.1.2014 12:12
Jo Pekingin Olympiakisojen aikaan raportoitiin niistä ilmeistä väärinkäytöksistä joita kohtuuttomiin mittoihin paisunut kisasuorituspaikkojen rakentaminen aiheutti monille tavallisille kiinalaisille. Olympiarakentamisbuumin yhteydessä heiltä vietiin asunnot joitten tilalle rakennettiin joko kisasuorituspaikkoja taikka majoitustiloja. Sama härski peli on jatkunut Šotsissakin. Moni tavallinen šotsilainen
on menettänyt kotinsa olympiakisapaikka- ja majoitusrakentamisen jalkoihin usein korruptoituneitten ja itsekin näistä ”kisoista” maallista ”hynää” taskuihinsa keräävien ja näkyvästi korruptoituneitten viranomaisten toimesta.
Erikseen sopii kysyä olisiko Šotsi yleensäkin oikea paikka ”talviolympialaisille” kun tuo alue tunnettiin jo Neuvostoliiton aikana meillä Suomessakin eräänlaisena Mustanmeren Rivierana jonne tehtiin paljonkin matkoja nimenomaan leudon, ”välimerellisen” ilmaston takia. Talvi-ilmastoa ajatellen Venäjällä esimerkiksi Nizhni Novgorod - aiemmalta nimeltään Gorki - olisi ollut sopivampi paikka talviolympialaisille joista on tullut Putinille pakkomielle samoin kuin Adolf Hitlerille olivat vuoden 1936 Berliinin olympialaiset.
Henkilökohtaisesti totean vain, että vastenmielisyyttäni nimenomaan näitä
Šotsin talviolympiakisoja kohtaan on lisännyt Venäjällä koko ajan kasvanut ja yleistä paheksuntaa herättänyt erilaisten vähemmistöjen, muittenkin kuin HLBT - ihmisten avoin syrjintä! Varmasti tuota ilmiötä esiintyi Pekingissäkin vuonna 2008 mutta se ei Kiinan sulkeutuneemman yhteiskuntarakenteen ja valvotumman tiedotuspolitiikan vuoksi sillä ei ollut sellaista näkyvyyttä kuin mitä Venäjällä nyt!
1960- ja 1970 - lukujen pelkästään kilpailuun ja suorituksiin painottunut kansa- ja oppikoulun urheiluopetus jo sai minut tuntemaan pelkästään kammoa koko urheilua kohtaan ja se on jatkunut näihin päiviin asti. Ehkäpä sen perusteella en koko aikuisiälläni 1970 - luvusta lähtien ole ollut kiinnostunut minkäänlaisesta huippu-urheilusta saati olympiakisoista! Tuntuu että kaikenlaisesta urheilutoiminnasta, ennen kaikkea olympiakisoista on tullut pelkästään bisnesmiesten ja läpikaupallistuneitten tahojen pelikenttä josta jalot, Lordi Coupertainin periaatteet ”nopealle, korkeammin, voimakkaimmin” ovat yhtä kaukana kuin lähin tähti on auringosta.
Sekä Kiinassa että Venäjällä on ymmärtääkseni homoseksuaalisuus ja homoseksuaalinen kanssakäyminen sinänsä laillista. Vaikka Kiinassa ei ole seksuaalivähemmistöjen kannalta yhteiskunnallisen syrjinnän kieltäviä lakeja, ymmärtääkseni Kiinassa ei kuitenkaan ole aktiiviseen syrjintään pakottavia lakeja niin kuin nyt on Venäjällä tämä julkisen "homopropagandan" kieltävä sensuurilaki.
  • 6 / 11
  • Ossi Halme
  • 9.1.2014 14:22
Aihe liitetään olympialaisiin, koska harva olympiaisäntä tekee tällaisia, myös ulkomaalaisia koskevia lakeja alle vuotta ennen kisoja. Kiinan tilanne on tältä osin erilainen, kuin mitä Venäjällä nyt tapahtui.

Ennen kaikkea kyse on Venäjän sisäpolitiikasta. Maa on presidenttivetoinen ja lait säädetään de facto Kremlissä. Parlamentille pitää antaa mahdollisuus puuhastella sellaisten lakien kanssa, joiden merkitys valtiollisten asioiden kanssa on pieni. Tämä laki sai suuren näkyvyyden ja vetosi populismiin. Se antaa kuvan, että parlamentti tekee jotain.

En yllättyisi, jos aloite lain muuttamiseksi tulisi aikanaan Kremlin suunnasta. On hyvä muistaa, että tämä maan itse säätämä laki voi olla "kauppatavaraa". Jos ja kun tulee tilanne, niin laki voidaan pyyhkäistä pois lakikirjasta ja siten osoittaa, että ihmisoikeuksista huolehditaan. Ajankohta riippuu kansainvälisesta tilanteesta tai siitä, miten lakia käytetään sisäpoliitiikan välineenä. Venäjällä on pitkät perinteet siitä, että isot muutokset tapahtuu nopeasti.
Venäjän laeissahan on on monia muitakin demokratia- ja ihmisoikeus-ongelmia, tuon kaikkien rakkauden arvostuksen kieltolain lisäksi.
Ongelmallinenhan siellä on myös se viime vuonna säädetty "uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta" kovilla tuomioilla rankaiseva laki - sen nojallahan voidaan tuomita todell koviin, kymmenien tuhansien eurojen ja jopa 7 vuoden vankeusrangaistuksiin.

Vastaavan tyyppinen laki on tosi meillä Suomessakin, ikävä kyllä. Venäjällä - kuten ei Suomessakaan - uskomuksista vapaitten tunteiden loukkaamista ei suojella lainkaan samanlaisella lailla, vaan uskonnoista vapaat ovat "vapaata riistaa" uskovaisten pahantekojen kynsissä.
  • 9 / 11
  • ERKKI - VAASA
  • 17.1.2014 18:38
Sanomalehti ”Vasabladet” kertoi perjantaina 17.01.2014 että Kansainvälisen Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Šotshin talviolympiakisojen kisapaikkoja on ollut rakentamassa 16.000 pääasiassa entisistä Neuvostotasavalloista lähtöisin olevaa henkilöä. Töitä on tehty hyvin pienillä taikka täysin olemattomilla palkoilla 12 tuntia päivässä seitsemänä päivänä viikossa. Kyseisessä uutisessa mainittiin lisäksi että nämä alipalkatut, näköjään lähinnä orjan asemassa olevat rakentajat ovat kohdanneet avointa syrjintää ja suoranaista vihamielisyyttä niin Šotshin viranomaisten kuin paikallisten asukkaittenkin taholta.
Putinin ”urheilujuhlalla” on karvas kääntöpuolensa! On hyvä että osa Euroopan johtajista ei matkusta paikalle, poikkeuksena tietysti tämä meidän kotoisa Länsi-Venäjämme jonka presidentti ja pääministeri kyllä kuluttavat takamustaan ainakin näitten ”Toveri Putinin” olympiakisojen avajaisissa.
Perustelulistahan tuolla Venäjän sensuuriviraston sivustolla, uutisoidulle sensuurimääräykselle, on varsin mielenkiintoinen. Dokumenteista siellä saa kohtuullisesti selvää automaattikääntäjälläkin:

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=fi&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=en&u=http://rkn.gov.ru/mass-communications/p679/p682/&usg=ALkJrhgm7Hu8uxl9Ee-8f758zSYhS2OqBw

( eli laittamalla nettisivusto-osoitteen tai tekstin tähän vasemmanpuoleiseen kenttään http://translate.google.com/?sl=ru&tl=en )

Kommenttia muokattu: 17.03.2014 klo 10:51
Homopallerolle sen verran haluaisin sanoa, että mitä muuta tuo on kuin valtionapua itsemurhiin? Se lienee siistimpää kuin uusnatsiryhmien kuoliaaksi hakkaamaksi tuleminen vaikkei varmaan yhtä jännittävää asianosaisille. On tehty tutkimuksia maissa, joissa vastaavaa lakikieltoa ei ole, että HBLjne.-nuoret ovat jo valmiiksi 3-4 x suuremmassa itsemurhariskissä. Mitä muuta tuo on kuin valtionapua itsemurhiin? Pudottakaa suomut silmiltänne!