Homovihaajien vuosi alkoi huonosti (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Havainnoija
  • 5.1.2014 18:44
Aika heikosti on mennyt Suomessakin.

Puoskarointijärjestö Aslan-Elävät vedet ry ei järjestänyt vuoden 2013 aikana mitään merkittävää. Viimeisin ”suuri” puoskarointitapahtuma oli 2012, jolloin Helsingin Sanomien toimittaja oli Aslanin leirillä ja kirjoitti siitä jutun. Leirillä oli silloin yhteensä 50 henkilöä, joista noin kolmasosa oli Aslanin porukkaa, sitten oli uteliaita kuten Hesarin toimittaja, joten ”käännytettäviä” oli korkeintaan 20, joista yksikään ei muuttunut homosta heteroksi Lähi-idän Kalevalaa tutkimalla, Puontia kuuntelemalla ja polvirukouksiin turvautuen.
---
Hyvin ei mennyt kristillisdemokraateillakaan.
Kyselytutkimusten mukaan kannatus putosi vuoden aikana ja oli joulukuussa enää 3,1 %. Puheenjohtaja Päivi Räsänen on onnistunut vähentämään puolueensa kannatusta sekä kiihdyttämään kirkosta eroamista. Räsäsen töppäilyt ministerinä ja tasa-arvoisen avioliittolain vastustajana saavat luultavasti epäröivät kansanedustajat kääntymään tasa-arvon kannattajiksi, sillä he eivät kannata Räsäsen arvomaailmaa.

Kristillisdemokraattien euroedustaja Sari Essayah on keskittynyt lähinnä äärikristillisen agendan ajamiseen, mihin oleellisesti kuuluu homojen kansalais- ja ihmisoikeuksien vastustaminen. Essayah kuuluu niihin äärikristittyihin, jotka luulevat, että uskonnonvapaus tarkoittaa oikeutta tuputtaa ihmisvihamielisiä uskonkäsityksiä julkisissa laitoksissa kuten kouluissa. Onneksi yhä suurempi osa suomalaisista on täysin eri mieltä kuin Essayah ja kumppanit.
Seuraavassa Essayahin lätinäblogi Kotimaa24:ssä. Siinä ei ole mitään uutta, joten sen sijaan kannattaa lukea esimerkiksi Risto Korhosen, Samuel Suihkon ja parin muun kommentit, jotka alkavat heti blogikirjoituksen alapuolelta.

http://www.kotimaa24.fi/tonttuilua-kerrakseen/
---
Suomen evankelinen allianssi, joka vuonna 2012 vastusti sateenkariperheitä sekä viime vuonna ja yhä edelleen tasa-arvoista avioliittolakia, ei ole saanut ääntään kuuluviin valtamediassa. Siihen kuuluvat homovihamieliset yhdistykset yrittävät kaikkensa, mutta niitäkään ei noteerata.
Niistä esimerkiksi Patmos-säätiö yrittää epätoivoisesti jos jotakin, mistä esimerkkinä Juha Ahvion äskettäin julkaisema kirja, jossa hän kirjoittaa muun muassa:
”Perinteisen avioliittokäsityksen yhteiskunnallisen ymmärtämisen ja puolustamisen kannalta avainasemassa on luonnon, luonnollisen, luonnonlain ja luonnollisen lain käsitteiden oikein ymmärtäminen sekä niiden filosofisessa että teologisessa viitekehyksessä. Viime aikoina käydystä ja varsinkin sosiaalisen median foorumeilla käydystä sukupuolineutraalia avioliittolainsäädäntöä kannattavasta ja vastustavasta keskustelusta on nähtävissä, että näitä käsitteitä käytetään pitkälti lainkaan ymmärtämättä, mitä niillä tosiasiallisesti tarkoitetaan ja mitä ei.”

http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=634

Missään normaalien tiedotusvälineiden jutuissa Ahvion kirjaa ei ole edes mainittu saatikka arvosteltu.
---
Äärikristittyjen Seurakuntalainen-lehti on jatkanut valitsemallaan linjalla eli homovihamielisten amerikkalaisten pseudotutkimusten julkaisemisella ja eheytyspuoskarointia ylistämällä. Toimintaperiaatteisiin kuuluu kiinteästi valheellisten väittämien levittäminen homoista lahkolaistyyliin. Seurakuntalaisen jutut ovat niin väritettyjä, että niihin uskoo pelkästään pieni fundisten joukko.
---
Perussuomalaisten uskonnollinen populistipuolue pitää homoja alempiarvoisina kansalaisina ja sen edustajat ovat esittäneet viime vuosina mitä typerimpiä mielipiteitä homoista ja maahanmuuttajataustaisista. Seuraavat vaalit näyttävät, kuinka paljon Suomesta löytyy idiotismin kannattajia.
Perussuomalaisedustajien homokammoisia ja rasismityyppisiä töräyksiä:

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3058113/homokammoa-pursuvan-hirvisaaren-kootut-toraykset

http://juhoeerola.wordpress.com/2010/07/05/homojen-hommista/

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014010517899067_uu.shtml

http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/paakirjoitus/3038924/perussuomalaisten-hakkarainen-ylitti-rajan

ja niin edelleen.
Perussuomalaiset rp on Suomen vastenmielisin puolue, kertoo kysely:

http://www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutislahetykset/933686-suomen-inhokkipuoluetta-kammoaa-joka-kolmas-suomalainen

Kommenttia muokattu: 06.01.2014 klo 13:53
  • 2 / 11
  • karhumiäs
  • 5.1.2014 21:39
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat perussuomalaisille mielenkiintoinen ja joskus jopa tikun nokassa sympatisoitava vähemmistö (vain) niin kauan kuin mainituista vähemmistöistä on imettävissä politiikassa käytettäviä argumentteja maahanmuuttoa ja islaminuskoisia vastaan. Perimmäisenä tarkoituksena perussuomalaisilla on kuitenkin monopolisoida vähemmistöjen kiusaaminen ja halveksunta puhtaasti kantasuomalaisille tahoille.
Herätysliikkeet ovat aktiivisesti torjuneet homot. Homostelu on heidän mukaansa synneistä yksi pahimmista. Toisaalta lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on koetettu nk. painaa villaisella. Vaikka Suomen laissa selvästi seisoo, että nuo hyväksikäyttötapaukset ovat rikoksia, ne on koetettu pitää piilossa. Muuten, katolinen kirkkokin on maailmalla toiminut aivan samalla tavoin tapauksia peitellen vuosikymmenten ajan.

Hesari julkisti tänään (5.1.2013) Sunnuntaiosiossa tutkivan journalismin tuloksena laajan jutun otsikolla "Lestadiolaisjohtaja antoi hyväksikäyttäjän välttää poliisin". Taustana on vanhalestadiolaisliikkeen sisällä tapahtuneet monet lasten seksuaaliset hyväksikäyttötapaukset.

http://www.hs.fi/paivanlehti/05012014/sunnuntai/Lestadiolaisjohtaja+antoi+hyv%C3%A4ksik%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4n+v%C3%A4ltt%C3%A4%C3%A4+poliisin/a1388813055746

Kirjoituksesta syntyy mielikuva, ettei liikkeen johtaja Olavi Voittonen ole pysynyt kaikilta osin totuudessa, vaikka häneltä jos keneltä sellaista voisi odottaa.

Näyttää siltä, että Hesari on tarkistanut taustat huolella. Kertomus antaa surullisen ja todentuntuisen kuvan tilanteesta, jossa sielunhoitoa käytetään suojamuurina kammottavan väärällä tavalla. Tämä mekanismi on periaatteessa olemassa useimmmissa herätysliikkeissä, mutta useimmat muut on suojattu tällaiselta systemaattiselta väärinkäytöltä.

Vanhoillislestadiolaisuudessa tilanteeseen on johtanut liikkeen hierarkkinen rakenne, puhujia kohtaan tunnettu epäterve kunnioitus, ripin ylikorostunut asema, kyseenalaistamattomuuden perinne ja oletus oman ryhmän oikeassa olemisesta "pahan maailman" keskellä, siis ajatus eräänlaisesti diasporasta.

Wikipedia määrittelee diasporan seuraavasti:
- Se merkitsee pakkomuuttoa, jossa jokin uskonnollinen tai kansallinen ryhmä joutuu muuttamaan uuteen maahan tai uudelle asuma-alueelle. Diasporassa kansa tai ryhmä säilyttää oman identiteettinsä, vaikka elääkin eristyksessä alkuperäisestä kulttuuristaan.
  • 4 / 11
  • Jorma Hentilä
  • 6.1.2014 0:15
Sen verran kommentoisin JuhaniV:n kommenttia, ettei herätysliikkeitä saa samastaa, koska niiden kesken on eroja muun muassa suhtautumisessa meihin.

Pahin on Kansanlähetys (Päivi Räsäsen hengellinen koti), jolle homous on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö, ja joka suhtautuu aktiivisen myönteisesti "eheytykseen".

Vanhoillislestadiolaisuudessa on vaikea elää homona. Varsinainen synti on homoseksuaalisuuden toteuttaminen, ei niinkään homous sinänsä. Vl-liike ei patista ketään "eheytysterapioihin". Aiheesta on valaiseva artikkeli teoksessa "Tuoreet oksat viinipuussa", toim. Meri-Anna Hintsala ja Mauri Kinnunen.

Körtit suhtautuvat myönteisesti samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin. Herättäjä-yhdistys ei ole ollut mukana lähinnä viidesläisten ja vapaiden suuntien homovastaisissa kannanotoissa (ei tosin Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyskään eli vl-liike) Körttien toiminnanjohtaja jopa esitti harkittavaksi, että kirkko ryhtyisi vihkimään nais- ja miespareja avioliittoon, kun laki muuttuu.
Kuten Jorma Hentilä toteaa, herätysliikkeet eivät periaatteiltaan mahdu yhteen ja samaan pakettiin. Olen Hentilän kanssa samaa mieltä. Körtit ovat useaan otteeseen osoittaneet liberaalin asenteensa homoihin nähden myös julkisuudessa.

Kommenttia muokattu: 06.01.2014 klo 08:14
  • 6 / 11
  • ERKKI - VAASA
  • 7.1.2014 12:05
Jeesus kehoitti seuraajiaan keskinäiseen rakkauteen ja toisten ihmisten kunnioittamiseen.
Itsekin körttiläisiin tutustuneena uskallan sanoa että heidän asenteissaan keskeisellä sijalla on nöyryys ja “arka tunto” johon ei kuulu omalla uskolla pöyhkeily ja sen avulla tapahtuva kanssaihmisten leimaaminen vaan oma hengellinen kasvu!
Tämä jos mikä on aitoa, erilaiset ihmisetkin huomioivaa, todellista kiristillisyyttä ja siitä pitäisi kaikenlaisten, uskonsa paremmuudella “poikkeavia” ihmisiä leimaavien ja tuomitsevien “kiihkiksien” ottaa oppia typerän “kiivailemisen” sijaan!
  • 7 / 11
  • TeemuAleksi
  • 10.1.2014 2:09
Kiitos viesteistänne Jorma H. ja Erkki Vaasasta. Körttiläisyys kuulostaa kiinnostavalle, rekisteröidyn juuri körttifoorumille. :) En oo törmännyt körttiläisyyteen aiemmin missään.
Olen joskus jossain tainnut todeta, että jos uskoisin ja tunnustaisin kristinuskoa, niin juuri körttiläisyys olisi ehkä lähinnä omaa sielunmaisemaani.
  • 9 / 11
  • Public eye
  • 10.1.2014 8:58
Elin lapsuuteni paikkakunnalla, jossa vallitsi (ja jossain määrin edelleen vallitsee) "kauhun tasapaino" körttiläisten ja lestadiolaisten välillä. Muualta muuttaneina emme kuuluneet kumpaankaan leiriin.

Muistan körttiläisten erottuneen mustanpuhuvasti pukeutuvina ja ankaramman näköisinä, kun taas lestadiolaisilla oli enemmän lapsia. Lähipiiriin valikoitui kuitenkin jostain syystä enemmän körttiläistä porukkaa, ja lapsen silmin ankeasta ilmiasusta huolimatta heistä ei jäänyt mitenkään huono kuva, keskimäärin vakaata ja myötäelävän tuntuista porukkaa. Jälkeläiset tuntuvat edelleen käyvän eri puolilla Suomea vuosittain järjestettävillä "festareillaan" Herättäjäjuhlilla. Lestadiolaisilla vastaava tapahtuma on Suviseurat.
Körttiläisyydessä on monia ajatuksia joita oon luullut kantavani yksin, kuten ajatus siitä, ettei uskoon voi päättää tulla, tai että uskoon ei edes varsinaisesti tulla, vaan usko saadaan. Niin mä koen itselleni käyneen. Ja ajatus siitä, että oma kasvu on oleellisempaa kuin oikeassa oleminen suhteessa muihin ihmisiin. Sitä tapaa näkee kristinuskon piirissä aika vähän.