Kokoomusnuorten puheenjohtaja ei ymmärrä adoption tarkoitusta (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 15.9.2013 14:06
Koski on täysin oikeassa. Kaikille heteropareillekaan ei tällä hetkellä riitä adoptiolapsia, joten adoption salliminen homopareille heikentäisi heteroparien tilannetta. Itse olen oikeastaan sitä mieltä, että kategorista kieltoa ei välttämättä tarvitsisi olla, mutta sen, että parin kumpikin osapuoli on samaa sukupuolta, pitäisi olla adoptiomahdollisuutta selkeästi heikentävä peruste siinä missä esim. heteroparin alkoholismi tai rikollinen taustakin.
EAH: Näet ilmeisesti adoptiolapset hyödykkeinä, joihin tietynlaisilla pareilla on erikoinen oikeus?
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta kurmoottaa puheenjohtajansa suulla Susanna Koskea ja Kokoomusnuoria toteamalla, että sivistys, välittäminen ja vastuu loistavat vain poissaolollaan.

Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Akseli Hakala toteaa MTV3:n uutisen ( http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/09/1805308/kokoomusopiskelijat-haukkuvat-susanna-kosken-sivistys-loistaa-poissaolollaan ) mukaan, että Adoptio lähtee lapsen edusta. Hän sanoo, että rajaamalla kategorisesti homoparit pois rajoitetaan mahdollisten adoptiovanhempien määrää. Hakala kysyy vielä, että miten tämä voi olla lapsen edun mukaista.
  • 4 / 10
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 15.9.2013 14:19
"EAH: Näet ilmeisesti adoptiolapset hyödykkeinä, joihin tietynlaisilla pareilla on erikoinen oikeus?"

En. Kumosin vain sen homotahojen usein väittämän asian, että homojen adoptio-oikeus ei mitenkään vaikuttaisi heteroparien asemaan. Toisaalta samalla kumosin myös sen usein kuullun perustelun, että jotkut lapset jäisivät ilman vanhempia, jos adoptiota ei sallittaisi homoille. Se ei pidä paikkaansa, sillä nytkin adoptiolapsen haluavia heteroita on paljon enemmän kuin adoptiolapsia.
Adoptiota tarvitsevia lapsia on ihan oikeasti paljon enemmän kuin sellaisia vanhempia, jotka voisivat/haluaisivat ryhtyä adoptiovanhemmiksi. Se, että kunnollisia huoltajia ja turvallista perhettä tarvitsevat lapset eivät löydä tietä hyvään kotiin, on ongelma.

Kokonaan toinen kysymys on, että on erilaisia adoptiolapsia toivovia pariskuntia, ja että heidän mahdollinen asema voisi mahdollisesti hieman muuttua lainsäädännön muuttuessa. Adoptioprosessi ei kuitenkaan ole näitä aikuisia varten, vaan lapsia varten. Sen näkökulman pitäisi olla päällimmäisenä.

Yleisesti ottaen kategoriset rajat vaativat hyvät perustelut. Tässä asiassa rajalle ei sellaista ole.
  • 6 / 10
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 15.9.2013 14:40
"Yleisesti ottaen kategoriset rajat vaativat hyvät perustelut. Tässä asiassa rajalle ei sellaista ole."

Miksi puhut jatkuvasti vain tuosta "kategorisesta rajasta"? Itse olen ehdottanut, että kategorisen kiellon voisi poistaa, mutta parin osapuolten sama sukupuoli tulisi nähdä miinuksena. Mutta ei vain tunnu kelpaavan sinulle. Puhuisit kategorisen kiellon poistamisen sijaan siitä, että homoparit tulisivat olla adoptiotilanteessa täsmälleen samalla viivalla kuin heteroparienkin - ts. siitä, että parin osapuolten sukupuolella ei olisi mitään merkitystä adoptiotilanteen kannalta. Sitähän sinä todellisuudessa ajat, etkä vain jotain kategorisen kiellon poistamista.
Lainsäädännöllä tehdään kategoriset rajat tai ollaan tekemättä. Miinusten ja plussien ynnäily liittyy jokaisen adoptioprosessin yksilöllisyyteen ja lapsen parhaan huolelliseen selvittämiseen. Minusta olisi varsin outoa, että tällaisen lisäksi olisi vielä jotain sukupuoleen liittyviä erikoispykäliä. Sukupuoli ei tiettävästi lähtökohtaisesti vaikuta siihen, millaisen elämän pystyy tarjoamaan lapselle.
  • 8 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 15.9.2013 15:35
Nykyinenkin tosiasiallinen homo- ja lesboparien syrjintä adoptiossa johtuu sekin avioliittolaista, joka suosii aviopareja. Aviopareja suositaan siksi, koska he pysyvät todennäköisemmin yhdessä, ei sukupuolten perusteella. Koska adoptioprosessissa ei voida kestävin perustein syrjiä vanhempien sukupuolten perusteella on tietoisesti turvauduttu sabotaasiin omimalla avioliitto heteroparien etuoikeudeksi. Aika alhaista peliä, mutta sen loppuminen on vain ajan kysymys.
  • 9 / 10
  • puppeliassi
  • 15.9.2013 15:36
koskella on näemmä hyvin äärioikeistolaisia mielipiteitä myös näistä asioista

eilisessä uutisvuodossa puhuttiin raikkaista 30 luvun saksan ilmapiiristä jota kokkarinuoret havittelee joka aiheuttaa raajojen jäykystimistä(tervo nostaa käden natsitervehdykseen)
Olisihan se todella ikävää, jos adoptiolapset loppuisivat kesken ja orpokodit/lastenkodit jäisivät tyhjilleen, koska kärsivät lapset ovat saaneet rakastavat vanhemmat.