Tapaus Snowden - Homon kosto on hirveä (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • puppeliassi
  • 19.8.2013 21:46
hyvin törkeää toimintaa brittien päättäjiltä, toivonmukaan vuoto aiheuttaa kunnon imagotappion brittien johdolle.

onko homon kosto kolmiosaisen trilogian päätösleffa :D tuleeko vielä homon paluu? :D
Miten niin homon kosto? Länsimaassa tapahtuva toimittajan puolison kaappaminen ja pelottelu on törkeää ja sietääkin saada huomiota. Ihailtavaa on, että kukaan ei ole kyseenalaistanut parisuhdetta tai tapahtunutta "vain homoiksi"; Paitsi Ranneliike :(
Yle kertoo verkkouutisessaan Snowdenin puolison kuulusteluista.

Iso-Britannia varoitti Yhdysvaltoja Snowden-toimittajan puolison kuulustelusta

Ison-Britannian viranomaiset antoivat Washingtonille ennakkovaroituksen Snowden-toimittajan puolison kuulusteluista. Valkoinen talo sanoo, että sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, vaan kyseessä on Ison-Britannian sisäinen asia.

http://yle.fi/uutiset/iso-britannia_varoitti_yhdysvaltoja_snowden-toimittajan_puolison_kuulustelusta/6784657?ref=leiki-es

YLEn TV-uutisissa on tänä aamuna myös kuvaa toimittaja Greenwaldin puolison saapumisesta Brasiliaan Rio de Janeiron lentokentälle ja pariskunnan kohtaamisesta.

http://areena.yle.fi/tv/2005620 kohdasta 5:30.
Ranneliike.netissä aihetta ei olisi käsitelty lainkaan ilman homo-ulottuvuutta.
Kuvittelin tämän uutisen vuoksi tilannetta vaikkapa 20-30 vuotta sitten. Toimittaja ja hänen kumppaninsa eivät mitä todennäköisimmin olisi olleet ulkona kaapista. Homoutta olisi voitu käyttää tekosyynä kummankin pidättämiseen, jonka jälkeen olisi voitu tehdä heille melkein mitä tahansa, eikä asia olisi noussut julkisuuteen. Kiristys tietojen saamiseksi oli tuolloin myös hyvin todennäköinen.

Tänään tilanne on toinen. Tuo miespari on juuri nyt julkisuudessa kaikilla kansainvälisillä tv-kanavilla. Heidän parisuhteensa on ikään kuin täysin tavallinen tai sivuseikka, aivan samoin kuin jos kyseessä olisi heteropariskunta. Pääasia on turvallisuuspalveluitten toimintatavat. Heitä haastatellaan yhdessä jne.

Erittäin kiinnostavaa. Olen istunut koko illan tv:n ääressä ja seurannut tapahtumien kehittymistä, kuin salapoliisikertomusta, mitä nämä tapahtumat oikeastaan ovatkin.
  • 6 / 11
  • Riquman1990
  • 21.8.2013 6:06
"Tapaus Snowden - Homon kosto on hirveä"

Uu, pelottaa! Häh hää! ;D
  • 7 / 11
  • aikansakutakin
  • 21.8.2013 7:51
Kiinniotossa ei ollut varmaankaan homoaspektia, vaikka tietenkin tiedustelussa henkilökohteiden suuntautumiset ovat kai oleellisia taustatietoja. Vielä vain kymmenkunta vuotta sitten aktiivisesti homoja jahdannut poliisikunta UK:ssa on joutunut sopeutumaan nykyarvoihin maassa. Snowden-vyyhti jakaa HLBT-kenttää varmaan. Obaman linjamuutos suhteessa homoihin saa ihailua, mutta USA:n tiedustelutoiminta taas jakaa kenttää muin perustein. - Arhinmäen sateenkaarilipputempaus on samansukuisesti ongelmallinen. Hän lienee saanut ihailua myös niiltä HLBT-suomalaisilta, jotka kuitenkin poliittisessa kentässä silti kannattavat kokoomusta tai muuita arvokonservatiivisia tahoja.
  • 8 / 11
  • Xx_Val_xX
  • 21.8.2013 10:01
"Tapaus Snowden - Homon kosto on hirveä"

Uu, pelottaa! Häh hää! ;D

Riquman1990 • 06:06

Ei sitä koskaan tiedä minkälaisista tietoa siellä tulee poliitikoista ja voihan olla, että sustakin julkaistaan pienempi printti. Tosin seuraavasta löytyy jo tieto susta:

Psykologi Richard Ryanin ja muiden tutkijoiden tekemä tutkimus tukee psykoanalyysin laajalle levittämää teoriaa siitä, että henkilöt, jotka pelkäävät homoja ja lesboja sekä tuntevat vastenmielisyyttä näitä kohtaan, tuntevat tukahdutettua homoseksuaalista vetovoimaa.
  • 9 / 11
  • SaintJudy
  • 22.8.2013 1:30
No, voiko otsikon kääntää toisinpäin ja puhua "heteron kostosta"?

Kuka tahansa samassa asemassa suuntautumisen riippumata, tekisi varmaan samalla tapaa. Kun kyseesä oli sattumalta homotoimittaja, hänen toimintansa ja ajatusmalli ymmärretään homouden ja siihen liitettyjen sterotyyppisten mielikuvien kautta.

Kommenttia muokattu: 22.08.2013 klo 01:30
...taikka puhua vain toimittajan suunnittelemasta kostosta siksi, että hänen työnsä vuoksi puolisoon kohdistui väärinkohtelu. Britithän eivät edelleenkään ole esittäneet kunnollisia perusteita pidätykselle lentokentällä.

Pidätys oli selvä varoitus, mutta se voikin toimia nyt kansainväliselle toimittajakunnalle aktivoitumisena syynäämään hallitusten tekosia entistä innokkaammin ja tarkemmin.

On muuten ollut mielenkiintoista seurata eri maiden tv-kanavien suhtautumista tähän pidätykseen. Brittimedia on joutunut pakosta raportoimaan tapauksesta. Läpi paistaa selvästi happamat asenteet Guardian-lehden napattua itselleen varsinaisen uutiskultakimpaleen, muiden joutuessa sivustakatsojiksi. Amerikkalaiset mediat ja myös toimittajat ovat olleet ärtyneitä aiheesta. CNN oli mielestäni suorastaan hapan ainakin joissakin kommenteissaan. Oikealle nojaavaa FOX-kanavaa en seuraa. Tässä tilanteessa sen kommentit olisivat voineet olla kiinnostavia juuri tämän miespariskunnan vuoksi. Englantia puhuva France 24 oli kenties kaikkein neutraalein tässä toimittajan puolison pidätysasiassa. Mahdollisesti omista ennakko-odotuksista lähtöisin oli löytäväni pienoista ranskalaista vahingoniloa brittitiedustelun selvästä mokasta.
"Psykologi Richard Ryanin ja muiden tutkijoiden tekemä tutkimus tukee psykoanalyysin laajalle levittämää teoriaa siitä, että henkilöt, jotka pelkäävät homoja ja lesboja sekä tuntevat vastenmielisyyttä näitä kohtaan, tuntevat tukahdutettua homoseksuaalista vetovoimaa."

Ei se nyt niin tukahdutettuu oo. Onhan se sentään mun toinen puoli...