Homoteemainen juttu jätettiin julkaisematta kritiikin pelon vuoksi (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Havainnoija
  • 15.8.2013 22:59
En tiennytkään, että Ilkka ja Pohjalainen ovat pienen homovihamielisen kiihkouskovaisklikin hallitsemia. Päätoimittaja Takalan selitelmä on niin typerä, ettei sitä kannata sen kummemmin edes kommentoida.

Takalan aivopieru on aiheuttanut jonkin verran kommentteja eri foorumeilla, tässä yksi:

http://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=112536
  • 2 / 5
  • Jorma Hentilä
  • 16.8.2013 20:38
Ylen sivuilla on både på finska ja ruotsiksi perusteellisemmat jutut aiheesta. Päätoimittaja Takala kertoo ottaneensa vastaan uskonnollisten järjestöjen lähetystöjä, jotka ovat pahektuneet Ilkassa julkaistuja juttuja homoudesta, ja yksi porukka jopa vaati, että Takalan olisi kirjoitettava pääkirjoitus, jossa hän sanoo homouden olevan synti. Takala sanoo kyseessä olevan pieni, mutta äänekäs porukka, joka tulkitsee Raamattua tiukasti. Hän toteaa jutun julkaisematta jättämisen olleden ylireagointia.

Ensi kesäksi on Pietarsaareen suunnitteilla Pride-tapahtuma samanaikaisesti perinteisen Jakobs Dagin kanssa. Kommentit ovat julkisuudessa olleet enimmäkseen positiivisia. Muun muassa Pietarsaaren kaupunginjohtaja on toivottanut tapahtuman tervetulleeksi.
On varsin kummallista jos lehti ei saa olla julkaisematta juttua mikäli siihen liittyy homous.
PNAC: Saahan lehti toki tehdä lakien ja asetusten puitteissa mitä lystää. Mutta se, mitä ja etenkin millä perusteilla lehti jotain tekee, johtaa lehden tekemisten kriittiseen arviointiin.

***

Ylen verkkosivuilla ( http://yle.fi/uutiset/homojuttua_ei_julkaistu_pohjanmaalla_aarimmaiset_uskovaiset_olisivat_pitaneet_juttua_tahallisena_arsyttamisena/6780440 ) oleva juttu ei tuo kovin suurta lisävaloa asiaan. Lähinnä kuulostaa selittelyltä.

Erikoinen kommentti poisjättämis-päätöksen taustoista tuli Pohjalaisen päätoimittaja Kalle Heiskaselta: "Taustalla oli se, että olemme julkaisseet homojuttuja jo tarpeeksi lyhyelle aikavälille."