Vähävaraisuus nousi spontaanisti esiin pride-keskusteluissa (juttukommentit)

Yksityispohjaisen charity-toiminnan tuloa Suomeen yhteiskunnan turvaverkkoa korvaamaan tulisi pystyä jarruttamaan. "Almujen yhteiskuntaa" ei Suomessa vielä ole, mutta sitä on vaivihkaa petattu eri lausunnoissa. - Kovasti USA:sta vaikutteita hakevat HLBT-suomalaiset eivät lyhytaikaisilla vierailuilla ja sellaisten pohjalla syntyneillä kontaktiverkoilla välttämättä kohtaa charity-yhteiskunnan todellisuutta. Expat-komennustöihin lähteneet kohtaavat varjopuolen vielä epätodennäköisemmin. - Tässäkin RL-palvelussa voisi olla "julkkikset-eronneet" etc - tyyppisten USA-homojuttujen lisäksi enemmän sosiaalitodellisuutta. - Pienituloisuus ja turvaverkon heikkeneminen on suuri ongelma myös Saksassa.

Kommenttia muokattu: 01.07.2013 klo 08:26
  • 2 / 26
  • Pyhällä hengellä
  • 1.7.2013 8:52
Suomessa on melko poikkeuksellinen käytäntö transihmisten tutkimusten ja hoitojen suhteen - siksi kenenkään ei tarvitse huorata kadulla saadakseen apua. Täysin ilmaista se ei kuitenkaan ole, vaikka näin mainostetaankin: tulee matkakuluja, maksuja todistuksista, pakolliset käynnit muilla lääkäreillä, sairaalaolopäivät leikkausten yhteydessä, elinikäinen hormonihoito sekä hetun/nimen muutoksesta johtuvat maksut. Hyväosaisilla on varaa maksaa hormoneista täyttä hintaa ennen täyskorvaavuuksia ja käydä yksityisellä vaikkapa rintojenpoistossa, jolloin välttää yli puolen vuoden jonot, eikä oikeastaan tarvitse odottaa translääkärin diagnoosiakaan siihen toimenpiteeseen. Kaikilla ei kuitenkaan ole edes vanhempia, jotka auttaisi hoitojen kustannuksissa, kun jopa Kela ja sossukin kääntää selän. Tämä huolettaa minua.

Tuoreessa muistissa on oma opiskeluaikani. Piti valita joko ruoan tai hormonihoitojen väliltä, joten päätin puolittaa molemmat.
  • 3 / 26
  • puppeliassi
  • 1.7.2013 10:18
perustulokin voi tehdä huonosti, siis esim oikeistolaisten luokkaa alle 600 euroa ja ei mitään asumistukia voi edes saada.

ja tämä hlbt ihmisten köyhyyttä lisää esim että syrjitään ei saa työpaikkaa/opiskelupaikkaa ja sitten sen tai muunkin syrjinnän takia sairastuu masennukseen tai kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön tai johonkin muuhun vakavaan ja sitten ollaan työkyvyttömiä ja sit on tuurista kiinni saako työkyvyttömyyseläkettä esim. ja kirjoitin myös keskustelupuolelle siitä että miten avoliitossa/rekisteröidyssä parisuhteessa oleva joista toinen on työkyvyttömyyseläkkeellä/työtön miten se vähentää tuloja.
Olen jnston kanssa täysin eri mieltä, Suomi on almuyhteiskunta, eikä sen ajamisessa ole ollut mitään vaivihkaista. Onneksi Prideissä oli kokoomuksen teltalla hiljaista, rupeaa pikku hiljaa menemään sanoma perille siitä, mitä kokoomuksen politiikka käytännössä merkitsee.

Toimeentulotuki ja muut korvaukset eivät ole riittäviä terveelliseen ravintoon ja asumiseen. Edes pienimmät palkat eivät riitä siihen. Suomessa on ongelma ruoan hintatason ja vuokran kanssa tai vastaavasti pienten palkkojen, eläkkeiden ja työttömyystukien kanssa. Epäterveellinen ruoka ja lääkkeistä säästäminen korostuvat kuolleisuuserojen kasvamisena. Tässä maassa on köyhien kansanmurha. Kreikassahan tämä on kaikkein räikeintä Euroopassa.

Minulla on American Vagabondin historia. Olin koditon USAssa tai asuin asumiskelvottomassa talossa, jossa hometta piti torjua räiskimällä seinille valkaisuainetta. Minun pelastukseni oli köyhille suunnattu terveydenhuolto, sillä sain tuberkuloosin. TB onkin tulokas, jota voi odotella kansan perusterveyden romahtaessa Suomeenkin. Kreikassa taas on tullut uudestaan malaria. Kreikan talous riippuu matkailusta, kuka haluaa matkustaa maahan, jossa voi saada malariatartunnan.

Päinvastoin kuin USAssa, Suomessa ei ole ilmaista terveydenhuoltoa köyhille. USAssa on tehty tutkimus, jonka mukaan transihminen, jolla on perheen tuki pärjää ihan eri tavalla kuin sellainen, jolla ei ole perheen tukea. Kreikan, USAn ja Suomen kaltaisissa almuyhteiskunnissa nuoret, joilla ei ole perheen tukea pakenevat kodeistaan ja joutuvat asunnottomiksi. American Vagabond-filmin keskustelutilaisuudessa kävi ilmi, että hlbt-nuorten asunnottomuus on ongelma, vaikka minulle tuntematon henkilö yritti namustella asiaa. Dokumentin ohjaaja ei kuitenkaan ollut tyhmä, hän sanoi, että tietysti Suomessa on kaikki pienemmässä mittakaavassa kuin USAssa jo maiden kokoerojen takia.

Minä olen vähän eri mieltä Trasekin puheenvuoron kanssa. Ainakin kun viimeksi asiaa selvittelin, niin transsukupuoliset olivat kaikki ÄO-käyrän oikean puolen porukkaa. Tämän porukan työttömyys on korkeankin työttömyyden vallitessa pieni, ehkä viiden prosentin luokkaa, joten transihmisten 30% on hälyttävä. Työttömyyttä voidaan skaalata monenkin tekijän kautta, esimerkiksi ikärakenteen. Lisätutkimusta se vaatii joka tapauksessa.

Juhlapuheet ja namustelut pitäisi jättää, uskottavuus on niiltä mennyt.

Kommenttia muokattu: 01.07.2013 klo 13:02
Aave hyvä.
Suomessa on ilmainen terveydenhuolto kaikille, ei vain köyhille. USA:ssa ilmaista terveydenhuoltoa saavat ne, jotka sattuvat sopimaan jonkin hyväntekeväisyysjärjestön profiiliin.
Tai ehkä nykyisin jo muutkin. Obama teki ainakin jotakin.

Mistä oikein siis puhut? Väitteesi on silkkaa puppua.
  • 6 / 26
  • puppeliassi
  • 1.7.2013 16:43
pete itseasiassa ei ole niin hyvin asiat: jonotusajat pitkiä julkisessa, omavastuuosuudet jotka nousevat koko ajan, keskittäminen joka tarkoittaa että että jollei ole autoa tai jotakuta kyyditsemään ja ei asu kehä 3 sisäpuolella niin taksikulut korkeat.

sen voin sanoa että erikoissairaanhoito on ilmeisesti suomessa hyvää mutta perushoidon kanssa paljon parannettavaa, eihän siinä ole mitään järkeä että hoidoissa kestää kauan ja sitten pahenee ja sitten tarvitaankin erikoissairaanhoitoa joka maksaa paljon enemmänkin ja sitten vielä kuoleman ja loukkaatumisenriski sekä inhimillinen kärsimys.

edit eli suomessa EI ole ilmaista terveydenhuoltoa. ja hammashuolto on myös iso ongelma kun itse joutusin menemään yksityiselle koska ei sattunut niin julkiselle olisi kestänyt 3kk päästä ja siinä ajassa olisi hammas mennyt vielä huonompaan kuntoon ja sit jos olisi hammasproteesi jouduttu tekemään niin olisi maksanut vielä enemmän.

ja lääkkeet maksaa paljon tosin itselläni erityiskorvattavia reseptilääkkeet eli 3 euroa paketti mikä on hyvä määrä mutta esim äitini joutuu käyttämään n.100 euroa kuussa kelan peruskorvauksen jälkeen. ja sekin miksi hän sairastui kaksisuuntaiseen oli yhteiskunnan vika kun ei ollut perustuloa.

Kommenttia muokattu: 01.07.2013 klo 16:49
Inter-sukupuolisethan ja trans-ihmisethän ovat esim. Iranissa poikkeuksellisen paremmassa asemassa, verrattuna esim. homomiehiin, lesbonaisiin ja biseksuaaleihin, sillä Iranin valtio tukee sukupuolenkorjaus-leikkauksia ja transihmisiä ei siellä tuomita kuolemaan rakastelusta ja rakastamisesta, kuten homomiehiä ja lesbonaisia tai biseksuaaleja tuomitaan ... joten jos Suomessa elämä vähänkin kolhii trans-ihmisiä, voi harkita muuttoa Iraniin.

Helsingissähän äskettäin kirkollisveroja ja kunnallisverojakin käytettiin
7 miljoonaa euroa taas uuden rukouskappelin pelkkiin rakentamis-kustannuksiin.
Kirkollis- ja yhteisöverojahan kerätään liki miljardi euroa ja niitä käytetään sitten seuraavasti http://evl.fi/EVLMateriaalit.nsf/documents/DA7A8AE804B69CA5C2257A6E001C26D6/$File/kirkontalous,-kuva2012.jpg

Kommenttia muokattu: 01.07.2013 klo 17:21
  • 8 / 26
  • puppeliassi
  • 1.7.2013 17:12
human minusta se että trans ihmiset saavat tarvitsemansa leikkaukset ei ole pois homoilta tai keneltäkään muultakaan. mielenterveydenkannaltahan se on iso panostus transihmisille, ihan samalla tavalla jos masentuneelle valtio maksaa terapiaa, lääkkeitä ja antaa rahaa elämiseen.
puppelianssi, ymmärsit toki väärin, sillä kerroin vain mahdollisuudesta, verrattuna meihin muihin. kirkot ja islamseurakunnathan eivät tarjoa meille vihkimispalveluita, jos on "nainen" munilla tai jos on "mies" pimpalla, kuten Suomessa trans-ihmiset voivat valita sukupuolenvaihdoshoidot ja -leikkaukset, jättäen kuitenkin osan toista sukupuolta korjaamatta.

Kommenttia muokattu: 01.07.2013 klo 17:42
ok mutta itse en olisi kateellinen trans ihmisille esim vaikka muuten asiat olisi hyvin(mitä asiat eivät ole toistaiseksi missään) niin ne sukupuolenkorjausleikkaukset ei ole mitään helppoja ja kivuttomia kuulemma, itseäni ketuttaisi paljon jos olisin syntynyt väärän kehoon, olisi aika turha murheenaihe että ei edes ole keho sitä sukupuolta mitä mieli kertoo. sitä mieltä varmaan transihmisetkin on, olisi helpompaa syntyä oikeaan kehoon eikä joutua käymään vaikeaa prosesssia läpi joka kestää hormonien kanssa loppuelämän, mutta toivonmukaan heidän asemansa(kin) paranisi.
En ole yhtään kateellinen trans-ihmisille :P

Ihan täysinhän tuota sukupuolenkorjauste ei voi kait tehdäkään, sillä ihmisessä nyt taitaa enimmäkseen olla joko miehen tai naisen sukupuolikromosomit solujen geeneissä, eikä kait sitä voine muuttaa.
Muutos on siis varmastikin noissa aina puolinainen.
Ihanko tosissasi suosittelet transsukupuolisille muuttoa Iraniin!?! Ei vaan trans-ihmiset, vaan myös monet homot ja lesbot, jotka ovat hieman liian feminiinisiä tai maskuliinisia salatakseen suuntautumistaan, ovat pakotettuja näihin valtion sponassaamiin sukupuolenkorjausleikkauksiin sopeutuakseen. Tämä väittämäsi "parempi asema" ei ole useinkaan oma valinta. Ota asioista selvää.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7259057.stm

http://www.queerty.com/does-gay-hating-iran-actually-embrace-its-transexuals-20090303/
Olellistahan on, että puututaan myös taloudellisiin asioihin. Palopuheet eivät lämmitä, eivätkä kylläiseksi tee. Tietysti niitäkin tarvitaan, mutta muistaa pitää joka hetki myös esim. toimeentulorajalla, tai jopa sen alapuolella, elävät.

Jos tuore Mr Gay laittoi painopistettä myös näihin asioihin, niin siitä suuri ja lämmin tunnustus hänelle. Ja kun yhteisö nyt keskustelee, niin antakaa keskustelun valua myös julkisuuteen. Köyhä homokin on homo ja meidän jokaisen veli tai sisar.
Pari vuotta on tultu elettyä sossutuki-limbossa ja pakko sanoa että on aika ankeaa ja ikävää. Nytkin on vain se muutama kymmenen centtiä rahaa tilillä ja pelko persiissä siitä että mitäs tässä oikein syödään.

Terapiaankaan ei huolittu, saatana, vaikka kahden diagnoosin pöpipääksi on minutkin jo keritty merkitä, eikä pääse sinnekään siis purkamaan vitutusta.
SaintJudy, kirjoitin sen vain ainoastaan trans-sukupuolisista, jotka haluavat valtion hoitaman sukupuolenkorjauksen - Iranissa niitä tehdään ihan Iranin valtion organisoimana. Samassa kommentissa kerroin nimenomaan että Iranissa trans-ihmisten osa on noinollen huimasti parempi kuin homojen, lesbojen tai biseksuaaline, jotka siellä voidaan tappaa, jos "saadaan kiinni" rakastelusta. Eli nimenomaan kommentoin eriavoista asemaa tuolla - tai toisaalta sitä, että tuolla trans-ihmisillä on 1000+1 toiveen täyttymys: kropan sukupuolen korjaus ja sitten he voivat mennä naimisiinkin, sinä omimpana sukupuolenaan - toisin kuin me muut vähemmistöt, joiden osa on tuolla aivan kamala.

Suomessa on herättänyt hieman kummastusta se, miksi sukupuolensa korjausta valtion kustantamana haluavat miehen kropalla syntyneet haluavat - tai voivat - sukupuolen korjaushoidoissa ja -leikkauksessa säilyttää peniksensä? Miksi he eivät haluakaan korjata "väärän sukupuolen" kroppaansa?

Samalla perusteellahan valtion pitäisi kustantaa myös sitten muillekin sukupuolille ja seksuaalisuuksille "korjaus"muutosleikkauksia, eli esim. joillekin naisille, jotka niin haluavat, kroppa"kohennus"leikkauksia tai monille bi- tai hetero-miehille peniksensä muotoilu- tai kokoparannusleikkauksia - noistahan jotkut aina kokevat että ovat syntyneet epäsopivan peniksen kanssa ; )

Eli siis, miksi trans-ihmisillä pitäisi olla puolinainen oikeus osamuutoksiin, eikä koko pakettiin?

- - -

Köyhyys ei Suomestakaa poistu yhtään julkishallinnon rahaa jakamalla, vaan siitä päästään vain Välimeren maiden tilanteeseen.
Ihmeitä ei niistä löydy, vaan tarvitaan todellisia konkreettisia keinoja lisätä työllisyysmahdollisuuksia, tuottavaa ja kannattavaa yritystoimintaa, sekä varmasti myöskin elämän perustarpeiden (asuminen, ruoka, liikkuminen) ylihinnoittelukartelleihin puuttumista.

Pelkkä jaettava yhteiskunnan raha ei auta, vaan sillä rakennetaan vain kestävyysvajeongelmaa, sorretaan tulevaisuuden nuoria yhä pahemmin, aivan kuin nykyäänki jo jotkut edesvastuuttomat ikämiehet pahaksikäyttävät lapsia ja nuoria edesvastuuttomissa, tunteettomissa seksihimoissaan. Tulevaisuuden nuoria ei pidä lähteä "raiskaamaan" velkavuorella.

Jokaisen on myös ymmärrettävä se, että silloin, jos varoja ei ole ylenmäärin, ei voi olla "oikeutta" humputella ja elää ylenmäärin yli varojensa. Eivät esim. matkustelut ympäri maailmaa, jokaviikkoiset bilettämiset, shoppailut yms. ole mikään perusihmisoikeus - ei niin ole tehty aiemminkaan. Toki markkinatalous tuputtaa noita, mutta sehän on vain kapitalismin tuputusta - johon vassarihenkisyydelläkään ei tarvitse vaatia markkinatalousrahaa vailla kestävää pohjaa.

Överiksi mennyt yksilökeskeisyyshän on käynyt kalliiksi, etenkin länsimaissa.
Valtaosa maailmamme ihmisistä ei elä, eikä ole oppinut sellaiseen elämään.

Välistä tuntuu, ettei neukkulatalous mitään kuollut, vaan vain kälppi länsimaihin, valittaja-mitäänaikaansaamattomiksi perussuomalaisiksi ja muuhun "miksei muut tee" jotain -asenteeksi, jossa on kerjuujonoja ja neukkulamaista tuhlaamista kankkulan kaivoihin, eikä energiaa ja halua panostaa ja hoitaa asioita kunnolla.

Kommenttia muokattu: 02.07.2013 klo 08:22
Kehoittasin sinua kuitenkin ottamaan selvää Iranin tilanteesta, ennenkuin alat suosittelemaan kenellekään muuttoa sinne. Iranissa transsukupuolisuus nähdään sairautena, johon korjausleikkaus on parannus. Samalla korjataan myös monia homoja ja lesboja vastasamaan yhteiskunnan odotuksia. Trassukupuolisten asema ei kuitenkaan vahvistu yhteiskunnassa, monen toimivat mm. prostitoituina.

Olet toistuvasti tuonut ilmi asenteistasi trans/drag/bi-ihmisiä kohtaan, kysymys ei ole pelkästään mistään "#vain ja ainoastaan". Ymmärrän, että kaikki ei nyt vaan ei voi tykätä kaikista, jos ei "natsaa" niin ei natsaa. Samaan aikaa ei kuitenkaan voi liputtaa tasa-arvon tai vertaisuuden puolesta ja sulkea joitain ryhmiä ulos omien mieltymisten mukaan.

Sukupuolenkorjausleikkauksen vertaaminen kosmeettiseen kirurgiaan on aika vastenmielinen ilman tuota hymiötäkin.

Tuo Queertyn linkki ei näemmä toimi:
http://www.youtube.com/watch?v=trhIWlahN1I
"Aave hyvä.
Suomessa on ilmainen terveydenhuolto kaikille, ei vain köyhille. USA:ssa ilmaista terveydenhuoltoa saavat ne, jotka sattuvat sopimaan jonkin hyväntekeväisyysjärjestön profiiliin.
Tai ehkä nykyisin jo muutkin. Obama teki ainakin jotakin.

Mistä oikein siis puhut? Väitteesi on silkkaa puppua."

Kävin kerran näyttämässä koipeani (nyrjäytin nilkkani talvella) terveysasemalla, lasku 27 euroa. Se siitä terveydenhuollon "ilmaisuudesta".

Yhdysvalloissa sairastuin tuberkuloosiin ja minua hoidettiin sairaalassa. Sen lisäksi tarvitsin kerran hammashoitoa ja hampaani paikattiin. Lasku nolla euroa, sama dollareina.
Human on aika kateellinen yhteiskunnan tukien varassa oleville. Älytöntä.

Jonkun kokoomuslaisen mielestä työttömillä ei saa esim olla nettiä. Tosin olisihan se kauheata jos työtön huomaisi että ei kannata oikeistoa äänestää jos tahtoo elää. Lehdet ei kerro pahemmin kaikista asioista plus että tulee halvemmaksi se netti kuin useiden lehtien ostaminen.

Toi on älytöntä että herrat sanoo mihin ihminen rahansa pistää koska jokainen kokee tärkeäksi eri asiat. Itse esim en välitä lehtiä lukea kun on netto joten en osta lehtiä vaan netin. Ja itse en koe vaatteita tärkeäksi joten ostan vain tarpeeseen halvalla. Ja säästyneillä rahoilla rahoitan pakkomiellettäni eli pienelekrtoniikkaa harrastusta. Minulle maksettiin tukiasunnossa asuessani vuokra, vesi, sähkö, netti. Ja käyttörahaa sain vajaa 400 euroa kuussa. Ja silloin kun opiskelin oli mulla lukukauden aikana yli 10 eri älypuhelinta ja tablettia. Tein niin että ostin uuden myin vanhan pois. Rahat riitti kun koin että pakkomielteeni on arvokkaampaa kuin käydä baarissa parin viikon välein mitä osa jotka asui siellä tekivät.

Mikä ongelma se on että jos kaikki ei koe että Turun sanomat/Hesari on pakko saada Jokapäivä vaan käyttävät ne rahat muuhun jonka kokevat tärkeämmäksi? Jos kaikilla olisi vaikka perustulo 1150 euroa kuussa niin siinähän ihminen saa päättää asuuko pienessä yksiössä vai maksaako asumismukavuudesta enemmän ja säästää jostain minkä taas se yksiössä asuva kokee tärkeäksi?
(Aaveelle). "Almujen yhteiskunnalla" tarkoitan järjestelmää, jossa jokin yksityistaho (omien kriteereidensä mukaan) jakaa avustuksia (esim opintotukea) tai sairaanhoitoa (mukaanlukien avustukset sairaaloille) - eikä jakamassa ole yhteiskunta. Yksityistukijoilta ei voi edellyttää yleiskattavuutta, valtiolta voi. Almujen yhteiskunnan tuomisena Suomeen näen mm lastensairaalahankkeen, joka voi olla päänavaaja täällä. - Suomen julkisen terveydenhuollon perustaso/avohoito on huonossa jamassa - syynä järjestelmän jakautuminen kolmeksi putkeksi. - Esim Kanadassa on vielä yhden putken järjestelmä, jota tosin konservatiivit yrittävät vaivihkaa ruostuttaa. - TBC on tarttuva tauti, johon USA:ssa saa aina kunnon hoidon, mutta esim syöpäpotilailla voi tulla (vakuutuksen puuttuessa tai vakuutuksen ollessa kehno) raharaja vastaan sytostaattien tai leikkauksien kustantamisessa. -
Aave • 11:17

"Kävin kerran näyttämässä koipeani (nyrjäytin nilkkani talvella) terveysasemalla, lasku 27 euroa. Se siitä terveydenhuollon "ilmaisuudesta"."

Aivan, Pate, eli älä siis jauha paskaa aiheesta, josta sä et tunnu tietävän hevon p*skaa!
jnsto: Totta. Esimerkiksi diabeteshoitojen saaminen köyhälle/vähävaraiselle oli hankalaa ellei mahdotonta. Nyt en tiedä, miten on, kun on Obamacare.

Almuyhteiskunnalla tarkoitan sitä, että kun yhteiskunnan tarjoama tuki on faktisesti alamittaista, niin köyhän odotetaan saavan apua sukulaisiltaan ja järjestöiltä. Jos tai kun hlbtiq-köyhällä on suhteet poikki sukuun tai mahdollisesti köyhä suku, niin sitten on kristillisfundamentalistisen köyhäinavun piirissä.

human: "Samassa kommentissa kerroin nimenomaan että Iranissa trans-ihmisten osa on noinollen huimasti parempi kuin homojen, lesbojen tai biseksuaaline, jotka siellä voidaan tappaa, jos "saadaan kiinni""

Sinun mielestäsi siis kaikki transsukupuoliset ovat heteroita?

"tuolla trans-ihmisillä on 1000+1 toiveen täyttymys: kropan sukupuolen korjaus ja sitten he voivat mennä naimisiinkin, sinä omimpana sukupuolenaan - toisin kuin me muut vähemmistöt, joiden osa on tuolla aivan kamala. "

Iranissa voivat homot ja lesbot mennä tasan yhtä paljon naimisiin kuin transsukupuoliset.

"Suomessa on herättänyt hieman kummastusta se, miksi sukupuolensa korjausta valtion kustantamana haluavat miehen kropalla syntyneet haluavat - tai voivat - sukupuolen korjaushoidoissa ja -leikkauksessa säilyttää peniksensä? Miksi he eivät haluakaan korjata "väärän sukupuolen" kroppaansa? "

En tiedä, enkä ymmärrä kaikkia syitä, mutta yksi syy on se, ettei terveys kestä vaativaa leikkausta. Suomessakin on ihmisiä kuollut leikkauspöydälle. Ennen vanhaan se oli hyväksyttävä tapa päättää päivänsä, nyt ihmiset ovat tulleet ronkelimmaksi. Ehkä he myös odottavat leikkaustekniikoiden parantumista.

"Samalla perusteellahan valtion pitäisi kustantaa myös sitten muillekin sukupuolille ja seksuaalisuuksille "korjaus"muutosleikkauksia, eli esim. joillekin naisille, jotka niin haluavat, kroppa"kohennus"leikkauksia tai monille bi- tai hetero-miehille peniksensä muotoilu- tai kokoparannusleikkauksia - noistahan jotkut aina kokevat että ovat syntyneet epäsopivan peniksen kanssa ; ) "

Kyllä siinä suhteessa kuin nämä muodostavat lääketieteellisen ongelman. Esimerkiksi transsukupuolisten itsemurhien yritysprosentti on 40. Jos näistä sinun mainitsemistasi ryhmistä joillakin on itsemurhan yritysprosentti samaa luokkaa, niin kyllä pitäisi kustantaa.

"tarvitaan todellisia konkreettisia keinoja lisätä työllisyysmahdollisuuksia, tuottavaa ja kannattavaa yritystoimintaa, sekä varmasti myöskin elämän perustarpeiden (asuminen, ruoka, liikkuminen) ylihinnoittelukartelleihin puuttumista. "

...ja lehmät lentävät. Tarvittaisiin kyllä elintarvikekaupan Onnibus, mutta sellainen ei tule onnistumaan kaavoituskikkailujen ja poliittisten lahjuskytkentöjen takia.

"Pelkkä jaettava yhteiskunnan raha ei auta, vaan sillä rakennetaan vain kestävyysvajeongelmaa"

Kyllä auttaa. Se menee lyhentämättömänä kulutukseen, vieläpä usein suomalaiseen kulutukseen.

"Jokaisen on myös ymmärrettävä se, että silloin, jos varoja ei ole ylenmäärin, ei voi olla "oikeutta" humputella ja elää ylenmäärin yli varojensa. Eivät esim. matkustelut ympäri maailmaa, jokaviikkoiset bilettämiset, shoppailut yms. ole mikään perusihmisoikeus - ei niin ole tehty aiemminkaan."

Usko tai älä, mutta myös köyhä haluaa nähdä maailmaa. Siihen pitäisi tarjoutua tilaisuus edes joskus. Muuten voi vaikka ampua kuulan kalloon, kun elämä ei ole muuta kuin selviytymistä päivästä toiseen ja makaronin ja riisin syöntiä kuin jossain kehitysmaassa.

Kommenttia muokattu: 03.07.2013 klo 11:04
samaa mieltä aave, ihmisen pitäisi elää ihmisarvoista elämää, siis siihen ei riitä se että pidetään hengissä ruumis vaan myös mielenterveydestä on huolehdittava ja kuten esimerkkisi makaronin ja riisin syömisestä joka päivä pitää kyllä hengissä mutta mielenterveys kyllä menee suurimmalla osalla ihmisistä.

edit ei suomen vankiloissakaan joka päivä ole samaa ruokaa vaikka jotkut natsit sanovatkin että vettä ja leipää vain.

Kommenttia muokattu: 03.07.2013 klo 13:16
Aave ja Riqu,

Jos olet työtön tai varaton, sinun ei tarvitse maksaa terveyskeskusmaksua (ainakaan meillä Espoossa).

Aivan samoin jos ei vaan muuten yksinkertaisesti ole varaa tai halua maksaa; asia menee perintätoimistolle. Terveydenhuollossa asioimista moinen ei haittaa lainkaan. Luottotiedot kyllä menee, mutta terveyskeskuksissa ei luottotietoja kysellä (toisin kuin USA:ssa).

Sanoo nimim. "ei omakohtaista kokemusta, mutta hyvin likeltä seurannut".

P.S. Riqu. Siivoa suusi.
pete no hampaiden terveydenhuollosta ainakin laskutetaan vaikka olisi työtön tai eläkeläinen.
Terveyskeskus- ja päivystysmaksut ovat käsittääkseni asia erikseen: maksuvapautukset eivät koske päivystyskäyntimaksua. Ilmeisesti maksuvapautukset ovat kuntakohtaisia.

Jos olet työttömänä sosiaalitoimiston asiakas, voit hakea tukea sairauskuluihin, joka käsittää käynnit sekä myös lääkkeet.

___________

Kiitos Aave, kun jaksoit vastata Humanille.
Joo, SaintJudy taitaa olla oikeassa: terveyskeskusmaksu on poistunut joistain kunnista, kun taas joissain se yhä on. Hangossa se on jotain 27 euroa per vuosi ja se tulee sosiaalitoimistosta takaisin, mutta tietysti vaatii sen, että hakee toimeentulotukea. Sen sijaan Hanko ei ole korvannut mitään minun lääkkeitäni, vaan aina luikerrellut niiden maksamisesta pois milloin milläkin tekosyyllä.
Toinen asia on matkustaminen päivystykseen. Kaveri asuu Pohjassa ja hänellä on asiaa hammaslääkäriin tavanomaista useammin. Hän sanoo, että päivystys on joskus Helsingissä asti.