Pride-kulkue vyöryi Helsingin keskustan läpi (juttukommentit)

Hakasalmen puiston mobiilinettiyhteydet olivat ainakin Soneran osalta tosiaan käyttökelvottomassa tilassa.

Kuvagalleria kulkueesta ja puistojuhlasta julkaistaan viimeistään sunnuntaina.
  • 2 / 22
  • Ulkoeläjä
  • 29.6.2013 18:26
Vau, hieno kulkue. :)
Kumpa olisin itsekin ollut paikalla, mutta olen omat Prideni tältä vuodelta marssinut täällä ulkomailla. Täytyy tyytyä katsoa videokuvaa YouTubesta.
Mainio karnevaalikulkue-, puistojuhla- ja picnic-iltapäivä oli.

Piristettiin kaupungin pilvistä päivää mukavasti katuyleisöllekin.

Sadekaan ei kastellut Rainbow-ihmisiä ja osallistujia oli kyllä vieläkin enemmän, kuin edellisenä vuonna, Hakasalmen puisto ääriään myöten täynnä eri seksuaalisuuksia, vastuullisen rakkaasti, sulassa sovussa : )

Hauskasti jokin nuortenmiesten polttariporukkakin toi sulhon Puistojuhlaan, "kaikkien halukkaitten nautittavaksi", mustassa verkkosukka-nahka-asussa...

- - -

Sitten hetki levätään ja jatketaan Pride-juhlissa Vanhalla ylioppilastalolla, DTM:ssä, Herculeksessa, Bottalla, Mann's Streetillä ...

Kommenttia muokattu: 29.06.2013 klo 18:51
Näkyy tuolla SETAn puh. johtajalla olevan ainakin ranneliike hallussa tossa tokassa kuvassa! :)
Setan puheenjohtajalla on kädessään pienoissateenkaarilippu, joka on pyörähtänyt rullalle. Sen kummemmasta siinä ei ole kysymys.
Kun JuhaniV. näkee minun kirjoitukseni, hänelle tulee pakottava tarve rientämään alentamaan näkemykseni ja tehdä minut naurunalaiseksi. Vaikuttaa agressiiviselta ihmiseltä.
  • 9 / 22
  • Geschwitz
  • 30.6.2013 0:47
Mahtavaa. Liityin Setaan vuonna 1977 ja niihin aikoihin oli saavutus jos saatiin sata ihmistä marssille. Työ tasa-arvon vuoksi on todella kannattanut.
Rox, voi, voi! Satuin näkemään juuri tuon valokuvan isossa formaatissa ennen sen julkaisemista. Tiedän mistä puhun, eikä siinä lausumassa ole mitään sen ihmeellisempää kuin oikaista höperöä kommenttia.

Minä olin myös marssimassa. Sain kouraani urheiluseura HOTin vastaavanlaisen lipun, joka pyrki kiertymään rullalle.

Kommenttia muokattu: 30.06.2013 klo 06:44
Täälläkin on jo runsain mitoin ylpeän iloisia Pride-kuvia : ) http://www.flickr.com/photos/46738834@N02/

Pride väritti sateenkaarevasti pilviharmaan kaupungin, sateenkaaren tapaan
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Rainbow_Helsinki.jpg

Elävää kuvaakin Helsinki 2013 Pridestä, venäläisen laulelmaseuran youtube-kanavalta, Stockan nurkalta kuvattuna http://www.youtube.com/watch?v=uX10XeKBWw4
(paraatikulkuehan ulottui tosiaankin kooltaan Senaatintorilta samanaikaisesti koko Aleksanterinkadun mitan, jatkuen samaan aikaan Mannerheimintietä aina ohi Eduskuntatalonkin)

Pride-paraatissa oli muuten mukana myös Keskusta-nuorten ryhmä - tosi hienoa kehitystä tuossa puolueessa. Siitä se polvi paranee kans.

Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi näyttää olevan vaaleansinisessä paidassaan ajan hermolla siinäkin mielessä, että itänaapuri-Venäjällä vaaleansinistä pidetään homojen värinä. Hyvä Juha-Pekka ja Seta - hyvin on hommamme hallussa! : )
Tässä ylpeän komeasta puheenjohtajasta toinenkin kuva, missä se komea lippukin näkyy hyvin http://www.flickr.com/photos/helsinkipride/9173287116/
Ja kuten tuostakin kuvasta näkee, mukana oli myös monia muitakin ylpeitä poliitikoita, kuin vain tämän keskustelun uutistekstissä mainitut.
Oivasti Oras Tynkkynen oli pukeutunut suomi-lipun sinivalkoiseen, eli edusti tosi-perussuomalaisuutta, kun ne perus(teettomat)suomalaiset eivät taaskaan uskaltautuneet ja kyenneet mukaan näihinkään yhteisvastuu-asioihin.


Setan pj Hippi myös puistojuhlassa muistutti nykyisistä idänsuhteittemme, Venäjää vaivaavista ihmisoikeus-ongelmista http://www.flickr.com/photos/helsinkipride/9167371639/

Yhdysvaltojen suurlähettiläs Bruce Oreckiin ja suurlähetystönsä väkeen verrattuna Helsingin Venäjän suurlehetystöväki on kyvyttömänä, häpeilevänä "suurvaltana" täysin kaapissa.

Paraatissa lesbo-porukalta hyvä asu-oivallus
http://media.ranneliike.net/galleria/helsinki-pride-2013-kulkue-1/img-9054.jpg
verrattuna Venäjän sisäasiainministeriön OMOH-joukkoihin, jotka Venäjällä hyökkäilevät hlbt-ihmisoikeus-aktivisteja vastaan
http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000LTX_hq685K8/s/900/russia-moscow-gay-pride-riot-ru192199.jpg


Ihan todellisia Rainbow-enkeleitäkin oli suojelemassa kulkuetta http://www.flickr.com/photos/helsinkipride/9171068771/

Kommenttia muokattu: 30.06.2013 klo 12:28
Sepä vasta olisi uutinen, jos Venäjän lähetystön henkilökuntaa olisi ottanut näkyvästi osaa Pride-kulkueeseen. Olisipa kommentaattoreilla sellaisessa ollut häkellyttävää kommentoitavaa. Vähintäänkin voisi silloin uumoilla vallankumousta naapurissa.
Hieno kulkue.

Olikos tänä vuonna ketään pride-vihaajia marssireitin varrella sekoilemassa?
Omalta kohdaltani en huomannut pride-kulkuetta vastustavia ryhmiä tai henkilöitä. Poliisi oli hyvin läsnä kulkuereitillä, niin sekin varmasti hillitsi.

Oma kosketukseni Helsingin kesän sateenkaaritapahtumiin on noin 15 vuoden mittainen. Tuona aikana muutos on ollut iso. Tapahtuma tapahtumalta on otettu askeleita eteenpäin. Muutamia välikohtauksiakaan en näe taka-askelina, vaan paremminkin suvaitsemattomuuden viimeisinä yrityksinä tulla esiin. Tiedostan, että sellaisia voi tulla yhä eteen.

Enää viime vuosina katselijoiden osallistuminen ei ole ollut mitenkään kyräilevä, vaan paremminkin utelias. Silti etenkin tänä vuonna ilmapiiri kulkuereitin varrellakin tuntui jotenkin selvästi aiempaa myönteisemmältä, lämpimämmältä ja jotenkin kannustavalta ja innostuneelta. Ehkä tämä avioliittoasian aiheuttama "mediarumba" on osaltaa herättänyt ihmisiä?

Kyllä sitä vähän miltei liikuttuu, kun huomaa oman kaupunkinsa muuttuvan myönteisempään suuntaan.

Kommenttia muokattu: 30.06.2013 klo 12:40
Ekassa kuvassa näyttää hauskasti siltä, kuin ratsupoliisi kantaisi sateenkaarilippua. Taitaa kuitenkin olla vain joku taustalla. Vai onko?
Asuessani Frankfurtissa siellä prideen osallistui osavaltion gay-poliisien yhdistys virkapuvuissa...
  • 16 / 22
  • vaeltaja2006
  • 30.6.2013 16:59
Vielä 2000-luvun alussa kuuli ja näki naureskelevia ja halveksivia mielipiteenilmaisuja kadun varrella mieskatselijoiden joukossa. Kaveriporukat olivat pahimpia. Heitettiin rankasti huulta homoista. Nyt sellainen on kokonaan loppunut. Kulkuetta seurataan pääasiassa kiinnostuneena. Tänä vuonna huutelijoita ei varmaan ollut lainkaan.

Muutos tapahtui varmaan jo Tampereen Pridellä 2005 ja vielä selkeämmin 2006, kun pride-kulkueessa yllättäen oli tuhansia osanottajia.
Pete: Sama kuvakulma hämäsi minuakin.

Kai ainakin isoissa maissa kuten esim. Britanniassa ja Ruotsissakin poliisit, sotilaat ja muut virkapukuiset marssivat nykyään virkapuvuissa, ainakin jos kulkevat omana ryhmänään. Ja jos vuosia sitten myös jääkiekkoliigan NHL:n silloinen mestari ensimmäistä kertaa ulkoilutti liigan kiertopalkintoa (Stanley Cup -pokaali, eikä toissavuotinen missi) vastaavassa kulkueessa.

Kyllä meilläkin vielä jollain vuosisadalla.
Oli kyllä ihan Pride-päälliköllä tuo hevos-poliiseilla tämän jutun ekassa kuvassa näkyvä lippu http://www.flickr.com/photos/helsinkipride/9171065059/sizes/l/
Joskin sitä taisivat paraatissa kantaa välillä myös muutkin Pride-talkooväestä.

"Enää viime vuosina katselijoiden osallistuminen ei ole ollut mitenkään kyräilevä, vaan paremminkin utelias. Silti etenkin tänä vuonna ilmapiiri kulkuereitin varrellakin tuntui jotenkin selvästi aiempaa myönteisemmältä, lämpimämmältä ja jotenkin kannustavalta ja innostuneelta."

Kyllähän tämänlainen sateenkaari-perheiden banderolli paatuneimmankin foobikon sulattaa http://www.flickr.com/photos/helsinkipride/9173286162/sizes/l/

Mun veikkaus on lisäksi se että tänä vuonna, kun lauantain sää oli vähän harmaan pilvinen, niin kaupunkia elävöittämään marssinut värikäs ja eläväinen hlbt-ihmisten kööri erityisen hyvin elävöitti päivän tunnelmaa. Ja olihan siellä monta hauskaa, humoristista asuakin.

http://www.flickr.com/photos/helsinkipride/9167420299/sizes/h/

Tuli varmasti monellekin tunnelma, että hitsi tosiaan, värikkään eläväiset lesbot ja homothan ne piristää päivää ihan kummasti : )

Toki aina on muistettava sekin, että tuota paraatia tulee myös kadunvarsipuolelle seuraamaan jonkin verran hlb-ihmisiäkin, mutta keskusta oli pilvipäivästä johtuen muutenkin aika täynnä ihan heteroa kaupunkikansaa muutenkin.

USA:n suurlähettilään Bruce Oreckin aprikoosinvärinen isovillakoira Deckard oli ylväästi mukana paraatissa - kuten monen hlbt-perheen ja -kansalaisen koirat myöskin.

Kommenttia muokattu: 30.06.2013 klo 20:36
Yhdysvaltain suurlähettiläällä on kaksi koiraa: Arhinmäki jo tottelee, mutta toista joutuu vielä kuljettamaan hihnassa.
Oli tai ei, tuollainen tuki on silti tervetullutta. Mutta ketkäänhän eivät ole niin katkeria vihollisia keskenään kuin vasemmistolaiset, paitsi ehkä uskovaiset.