Tel Avivin isku vuonna 2009: Kolme epäiltyä pidätetty (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • human
  • 6.6.2013 21:46
Israelissahan koetetaan varjella kovasti sitä kehiteltyä mainetta, että siellä ei ääri-ortodoksi-juutalaisista olisi samaa haittaa, kuin ääri-islamisteista.
Noh, Tel Aviv lähialueineen on sitä liberaalimpaa Israelia - ja muu maa ei niinkään.
  • 2 / 3
  • puppeliassi
  • 6.6.2013 23:02
human se on ihan sama mihin ääriuskovat uskovat he aiheuttavat paljon kärsimystä, oli kristillisiä, juutalaisia tai muslimeja tai mitä vain.
Poliisin mukaan kyseessä on henkilökohtaiseen erimielisyyteen liitynyt hyökkäys, sillä ei siis ole poliittista tai uskonnollista motiivia, eikä kyse ollut terrori-iskusta. Näin ollen en siis ymmärrä miksi uskonto pitää ottaa edes puheeksi.
Korjauksena artikkeliin: iskun tekijä ovat siis juutalaisia kuten suurin osa Israelilaisista yleensäkin, tässä ranneliikkeen toimesta keksitty "juutalaisuskoinen" on aika mielenkiintoinen termi, sillä henkilöiden uskonnollisesta vakaumuksesta ei ole mainittu missään yhtikäs mitään.

Tapaukselle on asetettu poliisin toimesta tiedotuskielto ennen kuin tutkimukset on saatu päätökseen, joten tarkempaa tietoa luvassa vasta myöhemmin.

Jotenkin ei yhtään yllätä, että human taas saapuu kommentoimaan ja yrittää esittää ortodoksivähemmistön jotenkin liittyvän Israelin yleiseen ilmapiiriin. Olen korjannut häntä jo aiemmin, joten en jaksa tällä kertaa kuluttaa energiaa siihen. Oliskohan jollain jo aika päästä ennakkoluuloistaan eroon...