Afrikan vainotut ja tuomitut (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • human
  • 18.5.2013 14:03
Kun tuohon tarinaan Ali Al Jatabista vaihtaa ääri-islamistien sijaan ääri-kristityt natsit, kertomus on paljolti samasta, mitä Euroopassa Saksassa tapahtui 75 vuotta sitten.

Tuli vaan mieleen, koska Lassijuhanin kirjoittamassa tekstissä ei mainita yhtäkään kertaa kristinuskoa, mutta useampaan kertaan islam. Ugandassa yms vihaajauskontonahan on kristinusko. Nigerian islamistisessa pohjoisosassa voidaan homo tuomita kuolemaan ja Nigerian kristillisessä eteläosassa 17 vuodeksi vankilaan - käytännössä siis homolle yhtä pahat uskonnot ovat jakaneet maan vihaamis-etupiireihinsä; pohjoisessa menee kertaheitolla elämä, etelässä joutuu 17 vuoden piinaan.

Ääri-kristillisessä Afrikassahan on valitettavan yleistä se, että homo-, lesbo-, trans- tai bisse-lapsi jopa ajetaan pois kotoa, heitä aletaan hylkiä ääri-kristillisessä yhteisössä, heitä jopa murhataan viranomaisten edes selvittämättä rikosta.

Suomenkin mediassahan on niin säälittävän ristiriitaista uutisointia Afrikasta, kun esim. Mali-uutisoinneissa mainitaan takuuvarmasti aina islam, mutta sitten esim. juuri kirjoitetaan uutisteksteissä että Ugandassa sorretaan homoja, mainitsematta lainkaan sortajaa, eli kristinuskoa. Samasta abrahamisesta vihastahan kuitenkin on kyse.

Suomestakinhan muutamat homofobiset kristilliset lähetysjärjestöt puuhastelevat Afrikassa ja julistavat sielläkin homofobiaansa. Siksi mekin voimme täälläkin noiden osalta vaikuttaa siihen, mitä Afrikan hlbt-ihmisiä kohtaan tehdään.

Etelä-Afrikassa on muuten sekä homo-imaameja että homo-pastoreitakin.
Joten todelliset ihmeetkin ovat jopa täysin mahdollisia : )
Tässä ihan videotodiste, jossette muuten usko http://www.youtube.com/watch?v=_X9OcFJ6HHY
- eli Afrikka on äärimmäisyyksien maa: onko meillä Suomessa avoimesti homo-miespastoria ja/tai avoimesti homo-imaamia? Ei ole; olemme siinä mielessä vielä takapajula.

Kommenttia muokattu: 18.05.2013 klo 14:28
  • 2 / 5
  • puppeliassi
  • 18.5.2013 17:20
jos olisin seksuaalivähemmiatöön kuuluva afrikassa niin lähtisin eurooppaan johonkin suvaitsevampaan maahan. tai jos olisin homo 30 luvun saksassa niin häipyisin myös, tosin itse saattaisin sanoa hitlerille terveiset, tosin en jäisi hautajaisiin ;)

ja nyt sitten ruvetaan puhumaan siitä että porukka huijaa olevansa homo että pääsee pakolaisena maahan, se hoituu sillä että jos käy ilmi ettei ole homo esim menee naimisiin eri sukupiuolta olevan kanssa niin sitten petoksesta vankilaan ja sen jälkeen ulos maasta.
  • 3 / 5
  • Lassijuhani
  • 19.5.2013 13:48
Surullista tässä on se, että esimerkiksi Intiassa ja Afrikassa homofobia on perua eurooppalaisten harjoittamasta siirtomaapolitiikasta.

Kommenttia muokattu: 19.05.2013 klo 13:48
  • 5 / 5
  • puppeliassi
  • 19.5.2013 18:11
se on tosin fakta että syrjintä koskettaa kaikkia seksuaalivähemmistöön kuuluvia oli sitten ruotsissa, afrikassa tai venäjällä. koskakohan jossain maassa saadaan kitkettyä homofobia kokonaan pois. tällä hetkellä jossain maissa tilanne on useimpien kohdalla ok ja joissakin kuten esim venäjä ja afrikka tosi huono kaikilla. toivoisin että pohjoismaat olisi ensimmäisiä homofobittomia auleita vielä ennen vuosisadan vaihtumista. ja kaikkialla muualla olisi tilanne ok ja paranemaan päin.