Väitöskirja keskiajan samaa sukupuolta olevien välisistä suhteista (juttukommentit)

  • 1 / 15
  • puppeliassi
  • 14.4.2013 17:55
tälläkin palstalla eräät haikailevat keskiajan meininkiä rovioineen kaikkineen.
Noh varhaiskeskiaika, ensimmäinen nykyajanlaskun vuosituhat oli ihan mielenkiintoistakin aikaa, sillä sehän ei ollut monissakaan paikoissa Eurooppaa vielä kristillisyyden riivaamaa aikaa. Kristinuskomukseltahan meni tuhat vuotta saavuttaa Skandinavia ja sitäkin enemmän saavuttaa Suomi laajemmin. Meitähän alettiin vasta laajemmin pakottaa luonnottomaan kristinuskomukseen (mistä tuo sodomiakin tulee) vasta 1100-luvun jälkeen.

Ennen tuota sodomia-uskoisen uskonnon kautta Eurooppa oli monella tapaa henkisesti toisenlainen, tervehenkisempi, luonnollisempi.

Itävälimereltä levinneeltä mamu-uskomukselta joutuivat Euroopankin homot, lesbot, biseksuaalit ja heidän läheisensä kuulemaan että olivat 'luonnottomia', 'sodoman syntisiä', paavalin mielestä yhtä pahoja kuin häpeälliset pitkähiuksiset miehet (paavalihan uskomus-kirjassa leimaa pitkät hiukset miehillä häpeällisiksi - ilmankos niin monessa kiiltokuvassa profeetta jessestä hänellä on pitkät hiukset).
Tuomyötä monin paikoin vasta alkoivat homojen, lesbojen, biseksuaalien uskonnolliset vainot.

Rovioitahan poltetiin vasta myöhäiskeskiajalla. Ne taisivat alkaa siinä vaiheessa, kun Espanjan monisatavuotinen muslimi-kalifikunta vallattiin kristinuskolle ja siellä alettiin muslimeja ja juutalaisia vainota. Aiemminhan oli tuomittu muuten. Roomalaiset käyttivät ristiinnaulitsemista, T-puuhun tuomitsemista jo paljon ennen nykyajanlaskua. Italian orjakapinoissa esim. 71 eaa roomalaiset ristiinnaulitsivat 6 000 orjakapinallista Via Appia -tien varteen. Monina paikoin muuallakin roomalaiset riistiinnaulitsivat vihollisiaan ja kapinallisia. Juutalaissodissa, muutama vuosikymmen jaa roomalaiset ristiinnaulitsivat piiriittämiensä juutalaiskaupunkien ympärille suuret määrät juutalaisia. Voikin olla, että koko profeetta jessen ristiinnaulitsemistarina on saanut alkunsa noista.

Kristikuntahan kirjoitteli innolla kokonaisia kauhukirjoja infernumistaan (tuo latinaksi ja pitkälti Antiikin kreikkalaisten ja roomalaisten uskomusten elämänjälkeinen paikka, alunperin siis profeetta jessen Ge Henna -ruumispolttokaatopaikka ja engl.saksal.ruotsal.suomal. nimitys taas Skandinavian uskontomytologian 7 maailmasta yksi, Hell(vetti)).
Niillä myöhäiskeskiajalle asti ja myöhemminkin ensin peloteltiin kristinuskoon käännytettäviä, eli julistettiin että kaikki joutuvat tuonne infernumiin ja maalailtiin siitä kauhukertomuksia... ja sitten vasta annettiin ymmärtää, että kaikki eivät ehkä joudukaan, eli ne jotka uskovat katoliseen hölynpölyyn :P

Kommenttia muokattu: 14.04.2013 klo 21:07
  • 3 / 15
  • Riquman1990
  • 14.4.2013 23:25
Ton kyseenalasen väitöskirjan on tarkotus todistaa mitä...?
Kiitos, Tom, lähteiden tunnistamisesta, läpikäynnistä sekä niiden hedelmällisestä ja monipuolisesta analyysistä. Tutkimuksesi aloittaa kootumman vuoropuheilun myöhäiskeskiajan Englannin samansukupuolisiksi tunnistettujrn suhteidenn lähteistön ja meidän kysymystemme välillä. Kysymyksessä ei siis vain ole historiallinen kuva, vaan prosessi. Juuri prosessuaalisuuden ottaminen vakavasti antaa meille perspektiiviä ja syventää tietoamme esteiden, uhkien ja mahdollisuuksien vaiheista.

Kommenttia muokattu: 15.04.2013 klo 19:58
Riquman1990: Väitöskirjan ei tarvitse välttämättä "todistaa" yhtään mitään.
  • 6 / 15
  • Geschwitz
  • 15.4.2013 10:29
Mikähän tuon väikkärin tekee Riqun mielestä kyseenalaiseksi?
  • 7 / 15
  • Tom Linkinen
  • 16.4.2013 11:56
Kiitos, "martin".
Tutkimus julkaistaan kirjana suunnitelmien mukaan ensi vuonna, jos suunnitelmat toivottavasti pitävät.
Toinen, yleisemmän tason suomenkielinen kirja on myös jo tekeillä.

Kommentteihin laitettuun yhteen kriittiseen kommenttiin - tai oikeammin heittoon - liittyen:

kerroin väitöstilaisuuden alkupuheenvuorossani väittäväni tässä väitöskirjassa ainakin yhdeksän asiaa.
Ainakaan vastaväittäjällä ja arvostelulautakunnalla ei ollut yhteenkään näistä väitteistä eriäviä mielipiteitä.
  • 8 / 15
  • Riquman1990
  • 16.4.2013 19:21
Oikeenpi kysymys ois oikeestaan ollu, et mikä ton kyseenalasen väitöskirjan tarkotus oli? Samaa sukupuolta olevien suhteita on kuitenkin monenlaisii.
Riquman1990, mahdatko tuntea suomen kielen sanan "kyseenalainen" merkityksen? Ja jos tunnet, miten se liittyy tähän väitöskirjaan?
"En ole koskaan todistanut yhdenkään lapsen puhuvan yhtä ruokottomia kuin aikuiset suomalaiset, kun he jakavat ilkeyttään ja sivistymättömyyttään netissä, virtuaalitorilla. Heitä ei voi tyrkätä pois."

Erityisesti tää kohta oli mun mieleen. Noilla määritelmillä, mitä tossa sun linkkaamassa sepustuksessa annaettiin, sä ainakin täytät "aikusen" määritelmän paremmin ku hyvin. Lämpimät onnittelut! ;D
Nimimerkki Riquman1990 on ilkeä, katkera, neuroottinen ja ehkä myös psykoottinen kaappihomo, joka purkaa turhautumiaan tällä areenalla.

Älkää provosoituko, koska juuri sitä hän haluaa saadakseen lisää itseensä kohdistuvaa mielenkiintoa.

Tämä mielenkiintopointti on kaikki.

Millaisessahan mielenterveydellisessä tilanteessa Riqun kaltaisen henkilön tulisi olla, jotta hän pystyisi kirjoittamaan vaikkapa SETA:n verkkosivuille omalla nimellään sen sijaan, että häiritsisi meitä muita.

EDIT: P.S Ja käyttämään kirjakieltä, kuten hyviin (netti) tapoihin kuuluu.

Kommenttia muokattu: 18.04.2013 klo 22:36
Kenties provosoituneena, mutta silti:
juuri nyt tällä rokkarilla on hiukan aikaa, ja liukuvaa työaikaa, joten kasvatusmielessä, kasvatusmielessä...

Ja koska täällä käy *huomattavasti* enemmän vilkaisijoita kuin kommentoijia, haluan heidän silmilleen jotain muutakin kuin nuo... räksytykset.

Kommenttia muokattu: 18.04.2013 klo 23:43