Habemus Papam, Meillä on Paavi (juttukommentit)

Siis katolisilla on paavi, eikä suinkaan "meillä" kaikilla, eikä siis 5/6 maailman väestöstä, jotka emme onneksemme ole katolisia : )

"Monen mielestä sveitsiläiskaartin nuoret miehet on tarkkaan valittu ulkonäön mukaan."
- Niinpä. Vatikaanihan uskoo korostuneen paljon maalliseen ulkokultaisuuteen :P

Sinällään kiinnostavaa se, onko tuo katolisten paavi Nainen, Euroopan ulkopuolelta, kenties kaappi-biseksuaali, pederasti vaiko niitä katolisten "lapset tulkaa tyköni" -tyyppejä?

Kommenttia muokattu: 13.03.2013 klo 21:08
  • 3 / 38
  • huolestunut
  • 13.3.2013 21:05
Tällä hetkellä siellä vissiin odotellaan, että paavi piipahtaisi parvekkeelle. Vanhoja luutuneita juhlallisuuksia voisi varmaankin uudistaa. Ehkäpä paavi voisi putkahtaa kansan pällisteltäväksi siitä samasta savupiipusta valkoisen savun kanssa. Eri suuntaan siis kuin joulupukki, mikä ei haittaa, koska joulupukki antaa lahjoja. Paavi ja kirkko ottavat. Ainakin kuoripojilta neitsyyden. Samalla kun muistavat kohkata muun maailman pahuudesta.
Voisiko vähempää kiinnostaa... Mutta kuka se on? Ei ilmennyt tekstistä...

Kommenttia muokattu: 13.03.2013 klo 21:06

Kommenttia muokattu: 13.03.2013 klo 21:10
  • 5 / 38
  • Havainnoija
  • 13.3.2013 21:20
Olipa yllätys. Katsoin Italian tv:tä ja vallan hämmästysin.
  • 7 / 38
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 13.3.2013 21:32
Enpäs olekaan ennen hänestä kuullut, mutta vaikuttaa leppoiselta ja isälliseltä papalta. Varmaan hänestä tulee hyvä Paavi.
  • 9 / 38
  • huolestunut
  • 13.3.2013 21:49
Juu tulee hyvä paavi. Vanhana ei järki leikkaa eikä fysiikka pelaa. Luultavasti sekoaa sanoissaan kun puuskuttaa homovihaansa. ja jos ei sekoa niin näyttää joka tapauksessa zombielta. Arvovalta on siis pyöreä nolla.
  • 10 / 38
  • vaeltaja2006
  • 13.3.2013 21:49
Meillä on paavi ja meillä on myös USAn presidentti, halusimme tai emme.
katolilaiset saivat Führerinsä.

heil new Führer!! homot kaasukammioon!! jumalan siunausta!!

ja niin eteenpäin. hyvä juttu että on vanha, ei kestä kauaa kun sekin menee kiertoon heh
  • 12 / 38
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 13.3.2013 22:20
"hyvä juttu että on vanha, ei kestä kauaa kun sekin menee kiertoon heh"

Käsittämätön kommentti. Tässä taas nähdään punavihreän "suvaitsevaisuuden" ilmentymä. Ei taida olla ensimmäinen kerta kun tämän puppeliassin mielestä joidenkin ihmisten kuoleminen on / tulee olemaan hyvä juttu. Miten muistan, että ko. puppeliassi joskus puheli täällä jollain persujen tappamisella tjsp. Ei varmaan ole ihan kaikki ismot kasinolla, sillä sellaista skeidaa tämä kyseinen nimimerkki heittelee.
Mr Vatikaani -misterkisan voitosta käytiin tiukka taisto, kun kardinaalien oli vieteltävä muut kardinaalit puolelleen. Pariin otteeseen luultiin jo voiton napanneen afrikkalaissyntyisen kisaajan, kun kisapaikalta nousi tumma savu... mutta sitten tulla pöllähti kalkkilaivan kapteenin tupsahdus ja voiton nappasi argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio, "sisarus"nimeltään Franciskus I.

Hän on tässä kuvassa http://picsit.fi/k/2013/03/13/jmb.jpg
uimapukukierrokselta Vatikaanin allas-osaston vain miehille varatulta hiekkarannalta. Häntä luonnehditaan vaatimattomaksi ja siksi hänen uima-asuvalintansakin oli viikunan lehti. Hän on 76 vuotias ja sinkku. Strategisia mittoja voitte arvailla.

Hän on kiinnostunut homoista ja hän vastustikin Argentiinassa taannoin ihan kovana avioliittolakiuudistusta, mutta ei saanut tahtoaan läpi, vaan Argentiinaan saatiin onnellisesti kaikkien tasa-arvoinen avioliitto.

Hän on poliittisesti lähinnä puna-vihreä, käyttää julkista liikennettä ja on köyhien ystävä ja haluaa parantaa heidän taloudellista asemaansa - syystä että köyhät ovat huonoja kartuttamaan katolisen kirkon kassavaroja.

Mitäs uskotte - tai arvelette, pärjääkö Mr Vatikaani Mr Bi World -,
Mr Universe - tai Mr Gay World -kisoissa - vai olisiko hänessä ainesta
jopa Mrs Trans World -kisoihin?

Kommenttia muokattu: 13.03.2013 klo 22:53
Tämä Jorge-paavi on Argentiinasta, jossa on voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki. Jorge on tietenkin hyökkäillyt lakia ja sateenkaariperheiden oikeuksia vastaan, mutta presidentti Cristina Fernandez ja suuri osa kansasta lyttäsi Jorgen horinat.

Espanjan, Ranskan, Skotlannin, Irlannin, USA:n ja latinalaisen Amerikan katolisista 55-85 % oli eri mieltä ehkäisystä, abortista ja homojen oikeuksista kuin paavi Ratzinger. Tämän Jorgen kannanotot vähentävät luultavasti edelleen katolisen kirkon vaikutusta länsimaissa, mutta Afrikassa katolinen kirkko ilmeisesti jatkaa homovihan lietsontaa entiseen malliin.
---
Tämä oli siis ensiarvio.
Mitä taantumuksellisempi pappa, sitä nopeammin loputkin katolisenemmistöiset maat säätävät tasa-arvoisen avioliittolain. Nytkin paavi valittiin jo sellaisesta maasta. Ja yksi kerrallaan, ikäloput homofobiset kirkkoruhtinaat kuolevat sukupuuttoon - häiriten Jumalan suunnitelmaa heteroseksistä pidättäytymällä.

EAH on näemmä taas kommentoimassa toisten kommentointia. Itseään eivät tunnu homojen hirttotuomiot haittaavaan niissä maissa, minne möisi aseita omien sanojensa mukaan verisin käsin. Aika tekopyhää skeidaa tämä nimimerkki on jaksanut syytää.

Toisaalta mitä muuta voikaan olettaa wannabe oikeistolaiselta "reaktionääriltä", ad hominemia ja kaikkia argumentaatiovirheitä pursuavalta "ihan heterolta", jolla niin huono itsetunto, että yrittää kompensoida sitä saamalla ei-heteron tuntemaan itsensä huonommaksi. Kuinkakohan monen ihmisen itsemurhaan EAH:n kaltaisten tyyppien toiminta on johtanut?

Kommenttia muokattu: 13.03.2013 klo 22:54
Ei Vatikaani pääse eroon tuosta luonnottomuudestaan. Siellähän nuo kardinaalit valitsevat paavin ja pitävät valtaa. Kardinaaleina ollaan eliniän ja uudetkin kardinaalit nimittää paavi, joka luonnottoman vanhoillisensa nimittää vanhoillisia vapautuvillekin kardinaalipaikoille... eli kierre vaan tosiaan jatkuu.
Odotellaanpa nyt kuitenkin uuden paavin linjauksia. Argentiinassa hän oli siinä asemassa, että piti totella mitä Vatikaanista käskettiin. Toki Vatikaanin paikalliset käskynhaltijat saattoivat painottaa puheitaan eri tavoin.

Minä olen kuitenkin nyt odottavalla kannalla. Katolinen kirkko on julkisuuteenkin nousseiden ongelmien kanssa jättimäisissä vaikeuksissa. Mitä on vielä paljastumatta. Nyt ei enää riitä huutaa homoja pahan ruumiillistumina kun oma pesä on paskottu pahan kerran. Sanoisin niin, että uudella paavilla on vihonviimeinen homma siivota jälkiä, jotka edeltäjänsä hänelle jätti.

Olisin hyvin hämmästynyt, jos katolisessa kirkossa ei alkaisi jonkinlainen nykyaikaistuminen. Mielestäni he eivät voi jatkaa enää tässä maailmassa noin vanhakantaisesti kuin tähän asti.
Franciskusta luonnehditaan uudistusmieliseksi. Saa nähdä mitä se tarkoittaa katolisen kirkon mittakaavassa.
Meillä on paavi ja meillä on myös USAn presidentti, halusimme tai emme.

vaeltaja2006 • 21:49

Olisitko halunnut republikaanin sitten ennemmin USA:n Presidentiksi?
Iltasanomat kertoo uuden paavin ja Argentiinan presidentin erimielisyyksistä homoasioissa. Uutinen kaunistelee paavin sanomisia, sillä hän sanoi samaa sukupuolta olevien adoption olevan lasten hyväksikäyttöä:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288548056241.html

Tässä on sanatarkasti uuden paavin käsityksiä homoista:

http://www.gaystarnews.com/article/new-pope-francis-believes-gay-adoption-child-abuse130313

Timo Soini tuo tietenkin julki ilonsa siitä, että uusi paavi halveksii homoja ja vastustaa naisten oikeuksia:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288548070330.html?pos=alista-5

Kommenttia muokattu: 14.03.2013 klo 00:56
  • 21 / 38
  • ERKKI - VAASA
  • 14.3.2013 2:08
Siinä kun katolinen kirkko kerran piti hallussaan täydellistä Euroopan poliittista ja hengellistä valtaa, sen vaikutusvalta on nykyään vähentynyt lähes olemattomaksi. Päinvastoin on kolmannen maailman valtioissa, missä katolisella kirkolla on suuri vaikutusvalta. On huomioitava että valistustaso siellä on matala ja lukutaitokaan ei välttämättä ole eurooppalaisella tasolla ja juuri noita ilmansuuntiahan uusi paavi edustaa! Kokemuksensa perusteella hän epäilemättä tietää kuinka tietotasoltaan vähäisiin massoihin saadaan luja ote ja osataan lausua ne oikeat taikasanat jolla ne pysyvät ”kurissa ja Herran nuhteessa”.
Ottaen huomioon uuden paavin iän en oikein jaksa uskoa että hänenkään valtakautenaan katolinen kirkko suurestikaan muuttuisi. Ilmeisesti juuri katolisen kirkon kentässä voimakkaana esiintyvä muutosvastaisuus ja halu pitäytyä “vanhassa ja totutussa” on tämän paavivalinnan takana. Niinpä katolisen kirkon polttavia epäkohtia ei varmasti yritetäkään korjata vaan ne lakaistaan siististi Vatikaanin mattojen alle ja “eletään niin kuin ennenkin”.
Siunausta uudelle roomalaiskatolisen kirkon paaville! Iloinen asia on ainakin se, että uusi paavi saatettiin valita Euroopan ulkopuolelta. Hänen valitsemansa nimi on myös hyvä enne. Jonkinlaisesta toiveesta uuteen se kertoo siinäkin mielessä, että uusi paavi halusi valita täysin aiemmin paavien osalta käyttämättömän nimen.
Mitä järkee oli valita paaviks joku lähempänä 80 oleva ikäloppu kääkkä? Mä kuvittelin, et sinne ois valittu joku 5-6-kymppinen, jolla ois vielä ollu sellaset 20-30 vuotta elinaikaa jäljellä.

No, lyhyeks jää tänkin paavin kausi...

Havainnoija vois kiinnittää huomionsa muuten tohon linkittämänsä uutisen yhteydessä olevaan mielipidekyselyyn, jonka mukaan tällä hetkellä 59 % vastustaa homoadoptioo. ;D

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288548070330.html?pos=alista-5

Kommenttia muokattu: 14.03.2013 klo 04:16
Tuota... Noita lehtien verkkosivuilla tai netissä muuallakaan olevia vapaasti klikattavia kyselyitä jostain aiheesta ei parhaalla tahdollakaan parane kutsua miksikään sellaiseksi, mihin olisi syytä kehottaa kiinnittämään huomiota.
Havainnoija vois kiinnittää huomionsa muuten tohon linkittämänsä uutisen yhteydessä olevaan mielipidekyselyyn, jonka mukaan tällä hetkellä 59 % vastustaa homoadoptioo. ;D

http://www.iltasanomat.fi

Kommenttia muokattu: 14.03.2013 klo 04:16

Riquman1990 • 04:11

Siis tuo määrä on verkko Iltasanomien lukijoiden, muuten

Ja Vaeltaja voisi laskee nokkansa alas ja vastata kysmykseen, vaikka kysyjä onkin transnainen.
Hmm... transnainen-kortti isketty pöytään. Eiköhän ideana kuitenkin ole se, että "meillä on paavi/presidentti/pääministeri/sisäministeri/komissaari" aivan maasta, henkilöstä ja ilmansuunnasta riippumatta halusimmepa sitä tai ei, ja hänen toimensa vaikuttavat vähintään välillisesti meihin kaikkiin, useimmiten ilman että kukaan sitä tulee minulta kysymään.

Meillä on Putin, Obama, Mursi, Netanjahu, Ahmadinejad, Merkel, Franciscus I, Katainen, Urpilainen, Reinfeldt, Kaarle Kustaa ja Victoria ja monta muuta.

Life is a bitch and then you die.
Jep...me kun ollaan tässä maailmassa vieläkin huonommassa asemassa kuin lesbot/homot, mut ei tää ensimmäinen kerta kun meitä sivuutetaan eikä varmasti viimeinen. Sitä paitsi se oli vain kysymys. Olisi laittanut vaikka putin ja paavi niin en olis noteerannut.

Life btw sucks and then u die. :)
Tän mielipidekyselyn tulos oli suurin piirtein yhtä vakavasti otettava ku monien täällä esiintuomat puhelinkyselyt. Nimettömänä netissä ja äänestyskopissa ihmiset kertoo todelliset mietteensä paljon helpommin ku puhelimessa, jossa tulee helposti vastattuu "suvaitsevaisuusoletuksen" mukasesti. Eihän nyt kukaan haluu puhelimitse leimautuu uusien trendien vastustajiks. On nimittäin trendikästä, et lapsella onkin nykyään kaks äitii tai kaks isää.

Tällä hetkellä siis 68 % vastustaa homoliittoi, repikää setalaiset siitä! ;D
En ole havainnut sellaista trendiä, että tasa-arvoisen avioliiton ja siihen liittyvien yhtäläisten oikeuksien vastustajat olisivat kovin ujoja tuomaan esiin kielteisiä kantojaan. Päinvastoin, monet (kuten näissäkin keskusteluissa käy ilmi), kehuskelevat jämäkkää asennettaan ja "rohkeuttaan" pitää kiinni jon syntyessään vanhentuneista periaatteista.

On trendikästä, että lapsella on hyvä koti ja turvallinen vanhempi tai vanhemmat.

Mitä tuohon Ilta-Sanomien kyselyyn tulee, se näköjään ilmestyy ruudulle vain Timo Soinia koskevan "uutisen" yhteydessä, joten olisikohan vastaajakunta jotenkin valikoitunut (ja joka tapauksessa, entä sitten?). En siis revi pelihousujani tämän klikkauskyselyn takia, mutta enhän kyllä ole setalainenkaan, joten saattaa johtua juuri siitä...
Nämä verkkogallupit ovat lähinnä silkkaa ajanvietettä. Mielestäni loistava huono esimerkki on IS:n äskettäinen kysely.

Ota kantaa: Onko Suomen kyberturvallisuus riittävällä tasolla?
Tulos: 39 % kyllä, 61 % ei ole.

Suurin osa noista vastaajista ei edes ymmärrä mitä sanalla kyberturvallisuus tarkoitetaan. Toiseksi, kuinka heillä voi olla edes käsitys Suomen valmiudesta tässä asiassa. No joo, lehdissähän on kirjoitettu. Ja kuinka moni toimittaja edes tänä päivänä ymmärtää niinkin vaativasta aiheesta kuin kyberturvallisuus.

Jee, kysytään vaan kansalta ja saadaan mitäsattuu vastauksia. Jos joku päättäjä käyttää näitä tuloksia oman päätöksentekonsa tukena, niin metsään mennään että kolisee.
"Jee, kysytään vaan kansalta ja saadaan mitäsattuu vastauksia. Jos joku päättäjä käyttää näitä tuloksia oman päätöksentekonsa tukena, niin metsään mennään että kolisee."

Sillon kun mielipidekyselyt tukee JuhaniV:n käsityksii, niin niitä voidaan käyttää, muulloin ei.
Riquman1990: Tutkimuslaitosten tekemien haastattelututkimusten taustalla on ihan pätevät yleisesti tutkimusmenetelmiksi hyväksytyt mekanismit, kontrollit ja keinot analysoida taustalla olevia asioita. Netin viihdekyselyjen kohdalla näin ei ole.
"Riquman1990: Tutkimuslaitosten tekemien haastattelututkimusten taustalla on ihan pätevät yleisesti tutkimusmenetelmiksi hyväksytyt mekanismit, kontrollit ja keinot analysoida taustalla olevia asioita. Netin viihdekyselyjen kohdalla näin ei ole."

Pätevii menetelmii tosiaan, jolla voidaan analysoida mielipidekyselytuloksii. ;D Vaaleissakaan kyselyt ei oo koskaan pitäny paikkaansa.
Mielipidekyselyt eivät pakota ketään vaaliuurnalle. Se näkyy erityisen radikaalisti perussuomalaisten kannatuksessa. Luulisi keskiverto kaduntallaajankin tajuavan.
Maailmassa on 1,2 miljardia katolilaista. Joka kuudes ihminen on katolinen.

Tuo 1.2 biljoonaa ei ole koko maailmaa.
Toinen suuri osa on Greeck Orthodoks,
Muita uskontoja monia.
Ilta-Sanomien kyselyissä täytyy muistaa se, että tulokset on kyseisen "taloustutkimus" -puljun omistaja päättänyt jo etukäteen..

Harmi, että IS:n sivuilta on poistunut kysely "Onko Himas-kohu vaikuttanut pääministeri Kataisen luotettavuuteen". Tulos oli jokseenikn hämmentävä.
vati-kaanistahan puhutaan 3 paavista, joista tuo nyt valittu "valkoinen paavi" on yksi, "mustan paavin" ja pääpaavi "harmaan paavin" lisäksi.

http://picsit.fi/k/2013/03/15/vati-kaani-3paavit-nainen.jpg

Tai sitten sielläkin, kaiken takana on Nainen ... ja vati-kaanillinen "eunukki-haaremi-yhteisö" pyörii hänen pillinsä mukaan.

Kommenttia muokattu: 15.03.2013 klo 15:34