Uusi mittaus: HLBTI-ihmisten määrä USAssa (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Ilopilleri
  • 7.3.2013 17:57
Viranomainen, tai sellaiseksi ymmärretty, soittaa amerikkalaiselle ja tivaa tämän suuntautuneisuutta.. Juu, ihan varmasti on luotettava luku tuo. Toki. Hihhih ja tirsk. :)
Muutama mielenkiintoinen kohta noissa tilastoissa. Washington D.C. prosenttiluku on peräti 10. Haastateltuja vain viitisensataa. D.C:ssä on runsas 600 000 asukasta, joista reippaasti yli puolet mustia. Tässä tuloksessa on mielestäni jotakin ristiriitaisuutta.

Vastaavasti Kaliforniasta haastateltiin lähes 20 000 henkilöä ja prosenttiluvuksi tuli 4.

Kaikkineen tuosta tilastosta voisi sanoa, että noin monta prosenttia kertoi haastattelijoille kuuluvansa sateenkaari-ihmisiin. Se ei kerro mitään todellisesta määrästä, koska koko asia on määrittelemätön/epämääräinen asteikolla (Kinsey) "saanut orgasmin samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa kerran elämässään", aina asteikon toiseen päähän, "parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa elävät henkilöt".

Kuten tuossa uutisessa edellä mainitaan, tämän aihealueen tutkiminen ja tilastoiminen on ongelmallista.
  • 4 / 10
  • Ilopilleri
  • 7.3.2013 18:38
Kun miettii kuinka vainoharhaisesti suuri osa amerikkalaisista suhtautuu valtioon ja kaikenlaiseen viranomaistoimintaan, ja kun vieläpä muistaa sikäläisen menneiden vuosikymmenten kommunisti- ja homojahdin, niin ei tarvitse kauaa pohtia päästäkseen johtopäätökseen, että yksi plus yksi on edelleen kaksi.

Juu, en luota pätkääkään kyseisen puhelinkyselyn luotettavuuteen. Hyvin harvat paljastavat tällaista tietoa itsestään tilanteessa, jossa on pienikin riski siitä, että anonymiteetti pettäisi tai että se olisi tekaistua tietojen onnistuneen urkkimisen ja "viranomaismerkinnän" takaamiseksi. Suuri osa kaappitapauksista on niin paranoidisia, etteivät missään nimessä merkitsisi asiaa edes anonyymiin lomakkeeseen.
Tässä mielenkiintoinen video Usasta, Teksasista http://www.youtube.com/watch?v=5JibZ2U3o-M

ja aiempi vastaava New Yorkista http://www.youtube.com/watch?v=RECLT5S1VpM

- - -
Oma kantani Kinseyn tutkimukseen ja etenkin siihen Kinseyn asteikkoon on se, että asteikko kertoo enepi seksin toteutuksen määrästä saman/eri sukupuolen kanssa, eikä niinkään kiinnostuksesta. Kinseyhän itse oli biseksuaali, joten hänellä oli ehkä hieman "oma lehmä ojassa" määritellä kaikkia muitakin. Heteromieskin voi käyttää dildoa tms. pyllyseksissä, ilman että hän olisi tippaakaan kiinnostunut miehestä.

Sillä jos tuntee emotionaaliseroottista kiinnostusta esim. vastakkaiseen sukupuoleen, määritteleekö muka sen kiinnostuksen toteutusmäärä sen kiinnostuksen asteen? Eli tarvitseeko olla käytännön heteroseksiä, jotta olisi hetero - tuskinpa.
Minusta ei, vaan kiinnostus on 100%:sta, mutta kiinnostuksen toteutus vaihtelee asteikolla 0-100.

Kinsey asteikossahan on vain hetero- ja homo-päät, eikä siinä omana ryhmänään ole biseksuaaleja nimeltä ollenkaan. Toisaalta se koko asteikko tavallaan määrittelee liki kaikki eri asteisesti biseksuaaleiksi. Noh, asteikot on sellaisia, miksi ne haluaa rakentaa.
Heteroita ja homoja kiinnostaa lähinnä vain yksi tietty sukupuoli, mutta biseksuaaleja molemmat, eli he ovat oma omintakeinen ryhmänsä.

Mutta varmastikin tuossa Usa:n kyselytutkimuksessa osalta jää koko totuus kertomatta.

Kommenttia muokattu: 07.03.2013 klo 19:47
Ilopilleri, joo, mutta itsekin biseksuaalina Kinsey yleistää hieman liian yksioikoisesti sen kiinnostuksen asteikoksi kaikille. Se tasalokeroihin jaettu asteikko antaa epärealistisen illuusion kiinnostusten "suhteista".
Tavallaan se asteikko olisi realistisempaa olla biseksuaaleille biseksuaalisuuden käytännön toteutuksen asteikko.
Iso ongelma siinä asteikossa on myös se, että se niputtaa sukupuolisen kiinnostuksen ja seksuaalisen toteutuksen yhteen ja samaa, mikä ei vastaa todellisuutta. Kyllä mies saa heteromiehenkin kalun laukeamaan, mutta ei se yksin tee heterosta yhtään miehestä kiinnostunutta - ja sitä Kinsey ei erottele kunnolla asteikossaan. Samoin ehkä joku homo on voinut nuoruuden hormonihuipun avulla ja silmät kiinni, muuta ajatellen seksuaaliseen tekemiseen naisen kanssa, ilman että nainen kiinnostaa ja vetoaa yhtään. Samoin osa lesboistakin varmaan on joutunut, jostain syystä jonkun miehen kanssa seksiin, vaikkei mies yhtään kiinnostava sukupuoli lesbolle olekaan.
Oliko antiikin Kreikassakaan se, että jotkut aviomiehet pääsivät vetämään jotain poikasta perään, yhtään kiinnostusta mieheen? Tuskinpa, etenkään jos se kiinnostus ei jatkunut, eikä sitä ollut ihan miestä kohtaan.

Kommenttia muokattu: 07.03.2013 klo 19:25
"Kinseyhän itse oli biseksuaali, joten hänellä oli ehkä hieman "oma lehmä ojassa" määritellä kaikkia muitakin."

Hetkinen. Eiköhän tämä päde ihan kaikkiin.

Vrt: "Xxx on heteroseksuaali joten hänellä on taipumus määritellä kaikkia muitakin."

Olen ollut ja olen sitä mieltä että Kinseyn raportissa tuppaa unohtumaan aika.
Raportti valmistui vuonna 1948 ja hyvä osa haastatelluista miehistä oli juuri viettänyt vuosia miesten kesken toisessa maailmansodassa.
Näihin liittyen, olen aina pitänyt melko liioiteltuna ongelmatisoida seksuaalisen suuntautumisen määritelmää. Tai väittää, että määritelmä on vaikea tai riippuu merkittävässä määrin tutkijasta, tutkittavasta ja aikakaudesta.

Esim. jos halutaan tietää, onko ihminen homoseksuaali, tuntuisi yksinkertaiselta kysyä: kiihotutko sukupuolisesti pääsääntöisesti oman sukupuolen edustajasta? En ymmärrä, miksi pitäisi tiedustella sukupuolikontaktien laatua, määrää, kohdetta tms. toissijaista asiaa.

Sukupuoliselle kiihottumiselle on yleisiä fysiologisia ekvivalentteja, joiden esiintymistä ihminen voi omalla kohdallaan kuulostella, jos hän jostain syystä on epävarma suuntautumisestaan. Jokainen täysi-ikäinen tunnistaa nämä kyllä.
Kanadassa selvitettiin viime vuonna hlbt-kansalaisten määrää.
Kysely tehtiin kaksi kertaa tulosten varmistamiseksi.

10 % 18-34-vuotiaista ilmoitti olevansa hlbt (lgbt),
muissa ikäluokissa vähemmän.
Keskiarvoksi tuli 5 %.

Artikkeli on pitkä ja siinä on paljon muutakin mm. tilanne eri puolilla maata. Lopussa on taulukot.
Näistä tuloksista voi mielestäni päätellä, että hlbt-ihmisiä on ainakin 10 %.

http://news.nationalpost.com/2012/07/06/the-true-north-lgbt-new-poll-reveals-landscape-of-gay-canada/

Kommenttia muokattu: 10.03.2013 klo 12:01