Venäjän ulkoministeriö on huolestunut lesbojen adoptio-oikeudesta (juttukommentit)

  • 1 / 30
  • Riquman1990
  • 22.2.2013 9:30
Venäjän (aiheellinen) huoli kohdistuu siihen, et adoptioäiti salas lesbosuhteensa venäläisiltä adoptoidessaan lapsen sieltä.
  • 3 / 30
  • Riquman1990
  • 22.2.2013 11:29
Miks sellanen asia pitää salata? Vai tietääks homot, et suurin osa maailman maista ei luovuta lapsii poikkeeville pariskunnille?
  • 5 / 30
  • Riquman1990
  • 22.2.2013 11:43
Homot on siis rehellisyyden perikuvii? ;D

Kato, Homopallo. Kuis pyörii? ;D
  • 6 / 30
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 22.2.2013 11:51
Noh tämä yksi nainen ei välttämättä ole. Pitää kuitenkin muistaa että valheita on erilaisia.

Ja oih, miten nerokasta: homopallo pyörii. xD
  • 7 / 30
  • Riquman1990
  • 22.2.2013 14:34
Ei, vaan on olemassa valheita ja totuuksii sekä niiden välinen ero.
Miten on edes mahdollista, että avioliiton pystyy salaamaan viranomaisilta koko adoptioprosessin ajan? Luulisi, että se näkyy omissa tiedoissa.
Siellä on Venäjällä omissa hylätyissä, karanneissa ja lastenkodeissa olevissa lapsimäärissä paljon työnsarkaa ... jos siis ovat aidosti kiinnostuneita lasten kehitysympäristöstä Venäjällä - etteivät lapsirukat joudu liian hoteroa lapsuutta elämään.

http://www.everychild.org.uk/russia

Venäjällä arvioidaan olevan ainakin 800 000 lasta lastenkodeissa.

Kommenttia muokattu: 22.02.2013 klo 16:54
Niin, vois kuvitella, et näille lapsille löytys myös tuhansii halukkaita heteroperheitä, et ei tarttis elää lapsuutta jossain marginaaliperheessä.
Siinä vaan on Riquman sellaiset vaarat että jos ne hoteroperheet on samanlaisia kuin esim. sinä, niin voi lapsen, joka voi yhtä hyvin olla homo, lesbo tai biseksuaali, lapsuudesta tulla todella karmiva.

Et kait sellaista karmeutta haluaisi kenellekään lapselle - vai haluatko?

Ja kertoohan se toki aika paljon lastenkasvatusoloista joissakin heteroperheissä että Venäjällä on tosiaankin arviolta 800 000 hetero/biperheistä, poikkeavan huonoista olosita, lastenkoteihin joutunutta lasta ja lisäksi suuri joukko niistä katulapsiksi joutuneita. Ei se ole kovin mairitteleva meriitti hetero/biperheille lastenkasvatuskyvyistä - vaan ennemminkin aika pahaa kyvyttömyyttä olla hyviä ja vastuullisia vanhempia lapsille.

Meillähän on Suomessakin naisparista hyvänä esimerkkinä Muumi-kirjojen kirjoittaja, nais-elämänkumppaneineen. Kirjojensa perusteella ainakin he olisivat varmasti tarjonneet hyvän kasvuympäristön adoptio-lapsellekin.

Yhdysvalloissa, 1920-luvun Suuren laman ajoilta on kuva sikäläisestä miesparista, joka tarjosi kodin, vanhempiensa laman keskellä hylkäämille lapsille - se oli varmasti onnenpotku noille lapsille: http://farm4.staticflickr.com/3400/3639538237_bd6f4ee029_o.jpg

Kommenttia muokattu: 22.02.2013 klo 17:23
Se, että jotkut perheet pitää luokitella "marginaaliin" ei ole mihinkään olemassaolevaan ongelmaan vetoamista, vaan itse ongelma.

Ja sitä ei ratkota millään olkien kohauttelulla vaan asennekasvatuksella.
Nimimerkillä Riquman1990 näyttää olevan hyvin laaja käsitys valehtelusta.

Minä olisin esimerkiksi siis valehtelija, jos jättäisin pankista asuntolainaa hakiessani kertomatta, että veljellänikin on tili samassa pankissa?
Ja miksi muuten ylipäänsä venäläisiä olisi kiinnostanut joku lesboavioliitto, eihän niitä heidän mielestään ole edes olemassa!
Venäläisiähän kiinnostaa tosi paljon seksuaalivähemmistöt, kun niillä on vankka historia tältä saralta ihan pelkästään miestenkin osaltakin, lesboista puhumattakaan http://community.middlebury.edu/~moss/ROL.html

Toki nyky-Venäjällä suurin viha-innovaattori ovat rakkaus-kielteiset uskonnot - sekä myöskin erinäiset tahot, jotka sielläkin ovat harrastaneet vain itsekästä pelkkää "homoilu"sekstaamista esim. armeijan piirissä ja lasten/nuortenmetsästyksenä. Siitä joutuvat sitten kantamaan jälkiseuraukset kunnon hlbt-ihmiset.

Kommenttia muokattu: 22.02.2013 klo 18:04
onhan se valhe jos ei kerro että puoliso on nainen mutta kai se olisi valkoinen valhe koska kenellekkään ei käynyt huonosti(paitsi homofobisille venäjän viranomaisille, kun omg lapsi sai hyvän kodin eikä joutunut lastenkotiin/kadulle!
"Siinä vaan on Riquman sellaiset vaarat että jos ne hoteroperheet on samanlaisia kuin esim. sinä, niin voi lapsen, joka voi yhtä hyvin olla homo, lesbo tai biseksuaali, lapsuudesta tulla todella karmiva."

Ja millanen mä sitten oon?

"Ja kertoohan se toki aika paljon lastenkasvatusoloista joissakin heteroperheissä että Venäjällä on tosiaankin arviolta 800 000 hetero/biperheistä, poikkeavan huonoista olosita, lastenkoteihin joutunutta lasta ja lisäksi suuri joukko niistä katulapsiksi joutuneita. Ei se ole kovin mairitteleva meriitti hetero/biperheille lastenkasvatuskyvyistä - vaan ennemminkin aika pahaa kyvyttömyyttä olla hyviä ja vastuullisia vanhempia lapsille."

Sen takii lapselle pitäskin ettii hyvä perhe eikä mitään marginaaliperhettä.

"Ja sitä ei ratkota millään olkien kohauttelulla vaan asennekasvatuksella."

Ja miten asennekasvatus muuttaa sen tosiasian, et valtava valtaosa adoptioo hakevista perheistä on heteroita.

"Minä olisin esimerkiksi siis valehtelija, jos jättäisin pankista asuntolainaa hakiessani kertomatta, että veljellänikin on tili samassa pankissa?"

Millä tavalla sun veljen asiat on olennaisii sun lainahakemuksen kannalta?

Eri juttu on salata perhesuhteet adoptioprosessin aikana.
Kuinka monessa homo perheessä toinen osapuoli mätkii puolisoaan ja lastaan, vaikka olisikin adoptoitu!

Veikkaan että tässäkin homoperhe jää marginaaliin. ;)
Yleensä kyllä adoptioperheet tarkastetaan huolella. Ja miks valita marginaaliperhe, kun voi valita tavallisen perheen?
Miksi ei?

Lastenkodeista adoptoitujen lasten kehittymistä seurattiin parin vuoden ajan homo-, lesbo- ja heteroperheissä. Parin vuoden kuluessa lasten kehitys oli tasoittunut samalle tasolle kaikissa noissa perhemalleissa.

Tutkijat seurasivat 82 lasta Los Angelesin piirikunnassa, Yhdysvalloissa. Näistä 22 oli adoptoitu homovanhempien perheisiin. Adoptiolasten keski-ikä oli neljä vuotta.

Tuloksissa todetaan kaikissa näissä perhetyypeissä kasvaneiden adoptiolasten hyötyneen adoptiosta. Merkittävää kasvua tapahtui kognitiivisessa (tiedollisessa) kehityksessä. Älykkyysosamäärä kasvoi 10 pistettä. Myös käytösongelmat tasoittuivat tarkastelujakson aikana.

Tutkija toteaa, ettei ole mitään tieteellistä perustetta syrjiä homo- ja lesbovanhempia kasvattajan/adoptiovanhemman tehtävästä.



» The Atlantic, Study: Gay Adoptive Parents Make Great Adoptive Parents


Lainaus Juhanilta aiheesta: Tutkija: Ei ole mitään tieteellistä perustetta torjua homovanhemmuutta

Kommenttia muokattu: 22.02.2013 klo 23:01
@Riquman1990: Länsimaisen katsantokannan mukaan homoperhe (/lesboperhe) ei ole objektiivisesti tarkasteltuna missään mielessä "marginaaliperhe".

Venäläisen katsantokannan mukaan taas kyse ei ole perheestä lainkaan, joten kysyn edelleen, mitä on salattu ja missä on valehdeltu ja kenelle?
Vaikuttaa tosi tekopyhältä, kun tietää millaisia olot ovat Venäjällä ja miten siellä kohdellaan omia kansalaisiaan. Jokainen lapsi joka pääsee pois Venäjältä omaa silti paremman pohjan elämälleen kuin sinne jäämällä.
Minkä länsimaisen katsontakannan? Puolueettoman katsontakannan mukaan homot on marginaalii länsimaissa sekä muualla: 1,5 % väestöstä ja perheistä vielä pienempi osa.

Public Eye alkaa toistaa jo itteensä tai sitten kärsii pahasta luetun ymmärtämisen vaikeudesta. Mä sanoin jo, mitä tässä on salattu ja valehdeltu.

Kommenttia muokattu: 23.02.2013 klo 07:08
Tuota... Jos tällaista "marginaalia" määritellään prosenttimäärinä, niin en pitäisi useampaa kuin joka sadatta koskevaa asiaa mitenkään marginaalisena. Ja toinen asia on tuo mainittu 1,5 prosenttia. Monissa asialliset kriteerit täyttävissä selvityksissä prosenttimäärät ovat huomattavasti korkeampiakin.
Täyshomojen määrä on n. 1,5 %, täysheterojen ehkä vähän korkeempi. Loput bissukoita. Kinseyn asteikko.
Sanakirjamääritelmän mukaan marginaalinen tarkoittaa asiaa tai ilmiötä, joka on vähämerkityksinen, vähäpätöinen, epäolennainen; "ääri-, reuna-, sivu-".

Jos tällä periaatteella aletaan arvottaa ihmisiä, kuka tahansa meistä tai mikä tahansa perhe voidaan jossain mielessä lokeroida isompaan tai pienempään marginaaliryhmään. Pitäisikö siis adoptio kieltää aina perheeltä, jonka voidaan jollakin mielivaltaisesti valitulla perusteella todeta kuuluvan vähemmistöön?

Vanhemmuusasioissa seksuaalinen suuntautuminen on epäolennainen, siis "marginaalinen" peruste, joka ei sano yhtään mitään henkilön soveltuvuudesta tai soveltumattomuudesta toimimaan lapsen vanhempana.

Ja toistan vielä kerran: jos venäläiset kerran eivät pidä kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen kotitaloutta perheenä, miten siitä heille kertomatta jättäminen voi olla valehtelua perhesuhteista?
Eli sun mielestä perhesuhteiden kertomatta jättäminen ei valehteluu, vaikka se on adoptioprosessin kannalta olennainen tieto?
Ymmärrän ja en ymmärrä tuota pariskuntaa.

Adoptiossa olisi varmasti ensiarvoisen tärkeää - niin lasta kuin vanhempiakin ajatellen -, että molemmat tulevat vanhemmat saavat adoptioneuvontaa. Se, että vain toista kohdellaan vanhempana ja toista ei viranomaisille edes "ole olemassa" ja häntä pitää piilotella, on huono lähtökohta antaa hyvä koti lapselle, joka vaatii paljon enemmän vanhemmiltaan kuin ei-adoptoitu lapsi. Koskee myös heteropareja, vaikka puolisoa joutuu varmasti heidän tapauksissaan piilottelemaan harvemmin ja ihan muista syistä kuin sukupuolesta johtuen. Huono juttu kaikkia ajatellen. Mutta ihmiset tekevät epätoivoisiakin asioita saadakseen lapsia, ymmärrän kyllä heitä tässä suhteessa.