Unkari: Homoklubi syrji romaneja (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 19.2.2013 8:28
Hyvä raportti, vaikka nyt hieman olikin liioittelua joistain asioista.

Kaiken kaikkiaan on sanottava, että mielestäni veljeskansamme parissa puhtaltaa hyvinkin terveet tuulet. Unkari on EU-maiden valo. Olen heille jopa hieman kateellinen.
  • 2 / 14
  • puppeliassi
  • 19.2.2013 11:04
jännä juttu, musta tollainen natsitouhu on kamalaa.. no e_a_h on tunnettu tällä palstalla äärioikeistolaisuudestaan. heil homofobia ja riisto!
  • 3 / 14
  • vaeltaja2006
  • 19.2.2013 11:32
Jos tämä raportti olisi kirjoitettu hallitusta tukevan lehden Magyar Nemzetin uutisten pohjalta, kuva maasta olisi aivan toisenlainen. Kansa olisi yhtenäinen, kun 2/3 parlamentin paikoista on yhdellä puolueella. Muut puolueet ovat lähinnä häiriköitä. Talouselämä kukoistaisi, ellei EU olisi taantumassa ja näivettäisi myös EU:n jäsenvaltioita. Viime perjantaina pääministeri Orban radiossa kehui, miten kaikki talouden viisi mittaria näyttävät hienoja lukuja, lukuunottamatta kasvua. Se on miinuksella. Lehdet kommentoivat, että viime vuoden bruttokansantulo laski –1,2%:iin.

Tänä aamuna tulivat julki uudet puolueiden kannatuslukumittaukset. On yksi vahva, Fidesz 43% (äänestämään aikovista - vaalit 2014). Se on iso luku. Keskisuuria ovat sosialistinen puolue 28% ja ääripuolue Jobbik 16%. Nämä kolme tulevat luultavasti ensi vuonna muodostamaan parlamentin. Muut puolueet, mm. vihertävä LMP liikkuu 5%:n äänikynnyksen ympäristössä.

Miksi muuten tarvitaan äänikynnystä? Miksi alle 5%:n kannatusta nauttivat puolueet halutaan pois? Suomessakin on mietitty sopivaa äänikynnystä. Se on pakko asettaa n. 3%:n kohdalle, ettei Ruotsalainen kansanpuolue SFP putoaisi eduskunnasta. Kuka tällaista äänikynnystä ylipäätään tarvitsee? Miksi pikku puolueet halutaan vaientaa? Esim. homot ja lesbot pystyisivät muodostamaan 100 000 ihmisen kannatuskunnan, jos olisi Soinin kaltainen vetoava johtohahmo. Mutta puolue jäisi äänikynnyksen alle. Miksi Piraatit ja muut pienet ryhmät halutaan vaientaa äänikynnyksellä? Ei ole minulle täysin valjennut.

Saksassa äänikynnyksellä on luultavasti haluttu pitää natsimielinen puolue ja vasemmistopuolue pois parlamentista. Siinä ei täysin onnistuttu. Vasemmiston Linke on parlamentissa ja äärioikeistolainen NPD on muistaakseni jonkin osavaltion maapäivillä eli paikallisessa parlamentissa. Piraatit rynnivät vuosi istten Berliinin maapäiville superluvuin. Demokraattista äänikynnys ei ole missään tapauksessa. Setankin kannattaisi vastustaa äänikynnystä vähemmistöjen nimissä.
  • 4 / 14
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 19.2.2013 11:35
Niinhän se on, että homofobia kulkee käsi kädessä muiden henkisten sairauksien kanssa. Ihmettelen, miten unkarilaiset eivät ole oppineet menneestä mitään. Surullinen maa kertakaikkiaan.
  • 5 / 14
  • puppeliassi
  • 19.2.2013 11:44
vaeltaja: päättäjät eli kaikki nykyiset eduskuntapuolueet haluavat sementoida itsensä valtaan eli vastustavat demokratiaa!

eli eduskuntaan ei saisi tulla uusia puolueita jotka hoitaisivat asiat paremmin kuin vanhat puolueet, vaan herrat saavat jatkaa politiikkaansa rauhassa, pelkäämättä että joku sanoisi ettei heidän politiikkansa ole kansan etu
Äänikynnyksen idean toki hahmotan. Yhden asian liikkeet ja sekalaiset pienryhmät pysyvät pois ja politiikantekijät saadaan etsiytymään isompiin plokkeihin, jolloin hallitusneuvottelut tulevat helpommiksi, ja politiikka on suurempia linjoja ja vähemmän lillukanvarsia.

Itse en kuitenkaan suhtaudu lämpimästi erityiseen äänikynnykseen. Se pakottaa vaikuttamaan haluavat hakeutumaan mielestäni liian isoihin nippuihin.

Vähän samanlainen ongelma ovat väkimäärältään liian pienet äänestysalueet. Tuloksena on käytännön äänikynnys, joka ajaa tekemään sisällöltään absurdejakin vaaliliittoja.
  • 7 / 14
  • Rokkihomo
  • 19.2.2013 18:19
Hyvät ranneliikkeen lukijat,

pyydän huomioimaan kun seuraavan kerran luette nimimerkin "Ei_avioliittoja_homoille" kommentteja täällä, että kyseessä on kommentoija jonka mukaan mm. 170 000 asunnotonta Unkarissa on uutinen jonka johdosta tämän nimimerkin kommentin mukaan
"veljeskansamme parissa puhtaltaa hyvinkin terveet tuulet" ja tästä syystä unkarilaisia kohtaan siis voi olla "jopa hieman kateellinen".
  • 8 / 14
  • puppeliassi
  • 19.2.2013 18:35
rokkihomo mä myös huomasin että e_a_h on oikeistolainen, mutta sellaisia meillä on eduskunnassa paöjon ikävä kyllä.

oikeisto ei ole tunnettu oikeudenmukaisuudestaan..
  • 9 / 14
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 19.2.2013 19:12
Hienosti Rokkihomo irrotti yhden kohdan raportista, joka ei ole edes kovin olennainen osa raporttia. Itse tarkoitin kannanotossani lähinnä perhe- ja avioliittoasioita sekä Unkarissa vallitsevaa kansallistunnetta. Asunnottomuuskysymykseen en osaa ottaa sen kummemmin kantaa, kun en tiedä kokonaisuutta.
  • 10 / 14
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 19.2.2013 20:05
Siis raportista yhden kohdan, joka ei edes ole kovin olennainen osa raporttia. Ärsyttävä kirjoitusvirhe.
No mutta! Sortuuko Ei_avioliittoja_homoille nyt tässä Unkarin fasistihallituksen nuoleskelussa etuoikeuttamaan perhelainsäädännön ja kansalliskiihkon, kun ei ollakaan valmiita kehaisemaan myös asunnottomuutta? Kuten EAH aina meille demonstroi "mielipiteissään" koko paketti pitää hyväksyä. Onpas tekopyhää.

Kommenttia muokattu: 19.02.2013 klo 20:49
Lisää mieluisia uutisia wannabefasistille Ei_avioliittoja_homoille:

Unkarissa aiotaan Kunhegyesin kaupungissa nimetä katu valtionhoitaja Miklós Horthyn mukaan. Hänen oikeistohallituksensa vastuulla ovat holokaustin sadat tuhannet unkarinjuutalaiset uhrit.
  • 13 / 14
  • vaeltaja2006
  • 22.2.2013 10:21
Unkarin Horthy-innostus alkoi jo ainakin vuosi, pari sitten. Horthy oli Unkarin valtionhoitaja eli käytännössä pääministeri 1920- ja 30-luvuilla vuoteen 1944 saakka. Hän oli oikeistolainen nationalisti, muistutti lähinnä Italian Mussolinia. Nyt hänet rehabilitoidaan ja eri kaupungeissa katuja ja toreja nimetään hänen mukaansa ja patsaita pystytetään ympäri maata. Vasemmistolaiset sanovat, että hän ajoi pääasiassa suurmaanomistajien etuja. En ole tarkemmin tutustunut hänen politiikkaansa.

Mutta ei päivää ilman skandaaleja. Alkuviikosta tv-kanava Atv paljasti, että Budapestin tieteellisessä yliopistossa ELTEssä opiskelijoiden etuja valvova opiskelijaliitto HÖK on kerännyt ensimmäisen vuoden opiskelijoista henkilökohtaisia tietoja: poliittisesta mielipiteestä, uskonnollisesta vakaumuksesta, luonteenpiirteistä, ulkonäöstä, seksuaalisesta suuntautumisesta. Kaikki tällainen tietojenkeruu on laitonta. Uusia ”fukseja” on kuvattu mm. näin: libsi (liberaali), hippi, kristillisen klubin jäsen, juutalainen päänmuoto, kikattava homopaskiainen, polkupyörällä ajava naikkonen, täysin hajuton mauton ja luonteeton, mustalainen, kiltti mutta ei muuta erikoista, rakastaa musiikkia ja kirjallisuutta, mimmi joka ei täysin paljasta itseään, jne.. Kun opiskelijaliiton asioita on tarkemmin alettu selvitellä, on käynyt selväksi, että opiskelijaliitto on hyvin lähellä ääripuolue Jobbikia. Monet liiton entiset johtohahmot ovat nyt Jobbikin johdossa. Opiskelijaliitto on kaapattu poliittisen puolueen haltuun, ehkä vähän niin kuin esim. jotkut ainejärjestöt Suomessa 1970-luvulla vasemmistolaistuivat. Unkarissa lain mukaan yliopistoissa ei sallita poliittista toimintaa. Laki on siltä ajalta kun sosialismi kaatui. Pelättiin, että entiset kommunistit kaappaavat liitot. Nyt on vakavasti ehdotettu, että poliittinen toiminta tulisi sallia valvotusti, kun Jobbik on jo saanut haltuunsa opiskelijaliikkeen. Tarvitaan muitakin.

Tämä uusi skandaali antaa lisää ymmärrystä siihen, miksi opiskelijanuoriso Unkarissa kannattaa äärikansallista Jobbikia ja lukee innokkaasti natsimielistä kuruc.info –sivustoa. Kyselyjen mukaan sivusto on erittäin suosittu opiskelijoiden piirissä. Outoa: nuoret, jotka saavat tieteellistä koulutusta, lähtevät koko sydämestään mukaan liikkeeseen, jonka retoriikka perustuu taruihin Unkarin suuresta menneisyydestä ja juutalaisista maailmaa tuhoavana voimana.

http://www.xpatloop.com/news/student_council_suspended_over_lists_in_hungary

Tarkennus: Jobbik ei ole työttömien skinheadien puolue, vaan mukana on paljon koulutettua ja akateemista väkeä. Se on ehkä suurin kummallisuus tässä äärioikeistolaisessa liikkeessä.

Vielä lisäys: Eilen Unkarin Amnesty on kehottanut niitä homoja ja lesboja, joiden yksityisyyttä on tietojen keruussa loukattu, kääntymään homojärjestö Háttérin tarjoaman oikeusapupalvelun puoleen.

Kommenttia muokattu: 22.02.2013 klo 10:52
Sen verran tarkennan, että Horthy oli kyllä valtionhoitajana kuninkaan sijaishallitsija, siis valtion päämies. Unkari oli Horthyn valtakaudella virallisesti kuningaskunta, mutta naapurimaat ja Horthy eivät antaneet laillisen Habsburg-sukuisen kuninkaan nousta valtaistuimelle. Horthyn nimittämät pääministerit olivat taantumuksellisia konservatiiveja ja suoranaisia natseja.