Inkerin kirkko ei aio lämmetä homoseksuaalisuudelle (juttukommentit)

Inkerin luterilainen kirkko on saanut paljon tukea, myös rahallisesti, luterilaisuuden vanhoillisempaan suuntaukseen (Missouri Synodi) kuuluvilta seurakunnilta ja järjestöiltä Pohjois-Amerikassa. Inkerin kirkon viettäessä tasavuosijuhlia taannoin mediahuomiota Suomessa ei kuitenkaan suunnattu tähän eriseuraisuuteen. Suomen evl-kirkon ja Missouri-Synodin opillinen etäisyys on suuri.

Pohjois-Amerikan suomenkielisessä siirtolaistoiminnassa "suomalaista" luterilaisuutta lähellä olevien kirkkojen (ELCIC, ELCA) papit eivät ole käytännön tekemisissä missourilaisten kanssa. Suomen evl-kirkon ja Inkerin kirkon suhde kuitenkin toimii useilla tasoilla.

Inkerin kirkon luisuminen missourilaisten suuntaan oli Suomen evl-kirkolle suorastaan noloa, koska vielä 90-luvun alussa Inkerin kirkkoa profiloitiin tiedotustoiminnassa ikäänkuin tytärkirkoksi.
  • 2 / 2
  • Havainnoija
  • 7.1.2013 10:21
Tämä kapeaotsainen Arri Matvejevitš Kugappi, jolla nimellä hänet venäjäksi tunnetaan, noudattaa nais- ja homovastaisen ortodoksikirkon oppeja. Hän haluaisi levittää homovihamielistä sanomaansa myös Suomeen. Kugappi ei välitä lainsäädännöstä, vaan kaikkien tulisi noudattaa hänen mainostamansa taruston ihmisyydenvastaisia sääntöjä.

Kugappi jäi pois Helsingin piispan Irja Askolan piispanvihkimyksestä, sillä K. ei sulata lainkaan Askolan käsityksiä homoista eikä yleensä mistään muustakaan, kertoo Kotimaa24.

Kugappi voi toki tulla levittämään homovihaansa Suomeen. Katsotaan sitten, kumman mukaan meillä tuomitaaan, maan lain vai muinaisten kansantarujen.

Inkerin kirkon verkkosivulta:
http://www.elci.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=29
---
Missouri Synodin mukaan Inkerin kirkko on sen ystävyys- tai kumppanuuskirkko (partner church):
http://www.lcms.org/page.aspx?pid=1354

Kommenttia muokattu: 07.01.2013 klo 11:07