Britannia: Kirkoille kaavailtu homoliittoimmuniteetti ei miellytä kaikkia kirkoissa (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 25.12.2012 22:00
No vaihteeksi olen vähän samaa mieltä kirkon kanssa. Uskonvapauden mukaan kirkkokunnat päättäkööt itse avioliittoinstituutiostaan. Sellaisissa tapauksissa joissa kirkko- tai uskontokunta käyttää julkista valtaa, kuten esim. vihkimis- tai verotusoikeutta, joilla on lain voima, tulisi sen kuitenkin noudattaa valtion perustuslain linjaa. Useimpien valtioiden perustuslait edellyttävät kansalaisten yhdenvertaista kohtelua sukupuolisesta suuntauksesta huolimatta. Tässä tilanteessa homoavioliittojen torjuminen ei käy.
  • 2 / 5
  • Havainnoija
  • 27.12.2012 1:49
Pari päivää sitten Britannian eri kirkkokuntien piispat saarnasivat uutta avioliittolakia vastaan ja jotkut väittivät, että sillä ei ole kannatusta eikä hallituksella ole valtuuksia sitä toteuttaa.

Hetki sitten julkaistun ICM Researchin koko maata käsittävän kyselytutkimuksen mukaan tasa-arvoista avioliittolakia kannattaa 62 % ja vastustaa 31 %. Suurinta kannatus oli Walesissa (74 %).
Kannatus ikäryhmittäin koko maassa:

18-24-v 77 %
25-34-v 75 %
35-64-v 64 %
65+ 37 %

Puoluekantansa ilmaisseista uudistusta kannatti

71 % liberaalidemokraateista
67 % työväenpuoluelaisista
52 % konservatiiveista

Konservatiivipuoluetta kannattavien joukossa tulevan avioliittolain kannatus on lisääntynyt huomattavasti.

http://www.guardian.co.uk/society/2012/dec/26/voters-back-gay-marriage-poll

***
Anglikaanikirkon vanhoillinen naiskäsitys ja homovastainen agenda vähentävät sen kannatusta entisestään. Tällä hetkellä enää noin 25 % aviopareista vihitään anglikaanikirkossa.

Anglikaanikirkon kirkolliskokouksessa piispat kertoivat, että aikuisten kirkossakäynti on vähentynyt puoleen 40 vuodessa ja lasten osuus kirkossakävijöistä on pudonnut viidesosaan entisestä. Koska kirkon jäsenkunta on lisäksi iäkästä, jotkut piispoista arvioivat kirkon ”kuolevan pois” 20 vuodessa:

http://www.telegraph.co.uk/news/religion/8633540/Ageing-Church-of-England-will-be-dead-in-20-years.html
  • 3 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 27.12.2012 9:52
Anglikaanikirkossa on yli kymmenen vuotta keskitytty tappelemaan raivokkaasti sekä suhtautumisesta homoihin, että naispappeudesta. Lopputulos on ilmeinen. Joku kaappaa kirkon valtavan omaisuuden.

Nythän USA:ssa Episkopaalikirkossa riidellään kirkon omaisuudesta. Homon arkkipiispan nimittämisen jälkeen seurakuntia on eronnut emokirkosta, joka ilmoittaa omaisuuden kuuluvan sille. Paikallisseurakunnat katsovat paikallisten kirkkojen (kiinteistöjen) kuuluvankin heille. Ja taas palaa tukuittain seurakuntalaisten rahoja, kun oikeutta käydään mitä ilmeisimmin ylimpiin oikeusasteisiin saakka.
  • 4 / 5
  • human
  • 28.12.2012 2:37
Itse en yhtään pahastu, enkä jää suremaan, jos rakkaudeton, kuolemaan palvova, rikollisille ja pahantekijöille armoa kauppaava, uhrit unohtava ja ihmisiä satoja vuosia henkisesti ja fyysisesti rääkännyt anglikaaninen ja muut kirkot itse hirttäytyvät omaan mahdottomuuteensa.

Länsi-Euroopassakin naisten ja erityisryhmien asema oli yhteiskunnallisesti paljon parempi ennen kristinuskomuksen ja välimerellisen vain isä-poika -palvonnan saatanallisten säkeitten leviämistä.
Esim. keltit huolehtivat laeissaan naisten, lasten, syntymä- ja tapaturma-varmmaisten oikeuksista ja elämänturvasta ja sitä perua itseasiassa tuleekin paljon läntisestä hyvinvointiyhteiskunnasta.

Ranskassa oli vielä 1700-luvun puolessa välissä voimassa jopa kuoleman tuomiot, elävältä polttamisina "sodomiasta" homoille, eli nimensäkin mukaan kirkollista rakkausvihaamisperua. Ainakin vielä 1755 poltettiin miespari roviolla. Samoja roviopolttoja oli myös Britanniassa.
Ranskan Suuri Vallankumous kohotti läntistä eurooppaa jälleen alkuperäisemmille henkisille sivistyksen tasoille, monessa asiassa ja poisti rakastamisesta ja rakastelusta rangaistavuuden kokonaan 1792.
Tuota hetkeä ennen homot ja toki biseksuaalitkin olisi voitu polttaa eläviltä - mutta ei enään tuon ajankohdan jälkeen. kirkot ja umpikristityt olivat silloinkin muutoksesta pahoillaan ja vihoissaan.

Pahansuopa krikkoaate on vihannut, surmauttanut, vainonnut ihmisiä yhtä paljon kuin sitä jumalan vihaa, surmaamista ja vainoamista täynnä oleva raamattukin.

Suomenkin eduskunnassa ei ole juuri muissa yhteyksissä käytetty niin pahaa kielltä, kuin mitä umpikristinuskovaiset ovat käyttäneet, kun heidän viha-raamattunsa mukaisia tai heidän siihen vetoamiaan lakeja on tervehdytetty sivistyneemmän maailman mukaisiksi.

Eikä kristinuskomus ole vieläkään edes keskustellut anteeksipyytämisestä, jotta sille voisi edes antaa armollisesti anteeksi kaikki sen pahat teot viattomia kunnon ihmisiä kohtaan.

Britanniassahan anglikaanikirkko on rintarinnan ääri-islamisti-seurakuntien kanssa ristiretkellä kaikkien ihmisten vastuullista rakkautta ja lähimmäisenrakkauttakin vastaan - se on valinta kirkolta, tehdä noin, toisin kuin ihmisillä, jotka rakastavat ihan luonnostaan.

Eurooppa ja maailma ei kaipaa eikä tarvitse viha-piispoja eikä viha-mullaheita,
eikä etenkään lasten aivopesua jo pienestä pitäen abrahamisiin vihauskontoihin.

Kommenttia muokattu: 28.12.2012 klo 02:45
  • 5 / 5
  • Havainnoija
  • 16.1.2013 14:56
Kyselyn mukaan 330 alahuoneen (House of Commons) edustajaa kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. 126 on ilmoittanut vastustavansa. Vaikka kaikki ne, jotka eivät ole ilmaisseet kantaansa, äänestäisivät vastaan, uusi avioliittolaki, jonka käsittelyn on määrä alkaa tämän kuun lopussa, tulisi hyväksytyksi:

http://gaystarnews.com/article/majority-mps-will-vote-gay-marriage-england-and-wales160113

Parlamentti päättää siis Englannin ja Walesin yhteisestä avioliittolaista.
Skotlannissa on oma lakinsa ja parlamenttinsa.