Unkarissa kristillisdemokraatit haluavat rekisteröidyn parisuhteen pois perheoikeuden piiristä (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Realizmus
  • 15.11.2012 9:12
Olipa kiintoisa matkailuvideo! Rainan nuorukainen on kesälomalla Unkarissa ja ystävystyy paikallisten nuorten kanssa. Koko loma on täynnä kaikkea hauskaa Tonavan-risteilystä rock-konserttiin. Ornitologiaankin on upeita mahdollisuuksia. Arjen ankea työ ei käväisekään mielessä. Sitten tulee eteen se väistämätön hetki, kun loma loppuu ja täytyy palata kotimaahan sorvin ääreen.

Mutta ei! Matkalla lentokentälle päähenkilömme on muistellut lomansa kohokohtia ja päättää viime tipassa jäädä jatkamaan lomaansa vielä viikon. Kaikkien matkalumainosten tapaan tämäkään raina ei tarkemmin kerro, kuinka nuorukainen sai äkillistä lisälomaa töistä, mutta mainoksethan ovatkin satua.
  • 2 / 6
  • puppeliassi
  • 15.11.2012 10:26
Fasismi-kapitalismi nousee uudestaan. It is all what i have forseen lol
  • 3 / 6
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 15.11.2012 18:38
No fasismiltahan tuo haiskahtaa. Ihmisiltä riistetään itsemääräämisoikeus - hihhulifasistit ovat päässeet toteuttamaan narsistista jumalkompleksiaan: ihmisten yksityiselämästä ja rakkaussuhteista aletaan antaa arvosanoja ja papukaijamerkkejä, siis etuoikeuksia. Kaiken takana on inho erilaisuutta kohtaan, joka ilmentyy tekopyhänä pakkomielteenä "luonnollisuudesta" ja "normaaliudesta". Huono itsetunto näkyy kilomertin päähän.
  • 4 / 6
  • vaeltaja2006
  • 17.11.2012 6:17
Unkarilaisella kaupallisella tv-kanavalla käytiin taas perjantaina yksi keskustelu romaneista ja heidän heikosta menestyksestään yhteiskunnassa. Unkarissa on satojen tuhansien romanivähemmistö ja he elävät surkeissa oloissa omilla asuma-alueillaan. Romanikeskustelu kuohahti pari viikkoa sitten, kun kaksi tutkijaa ja muutama homoaktivisti kiinnittivät julkisuudessa huomion yliopiston oppikirjaan, jossa käsitellään romanivähemmistöä epätieteellisellä tavalla. Kirjan kirjoittaja on nykyisin Oslossa suurlähettiläänä. Hänen kirjassaan romanien huonon menestymisen ja heikkolahjaisuuden syyksi mainitaan avioliitot sukulaisten kanssa. Kun liian läheiset sukulaiset avioituvat, tuloksena on heikkolahjaisia lapsia. Kirja aiheutti vihastusta, ja mm. Oslossa järjestettävän vähemmistökonferenssin puhujaluettelosta poistettiin kirjan kirjoittaja "rasististen mielipiteiden" vuoksi.

Kirjan opetukset tuomittiin julkisuudessa rasistisiksi ja ennakkoluuloisiksi. Oli kyse vain oppikirjan muutamasta rivistä, jotka oli luettu erityisen tarkkaan. Homoaktivisteilla on jo vanhastaan kokemusta esim. koulun oppikirjojen tarkasta analysoinnista, ja tällä tavoin mm. Suomessa oppikirjoista on saatu pois homoja ja lesboja koskevat asiattomuudet ja yksipuolisuudet.

Eilen tv-keskustelussa jatkettiin samasta teemasta. Unkarissa on kaksi "vihattua" ryhmää: juutalaiset ja romanit. Molemmat ovat pieniä väestöryhmiä, ja on normaalia, että mennään naimisiin samaan ryhmään kuuluvan kanssa, toisinaan esim. serkusten kesken. Juutalaiset tunnetaan lahjakkuudestaan, romanit heikkolahjaisuudestaan. Syy ei ilmeisesti ole lähisukulaisavioliiton geeniperinnössä vaan jossain muussa eli jossain yhteiskunnallisessa tekijässä. Romanilapset sijoitetaan helposti heikkolahjaisten koululuokkiin, ja syynä ovat monesti ennakkoluulot eikä lapsen todelliset ominaisuudet. Perhetausta ja perheen surkea taloudellinen asema näkyy lapsessa. Lapseen ei synny kotona oppimisenhalua, eikä esikuvana ole hyvin menestyneitä romaneja, koska "romaniälymystöä" ei juuri ole historiallisten ja yhteiskunnallisten syiden vuoksi.

Toisin on juutalaisperheissä. Lapsi pienestä pitäen näkee, miten elämässä voi menestyä lääkärinä, professorina, pankkiirina, jne. Se luo lapseen innon oppimiseen ja opiskeluun.

Homot ja lesbot menevät myös naimisiin oman vähemmistöryhmänsä jäsenten kanssa. Mutta onneksi he eivät harrasta suvullista lisääntymistä. Ei voi syyttää "geenien surkastumisesta". Ja on kohtalaisen iso "menestyneiden" homojen ja lesbojen joukko. Se on tärkeää koko ryhmän itsetunnolle.



Kommenttia muokattu: 17.11.2012 klo 06:19

Kommenttia muokattu: 17.11.2012 klo 06:23

Kommenttia muokattu: 17.11.2012 klo 06:24

Kommenttia muokattu: 17.11.2012 klo 06:46
  • 5 / 6
  • vaeltaja2006
  • 19.11.2012 16:27
Unkaria on ravistellut plagiaattiskandaali, jonka seurauksena presidentti Pál Schnitt joutui eroamaan puoli vuotta sitten, huhtikuun alussa 2012. Pál Schmitt oli tehnyt 20 vuotta sitten väitöskirjan olympialaisista, mutta paljastui, että se oli pääosin suora kopio bulgarialaisen tutkijan teoksesta. Erilaisten mielenosoitusten jälkeen presidentti ilmoitti erostaan, mutta syyllisyyttään hän ei tunnustanut. Pál Schmitt, ent. urheilija, oli vallassa olevan Fidesz-puolueen miehiä, ja ero oli raskas poliittinen isku pääministeri Viktor Orbanille.

Luultavasti Fidesz-puolueen suunnalta masinoitiin pian sen jälkeen uusi plagiaattiskandaali. Entinen sosialistien pääministeri Ferenc Gyurcsány oli tehnyt opinnäytetyönsä 1980-luvulla viininviljelyn talouskysymyksistä, ja paljastettiin, että hänen kälynsä oli tehnyt opinnäytetyön samasta aiheesta kymmenen vuotta aikaisemmin. Oliko Gyurcány salaa tutkinut kälynsä lopputyötä ja ottanut siitä osia omiin nimiinsä? Oikeistolehdistö suoraan syytti Gyurcsánya plagioijaksi ja valehtelijaksi. Oli vain yksi ongelma. Lopputyötä ei löytynyt mistään, jotta olisi voinut todistaa plagioinnin. Yliopiston kirjastosta lopputyö oli kadonnut salaperäisellä tavalla. Plagioinnista kohuttiin viikkotolkulla, mutta todistuskappale puuttui. Entinen pääministeri Gyurcsány on ollut aika vihattu, joten nyt hänestä pääsi sanomaan suorat sanat, tosin ilman todisteita. Gyurcsány vei panettelut oikeuteen, ja vaati, että jotkut oikeistolehdet pyytävät julkisesti anteeksi panettelukirjoituksiaan. Prosessit ovat vielä kesken. Homopiireissä entistä pääministeri Gyurcsánya arvostetaan, koska hän on joka vuosi osallistunut Budapestin pride-kulkueeseen. Hänen hallituksensa sai aikaan lain rekisteröidysstä parisuhteesta.

Eilen tuli uusi plagiaattisyytös, ja se osuu tällä kertaa hallituksen riveihin. Varapääministeri, kristillisdemokraatti Zolt Semjén on nyt maalitauluna. Suomen Kuvalehden tapainen viikkolehti HVG on tutkinut miehen väitöskirjan vuodelta 1991. Sen aiheena on ”New Agen haasteet ja mahdollisuudet evankelioimistyölle”. Kyse on siis uskontoon tai ehkä teologiaan liittyvästä opinnäytteestä. Opinnäytettä ei löydy enää kirjastoista, mutta HVG-lehti oli saanut haltuunsa yhden kappaleen. Tarkka lukeminen osoitti, että 40% tekstistä on lainaa englantilaisista ja saksalaisista kirjoista, ilman lähdemainintoja. Näitä mainitsemattomia lähteitä on mm. "Enzyklopädie des Okkultismus", ja siitä on käännöstekstiä, vaikka tiedetään, että Zolt Semjén ei osaa saksaa. HVG luettelee muitakin lähteitä.

Tohtorinväitöskirja käsittelee 1900-luvun jälkipuoliskon esoteerisia, spirituaalisia ja okkultistisia liikkeitä ja niiden vaikutusta katolisuuteen. Saman henkilön sosiologian alaan kuuluva opinnäyte 2 vuotta myöhemmin on myös osittain plagiaatti, sanoo HVG-lehti.

Varapääministeri ja hallituksen tiedottaja ovat käyneet tiedotustaisteluun plagiaattisyytöksiä vastaan. Virallisesti sanotaan, että ”kyseessä on häpeämätön poliittinen provokaatio”.

Varapääministeri Semjén edustaa Fidesz-puolueen kristillisdemokraattista äärisuuntaa. Semjén on kovan linjan poliitikko. Hän on mm. järjestänyt Pyhän maan retkiä koululaisille ja myös retkiä Unkarin historian pyhille paikoille Romanian puolelle. Hän kuuluu siihen äärioikeistoon, joka haluaa lievennyksiä aselakeihin. Jotkut lehdet väittävät, että hän on Unkarin Opus Dein johtohahmo.

Myös homo- ja lesbopiireissä on havahduttu uusimpaan plagiaattiskandaaliin. Zolt Semjén tunentaan myös vahvasti homovastaisena. Sanotaan, että hän on ollut maan hallituksessa pahimpana esteenä sille, etteivät homojen ja lesbojen oikeudelliset kysymykset etene. Kun keväällä 2011 mielenosoituksissa vastustettiin perustuslain jyrkkiä muutoksia (mm. avioliitto on vain naisen ja miehen liitto), mielenosoituksissa homot ja lesbot kertoivat, että he pääasiassa osoittavat mieltään Zolt Semjéniä vastaan.

http://www.hir24.hu/belfold/2011/04/14/semjen-zsolt-ellen-is-tuntetnek-a-melegek/

http://nol.hu/belfold/semjen_zsolt_is_plagiumgyanuba_keveredett

Kommenttia muokattu: 19.11.2012 klo 18:44
  • 6 / 6
  • AAA
  • 19.11.2012 19:14
"Hän kuuluu siihen äärioikeistoon, joka haluaa lievennyksiä aselakeihin."
Hyvä idea. Unkarissa on yksi Euroopan ankeimmista aselaista. Jos nyt romaani tai Fideszin jäsen menee hakemaan aselupaa, niin ei paljon tarvitse arvailla, että kummalle se poliisi myöntää aseluvan. Mutta jos aselakeja lievennetään, sittenhän romaani ja fidesziläinen ovat samalla linjalla silloin, kun haetaan aselupia.