Avoin kirje hallitukselle: Translaki on uudistettava (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 26.10.2012 16:32
Kehottaisin edelleenkin kaikkia "väärän" sukupuolen omaavia menemään kirurgin sijasta psykiatrin puheille. Kehitys on kyllä mennyt jossain vaiheessa väärään suuntaan, jos on omasta mielestään väärää sukupuolta.

Miten ihmeessä sukupuoli voi kuulua itsemääräämisoikeuden piiriin? Aika uskomatonta puhetta tuollainen, sillä sukupuoleen ei voi itse vaikuttaa. Onneksi hallitus ei ole lähdössä mukaan tähän SETAn huijaukseen. Asialla ei myöskään ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien kanssa.
  • 2 / 5
  • vaeltaja2006
  • 26.10.2012 17:42
Henkilö kokee olevansa eri sukupuolta kuin miksi hänet kätilö on syntymässä määritellyt. Mitä haittaa yhteiskunnalle on siitä, että hänen sukupuolensa määritellään uudelleen, jos hän kokee olevansa eri sukupuolta? Mitä haittaa meille kenellekään muullekaan siitä on? Taitaa olla niin, että vain joidenkin uskonnolliset näkemykset joutuvat siinä koetukselle. Meille muille siitä ei ole mitään haittaa. Harmiton korjaus, joka kuitenkin parantaa transihmisen elämänlaatua.

Kommenttia muokattu: 26.10.2012 klo 17:43
  • 3 / 5
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 26.10.2012 17:55
Transsukupuolisuus johtuu kehityspoikkeamasta, joka tapahtuu sikiön ollessa kohdussa. Siihen ei voida mitenkään vaikuttaa, eikä transsukupuolisuuden kieltämisestä ole ainakaan mitään apua. Ihminen ei voi elää muuta kuin sellaisena kuin on. Siinä on myös psyykkinen ulottuvuus. Kun ulkoista sukupuolta on mahdollista muuttaa sisäistä sukupuolta vastaavaksi, miksi ihmeessä sitä ei saisi tehdä ihmisen omaksi parhaaksi ja tämän niin tahtoessa? Siksikö, koska nimimerkki "Ei_avioliittoja_homoille" vastustaa ihmisen itsemääräämisoikeutta? Kyllä transsukupuolisilla on oikeus olla olemassa juuri sellaisina kuin he ovat, ei sellaisina joina itsekäs ja typerä homofobi haluaisi heidän olevan. On kyse itsemääräämisoikeudesta. Kukaan ei huvikseen vaihda omaa sukupuoltaan, sellaista väittävä on täysääliö. Jos asioista ei tiedä mitään, miksi niistä pitää kirjoittaa typeriä, ymmärtämättömiä ja vihamielisiä kannanottoja, joiden on tarkoitus vaan vähätellä ja kiistää asioita, joiden tarkoituksista ja merkityksestä ei ymmärrä kerrassaan mitään. Eikö ole parempaa tekemistä? Jos ei ole homoseksuaalinen tai transsukupuolinen, miksi pitää esittää tietävänsä, mitä me olemme ja mitä haluamme ja miksi?

Kommenttia muokattu: 26.10.2012 klo 18:23
  • 4 / 5
  • Puhtaat_paperit
  • 27.10.2012 9:16
Ei_avioliittioja_homoille: Oletko vähän pönttö? Ennen hoitoja transsukupuolinen tarvitsee lääkärin diagnoosin ja sen diagnoosin saa tutkimusjakson jälkeen. Kyseisellä tutkimusjaksolla tavataan muunmuassa psykologi, joka antaa lausunnon siitä, ettei transkokemus johdu esim. mielenhäiriöistä. Suomessa on tämä portinvartija systeemi (niin hyvässä kuin pahassa), joten voit olla huoleti: yksikään "kaheli" ei päädy kirurgin terän alle.

Ja kyllä: translaki on uudistettava välittömästi.
"Kehottaisin edelleenkin kaikkia "väärän" sukupuolen omaavia menemään kirurgin sijasta psykiatrin puheille."

Lähete kirurgille saadaan nimenomaan moniammatillisen tutkimustiimin (sis. ainakin psykiatri, psykologi, sairaanhoitaja ja/tai sosiaalityöntekijä) psykiatrilta. Aika turhaa mölistä kun ei näemmä mistään mitään tiedä ja guuglaaminenkin taitaa nykyään olla yleisesti tiedossa oleva väylä löytää paikkansapitävää informaatiota.

Aikakausien saatossa transihmisiä on yritetty joka suuntauksen päätohtorien voimin parantaa, mutta kaikesta sorkkimisesta huolimatta sukupuolenkorjausprosessi on ollut yksiselitteisesti menestyksekkäin tapa parantaa transihmisten elämänlaatua niiden ihmisten kohdalla, joiden sukupuoli-identiteetti fyysisiä korjaustoimenpiteitä edellyttää.
Lisää tietoa niille, joiden sietokyvyn ylittää ajatus omaehtoisesta tiedonhausta: http://www.trasek.net/?page_id=45