Kokoomusnuoret laajasti US-republikaanien kokoukseen (juttukommentit)

  • 1 / 21
  • ERKKI - VAASA
  • 28.8.2012 0:32
Kokoomuksen siirtyminen arvokonservatiiviseen suuntaan saattaa johtua laskeneista kannatusluvuista ja siitä seikasta että lähestyvien kunnallisvaalien takia kyseisen puolueen on perussuomalaisten pelossa kosiskeltava vanhoillisia ja “kristilliset perusarvot” omaavia äänestäjiä joille ajatus HLBT - kansan tasaveroisista oikeuksista on suorastaan kauhistus. Kenties osasyynä kokoomuksen linjan jyrkentymiseen on sekin että kokoomustaustainen presidentti Sauli Niinistö on omannut torjuvan tai ainakin huomattavan “välttelevän” asenteen mitä tulee HLBT - kansan yhtenäisiin oikeuksiin!
Vaikutusta voi olla silläkin että kokoomuksen johtoon valitti kuluvan kesänä varsin taantumuksellinen Janne Sankelo!
Saapa nähdä millaisia oppeja nämä “pahatporvarit” Amerikoista tullessaan tuovat! Missään tapauksessa tuskin mitään edistykseen vivahtavaakaan kun kyseessä ovat USA:n republikaanit!
Vaasalainen kommentoija ilmeisesti kartoittaa tuon kentän aika hyvin. Mielenkiintoista on nähdä, yrittääkö kokoomus tosissaan kuitenkin (suunnatussa tiedottamisessa) väittää olevansa HLBT-myönteinen. Tai varmaankin yrittää, mutta kuinka hyvin viesti sitten menee perille.
Kokoomuksen piirissä on useita hyvinkin sateenkaarimyönteisiä vaikuttajia. Kaikenlainen tuki näille avarakatseisille ihmisille vaikuttaa siihen, kuinka sateenkaarimyönteinen puolue lopulta on.
  • 4 / 21
  • Public eye
  • 28.8.2012 12:56
Ja todettakoon jälleen kerran se tosiasia, että minkä tahansa puolueen "virallisesta" eli päälinjasta poikkeaville, itseä paremmin miellyttäville ehdokkaille annetut äänet valuvat loppujen lopuksi puolueen valtavirran laariin.

Nämä poikkeusehdokkaat jäävät useimmiten valitsematta ja heidän äänensä lasketaan puolueen yhteiseksi hyväksi, jolloin puolueen päälinjaa edustavia ehdokkaita pääsee enemmän läpi.
Silti, viime eduskuntavaaleissakin useita sateenkaarimyönteisiä kokoomuspoliitikkoja meni läpi. Kysehän on myös siitä, mistä jotain puoluetta äänestävät tekevät jollain aikavälillä "päälinjan" ja valtavirtaa.
  • 6 / 21
  • Homopallero
  • 28.8.2012 15:30
Eiköhän Kokoomus ole edelleen suht myönteisellä kannalla seksuaalivähemmistöjen oikeuksien suhteen. Puolueen uuskonservatiivisuuteen taipuvaisesta nuorisojärjestöstä en kyllä menisi takuuseen.

Toisaalta on kyllä huomattava, että Kokoomus on pitänyt vähän turhan matalaa profiilia avioliittokysymyksessä ja antanut perusteettomia myönnytyksiä ja liian vapaat kädet omalle arkkikonservatiivisiivelleen ja kristillisdemokraateille. Se kielii heikkoudesta ja linjattomuudesta, mutta siitä voi niinikään syyttää myös muita tasa-arvoista avioliittoa ajavia hallituspuolueita. Kokoomuksen olisi silti syytä muistaa, että sen kannatuksen kasvu johtui puolueen liberalisoitumisesta. Nyt näyttää vähän siltä, että Kataisen pehmeys kostautuu tällä saralla. Arvoliberaalit äänestäjät palaavat vihreille ja demareille, joiden linja on hiukan uskottavampi.
Onhan tämä kuitenkin kaikille meille tulevissa vaaleissa äänestäville hyödyllinen coming out. Kokoomuksen kannatus on pienistä tilapäisistä notkahduksista huolimatta tasaisessa kasvussa ja mikään ei viittaa siihen että suosio olisi eurokriisien ratkettua yhtään laskemassa. Kokoomusnuoret ovat aika pitkälti niitä ihmisiä, jotka tulevat johtamaan Suomea muutaman kymmenen vuoden kuluessa.

Jokainen voi nyt miettiä haluaako olla avustamassa sellaisen Suomen rakentamista, joka nojaa republikaanisiin arvoihin. On aika vaikea uskoa että nämä kokoomusnuoret ovat tulevaisuudessa kovin innokkaita säilyttämään pohjoismaista hyvinvointivaltiota ja siihen liittyvää kallista sosiaaliturvaa.
  • 8 / 21
  • Homopallero
  • 28.8.2012 19:55
Voihan olla, että kokoomusnuorten uuskonservatiiviset nousukkaat rauhoittuvat iän myötä. Silti uskoisin kyllä seksuaalisen tasa-arvon vastustamisen olevan nuorten aikuisten keskuudessa jo sen verran huonossa huudossa, ettei siihen kehdata alentua, siis oltiinpa kokoomusnuorissaesim. hyvinvointiyhteiskunnasta mitä mieltä tahansa. Käsittääkseni useat kokoomusnuoret edustavat pikemminkin klassista liberalismia, kuin arvokonservatismia ja siihenhän tasa-arvoiset oikeudet kuuluvat olennaisena itsestään selvyytenä.
  • 9 / 21
  • Public eye
  • 29.8.2012 0:03
Sitä vaan että tuon eurokriisin ratkeamista saamme takuulla odotella vielä varsin hyvän aikaa, joten Kokoomus saa edelleen haalia sulkia hattuunsa aivan muilta tahoilta...
Tampan suurin gaysauna ja kylpylä tarjoaa kaappireppanarepublikaaneille ilmaisen sisäänpääsyn ja hyvää palvelua.
Ben työskentelee vastaanotossa:

http://www.queer.de/bild-des-tages.php?einzel=94

http://www.yborresortandspa.com/

Maksullista seuraa tarjoavat miehet pääsevät myös hyviin ansioihin ja heteropaikatkin iloitsevat, sillä ne tietävät, että demokraattipoliitikko käyttää strippipaikassa 50, mutta republikaani peräti 150 dollaria.

***
Republikaanien puoluekokouksesta sen verran, että se asettui vastustamaan kaikkea edistystä eli ei mitään uutta.
Kaappirepublikaaneja DC vilisee, stafferitasolla etenkin. Ehkä joskus kaukana tulevaisuudessa kirjoitetaan Suomen kokoomuksen kaappihistoria.
Keskustalainenkin kaappihistoria olisi kiinnostava, puhumattakaan perussuomalaisten kaappihistoriasta...
Republikaanien puoluekokouksessahan sattui välikohtaus, missä joukko republikaaneja alkoi heitellä pähkinöillä CNN-tv-yhtiön afroamerikkalaista naispuolista kuvaajaa ja republikaanijoukko huusi hänelle "Näin me ruokimme eläimiä".

En haluaisi kyllä tuollaista tulevaisuuttaa Suomeen kokoomusnuorten ?kasvettua aikuisiksi.

Meidän, jotka emme harrasta heteroutta, ihmisoikeudet ovat sekä oman että ennenkaikkea muitten tuen varasssa, koska oleme vähemmistö.

Samoin kokoomuksessa vähemmistö ei voi yksin juurikaan mitään, vaan sielläkin tarvittaisiin puoluueen enemmistön tuki - mutta vaikuttaa, ettei sitä kykyä oikein kokoomukselta löydy.

Tasavertaiset mahdollisuudet ja velvollisuudethan ovat länsimaista ajattelua ja jos sitä ei kokoomuksessa ymmärretä, ovat he lähempänä itäblokkia, nykyistä putinilaisuuttaa ja jopa lähentelevät stalinistisia ajatuksia - molemmathan nuokin hemmot raamattunsa olivat/ovat lukeneet.

Etenkin kokoomusnuorilta unohtuu yllättävän usein se tosiasia, ettei harvainvallassa markkinatalous toimi kovinkaan hyvin - ja he nyt kuitenkin ovat kieli pitkällä markkinatalouden perään, sekä toki erityisen innokkaita maksattamaan vapaan markkinatalouden tappiot veronmaksajilla eli rukoilevat siten aina sosialismia apuun.

Kommenttia muokattu: 30.08.2012 klo 02:49
Suomessa tunnutaan harrastettavan rähmälläänoloa milloin mihinkin suuntaan. Tämä kokoomusnuorten visiitti tuo vääjäämättä mieleeni vuosikymmenten takaiset tapahtumat silloisen Neuvostoliiton puolue- tms. kokouksiin. Matkoilta palattiin silmät innosta säihkyen ja sikäläisen järjestelmän suuremmoisuutta suitsuttaen. Joku sarkastisesti mainitsi vierailijoitten jopa ylistäneen roskalaatikoidenkin olleen siellä kauniita.
Human, viittaat tämän aamuisessa sanomassasi aika epätavalliseen tapaukseen, jossa CNN:n kuvaushenkilö olisi joutunut epäasiallisen käytöksen kohteeksi. Selasin uutisaineistoa varsin laajalti, erityisesti CNN:ltä. En löytänyt mainintaa tapahtuneesta. Voitko antaa tiedon, missä kerrotaan tuosta tapauksesta? Pidän siihen asti tietoa perättömänä, kunnes sen voi muutamasta lähteestä vahvistaa tapathuneeksi.
Kokoomusnuoret kertovat, että presidenttiehdokas Romneyn mormonius ei huoleta. Ilmeisesti heitä ei huoleta myöskään se, että republikaanit haluavat vähentää ja rajoittaa yli 20 miljoonan hlbt-kansalaisen oikeuksia ja lisäksi naisten oikeuksia abortin kieltämisellä. Republikaanit eivät myöskään kannata syrjintäsuojalakeja ja homonuorten auttamista.
Ovatko kokoomusnuoret samoilla linjoilla?

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/politiikka/8997-romneyn-mormonius-ei-ongelma-usasta-palenneille-kokoomusnuorille
Kokoomusnuorten ihannoiman Mitt Romneyn politiikka ja aatemaailma eivät vaikuta olevan suosiossa maailmalla.

WIN-GIA Global Poll ja Taloustutkimus selvittivät eri maiden kansalaisten mielipiteitä. Barack Obama olisi kyselyjen mukaan ylivoimainen voittaja, jos muu maailma saisi äänestää Yhdysvaltain presidentistä.

Obama saisi 81 % kaikista äänistä ja Romney 19.
Obaman prosentuaalinen kannatus muutamissa maissa:

Islanti 98
Saksa 97
Ranska 95
Suomi 95
Turkki 94

http://yle.fi/uutiset/jos_maailma_aanestaisi_obama_olisi_ylivoimainen/6310949

Linkki tutkimukseen artikkelin lopussa.

Tämänpäiväiset uutiset kertovat, että Obama on hieman lisännyt etumatkaansa ja valitsijamiestilanne näyttäisi tältä:

http://elections.nytimes.com/2012/electoral-map