Ranskan katolisissa kirkoissa luetaan rukous homoavioliittoja vastaan (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • ERKKI - VAASA
  • 8.8.2012 0:28
Katolisessa kirkossa erityisesti mielenkiintoinen “oppi” on vaatimus pappien selibaatista joka ei perustu raamattuun millään tavalla. Juuri se on synnyttänyt tuon kirkkolaitoksen piirissä mielettömän määrän erilaisia väärinkäytöksiä alkaen esimerkiksi kuoripoikien hyväksikäyttämisestä.
Tuntuu lähinnä siltä että katolinen kirkko käy avutonta puolustustaistelua jonka se tietää ennepitkää häviävänsä tekivätpä paavit ja hiipat sitten mitä hyvänsä. Emme onneksi enää elä keskiaikaa vaikka katolisen kirkon vaikutusvalta varsinkin vähäisen valistustason omaavien kansojen ja ihmisten keskuudessa vielä onkin varsin vahva.
Katolisen kirkon historia on hyvin synkkä alkaen toisuskoisten kuten muun muassa juutalaisten vainoista, epäonnistuneista, tänäkin päivänä islamilaisissa maissa synkkiä muistoja herättävistä “ristiretkistä” ja Kataarien tuhoamisesta. Erityisen synkkä luku on tuon katolisen kirkon toiminta Amerikan löytämisen aikoihin jollin muun muassa Atsteekkien ja Inkojen valtakunnat tuhottiin ja noitten kansojen rikkaudet ryöstettiin “uskoa“ keppihevosena käyttäen! On myöskin muistettava että katolinen kirkko vainosi edistyksellisiä tiedemiehiä kuten muun muassa Galileo Galileita ja tuomitsi varsin nykyaikaisen maailmankuvan omanneen pappismiehen Giordano Brunon poltettavaksi roviolla vuonna 1610!
Olisi mielenkiintoista ajatella koska katolinen kirkko joutuu tilille kaikista niistä väärinkäytöksistään ja hirmuteoistaan joita se on historiansa varrella tehnyt!
  • 2 / 7
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.8.2012 7:42
Näen yhä enemmän merkkejä katolisen kirkon suunnalta, että he yrittävät kiihkeästi pidättäytyä vanhassa (=vallassa) ja vastustavat kaikkea muutosta. Läntinen maailma on muuttunut niin nopeasti ja rajusti, että heillä on suuria vaikeuksia sopeutua tapahtuneisiin ja vääjäämättömiin muutoksiin. Heillä ei ole esimerkiksi enää kontrollia tiedon leviämiseen. Internetin kautta tiedot väärinkäytöksistä ja käsitykset katolisen kirkon vanhentuneista opeista leviää rajoittamatta. Pato on murtunut.

Katolinen kirkko voi yrittää vielä hallita tilannetta valtavan varallisuutensa ja poliittisten yhteyksiensä kautta. Se ei voi kuitenkaan jatkua loputtomiin. Siksi katolinen kirkko hankkii nyt lisää kannattajia ja kannatusta alikehittyneistä maista.
  • 3 / 7
  • Homopallero
  • 8.8.2012 10:57
Kas kun eivät lue rukousta pedofiliaa vastaan. Sinä sitä tehtäisiin tekopyhyyden maailmanennätys!
  • 4 / 7
  • Usko pois
  • 10.8.2012 1:18
Siinäpähän rukoilevat. Ranskan katolisella kirkolla ei onneksi ole mitään tekemistä avioliiton kanssa. Vain maistraatissa solmittu siviiliavioliitto on lainvoimainen (Seul le mariage civil a une existence légale) eli kirkolla ei ole oikeutta vihkiä ketään.

Katolinen kirkko yliarvioi tosikatolisten määrän. Ranskan Ifop-tutkimuslaitos selvitti kesäkuun parlamenttivaaleissa äänestäneiden taustoja. Äänestäjäkunnasta 6,5 % kertoi olevansa homoja ja lesboja. Lukua voidaan verrata siihen, että äänestäjäkunnasta 4,5 % kertoi olevansa ns. katolista uskoa harjoittavia (practising Catholics).
Tämän lisäksi 52 – 75 % kaikista katolisista vastustaa Vatikaanin kantaa homojen oikeuksiin, ehkäisyyn ja aborttiin, kertovat kyselytutkimukset.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18690348
  • 5 / 7
  • Havainnoija
  • 15.8.2012 16:41
Ranskan katolisissa kirkoissa luetaan tällä hetkellä rukouksia muun muassa meidän oikeuksiamme vastaan. Illalla varmaan selviää, kuinka paljon kirkoissa on ollut kuulijoita.

Ranskan hlbti-järjestöt syyttävät kirkkoa homofobiasta ja politiikkaan sotkeutumisesta. Kirkko ja valtio ovat nimittäin täysin erillään, eikä kirkolla ole mitään viranomaistehtäviä eikä se saa osallistua politiikkaan millään tavalla. Nicolas Gougain hlbt-aktivistiryhmästä muistutti, että hallitus on sitoutunut tasa-arvouudistuksiin, eivätkä mitkään homofobiset rukoukset muuta asiaa. Uskonnolla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, järjestöt muistuttavat.

Katolinen kirkko vastustaa tietenkin sekä tasa-arvoista avioliittolakia että samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeutta. Perheministeri Bertinotti ilmoitti, että parlamentti äänestää laeista ensi vuoden alussa.

Myös kristittyjen homojen järjestöt ovat vihaisia. Niiden mielestä tämä hirveä rukous vahvistaa tiettyjen katolisten homopelkoa.

http://www.france24.com/en/20120809-france-catholic-church-call-prayer-angers-gay-groups-homosexual-marriage

Arvovaltainen Le Monde käsitteli tämänpäiväistä rukousta pääkirjoituksessaan. Kirjoituksessa kerrotaan mm. - jos oikein ymmärsin - että demokraattinen logiikka toimii niinkin erilaisissa maissa kuin Ruotsi, Espanja, Norja, Hollanti ja Belgia, eikä ole mitään syytä olettaa, etteivätkö samanlaiset lait toimisi myös Ranskassa.

http://www.lemonde.fr/idees/article/2012/08/15/l-eglise-reste-trop-crispee-face-au-mariage-gay_1746272_3232.html
  • 6 / 7
  • Havainnoija
  • 26.8.2012 21:44
Ranskan pääministeri Ayrault ilmoitti eilen, että tasa-arvoinen avioliittolaki ja muut tasa-arvolait tuodaan parlamentin käsittelyyn lokakuussa eli noin kahden kuukauden päästä.

Hallitus haluaa lakien tulevan voimaan mahdollisimman pian, mutta vasta parlamentin äänestystulos ratkaisee lopulta lakien kohtalon.

http://www.upi.com/Top_News/World-News/2012/08/26/France-to-introduce-same-sex-marriage-bill/UPI-90231345993582/?spt=hs&or=tn

Perheministeri Bertinotti korostaa, että hänen tittelinsä on perheiden ministeri eli hän ajaa kaikenlaisten perheiden oikeuksia. Hän toisti edelleen, että ensi vuonna kaikkien on tarkoitus olla samalla viivalla:

http://www.parti-socialiste.fr/articles/la-famille-en-2012
  • 7 / 7
  • Havainnoija
  • 23.9.2012 17:13
Paavi Joseph Ratzinger on onnistunut ärsyttämään monessa maassa sekaannuttuaan niiden sisäpolitiikkaan. Toissapäivänä oli vuorossa Ranska.

Ratzingerin agenda upposi otolliseen maaperään, sillä opetuslapsina oli tällä kertaa 32 Ranskan katolisen kirkon piispaa.
Ratzingeria ärsyttää suunnattomasti Ranskan aikeet toteuttaa tasa-arvo. Ratzinger ei tiedä mitään perheestä eikä avioliitosta, mutta hän varoitti jälleen kerran, kuinka avioliitto, perhe ja koko yhteiskunta ovat vaarassa viitaten Ranskan hallinnon lakialoitteisiin.

Alkuvuodesta Ratzinger varoitti samaa sukupuolta olevien avioliittojen tuhoavan koko ihmiskunnan, ja aiemmin hän ilmoitti, että homojen olemassaolo uhkaa ihmiskuntaa yhtä paljon kuin sademetsien tuhoutuminen ja transsukupuolisten hyväksyminen hävittää koko ihmislajin.

Kaksi uutista Ratzingerin homofobiasta:

http://www.queer.de/detail.php?article_id=17447

http://www.parisdepeches.fr/16-Politique/2048-France/6173-Pour_Benoit_mariage_menace_famille_.html