Miten homo- ja lesboperheiden lapset menestyvät elämässä? (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • vaeltaja2006
  • 15.6.2012 9:25
Box Turtle Bulletinissa arvioidaan laajasti tutkimusmenetelmää ja erityisesti tutkittavien valintaa. Siinä pyrittiin löytämään edustavia otoksia, ja sen takia tutkimus maksoi paljon. Mutta ongelmana oli, että lesboperheitä oli vähän. Lesboperheiksi hyväksyttiin sellaisiakin perheitä, joissa toinen vanhempi siirtyi lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa elämään samaa sukupuolta olevan kanssa. Suhteen laatua ei arvioitu sen enempää.

http://www.boxturtlebulletin.com/2012/06/10/45512
  • 2 / 10
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 15.6.2012 9:30
Aika kaksinaamaista, että te haukutte mukamas puolueellisia tutkimuksia, mutta samaan aikaan esitätte puolueettomana juttuna viherfeministi Tytti Solantauksen tekemiä koostetta homoperheistä. Solantaus on kyhännyt kasaan pseudotutkimuksia, jotka edustavat vain ja ainoastaan hänen agendaansa, ja hän on pyrkinyt mahdollisimman tehokkaasti mitätöimään kaikki vähänkin toisenlaiset tutkimustulokset. Solantaus toimii vihreiden leivissä ja hänet on palkattu vihreiden luottohenkilöksi julistamaan sukupuolineutraalia propagandaa "puolueettoman" tutkijan ominaisuudessa.
  • 3 / 10
  • vaeltaja2006
  • 15.6.2012 10:00
En tunne Solantauksen taustoja enkä tiedä mitään viherfeministeistä. Kuulin vain, että hänet oli kutsunut avioliittoseminaariin seminaarin organisoinut kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö.

Kommenttia muokattu: 15.06.2012 klo 10:03
Arvostettu tutkimusprofessori Tytti Solantaus on tehnyt merkittävää työtä sateenkaari-perheiden tutkimustyössä ja seurannassa jo hyvin pitkään ja myös tutkimustulosten esille tuomisessa. Hän mm. luennoi kansanedustajille eduskunnassa parisuhdelain toisen tulemisen aikoihin lain merkityksestä sateenkaariperheille ja -pareille. Silloin käytettiin arkipäiväisempiä termejä kuin "sateenkaari-jotain". Sateenkaari-käsite tuli laajaan käyttöön hieman myöhemmin.

Olen kuunnellut hyvin monet hänen luentonsa ja lukenut hänen kirjoittamaansa aineistoa. Edellä olevaa nimimerkkiä lukuunottamatta en ole huomannut, että kukaan olisi kyseenalaistanut häntä tutkijana taikka hänen tutkimustuloksiaan.

Nimimerkin "Ei_avioliittoja_homoille" kommentti on yhtä tyhjän kanssa. Hän heittää vakavia väitteitä, jotka tulisi huolellisesti perustella. Sitä hän ei tietenkään tee, eikä varmaan pystykään.
  • 5 / 10
  • Havainnoija
  • 15.6.2012 13:39
Kyseisen epämääräisen tutkielman tekijä Mark D. Regnerus on julkaissut myös uskontoon liittyviä, teinien seksielämää käsitteleviä tutkielmia, joissa sanotaan mm., että kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan on taipumus (proclicity).
Erään näistä tutkielmistaan hän julkaisi kollegansa kanssa Utahissa toimivassa mormonien pääyliopistossa (Brigham Young University), joka on maankuulu homovastaisuudestaan.

http://maxwellinstitute.byu.edu/publications/review/?reviewed_author=811

Tässä artikkelissa puolestaan kerrotaan mm., kuinka kysymyksenasettelukin oli tieteellisen tutkimuksen vastainen ja johdatteleva:

http://www.newyorker.com/online/blogs/closeread/2012/06/a-faulty-gay-parenting-study.html

Regneruksen taustalta löytyy myös National Organization for Marriage (NOM), joka löytyy myös ihmisoikeusjärjestö SPLC:n homovihajärjestölistalta.
American Psychological Association julkaisi lehdistötiedotteen aiemmin tällä viikolla, samaan aikaan kun Regneruksen tutkielma julkaistiin. Siinä todetaan mm. seuraavaa:

“On the basis of a remarkably consistent body of research on lesbian and gay parents and their children, the American Psychological Association (APA) and other health professional and scientific organizations have concluded that there is no scientific evidence that parenting effectiveness is related to parental sexual orientation. That is, lesbian and gay parents are as likely as heterosexual parents to provide supportive and healthy environments for their children. This body of research has shown that the adjustment, development and psychological well-being of children are unrelated to parental sexual orientation and that the children of lesbian and gay parents are as likely as those of heterosexual parents to flourish.”

http://www.apa.org/news/press/response/gay-parents.aspx
APA:n teksti on kirjoitettu aika muodollisesti. Siltä varalta, että joku ranneliike.netin lukijoista ei saisi tolkkua nimimerkki askin tänne kopioimasta tekstistä, tein siitä pikakäännöksen, jonka laadusta en vastaa. Asia on siinä kuitenkin mielestäni kohdallaan.

***********

Perustuen merkittävävään määrään samansuuntaisia tutkimustuloksia, koskien homovanhempia ja heidän lapsiaan, American Psychological Association (APA) ja muut terveysalan ammattilaiset, sekä tieteelliset organsaatiot ovat tehneet johtopäätöksen, ettei ole olemassa tieteellisiä todisteita siitä, että vanhemmoimisen vaikuttavuus olisi sidoksissa vanhempien seksuaaliseen suuntautumiseen. Siis lesbo- ja homovanhemmat ovat yhtä kykeneviä kuin heteroseksuaaliset vanhemmat tuottamaan kannustavan ja terveen [kasvu]ympäristön omille lapsilleen. Tämä laaja tutkimusaineisto on osoittanut, että lasten sopeutuminen, kehittyminen ja psykologinen hyvinvointi eivät ole sidoksissa vanhempien seksuaaliseen suuntautumiseen. Lesbo- ja homovanhempien lapset menestyvät samalla lailla kuin heteroseksuaalien vanhempien lapset.
No voihan, täälläkin Eikö_avioliittoja_homoille -nimimerkki on kirjoittanut nimimerkkinsä väärin. Onkohan tuo huonoa kotikasvatusta?
Regneruksen kyseenalaista tutkielmaa rahoitti homovastainen Witherspoon-instituutti 695 000 dollarilla ja patavanhoillinen Bradley-säätiö 90 000 dollarilla.

Koska APA ja muut järjestöt ovat eri mieltä kuin tutkielman tehnyt Regnerus, Truth Wins Out -järjestö haluaa selvitettävän, mistä oikein on kyse. Oliko tarkoituksena kenties vahingoittaa sateenkaariperheitä ja niiden lapsia?

Lähetä ihmisoikeusjärjestön kautta vetoomus Teksasin yliopistolle, jotta se selvittäisi tutkimuksen taustan ja oikeellisuuden:

http://www.change.org/petitions/university-of-texas-investigate-anti-gay-junk-science-study

Tämä on nyt niin tärkeä asia, että jokaisen tulisi tämä vetoomus allekirjoittaa ja lähettää.