Australian pääministeri ei halua homoliittoja (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 13.6.2012 5:39
Voi voi... Minä puolestaan tunnen epäoikeudenmukaisuutta, kun minä ja siskoni ei saada yhteiselle parisuhteellemme samoja oikeuksia kuin heteroparit saavat avioliiton myötä. Tämä on todellinen ihmisoikeuskysymys, sillä me tarvitsemme ehdottomasti myös avioliiton, sillä muuten emme ole tasa-arvoisia muiden parien kanssa.
Sinulla on siskosi kanssa jo peruuttamaton ja läheinen sukulaisuussuhde. Sisarussuhde on paljon vahvempi side kuin avioliitto tai rekisteröity parisuhde - halusi sitä tai ei.

Älä siis viitsi nillittää. Tuo on jo niin vanha juttu. Samalla kakkosluokan argumentilla vastustettiin myös 10 vuotta sitten hyväksyttyä rekisteröityä parisuhdetta.
  • 3 / 12
  • Homopallero
  • 13.6.2012 9:20
Tuo insestistä jauhaminen tosiaan valaisee, miten homofobeilla ei tosiaankaan ole kerrassaan mitään tekosyytä vastustaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Miksi tänne edes pitää kirjoitella, jos ei ole mitään sanottavaa? Vai syökö homofobia aivoja niin, ettei itseään pysty kontrolloimaan?
  • 4 / 12
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 13.6.2012 9:42
Älä itse viitsi. Jos teillä homoilla on mielestänne oikeus saada kaikki samat oikeudet kuin heteropareille, niin miksi meillä sisarusparilla ei ole siihen oikeuksia? Kerro se minulle. Uskottavuutenne kärsii aika paljon, jos samalla argumentilla pystytte puolustamaan omia oikeuksianne, mutta vastustamaan minun kaltaisieni oikeuksia.
  • 6 / 12
  • Homopallero
  • 13.6.2012 14:50
Onko tuo tyyppi tosissaan? Eikö kyseessä olekaan vain homofobin, joka itse haluaa etuoikeuksia ja vastustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoista asemaa, äärettömän tekopyhä moralisointiyritys?

Sinänsä en koe asiakseni vastustaa, mutta en voi suoranaisesti sanoa ymmärtäväni miksi joku haluaisi sisarensa kanssa. Homot vaativat vastaavanlaista avioliitto-oikeutta heteroparien kanssa, eli oikeutta mennä naimisiin rakastamansa henkilön kanssa, kunhan se ei ole serkkua läheisempi. Sukupuolen perusteella ei saa syrjiä, ei myöskään kumppanin sukupuolen kohdalla. Tästä syystä homojen oikeuksien ajaminen on uskottavaa.
  • 7 / 12
  • Ossi Halme
  • 13.6.2012 15:55
Jaa-a. Jos parisuhteessa on edes pilkahdus seksiä, niin tuo sisarusten välinen liitto on nykyisellään rikoslain juttuja. Ehkä ymmärtäväinen maistraatin henkikirjoittaja tai pappi voi laittaa paperiin platonisuusvaatimuksen.

Sinällään nämä insestisti- ja pedofiliaväitteet kertovat huomattavasti enemmän esittäjänsä ajatusmaailmasta kuin itse aiheesta.
Sisaruksilla on samat oikeudet kuin aviopareilla:
- yhteinen sukunimi (ei aina, mutta yleensä ja voidaan vaihtaa samoiksi)
- Perimysoikeus ja Perintöveron I luokka
- Oikeus vieralla sairaalassa ja toimia omaisena

Miksi sisarusten siis pitäisi päästä naimisiin, kun he jo ovat oikeudellisesti lähes samassa asemassa kuin avioparit? Sen sijaan homopari on oikeudellisesti toisilleen vieraita vailla oikeuksia, jos he eivät ole naimisissa.

Ossi Halme: Voisitko kertoa mikä lainpykälä kieltää sisarusseksin? Tietääkseni sellaista ei enää nykyään ole.
  • 9 / 12
  • Public eye
  • 14.6.2012 13:28
Suomen rikoslaissa on kriminalisoitu sukupuoliyhteys lähisukulaisten kesken:

22 § (24.7.1998/563) Sukupuoliyhteys lähisukulaisten kesken

Joka on sukupuoliyhteydessä oman lapsensa tai tämän jälkeläisen kanssa, oman vanhempansa tai tämän vanhemman tai isovanhemman kanssa taikka veljensä tai sisarensa kanssa, on tuomittava sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken ei tuomita henkilöä, joka on ollut sukupuoliyhteydessä oman vanhempansa tai tämän vanhemman kanssa ollessaan kahdeksaatoista vuotta nuorempi, eikä henkilöä, joka on pakotettu tai lainvastaisesti taivutettu sukupuoliyhteyteen.
Public Eye: Oppia ikä kaikki. Kummallinen laki Rikoksista yleistä järjestystä vastaan. Mitä ihmeen yleistä järjestystä se rikkoo, jos veljekset runkkailevat keskenään?! :D Laki on jäänne ja sellaisena se tulisi siivota pois. Tosin en ole kuullut ko. lain perusteella myöskään rangaistuksia jaettavan. Suurin osa ihmisistä ei halua seksiä lähisukulaistensa kanssa, kuten en minäkään, muttei sitä myöskään tulisi laissa kieltää.
Heteroseksuaalisten (mahdollisesti lisääntymiseen johtavien) suhteiden kohdalla näen kyllä aivan perusteltuna, että lähisukulaisten välillä se pysyy lailla kiellettynä. Mahdollisten jälkeläisten terveysriskit ovat suuret.
Laintulkinnassa erotetaan "sukupuoliyhteys" ja "seksuaalinen teko". Käsittääkseni vain sukupuoliyhteys lähisukulaisten kesken on kriminalisoitu.

Laki24.fi-sivustolla ne määritellään näin:

"Sukupuoliyhteydellä tarkoitetaan sukupuolielimellä tapahtuvaa tai sukupuolielimeen kohdistuvaa seksuaalista tunkeutumista toisen kehoon. Sukupuoliyhteydeksi katsotaan kaikenlainen sukupuolielimellä toteutettava kehoon tunkeutuminen, sekä myös tunkeutuminen, joka kohdistuu sukupuolielimeen mutta toteutetaan muulla ruumiinosalla kuin sukupuolielimellä, taikka myös esimerkiksi esineellä. Tekijän ja kohteen sukupuolella ei ole merkitystä, sukupuoli voi olla eri tai sama. Teon tulee olla seksuaalinen. Mikäli teko ei ole tällainen, vaan esimerkiksi pahoinpitely, ei tätä katsota sukupuoliyhteydeksi.

Seksuaalisella teolla tarkoitetaan sellaista tekoa, jolla tavoitellaan seksuaalista kiihotusta tai tyydytystä, ja joka tekijä ja kohteena oleva henkilö sekä teko-olosuhteet huomioon ottaen on seksuaalisesti olennainen. Seksuaalinen teko ei edellytä sukupuoliyhteyttä. Niin ikään fyysinen kontakti ei ole teolle välttämätön. Seksuaaliseksi teoksi ei katsota esimerkiksi kulttuuriin kuuluvaa tapaa tervehtiä suutelemalla, tai muuta vastaavaa, koska tällä teolla ei tavoitella seksuaalista tilaa."