Prinssi Harry tukee Ben Cohenin homofobian vastaista StandUp -kampanjaa (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Onnellinen mies
  • 21.5.2012 19:49
" ...Cohen sanoo: " On aika puolustaa sitä mikä on oikein ja tukea ihmisiä, joita on vahingoitettu. ... Jokaisella ihmisellä on tällä planeetalla oikeus olla oma itsensä, rakastaa ja olla rakastettu, ja olla onnellinen. Kannustan muita liittymään joukkoon ja vaikuttamaan."

Camille, sydämellinen kiitos kirjoittamastasi artikkelista, jossa kiinnitetään huomiota ihmisiin, joita on vahingoitettu osoittaen heille puolustusta ja tukea. Elämän- ja ihmisyyden arvot ovat, kirjoittamasi perusteella, Ben Cohen Stand Up Foundation säätiössä nykyaikaan päivitettyjä ja tasolla, johon eivät edes itsensä kristillisiksi liikkeiksi mieltävät " eheytäjäliikkeet " yllä.

Todentotta. Jokaisella ihmisellä on syntymänsä perusteella oikeus omaan seksuaaliseen suuntaukseensa, sekä oikeus ja velvollisuuskin arvostaa, rakastaa ja kunnioittaa olemassaoloaan kehdosta hautaan olipa hänen seksuaalinen suuntauksensa sitä tai tätä. Elämän ja itsensä arvostamista, kunnioittamista ja rakastamista on se, että osoittaa ihmissuhteessaan näitä kolmea niin itseään kuin valitsemaansa kumppaniakin kohtaan, sillä sen perustalle syntyvä luottamus on silta onnellisempaan huomiseen yksilöiden elämässä ja yhteiskunnan toiminnoissa. Tasapainoiset ja onnelliset ihmiset seksuaalisine suuntauksineen ovat vankan ja menestyvän yhteiskunnan perusta.

Camille, olen niin ilahtunut kirjoittamastasi artikkelista, että odotan kirjoituksiasi jatkossakin. Vielä kerran kiitos ja onnea elämääsi.
  • 2 / 5
  • Ossi Halme
  • 22.5.2012 17:51
Ben Cohen tekee käsittämättömän arvokasta työtä. Onneksi se työ on huomattu niin valtiojohdossa (myös hallituksessa) kuin ammattilaisurheilussa.

Erikoista siitä tekee sen pyyteettömyys. Cohenilla ei ole mitään henkilökohtaista syytä, velvoitetta eikä häntä ole erikseen tarvinnut pyytää tätä työtä tekemään. Suomalaisittain tuntuu erikoiselta, että joku juuri aktiiviuransa päättänyt perustaa säätiön ja kiertää puhumassa tärkestä asiasta.

Tästä tulee mieleen, että suomalaisista huippu-urheilijoista urheilukulttuurin piirissä tapahtuviin asiattomuuksiin on julkisesti reagoinut... niin, surullista kyllä - ei kukaan. Tulee mieleen NHL-maalivahti Brooks Orbik (Pittsburgh Penguins) tuore kommentti: "olisi lapsellista ja naurettavaa ajatella, että kaikki lajin piirissä kaikki ovat umpiheteroita". (vapaasti suomennettuna).
  • 3 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 23.5.2012 11:08
Kuuluminen johonkin vähemmistöön antaa mahdollisuuden ja motivaation ymmärtää toisia vähemmistöjä (tai joskus myös ryhtyä vihaamaan muita). Ben Cohen kuuluu yhteen vähemmistöön. Hän on kuuro Wikipedian mukaan. Siitä huolimatta hän on saavuttanut lähes kaiken, mitä tuossa lajissa on mahdollista saavuttaa. Hänellä on rahaa ja näkyvyyttä ja sympaattinen habitus. Mainio yhdistelmä lähteä tekemään elämässä jotakin oikeasti merkittävää, auttamaan syrjittyjä.

Hänellä saattaa olla muitakin syitä lähteä tukemaan homoja, kuin oma toiseen vähemmistöön kuuluminen. Joku lähipiirin henkilö saattaa kuulua juuri tähän vähemmistöön. Cohen saattaa tehdä samalla työtä myös oman vähemmistöryhmänsä puolesta säätiönsä kautta.
  • 4 / 5
  • SaintJudy
  • 24.5.2012 2:48
Tarkennuksena StandUp-kampanja ja Ben Cohen StandUp Foundation, Inc. on järjestö ja brändi (The world’s first anti‑bullying social commerce brand), joka on keskittynyt laajemmin kiusaamisen vastaiseen työhön, tiedottamisen kiusaamisen vaikutuksesta. Järjestö kertoo agendansa olevansa kaikkien kiusattujen puolella. Kampanjan esittelysivulla erityisesti mainitaan LGBT-ihmiset, jotka selkeämmin joutuvat kiusatuiksi. Homofobian kytkeminen urheilusta on yksi keskeisemmistä järjestön tavotteista, ei siis ainut. Järjestön toimitaa rahoitetaan mm t-paidolla ja Cohenin kaleterin myynnillä. StandUp brändilla on Niken kanssa diili limited edition-paidasta.

Vapaaehtoistyön sysäys kiusaamista ja sortajia vastaan tuo mieleen hieman sarjakuvasankarin kehyskertomuksen, Cohen menetti isänsä tämän yrittäessä suojella väkivallan uhria. Urheilussa esiintyvän homofobian vastustus tulee ystäväpiirien kokemuksista sekä gayikoni statuksesta. Ben Cohenhan tunnetusti syrjäytti David Bechamin Gay Times'n vuoden 2008 urheilijana sekä valittiin vuoden seksikkäimmäksi urheilijaksi. Rugby on tunnetusti "tosi miesten" laji, ehkä aika ajoi metroseksuaalisen Beckamin ohi homojen suosiossa? Cohenin julkaisemat kalenterit ovat ollet myös gaymiesten suosiossa.
  • 5 / 5
  • human
  • 5.6.2012 20:27
Ben Cohen on myös voinut ymmärtää sen tosiasian, ettei heteroilla ja homoilla ole mitään syytä pelätä toisiaan - koska mehän ei edes kilpailla missään mielessä "samoilla apajilla". Eikä me olla kateellisia toistemme rakkaudelle. Heteroille on selvää, ketä he rakastavat: vastakkaista sukupuolta olevaa heteroa, jolta he saavat aidosti vastarakkautta.
Ja yhtä selvää asia on homoille ja lesboille: me homomiehet rakastamme samaa sukupuolta olevaa toista homomiestä (tai lesbot toista lesboa), jonka kanssa saamme aitoa vastarakkautta. Sitä mitä jokainen ihminen tarvitsee ja jota jokainen ihmisen nauttii toisen ihmisen kanssa jakaa.

Tämä rakkauksien tosiasia ei häiritse Ben Coheninkaan mieltä.
Ja ehkä hänellä on lähipiirissään homoja tai lesboja, jotka hän on konkreettisesti kokenut hyviksi ihmisiksi.

Kommenttia muokattu: 05.06.2012 klo 20:28