HS: Rkp:n Haglund Henrikssonia oikeammalla, mutta homomyönteisempi (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Homopallero
  • 20.5.2012 11:49
Henrikssonin kanta homojen oikeuksiin on aika horjuva: oikeusministeri on vastannut kielteisesti avioliitto- ja adoptio-oikeutta koskeviin kysymyksiin vaalikoneissa, mutta on myöhemmin todennut voivansa kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, muttei asemaansa vedoten ole allekirjoittanut lakialoitetta. Voihan olla, että kyseessä on joustava konservatiivi, joka on valmis hyväksymään tasa-arvon lain edessä, mutta ei välttämättä suoranaisesti kannata sitä itse. RKP:n puheenjohtajana hän joutuisi joka tapauksessa ottamaan homomyönteisen kannan, sillä äärikonservatiivinen ruotsinkielen puolustaja ei vain kertakaikkiaan kalskahda kauhean hyvältä nyky-Suomessa. Tuosta HS:n kyselystä päätellen Haglund olisi ehkä RKP:lle modernimpi ja nuorekkaampi puheenjohtaja.

Kaunisto puolestaan on varmaankin hoksannut, minkä puolueen pj:ksi hän onkaan pyrkimässä, kun vaikenee omasta liberaalista kannastaan homojen oikeuksiin. Ainakin vaalikoneissa hän on kannattanut sekä avioliitto- , että adoptio-oikeutta. Puumala, Sipilä ja Väyrynen ovat kaikki enemmän tai vähemmän syrjiviä ja heteroseksistisesti asennoituneita kannanotoissaan.
  • 2 / 2
  • ERKKI - VAASA
  • 21.5.2012 0:39
Kuten Homopallero oikein toteaa ovat keskustan puheenjohtajaehdokkaat Tuomo Puumala ja Juha Sipilä ehdottoman kielteisiä HLBT - kansan yhtenäisiä oikeuksia kohtaan vaikka lässyttävätkin olevana alkiolaisella “pienten ihmisten asialla”. Olin eräässä Suomen Keskustan “yleisötilaisuudessa” Seinäjoella Sunnuntaina 06.05.2012. Tuossa tilaisuudessa paikalla olivat kyseisen puolueen puheenjohtajistoon pyrkivät ehdokkaat Tuomo Puumala ja Juha Sipilä. Kysyttäessä noiden herrojen kantaa sukupuolineutraaliin avioliittolakiin he kumpikin ilmaisivat voimakkaan kielteisen kantansa tuohon kysymykseen punaisen lapun nostamalla.
Se siitä Suomen Keskustan “liberaaliudesta”.