Englannin homotuomiot poistuvat rekistereistä. Kuningatar vahvisti. (juttukommentit)

Iso-Britanniassa on muuten myös aika näkyvä, usein myös uniformuissaan erilaisissa paraateissa (esim. Notting Hill) esiintyvä GPOFA (Gay police officers association, muistaakseni).
Yksi hyvä (homo) kaverimme on inspector (komisario) Metropolitan Police:ssa, ja hänen mukaansa asenteet ovat muuttuneet viimeisen viiden vuoden aikana 110 -prosenttisesti parempaan suuntaan...

Edit: Unohtui sanoa, että hänen miehensä on myös poliisi samassa laitoksessa, mutta vain Sergeant (ylikonstaapeli), ja aina vittuilevat toisilleen arvoista ja arvomerkeistä... ;-D

Kommenttia muokattu: 05.05.2012 klo 15:37
  • 2 / 4
  • Homopallero
  • 5.5.2012 15:37
Her Majesty is most righteous in her conduct. On hienoa kuulla, että konservatiivit monessa maassa Länsi-Euroopassa ovat oivaltaneet, ettei perinteisiä arvoja suojella suuntaamalla ne seksuaalivähemmistöjä vastaan. Myös suvaitsevaisuus, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat mitä tärkeimpiä perinteisiä arvoja, eivätkä niinkään taannehtiva sukupuolimoraali ja uskonkiihko. Yhteiskunta on muuttunut, perinteiset arvotkin ovat muuttuneet. Samoin monet perinteisesti konservatiiveiksi mielletyt puolueet, kuten Britannian konservatiivit ja Ruotsin ja Suomen kokoomukset, ovat mielestäni siirtyneet aimoaskeleen pois takavuosien ahdasmielisestä yhteiskuntanäkemyksestään. Kokoomuksen on tosin vielä opittava painottamaan tasa-arvon ajaminen sen ansaitsemalle tärkeysasteikon tasolle, mistä kielivät hallitusneuvottelujen tulos ja puolueen kahtiajako tässä homokeskustelussa.
  • 3 / 4
  • Anonyymi
  • 5.5.2012 19:48
Niin, olisipa edes vähän tuoretta näyttöä täkäläisen kokoomuksen (puolueena) brittisuuntaisesta linjasta. Tai mitäpä minä sitä suremaan. - Tasa-arvomyönteisten kokoomuslaisen valta-asemaa voinee rinnastaa vaikka DDR:n kansalliseen rintamaan aikanaan kuuluneisiin ost-kristillisdemokraattien mahdollisuuksiin vaikuttaa linjauksiin silloisessa maassaan.
  • 4 / 4
  • Homopallero
  • 5.5.2012 21:33
En usko, että tilanne olisi niin epätoivoinen kokoomuksessa. Puoluejohto on liberaali, samoin ainakin puolet puolueen kansanedustajista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. He eivät kuitenkaan olleet läheskään yhtä valmiita sitoutumaan asiasta tehtyyn lakialoitteeseen: vain reilu tusina kokoomuslaista allekirjoitti sen. Oikeastaan kristillisdemokraattien pääsyä hallitukseen ja siten onnistuttua estämään avioliittolain muutoksen kirjaamisen hallitusohjelmaan ei voida sälyttää yksinomaan kokoomuksen niskoille, vaikkakin Kataisella on viimekädessä vastuu siitä. Ei kokoomus suosionsa huipulla tule palaamaan takaisin patakonservatismiin, eivät he niin tyhmiä ole, vaikka kokoomusnuorissa esiintyykin oikeistoradikalismia. Kokoomuksen suosion kasvu on nimenomaan hyvinvointiyhteiskunnan hyväksymisen ja arvojen liberalisoitumisen ansiota.