Kamppailu homoavioliitosta kiivasta Britanniassa (juttukommentit)

Nythän tuolla Britanniassakin kristinuskolla olisi tilaisuus osoittaa olevansa "rakkauden uskonto", jos se sitä on?

Vanhoissa 1800- ja 1900-luvulla homopareista otetuissa kuvissahan on paljon rakkautta ja tunteita.

Tässä kuva Lontoosta 14.8.1945 VJDay -päivänä eli Victory Over Japan Day,
missä brittiupseeri suutelee toisen miehen kanssa
http://qclick.us/wp-content/uploads/2009/04/pix014.jpg

Siellä on orpolapsista huolehtineita miesparejakin

http://3.bp.blogspot.com/_zMd2LWoshFE/Suopy4D7RHI/AAAAAAAAB0M/AljbIIzGNvI/s1600/oldest+known+gay+couple+adoption+old+timey+gays.jpg

Niitä on saatu ihmisten jäämistöjen ja valokuva-albumien kätköistä internettiinkin aika paljon - löytyy Googlen kuvahaulla "vintage gay couple".
Esim. tästä blogista löytyy paljon kuvia

http://myopinionsonthisandthat.blogspot.com/2012/01/vintage-gay-couples-uniforms.html

Kommenttia muokattu: 27.04.2012 klo 20:18
  • 4 / 11
  • Ilopilleri
  • 26.4.2012 13:34
Videossa häiritsee se kuinka samannäköisiä miehet ovat. Tulee mieleen veljekset. :\
Sateenkaarikansan lehti PinkNews paljasti katolisissa kouluissa harjoitetun kampanjan tasa-arvoista avioliittolakia vastaan, jonka tutkinnan on nyt käynnistänyt Walesin hallinnon opetusministeri. Englannin hallituksen odotetaan käynnistävän vastaavan tutkinnan lähiaikoina.

Katolisten koulujen toiminta rikkoo todennäköisesti tasa-arvolainsäädäntöä (Equality Act 2001), jonka mukaan kaikki ovat tasa-arvoisia ja opetuslakia (Education Act 1996), joka vaatii poliittisten asioiden tasapuolista käsittelyä. Lait kuten avioliittolaki ovat poliittisia kysymyksiä.
Näiden lisäksi koulujen tulee edistää seksuaalisen monimuotoisuuden hyväksyntää, mitä katoliset koulut eivät todellakaan ole tehneet.

http://www.pinknews.co.uk/2012/04/26/government-to-investigate-pinknews-expose-of-catholic-schools-urging-children-to-sign-anti-gay-marriage-petition/

C4M-koalitio, joka käynnisti ja jatkaa nimienkeruuta uutta avioliittolakia vastaan, joutuu ilmeisesti myös suurennuslasin alle, sillä on käynyt ilmi, että sama henkilö voi allekirjoittaa homovastaisen kampanjan useaan kertaan eikä ole väliä vaikka asuisi Australiassa. Koalition aktiiviporukka koostuu, kuinka ollakaan, kiihkouskovaisista homonparannusporukoista.
Sairaalloiseen uskontopohjaiseen homo-ongelmaisuuteen kuuluu näköjään kiinteänä osana epärehellisyys.
---
Britanniassa on 60 miljoonaa asukasta, joista 5,2 miljoonaa on roomalais-katolisen kirkon jäseniä, kertoo väestönlaskenta. Katolisen kirkon kardinaalien lausunnot ja kirkon käynnistämät homovastaiset kampanjat kääntyvät meidän eduksemme, sillä englantilaiset, skotit ja walesilaiset eivät enää niele kirkkojen keskiaikaisia käsityksiä. Jossain uutisessa kerrottiin, että sisäministeri Theresa May ja tasa-arvoministeri Lynne Featherstone ovat jälleen kerran joutuneet korottamaan äänensä. Kirkonmiehillä on ilmeisesti huono kuuro, tarkoitan siis kuulo.

Kommenttia muokattu: 27.04.2012 klo 02:03

Kommenttia muokattu: 27.04.2012 klo 02:14
Kiitos kommentistasi Dragon-85, vaiikei sinulla tunnu olevankaan mies-silmää ja kansallisuustuntemuksessa on vielä enemmän toivomisen varaa.
Se aiemman viestini ensimmäinen kuva on Lontoosta - lisäsin viestiin tarkemman tiedon siitä, milloin ja missä yhteydessä kuva on otettu.

Ilopillerillä nerokas havainto uutisen videosta, heh. Todellakin, miesparin miehet ovat luonnostaan helpommin samannäköisempiä, kuin naismies-sekaparin osapuolet.

Kommenttia muokattu: 27.04.2012 klo 20:20
  • 8 / 11
  • Dragon-85
  • 28.4.2012 1:54
Human, kiitos tarkennuksesta. Päättelin asiaa pelkästään uniformun perusteella, joka edelleen minun silmiini näyttää neuvostosotilaan uniformulta - lakki ja sen kokardi, olkapoletit ja etenkin kaulus... Pahoittelen jos olen loukannut. Haluaisin kuitenkin saada asiaan varmuuden, enkä luota pelkkiin blogimerkintöihin. Löytyisikö sinulta tarkempaa lähdettä?

En tosin ymmärrä miten minun mies-silmäni asiaan liittyy... :P

Edit: Ei ole siis tarkoitus saivarrella, minua alkoi vain kiinnostaa, koska tuo ei mielestäni näytä brittisotilaalta. Ei vaikka kuinka googlaisi. :)

Kommenttia muokattu: 28.04.2012 klo 02:09
Eri uskonsuuntien äärisiivet ovat käyneet entistäkin kovaäänisemmiksi Britanniassa, ja materiaalia on kertynyt valtavasti, mutta otetaan nyt kaksi tämänpäiväistä uutista.

Ensiksi vastenmielinen uutinen.
Paavin edustaja Britanniassa, katolisen kirkon arkkipiispa Antonio Mennini on kutsunut kristittyjä, juutalaisia ja muslimeja taisteluun (fighting) hallituksen tasa-arvopolitiikkaa vastaan. Menninin sairaalloisten harhojen mukaan kyseessä on ”ihmiselon pyhyyden puolustaminen”.

Yksi uutinen monista. Pitemmät ja yksityiskohtaisemmat asiaa käsittelevät jutut löytyvät muista lehdistä:

http://newsodrome.com/lifestyle_news/vatican-catholics-should-unite-with-jews-and-muslims-to-form-united-front-against-gays-31061487

Sitten se erittäin hyvä uutinen.
Britannian hallituksen työ- ja eläkeministeri Duncan Smith, joka on konservatiivipuolueen entinen johtaja ja puolueen nykyisen kristillisen oikeistosiiven johtaja ja äänenkannattaja, on nyt meidän puolella. Tämä on hyvin merkittävä takinkääntö, sillä hän äänesti aikoinaan mm. parisuhdelakia vastaan.

Ministeri Smith kertoo tämänpäiväisessä The Times -lehdessä muun muassa, että homo- ja lesboparien avioliitto-oikeus vakauttaisi yhteiskuntaa ja auttaisi myös heteropareja pysymään paremmin yhdessä. Smith lisäsi, että hän toivoo hallituksen poistavan homoavioliittokiellon mahdollisimman pian.

Konservatiivipuolueen kristillinen oikeistosiipi ei ole vielä reagoinut Smithin lausuntoon. Järkytys on lamaannuttanut, uskoisin.

http://www.pinknews.co.uk/2012/04/28/iain-duncan-smith-defies-catholic-church-to-back-marriage-for-gay-couples/
Tämä kommentti ei koske Britanniaa, mutta kylläkin Brittein saaria, ja tällä kertaa Irlannin tasavaltaa (4,6 miljoonaa asukasta, pääkaupunki Dublin), josta käytetään myös iirinkielistä Éire-nimeä.

Irlannissakin tilanne on sellainen, että katolisen kirkon johtajat ovat melko yksin homofobisine käsityksineen. Kansa on nimittäin ihan fiksua.

Irlannin katolisten parissa tehty kysely osoittaa, että he ovat eri mieltä seksistä ja homoudesta kuin kirkonmiehet:

- 75 % oli sitä mieltä, ettei kirkon seksuaaliopetuksella ole heille merkitystä
- 61 % oli homoudesta eri mieltä kuin kirkko
- 87 % oli sitä mieltä, että papeilla tulisi olla oikeus avioitua
- 60 % kannattaa naispappeutta

Lähes puolet oli sitä mieltä, ettei kirkko kuuntele rivijäseniään esim. moraalikysymyksissä.

Ruotsin Kyrkans tidning raportoi: Irlannin katoliset eivät kannata kirkon oppeja

http://www.kyrkanstidning.se/utrikes/irlandska-katoliker-stoder-inte-kyrkans-lara

Kaikista irlantilaisista 73 % kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, kertoo Sunday Times/Red C:n tekemä kyselytutkimus. Noin 60 % kannattaa täydellistä adoptio-oikeutta kaikille.

http://www.thejournal.ie/nearly-three-quarters-of-irish-people-in-favour-of-gay-marriage-2011-03/

Yhdysvalloissa on samantapainen tilanne. Katolinen kirkko vastustaa ankarasti tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä, ja on käynnistänyt jos jonkinlaista kampanjaa homoja vastaan, mutta kirkon jäsenistä yli puolet kannattaa kaikkia oikeuksia homoille ja lesboille.

Kommenttia muokattu: 30.04.2012 klo 15:31