Foxin tavoitteet - ´Jää nähtäväksi´ (HS) (juttukommentit)

Vai olisiko FOXilla sittenkin vain motiivina taloudellisen tuloksen tekeminen, ilman erityistä poliittista tai yhteiskunnallista agendaa?

Rahahanat tunnetusti aukeavat parhaiten siten, että unohdetaan muut motiivit kuin mahdollisimman otollisen yleisön maun ymmärtäminen ja sen yleisön tarpeen täyttäminen.

Minä arvelisin, että FOX on rantautunut Suomeen yksinomaan tehdäkseen rahaa. Siinä on kanavan ja sen omistajien perimmäinen arvo.
Raha on perimmäinen arvo, aivan varmasti. Mutta siinä sivulla ja rahan salliessa Newscorp on harrastanut yhteiskunnallista vaikuttamista, aika ajoin ja kiinnostusten mukaan.
  • 3 / 12
  • Public eye
  • 17.4.2012 10:15
Ei koira karvoistaan pääse, taustalla ovat kuitenkin perusamerikkalainen maailmankatsomus ja vankat konservatiivikristilliset arvot, jotka sallivat toki Simpsoneiden kaltaisten sarjojen tuottamisen hupimielessä, mutta jossain kohtaa raja tulee vastaan - ja se raja on huomattavasti tiukempi kuin monilla muilla mediakanavilla. Rahan tekeminen ei luonnollisesti ole millään tavalla noiden arvojen vastaista.

Sinänsä ei ole yllättävää, että Hesari uskaltaa suhtautua kriittisesti uuteen tulokkaaseen, joka alkaa suoraan kilpailla konsernin oman kanavan katsojista. Samalta kanavaltahan Silvennoinenkin on mutkan kautta Foxille päätynyt.

Onnea matkaan ja tsemppiä kanavan suomalaisjohdolle - nuorallatanssijan kyvyt varmasti kehittyvät tuossa firmassa.
  • 4 / 12
  • Ossi Halme
  • 17.4.2012 13:58
Jos uskonnollinen oikeisto olisi ainoa kohdesegmentti, niin menestys jäisi laihaksi. Suomessa ei nimittäin kovin suurta uskonnollista oikeistoa ole.

Toivottavasti kanava pystyy tarjoamaan muuta kuin moneen kertaan uusittuja elokuvia, B- ja C-luokan sarjoja ja silikonibimbotyrkkytositv-ohjelmia. Jos em. ohjelmat ovat keihäänkärkeä, niin lupaan katsojaluvun tipahtavan yhdellä (1) katsojalla siitä paikasta.
  • 5 / 12
  • Frankieboy
  • 17.4.2012 15:54
Kettu loikki Suomeenkin - Mitä FOX tavoittelee?

YLE 1 Aamu-tv, julkaistu tänään 17.4. klo 08:43

http://areena.yle.fi/video/1334640448153

Kaupallinen ilmaiskanava FOX on aloittanut ohjelmatoiminnan SuomiTV:n vanhalla kanavapaikalla. Millaisin eväin tämä amerikkalainen tv-jätti Suomen antenniverkkoon nyt tulee? Aamu-tv:n vieraana oli kanavan Suomen-ohjelmajohtaja Mikko Silvennoinen.

---
  • 6 / 12
  • Blueriver
  • 17.4.2012 19:12
Miksi ette ole teilanneet vielä ranneliikkeessä Mikko Silvennoista harhaoppisena luopiona, joka myi sielunsa saatanalle ja luopui setan pyhästä opista astuessaan Foxin palvelukseen?
Kylläpä se kesti ennen kuin "totuuden torvi" tööttäsi. Oliko ylitöitä vai tuliko poikettua gaybaarissa?
  • 8 / 12
  • Blueriver
  • 17.4.2012 21:19
Voi hks, teillähän tuo kestää päästä asian ytimeen! Fox-parku on tosin jo toiminut sievänä introna varsinaiselle asialle? Vai olisivatko Silvennoisen vanhat ansiot vielä sen verran päteviä setapiireissä että hän kuitenkin pätee vielä jonkinlaisena pyhimyksenä?
Ei Silvennoisen tekemisistä tai tekemättä jättämisistä hänen uudessa asemassaan toki voi olla vielä mitään sanottavaa. Kanava on vasta saatu käyntiin, joten arvioiden aika on myöhemmin. En minäkään tiedä, mitä "vanhoja ansioita" hänellä voisi olla - vaikkapa nelosen ajoilta taisi tulla lunta tupaan myös tämän sivuston keskusteluissa.
Miten nuorallatanssi Foxilla onnistuu, jää siis nähtäväksi.

Mutta trolleilla on tietysti oma agendansa olipa keskustelun aiheena mikä tahansa...
Toisaalta, eikös tuon FOX:n perustaja ja pääomistajia ole mediakeisari Rubert Murdoch, joka äskettäin teki myöskin omistamansa formaatin eli Miss Universum -kisojen osalta päätöksen, että niihin saavat osallistua ensi vuodesta alkaen myös sukupuolenkorjauksen läpikäyneetkin, eli siis transseksuaalit.

Eihän sitä nyt ihan umpikristilliskonservatiivisena voine pitää.

Ja ehkä Blueriver meneekin kisaamaan siitä Miss Universum -tittelistä sitten ensi vuonna?

Kommenttia muokattu: 18.04.2012 klo 02:07
Human, Miss Universum -kisojen omistaja on Donald Trump, ei Murdoch. :)