Videopelijulkaisija homovastaisen kirjekampanjan kohteeksi (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.4.2012 12:41
Floridassa ääriuskonnoliset ryhmät ovat ennenkin epäonnistuneet kampanjoinneissaan. Muistuu mieleeni vuosien takainen Disney-boikotti. Syynä oli se, että Disneyn teemapuistossa sallittiin Gay Day. Boikotti sammui hitaasti ja eniten siitä todellisuudessa kärsivat fundisperheiden omat lapset, joiden ei sallittu menevän teemapuistoon.

Minä muistan vieläkin sen aikaisen Disney tiedottajan julkisen kommentin näistä boikotin järjestäjistä. Se meni jotenkin näin: "Jos kysytte yhtiön virallista kantaa vastaamme, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Jos haluatte tietää henkilökohtaisen kantani, se on, että ne ovat sekopäitä (nuts)!"
Uutisessa mainituista homovastaisista ryhmistä/järjestöistä Family Research Council, joka ei nimestään huolimatta tutki, neuvo eikä auta ketään vaan käyttää kaikki varansa ja energiansa homovastaiseen toimintaan, kuuluu ihmisoikeusjärjestö Southern Poverty Law Centerin listaamiin ”virallisiin” viharyhmiin.

Florida Family Associationin sivut on näköjään Anonymous kaatanut jossain vaiheessa:
http://tpmmuckraker.talkingpointsmemo.com/2011/12/florida_family_association_anonymous_hacked_us_ove.php

Homo-ongelmaiset fundisryhmät järjestävät näitä boikottejaan, jotka sitten onneksi koituvat meidän hyödyksemme. Kiihkikset käynnistivät viimeksi kampanjan maailman suurinta kahvilaketjua Starbucksia vastaan. SPLC:n listalla oleva National Organization for Marriage -vihajärjestö ei tykännyt, että Starbucks kannatti Washingtonin osavaltion hyväksymää tasa-arvoista avioliittolakia. NOM käynnisti kampanjan Starbucksin dumppaamiseksi
http://www.dumpstarbucks.com/
ja sai kasaan 28 000 samanmielistä.

Starbucksia kannattavat keräsivät kampanjallaan yli 640 000 kannattajaa
http://sumofus.org/campaigns/thank-starbucks/
ja keräys jatkuu, joten siihen voit vielä osallistua.
---

NOM:illa on ollut viimeaikoina suurempiakin vastoinkäymisiä kuin Starbucksin tapaus. Julkisuuteen päästettiin nimittäin NOM:n tarkka toimintaohjelma, johon sisältyy mm. latinojen ja mustien kiihottaminen homoja vastaan:

http://www.washingtonpost.com/national/memos-detail-bid-by-gay-marriage-foes-to-pit-blacks-hispanics-against-gay-rights-groups/2012/03/27/gIQAeLmgeS_story.html

Tältä sivulta pääsee NOM:in dokumentteihin, jotka liittovaltion tuomioistuin Mainen osavaltiossa antoi julkisuuteen tasan kaksi viikkoa sitten:

http://www.hrc.org/blog/entry/breaking-previously-confidential-documents-shed-light-on-nom-strategy
  • 3 / 4
  • Heidi
  • 9.4.2012 15:34
EA sai noin viikko sitten palkinnon "the worst company in America" yleisöäänestyksen tuloksena. Suurimman osan äänistä epäiltiin tulleen Mass Effect pelisarjan faneilta, jotka olivat pettyneitä pelisarjan päätökseen. Kuinka ollakaan, tämä jo vanha asia nostettiin yhtäkkiä tiedotteen muodossa julkisuuteen palkinnon myöntämisen jälkeen. Vaikkei asiayhteyttä ole sanottu, koen että tällä esiinnostolla yritetään luoda mielikuvaa että yleisöäänestyksen tulosta selittäisi EA:n homofobian vastustaminen. Voi olla, että teen liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, tämä siis oma subjektiivinen näkemykseni.

Minusta EA:n päätös olla antamatta periksi HLBT-vastaisille protesteille on itsessään kunnioitettava teko, mutta se miksi uutinen nostettiin juuri nyt uudestaan esiin tuntuu hieman hämmentävältä. Tulee vähän sellainen tunne, että yritys yrittää patsastella HLBT-myönteisyydellään, ja käyttää sitä PR-välineenä siloitellakseen julkikuvaansa.
Nettiäänestys Amerikan huonoimmasta yrityksestä on lähinnä hupijuttu. Huonoimpien listalla ovat EA:n lisäksi mm. Bank of America, Wal-Mart, Google, Apple, Facebook, Sony jne., joilla kaikilla on miljoonia, jopa satoja miljoonia asiakkaita. EA:n tuotteita käyttää yli 300 miljoonaa asiakasta.

Homovihajärjestöt aloittivat kampanjan EA:ta vastaan ennen pelin julkistamista, ja nyt on käynyt ilmi, että useimmat protestoijat eivät ole edes tutustuneet EA:n peleihin.