Pietarissa hyväksyttiin ´homopropagandan´ kieltävä laki (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Jochanan
  • 29.2.2012 23:05
Aivan oikein toimittu! Nimenomaan suojelusta on kyse. Alle 18-vuotiaille ei tarvitse eikä pidä propagoida homoseksuaalista elämäntapaa. Sitä ennen ollaan liian herkässä iässä ja normaalia heteroseksuaalista kehityskulkua pitää tukea kaikin mahdollisin tavoin.
Jaahas, siellä olikin jo yksi sairaalloista homo-ongelmaisuutta tihkuva kommentti. No, jokaisella on ongelmansa, varsinkin nuorena, mutta monet kyllä iän myötä järkiintyvät, ei tosin kaikki. Kuten jokainen ajatteleva ihminen tietää, vaikeimpien tapausten taustallahan on homovihamielinen kiihkouskovaisuus.
---
Pietarin homovihalain äänestyksestä oli poissa 15 edustajaa, 5 paikalla ollutta vastusti lakia ja yksi jätti äänestämättä. Tietty osa ei varmaankaan vihalakia kannattanut, mutta väkivallan pelossa joutui olemaan poissa äänestyksestä.

Ihmisoikeusjärjestöjen kautta lähetettiin yli 300 000 vetoomusta, niitä samoja, joiden linkkejä on näillä sivuilla ollut useampaan kertaan.
Mielenosoituksia järjestettiin Venäjän suurlähetystöjen edessä Berliinistä Buenos Airesiin.

Homovihalain hyväksyminen todisti Venäjän kääntyneen laittomuuden tielle, mikä toki on huomattu jo vuosia sitten. Vihalaki on nimittäin Venäjän perustuslain vastainen, ja se on myös Venäjän allekirjoittamien kansainvälisten sopimusten vastainen.

Homovihalailla pyritään kääntämään kansan huomio pois Venäjän ongelmista. Näinhän tapahtuu kehittymättömissä maissa. Surullisinta on tietenkin se, että kaikenikäisten ihmisten elämänlaatu huononee entisestään ja itsemurhat lisääntyvät, erityisesti nuorten. Tämän ovat historia ja tutkimukset osoittaneet kerta toisensa jälkeen. Venäjä ei halua tälläkään kertaa oppia mitään.

Kirkko ja sen levittämä ihmis- ja erityisesti homovihamielinen uskonto ovat suurimpia syyllisiä yhteiskunnan myrkyttymiseen ja Venäjän taantumiseen.

Pahoittelen, että tästä tuli näin synkkä kommentti, mutta tällä hetkellä en keksi aiheesta mitään myönteistä.
Nuorten "suojeleminen" tiedolta "homoseksuaalisesta elämäntavasta" tuskin hyödyttää ketään. Ihmisen seksuaalinen suuntautuminen ei ole "kehityskulku", jota voisi muuttaa. Suuntautumisensa kieltäminen toki on mahdollista jossain määrin. Homous ei ole myöskään valinta, vaan myötäsyntyinen inhimillinen ominaisuus

Sen sijaan jos "homoseksuaalinen elämäntapa" (mitäköhän tällaisella käsitteellä oikeasti tarkoitetaan) on tiedossa todellisena ja jopa hyväksyttynä vaihtoehtona, niin kenties se helpottaa homoseksuaalisesti suuntautuneen nuoren kasvukipuiluja. Ehjästi omaan synnynnäiseen suuntautumiseensa kasvavalla on pienempi riski syrjäytyä ja kärsiä mielenterveysongelmista.

Eivät ne heterot maailmasta lopu, jos vajaa kymmenys ihmisistä on homoja. Ei tarvi peljätä.
Setan sivuista voisi tehdä venäjänkielisen käännöksen, näinä internet-aikoina ei enää pystyä kaikkea sensuroimaan.
  • 5 / 11
  • Homopallero
  • 1.3.2012 10:09
Käsittääkseni Ranneliike on vähän väärä paikka Jochananin kaltaisille homovihaajille.
  • 6 / 11
  • Rokkihomo
  • 1.3.2012 10:50
Ehkä hän on jo yli 18-vuotias ja "normaalin heteroseksuaalisen kehityskulun" tieltä eksynyt uhri joka näin tietää mistä puhuu?
  • 7 / 11
  • Homopallero
  • 1.3.2012 12:11
Toivottavasti Jochanan ei ole homo! Sittenhän hän olisi aivan lohduttoman surkea ihmiskohtalo! Flirttailee homofobian kanssa ja inhoaa ja häpeää itseään ja muita itsensä kaltaisia. Kieltää oman arvonsa ihmisenä ja oikeutensa olla olemassa. Mitä homoseksuaalinen henkilö voi kuvitella voittavansa tuommoisella? Homovihaajien hyväksynnänkö?
Pietarin päätöstä arvioitaessa on muistettava, että Thatcherin aikana Britanniassa säädettiin samansuuntainen tiedotuskieltolaki. Venäjän ja Neuvostoliiton asenneilmasto on kyllä ikäänkuin itsestään selvää, mutta emme aina muista, että Englannin kanaali on ollut aika suuri tasa-arvoasenteiden raja. Mutta Ranskassahan tehtiinkin vallankumous silloin joskus.
Olihan meillä Suomessakin kehoituskielto lakikirjassa vuosituhannen vaihteeseen asti. Pykälää ei kylläkään sovellettu mitenkään aktiivisesti, mutta silti se oli lisäämässä itsesensuuria, etenkin valtiollisessa yleisradioyhtiössä ja jossain määrin ehkä muissakin välineissä.

Britanniassa sikäläinen "kehoituskielto" Clause 28 jäi historiaan 2003.
Pietarin kaupunginvaltuusto (duuma) hyväksyi lain äänin 29 – 5. Valtuutettuja on 50, ja äänestys meni seuraavasti:

puolesta 29
vastaan 5
tyhjää 1
poissa 15

Suuri poissaolevien määrä kertoo mielestäni sen, että kaupunginvaltuusto ei ollut niin yksimielisesti lain takana kuin on annettu ymmärtää.

Lain alullepanija ja laatija on Vitali V. Milonov. Hän on ääriortodoksi ja kirkon kovan linjan fanaattinen kannattaja, joka on tiedotusvälineissä solvannut homoja perversseiksi ja syyttää homoja seksuaalisten poikkeavuuksien suosion edistämisestä nuorison keskuudessa. Milonov syyttää tietenkin myös sateenkaarijärjestöjä aggressiivisesta kampanjasta Venäjän lasten turmelemiseksi länsimaiden tuella.

Milonovin ja muiden hänenkaltaistensa kantaa eivät horjuttanut myöskään äitien lähettämät useat vetoomukset lastensa puolesta, jotka Milonov puoluetovereineen leimasi väärennetyiksi. Heidän mukaansa homo- ja lesbolapsiensa oikeuksia puolustavat äidit eivät ole oikeita äitejä. Milonovin mukaan tärkeintä on suojella lapsia homopropagandalta ja estää homoja vahingoittamasta yhteiskuntaa. Milonov ilmoitti, että homot on nyt saatu kuriin, kukaan ei heistä enää välitä, eivätkä homot enää pysty uhkaamaan yhteiskuntaa.
Milonov ilmoitti ensimmäiseksi lain hyväksymisen jälkeen, että se on Venäjän moraalisen arvokkuuden julistus.
Eräs artikkeli ja kuva uskonkiihkoilija Milonovista:
http://en.gazeta.ru/news/2012/02/29/a_4016493.shtml

Liberaalipuolue, kaupunginvaltuuston oppositio ja sateenkaarijärjestöt pitävät lakia järjettömänä, sillä sehän estää kaikkia, myös heteroja puhumasta homoista. Laki on epämääräinen, siinä on lukuisia kirjoitusvirheitä eikä sen noudattamista pystytä valvomaan. Homot eivät myöskään katoa mihinkään, kukaan ei muutu homosta heteroksi eikä päinvastoin. Lain ainoa tarkoitus on homovaino, joka lisää kielteisyyttä yhteiskunnassa ja ihmisten välisissä suhteissa.
Oppositiopuolueen edustaja ja lain vastustaja Aleksander Korbinski sanoi, että homot pitää saada yhteiskunnan täysivaltaisiksi jäseniksi eikä alentaa toisen luokan kansalaisiksi.

Myönteisenä seikkana voidaan pitää sitä, että aiempi vaikeneminen homojen oikeuksista on muuttunut kiivaaksi keskusteluksi ja väittelyksi tiedotusvälineissä, toisin kuin homovastaiset olettivat. Homojen oikeuksien puolustajat ovat ottaneet rajusti yhteen Milonovin ja muiden homofobien kanssa myös valtiollisilla tv-kanavilla. Keskustelu jatkuu varmaan entistäkin kiivaampana, sillä nyky-Venäjä ei ole eristyksissä, vaan kansalla on mahdollisuus saada asiallista tietoa.

Yhdysvaltain, Britannian, Saksan, Ranskan ja monen muun maan hallitukset ja ministerit ovat tuominneet Pietarin kehotuskieltolain ja pyrkivät estämään sen voimaantulon.

(Lähteet: Suomen, Britannian, Yhdysvaltojen, Saksan ja Venäjän tiedotusvälineet.)

Levada Center –mielipidemittauslaitoksen kyselyn tulokset vuodelta 2010. Joku venäjää osaava voi varmaan kertoa, mitä kysely kertoo:
http://old.levada.ru/press/2010080602.html

Kommenttia muokattu: 01.03.2012 klo 19:03
Tuosta hks:n edellä lopussa laittamasta venäläisestä mielipidekyselystä saa selvän venäjääkin taitamatta, Google Translate -palvelun avulla, näin

http://translate.google.com/translate?sl=ru&tl=en&u=http://old.levada.ru/press/2010080602.html

Laitoin tuohon käännöksen venäjästä englantiin, koska se tuottaa yleensä paremman käännöksen, kuin suomeen.

Homoseksuaalisuus (homosexuality) kirjoitetaan venäjäksi näin: Гомосексуальность

Joten tuolla voi googlata, mitä venäjänkielisillä nettisivuilla kirjoitellaan.
Ja kirjoituksista saa sitten melko hyvin selvää Google Translatella, joko laittamalla venäjänkielisen nettisivuosoitteen Google Translaten hakukenttään

http://translate.google.com/?hl=fi#ru|en

... tai sitten asentamalla nettiselaimeen käännöspainikkeen, jolla haluttuja kohtia (kohdan hiirellä maalaten) nettisivuilta voi kääntää nettiselaimen toimintopalkin kääntäjäkuvaketta klikaten. Tuon käännöspainikkeen haluamilleen kielille voi lisätä tämän sivun lopusta raahaamalla painikkeen selaimen työkalupalkkiin

http://translate.google.com/translate_tools?hl=fi

Vastaavasti voi toki katsella myös, mitä muualla maailmassa, vaikkapa kiinankielisillä sivuilla homoseksuaalisuudesta kirjoitellaan.
Homosexuality on mm.
kiinaksi 同性戀 tai 同性恋
arabiaksi الشذوذ الجنسي
hindiksi (Intia) समलैंगिकता
unkariksi homoszexualitás
turkiksi eşcinsellik
persiaksi (Iran) همجنس بازی
swahiliksi ushoga

eli noilla googlaamaan ja sitten googlekääntäjällä lukemaan

Kommenttia muokattu: 07.03.2012 klo 01:51