Tuskaa vaalimenestyksen hetkellä uskonnollisessa perheessä (juttukommentit)

  • 1 / 15
  • rakasta lähimmäistäsi kuin its
  • 24.1.2012 21:21
Niinpä, kyllä on todella paljon uskomuksilla sisälähetystyötä keskuudessaan vielä tehtävä ihmisyyden ymmärtämisen ja todellisen lähimmäisenrakkauden eteen.
Voimia uskoa rakkauteen!
Onko mahdollista edes kuvitella sitä, miltä tuntuu saada jatkuvasti oman onnensa inhottavalla tavalla murskatuksi - vieläpä omien lähimpiensä taholta?!
  • 3 / 15
  • Blueriver
  • 24.1.2012 22:28
Kyynel.

Varmasti aito viesti. Ja keskusteluketju suomi24:ssä.

Tästäkö pitää tehdä johtopäätös että kaikkien homojen pitää äänestää Haavistoa? Mielestäni on törkeää, että puoluepoliittisesti sitoutumaton ranneliike.net lyö stigmaa niiden homojen otsaan, jotka uskaltavat äänestää jotakuta muuta kuin Pekka-homoa.
Todellakin. Ikävä kun joutuu itsensä sisältäpäin kylmettämään, jotta kestäisi yhteisönsä parjauksen. Lähimmäisenrakkaudesta tuossa tuskin voinee puhua. Pitääkö pienen yhteisön nostaa itsensä jalustalle selviytyäkseen. Agnostikkona en pidä homouttani syntinä.
Blueriver, näet mörköjäsi siellä missä niitä ei takuulla ole. Kuinka ihmeessä onnistuit liittämään parin ihmisen tuskaiset kokemukset toisin äänestävien tuomitsemiseksi? Odottaisin noihin sinun heittoihisi edes hivenen jotakin konkretiaa ja perusteluja.
  • 6 / 15
  • Riquman1990
  • 24.1.2012 23:00
Ei kai kyseessä vaan oo sama Pete, joka täällä Ranneliikkeessäkin aina välillä hilluu? Jos on, niin nyt mä ymmärrän Peten suuren tuskan ja ahdistuksen...
  • 7 / 15
  • Public eye
  • 24.1.2012 23:11
Eikö näille selkeille trollauskommenteille voisi jo asettaa jonkinlaista rajaa?
  • 8 / 15
  • yhäkö 0 jkr
  • 24.1.2012 23:46
Blueriver, yritätkö leimata Saulin sitten aseksuaaliksi? vai heteroksi? vai miksi? vai onko sinulla jotain oman käden tietoa Saulin seksuaalisuudesta?
Ainakinhan hän löi jo raamatulla päähän homoja, joten siitä se oman oksan sahaamisen pururata sitten voi alkaa...

Uskovaiset aina muistivat menneinä vuosikymmeninä toitottaa, miten itänaapurin edesmenneessä järjestelmässä kuulemma sorrettiin uskovaisia ihmiisiä ... uskovaisilla vaan tuntuu olevan ne ihan samat ihmisten sorrot.
Eikä edes tarvita islamia siihen, kun on ihan kotoperäistä.

Tietääkö muuten joku, kuuluuko Haaviston puolisio Nexar Antonio Flores johonkin kirkkokuntaan, kun melko katolisesta Etelä-Amerikan Ecuadorista on syntyisin? Sehän se vasta "jytky" olisi perus suomalaisillekin, jos hän olisi ihan vaikka katolilainen.
"Tästäkö pitää tehdä johtopäätös että kaikkien homojen pitää äänestää Haavistoa? Mielestäni on törkeää, että puoluepoliittisesti sitoutumaton ranneliike.net lyö stigmaa niiden homojen otsaan, jotka uskaltavat äänestää jotakuta muuta kuin Pekka-homoa."

Minun mielestäni tässä ei ollut siitä kyse. Eihän tuo pete sitä sanonut, vaan kertoi ettei jaksa tuossa perheenjäsenten homofobisessa "pommituksessa". Tosin, perheenjäsenten pieneksi puolustukseksi on sanottava, etteivät he tarkoituksellisesti osoita haukkumistaan läheiselleen (no jaa... onko sitten puolustettavampaa osoittaa se jollekin muulle, en tiedä). Kaapissa olevan perheenjäsenen tilannetta se ei kuitenkaan helpota.

Uskoisin vastaavassa tilanteessa olevia ihmisiä olevan tuhansia ellei kymmeniä tuhansia joten kertomus ei tunnu ollenkaan haetulle vaan pikemminkin uskottavalle. Omasta puolestani voin todeta, että vaikka ääneni meneekin H:lle, en usko N:nkään olevan mikään katastrofi.
Blueriverille - ja muillekin - tiedoksi: Ranneliike.netillä ei ole minkäänlaista kantaa siihen, kummasta ehdokkaasta pitäisi tulla presidentti tai kumpaa pitäisi äänestää.

On eri asia nostaa esiin ehdokkaiden kantoja glbti-ihmisiin liittyvissä kysymyksissä tai sitä, miten vaaleista keskustellaan. Kukin voi niistä poimia ajatuksia omien päätöstensä tueksi. Tai olla poimimatta. Huomioitavaa on myös se, että esimerkiksi tämä kirjoitus on kommentit ja näkökulmat -osiossa, eli ei uutisena.

Blueriverille ja muille vastaaville nykymenoa kritisoiville; kyllä tällä sivustolla on kanavat auki varsin laajasti kaikenlaisille asiallisille ja perustelluille mielipiteille ja näkökulmille.
Publiceye: Edustat juuri sitä äärifasistista vasemmistolaista setalaisuutta, jonka mielestä teidän ideologianne on ainoa autuaaksitekevä ja mitään vastakkaisia mielipiteitä ei saa esittää, koska ne ovat epädemokraattisia, primitiivisiä tai trollausta. Kuin pahimman luokan uskonnolliset hörhöt!

JuhaniV voi lukea tekstin kriittisin silmin ja viritellä hieman tuntosarviaan. Sanakäänteet ovat sellaisia että niistä kyllä näkee mistä on kysymys.

Smolle erityiskiitokset järkevyydestä ja normaaliudesta.
Väliyhteenveto: tänne ei kannata laittaa empatiaa kaipaavia tai tarvitsevia viestejä.
Eikä avunpyyntöjä.

Tämä on paikka purkaa patoutumia, katkeruuksia, ja nokkia muita hiekkalaatikolla olevia.
  • 13 / 15
  • homo politicus
  • 25.1.2012 19:57
petelle tsemppiä, ymmärrän todella hyvin ahdistuksesi tilanteessa, jossa ei uskalla ilmaista itseään niin selväsanaisesti kuin tahtoisi.

iloiseksi yllätyksekseni sain ekan kierroksen jälkeen kuulla, että vanhempani ovat aikeissa äänestää haavistoa. he ovat lestadiolaisia, joten tästä voinee päätellä, että kaikkia uskovaisia homous ei säikytä. tai ainakin kokoomus voi olla suurempi paha ;)
Olen huomannut, että ranneliike.netin lukijoille juuri tunteita koskettavat sanomat ovat kiinnostavia. Tämä uskovaisten miesten tunnoista kertova viesti on saanut harvinaisen paljon huomiota. Oletan sen levinneen sosiaalisessa mediassa laajalti eteenpäin.
  • 15 / 15
  • ajatuksiani vain
  • 28.1.2012 8:56
Minusta Pete kirjoittaa ihan omasta tilanteestaan ja pyytää ehkä siihen sitten joitakin näkemyksiä. Hänelle kävi niin että Haaviston menestys paljasti perheen ennakkoluulot rajuimmillaan. Jos oikein ymmärrän niin Pete on kaapissa omalta perheeltään. Muu perhe käyttää ruuduntakaista Haavistoa purulelunaan ja tätä prosessia Pete ahdistuneena joutuu seuraamaan. Mitä tapahtuu ei ole Haaviston syy. Jos Haavisto homoudellaan paljastaa todellisuutta niin ei se ole huono asia. Mistä Pete saa voimia on tärkeä kysymys, sillä voimia hän tietysti tarvitsee. Minä voin kirjoittaa ja rukoilla. Rukoilen Petelle onnea ja menestystä sellaisena omana itsenään kuin hän kokee olevansa. Homous ei ole keneltäkään pois ei edes Jumalalta. Rukoilen Petelle myös malttia ja kestävyyttä. Hän voi nostaa katseensa nykyhetken piinaavuudesta vaikka viiden vuoden päähän. Missä hän silloin on? Onko hän itsenäisessä elämässä tekemässä valintojaan omalla turvavyöhykkeellä, jossa ei tarvitse jyrääntyä enää nykytilanteen alle. Elämää voi suunnitella pikku hiljaa ja tehdä hiljaisuudessa päätöksiä, joista ei ehkä ole syytä kovin paljon toisille kuulutella. Ei tarvitse hölmöillä. Sisäisesti ryhdikäs ja päättäväinen ihminen tekee aina vaikutuksen. Ei kannata itse tahraantua nykytilanteesta. Siispä katse horisonttiin ja kaiken jännän odotusta. Kun sitten aikanaan Pete ehkä päättää kertoa homoudestaan tyylikkyydellä ja esiintyy tyylikkäästi niin hän voi hyvinkin tehdä lähihomona havahduttavan vaikutuksen sukulaisiin, joissa nyt on ymmärtämättömyyttä. Toivotan ja rukoilen Petelle voimaa ja rohkeutta ja päämääärätietoisuutta. Nyt on vaikeaa, mutta elämällä on tapana myös muuttua. Ei saa sortua väkivallan tunteisiin, vaikka eihän niitä kieltääkään pysty. Tänä jatkuvan kommentoinnin aikan oma hiljaisuus on erittäin hyvä ja varjeltava asia. Siellä hiljaisuudessa täytyy sitten rakentaa tulevaisuutta. Nykyhetki ei ole elämän kaikki hetket! Kun päämäärä on selvillä niin sitä kohti vievät pienetkin askeleet - lamaannus ei vie.