Unkari tarvitsisi jälleen ´Lännen ääniä´ tasa-arvon tueksi (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • mediavaikkua
  • 5.12.2011 2:00
Tosin, pelättävää on myös se, että etenkin itäisessä Euroopassa aloitetaan yltiöuskonnolliskansallismieliset radiolähetykset esim. meille Suomeen päin ja niissä voidaan julistaa ihan suomeksikin sitten tuomioita meille seksuaalivähemmistöille.

Amerikassahan tuollaiset ovatkin tosiaan pyörineet koko ajan, sikäläisten omien ääriuskonnollisten liikkeiden toimesta.
  • 2 / 5
  • Massa
  • 5.12.2011 11:01
Referoija viittaa Voice of Americaan ja Vapaaseen Eurooppaan "lännen demokratioiden ulkomaanmedioina" antaen vaikutelman että nämä radiokanavat olisivat rinnasteisia edes osittaiseen tasapuolisuuteen pyrkiviin eurooppalaisiin yleisradioyhtiöihin kuten mainittuun BBC:hen tai vaikkapa Yleen.

Radio Free Europe ja Voice of America luotiin levittämään Kylmän sodan aikaista propagandaa ja niiden tehtävänä ei missään vaiheessa ollut puolueeton tiedonvälitys. Ne olivat osa suurvaltapolitiikkaa aivan samoin kuin vastapuolen omat yhtä vähän tasapuolisuuteen pyrkivät ulkomaanlähetykset.

On totta että vähemmistöjen asema näyttää heikolta monissa entisen Varsovan liiton maissa. Se että tätä yleistä "oikeistohenkisyyttä" torjuttaisiin (ilmeisesti vähemmän oikeistohenkisellä) suurvaltapropagandalla ei tunnu oikein hyvältä ajatukselta.
  • 3 / 5
  • jnsto
  • 7.12.2011 23:17
Vastaan tähän kommenttiin. Voice of Americalla ja Free Europella oli huomattava ero viime vuosikymmeneen saakka. VOA oli muodollisestikin osa valtionhallintoa ja laatukysymykset olivat sisäisesti esillä aika laajasti. Free Europe oli "kohdealueen median korvike" ja luotettavuudeltaan vaihteleva. - BBC WS oli muodollisesti itsenäisempi, mutta "old boy network" toimi varsin tehokkaasti sisältöasioissa. Aiemman tehtäväni puitteissa minulla oli laajat ja aika perusteellisesti kontaktit mm VOA:n laatuvalvontaosastolle. Tämä ei nyt ole oikea foorumi tuosta asiasta.

Mediatilanne osassa Itä-Eurooppaa on sellainen, että vastapainona tarvittaisiin vahvaa vaikuttamista. Lendvain kanssa en ole puhunut pitkään aikaan, Elliottille ajattelin tässä soittaa ja kysellä, onko asiassa ehkä jotain konkreettistakin mietitty.
  • 4 / 5
  • vaeltaja2006
  • 22.12.2011 22:30
Tänään tämä asia on jälleen unkarilaisessa Népszabadság-lehdessä. Mahdollisesti asiaa ryhdytään nyt puuhaamaan konkreettisesti. Maahan on saatava vapaa radioasema Fidesz-puolueen ylivallan ja mediakontrollin rinnalle.

http://nol.hu/kulfold/ujrainditanak_a_szabad_europa_magyar_adasat

Käytännön tapahtumat ovat jouduttamassa hanketta. Unkarissa on ollut vasemmistoliberaali radioasema, Klubrádió, joka on toiminut 10 vuotta ja sillä on puolen miljoonan vakituinen kuuntelijakunta. Klubrádio on puheradio. Ainakin puolet ajasta on kotimaan politiikan analyysiä. Toissa päivänä Fidesz-puoleen miehittämä medianeuvosto päätti ottaa Klubradiolta lähettimen pois. Toiminta loppuu maaliskuuhun mennessä. Se on ollut shokki sekä Unkarissa että ulkomailla. Monet ulkomaiset lehdet ovat tänään kirjoittaneet asiasta. Klubradion taajuudelle tulee Autoradio, tuntemattoman liikemiesryhmän uusi idea. He ovat maksaneet taajuudesta hyvin, ja medianeuvosto päätti heti antaa taajuuden uudelle yrittäjälle.

Tänään on yritetty selvittää, keitä nämä liikemiehet ovat. On vain postiluukkuja ja postiluukkufirmoja, mutta ihmisiä ei löydy mistään. Kuvia postiluukuista

http://pusztaranger.wordpress.com/2011/12/22/frequenz-des-letzten-linksliberalen-radiosenders-von-strohfirma-aufgekauft/
  • 5 / 5
  • Hannu, Tre
  • 23.12.2011 0:36
Ne maat, joissa ääriuskovaisuus, rasismi ja homoviha ohjaavat maan johtoa, ovat usein myös taloudellisessa ahdingossa.

Unkarin forintin arvo on pudonnut, asunto- ja muut velalliset eivät selviä eurolainoistaan ja Budapestin rahat ovat loppuneet ajat sitten, valuuttapako Unkarista jatkuu eivätkä ulkomaiset sijoittajat uskaltaudu maahan.

Pari päivää sitten luottoluokittaja Standard & Poor´s laski Unkarin luottoluokituksen roskaluokkaan.

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/12/unkarin_luottoluokitus_putosi_roskasarjaan_3123183.html