HS: Tasa-arvoinen avioliitto -lakialoite ei edisty (juttukommentit)

  • 1 / 18
  • Hannu, Tre
  • 23.11.2011 9:30
Ne kansanedustajat, jotka kannattavat tasa-arvoa, eivät siis halua sitä julkisesti ilmaista Suomessa vuonna 2011. Heidän mielestään se ei ole tärkeää.

Sitten ne kansanedustajat, jotka halveksivat ja vihaavat meitä, tuovat sen esille joka päivä kaikkialla, ja haluavat vielä lisää homofobista lainsäädäntöä, joka osaltaan lietsoisi homovihaa entisestään. Ihan kuin sitä ei olisi jo tarpeeksi.

Ymmärrän toki, että kansanedustajat ovat vain ihmisiä. Surkeita ja näivettyneitä.
Löytyykö kevään eduskuntavaalien vaalikon-vastaukset helposti jostain? Haluaisin lähestyä suoraan muutamaa kansanedustajaa.
  • 5 / 18
  • Hannu, Tre
  • 23.11.2011 17:00
Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Lindell jatkaa homojen halveksimista:

”Kuvitelkaapa vaikkapa vihreiden presidenttiä puolisoineen ottamassa itsenäisyyspäivän juhlavieraita vastaan presidentin linnassa. Taitavat tämänkin puolueen kannattajat äänestää näissä vaaleissa jaloillaan city-vihertävyydestä poispäin.”

Puoluesihteeri Sandvikin jutussa on isohko väliotsake:

”Oikeudenmukainen yhteiskuntamalli on tarpeen”

Oikeudenmukainen yhteiskunta perussuomalaisittain tarkoittaa sellaista, jossa he määräävät ja jossa homojen ja lesbojen halveksunta ja syrjiminen on sallittu ja toivottu. Tämä käy selvästi ilmi heidän lausunnoistaan ja tekemisistään.

Perussuomalaisten puolueohjelmissa kerrotut tarinat ihmisarvosta ja tasa-arvosta ovat pelkkää vääristelyä ja valhetta.

On vaikea käsittää, minkälaisista perheistä tulee perussuomalaisedustajien kaltaisia yksilöitä, jotka halveksivat ja vihaavat muita kanssaihmisiä.
  • 6 / 18
  • Ossi Halme
  • 23.11.2011 19:08
Ehkä tätä asiaa on helpompi riepotella kuin niitä tylsiä talousjuttuja, joissa on vain tylsiä ja kauhean isoja lukuja, joista ei oikein tajua paljon.
  • 7 / 18
  • Blueriver
  • 23.11.2011 20:53
Mihin sitä avioliittolakia tarvitaan kun kestävät homosuhteet voi tässä maassa laskea kahden käden sormin? Saati adoptiolakia näille kukasta kukkaan lentäjille?
Avioliittolain muutos saadaan joka tapauksessa eduskunnan täysistuntoon jos niin halutaan. Presidentti vahvisti marraskuun alussa lain Suomen perustuslain muuttamisesta. Maaliskuun alussa voimaan astuvan muutoksen mukaan "vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi sen mukaan kuin lailla säädetään". Eduskunta hyväksyy lähiaikoina kansalaisaloitelain, joka mahdollistaa allekirjoitusten keräämisen aloitteeseen verkkopankkitunnuksilla netissä. Kansalaisaloite tulee rinnastumaan eduskunnassa sadan edustajan allekirjoittamaan lakialoitteeseen, eli sen pääsy täysistuntoon pyritään takaamaan hallituksen esityksen tavoin.

Eli jos yhdenvertaista avioliittolakia koskevaan aloitteeseen ei saada sadan kansanedustajan allekirjoitusta, niin kerätään sitten viidenkymmenentuhannen kansalaisen aloite verkossa. Allekirjoitusten keräämisen yhteydessä tarjoutuu samalla tilaisuus valistaa ystäviä ja sukulaisia yhdenvertaisuuden merkityksestä.
Mikä merkitys on viidenkymmenentuhannen kansalaisen aloitteella vaikka sellainen saataisiinkin istuntosaliin? Eihän se eduskunnassa läpi menisi jos nytkään ei saada enemmistöä kansanedustajista allekirjoittamaan lakialoitetta. Ihmiset järki käteen nyt!
Tämä on niin surullista. Mistä näitä syrjiviä ihmisiä riittää?
Jouni, moni kansanedustaja etenkin keskustasta olisi valmis äänestämään lain puolesta, vaikkei olekaan halukas laittamaan nimeään alle lakialoitteeseen. On eri asia tehdä aloite kuin kannattaa sellaista.
Vaikka vaalikonevastausten perusteella näyttää siltä, että ylivoimainen enemmistö kansanedustajista kannattaa yhtäläisiä oikeuksia rekisteröidyn parisuhteen solmineille homopareille ja avioliitossa oleville heteropareille, se ei välttämättä tarkoita, että samat vastaajat haluavat muuttaa myös avioliittolain tasa-arvoiseksi.

Myös puoluepolitiikka jyrää ihmisoikeudet menen tullen. Keskustan ja Perussuomalaisten homomyönteiset kansanedustajat vetoavat siihen, että he eivät halua allekirjoittaa hallituspuolueiden piiristä (vaikkakaan ei hallituksesta) alkunsa saanutta lakialoitetta. Jokseenkin paradoksaalisia ovat vakuuttelut, että "äänestäisin kyllä lakiehdotuksen puolesta, jos se tulisi eduskuntaan, mutta en halua allekirjoittaa ehdotusta, jotta se tulisi käsittelyyn".
  • 14 / 18
  • skandinaavit vs me
  • 24.11.2011 16:25
Tanska ilmoitti juuri että siellä aiotaan saada ensi vuodelle voimaan lakimuutos, joka mahdollistaa naisparien ja miesparin vihkimisen avioliittoon kirkoissa. Eli Tanskaan tulee myös avioliittolain muutos niin että naisparit ja miesparitkin pääsevät avioliittoon - ennestäänhän Tanskassa on maailman ensimmäisenä voimaan tullut rekisteröidyn parisuhteen laki.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tanska+sallii+kirkkoh%C3%A4%C3%A4t+homopareille/a1305549957877

Nyt käy siis niin, että Pohjoismaista vain Suomi jää ilman kaikkien ihmisten yhteistä avioliittolakia ja Suomi jää kuulumaan lähemmäs homofobisen slaavilaisen Itä-Euroopan asenteita, Itä-blokin maihin. Länsipuolellamme on tasaveroisten avioliittolakien arvot.
Jouni: Jos eduskunta pakotetaan ottamaan täysistunnossa kantaa tasa-arvoista avioliittolakia vastaan tai sen puolesta, äänestää enemmistö kansanedustajista sen puolesta - pidän tätä melko varmana. Lakialoitteen allekirjoittamatta jättäminen on helppoa, mutta kun edustajat laitetaan selkä seinää vasten he äänestävät tasa-arvon puolesta.

Siksi kansalaisaloite on tärkeä ja pidän todennäköisenä että sellainen toteutuu.
Nyt kun tuli esille Suomen itäeurooppalaisuus, pari sanaa viime vuonna tehdystä kyselytutkimuksesta, jossa kartoitettiin muun muassa eri Euroopan maiden homo- ja bimiesten avoimuutta sekä yleistietoa tartuntataudeista. Se on laajin toistaiseksi tehdyistä koko Eurooppaa koskevista kyselytutkimuksista. Vastaajia oli kaikkiaan 180 000, joista Suomesta hieman yli 2000.
Tutkimuksen rahoitukseen osallistui Suomesta sosiaali- ja terveysministeriö, ja suomalaiset yhteistyökumppanit olivat Tampereen yliopiston lääketieteen laitos ja Aids-tukikeskus.

Avoimesti homoja (%) joissain maissa

Norja 72,7
Ruotsi 69,2
Hollanti 81,0
Belgia 75,1
Britannia 66,9
Ranska 68,3
Saksa 64,5
---
Tsekki 57,4
Suomi 55,6

Paljon oli tosisurkeita maita, naapurimaistamme Venäjä ja Viro. Tutkimus paljastaa paljon muutakin, mutta siihen voi palata joskus myöhemmin.

Suomen nykyinen ilmapiiri ei ainakaan kannusta epävarmaa homoa tulemaan ulos kaapista. Suomi on vain pieni osa länsimaita, joskin meille tärkeä. Toivotaan että edes muualla kehitys jatkuu myönteiseen suuntaan.
Lipposen ilmoitus on miellyttävä yllätys. Kristilliset lehdet ovat nimittäin aiemmin kertoneet täysin päinvastaista.

Kristillisten homovastaisten ääriryhmien äänitorvi Seurakuntalainen kertoi, että Lipponen "kannattaa perinteisiä arvoja (mies ja nainen) eikä hän halua, että avioliittolakia muutetaan tällä tavalla jyräämällä".

Oma vika tietenkin, että sinisilmäisenä uskon ääriryhmien juttuja, vaikka pitäisi tietää, että kiihkouskovaiset eivät koskaan ole puhuneet totta. Niillähän on vääristely ja valehtelu verissä.