Ammattilaisjalkapalloilija vaihtaa ammattia toisenlaisen viihteen puolelle (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Ossi Halme
  • 12.9.2011 18:50
Kommentoin jutun turvallisinta aihepiiriä eli tuota joukkuekavereiden ymmärtämistä. Jalkapallon osalta aihetta on tutkittu yliopistotasolla (Staffordshiren yliopistossa eikä Uutisvuodosta tuttu Leedsin yliopistossa). Joukkuetovereiden ja fanien ymmärtämättömyys oli pieni tekijä (jälkimmäinen reilusti alle 10%). Isoimpana kehityksen jarruna pidettiin seurajohtoa. Muistaakseni urheilujournalistejakaan ei imartelevan edistyksellisinä pidetty.

Tutkimuksen otanta oli niin suuri, että sitä voi pitää tieteellisenä. Samoin voi turvallisesti sanoa, että ainakin 5% ammattilaisistakin on epäheteroita. Pitää silti muistaa, että vaikkei tilastot valehtele, niin niitä ei pitäisi soveltaa yksilöihin. Kokonaisuudesta jää silti sellainen kuva, että ainakaan isompia esteitä ei enää kenenkään avoimuudelle ole, mutta mieluummin sitten haaskataan iso osa ajasta piilotteluun kuin otetaan pienintäkään riskiä.

Pistää kyllä miettimään, että miten hyvin yhteenhitsauneesta ammattilaisryhmästä on oikeasti kyse, jos jengi joutuu kulkemaan kieli keskellä suuta.