Räsänen rajaamassa vihapuhekäsitettä (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Public eye
  • 29.8.2011 13:41
Kaiketi tämä poikkeus sitten koskisi samalla tavoin kaikkea uskonnollispohjaista puhetta, uskonnosta riippumatta. Niinpä Räsänen sallisi myös ääri-islamistien levittävän vapaasti käsityksiään synnistä ja kertovan, mikä heidän käsityksensä mukaan on synnin ja syntisten palkka.
  • 3 / 6
  • Torontolainen
  • 29.8.2011 18:42
Laajensin uutista klo 18.30. Päivällä Seurakuntalainen-palvelussa oli vain suppea versio, laajempi on tullut nähtäville sen jälkeen. Kyseessä saattaa olla tekninen ongelma heillä.
  • 4 / 6
  • Torontolainen
  • 29.8.2011 18:43
Tietämättä, mitkä ministerin puheenkirjoittajien avoitukset ovat olleet, äärikristilliset ja kohtuuvanhoillinen islam eivät ole esimerkiksi perhekäsityksissä kovin kaukana toisistaan.

Esimerkiksi Kanadassa konservatiivipuolue kampanjoi ennen viime vaaleja kovasti muslimien suuntaan ja huomautti, enemmän tai vähemmän suoraan, liberaalipuolueen moniarvoisesta perhelinjasta ja homojen oikeuksien ajamisesta. Tämä oli y ksi syy perinteisesti liberaaleja äänestäneiden maahanmuuttajien (joista nykyisin suuri osa on islaminuskoisia) siirtymälle liberaaleista konservatiiveihin. Tämä vaikutti mm Toronton entisen poliisimestarin valintaan Vaughanista, jne. Siirtymä ei ollut kuitenkaan toivotun suuruinen.
  • 5 / 6
  • Havainnoija
  • 29.8.2011 19:41
Räsänen tulkitsee perustuslakia, yhdenvertaisuuslakia, viharikoslakia, hallitusohjelmaa ja sisäasiainministeriön yhdenvertaisuussuunnitelmaa kiihkouskovaisen tavoin. Mikäli on valinnut ihmis- ja erityisesti homovihamielisen uskonnon, silloin on ilmeisesti hänen käsityksensä mukaan oikeutettu julkisesti halveksimaan, syrjimään, synnillistämään ja levittämään valheellisia käsityksiä homoista. Kiihkouskovaiset yhdistävät kätevästi synnin ja sairauden puhumalla syntisairaudesta. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, me homot kuulemma kärsimme sellaisesta, mikäli homokammoa potevien puheisiin on luottamista.
--

Äärikristityt vaativat erioikeuksia muissakin maissa. Britanniassa muutama kiihkouskovainen on tehnyt valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (EIT), koska eivät saaneet syrjiä homoja. Britannian tasa-arvo- ja ihmisoikeuskomissio ei nimittäin myöntänyt erioikeuksia kiihkoilijoille, jotka luonnollisesti syyttävät homoaktivisteja kristittyjen syrjimisestä.

http://www.pinknews.co.uk/2011/08/19/ehrc-confirms-backtrack-on-opt-outs-for-anti-gay-workers/

Kun EIT alkaa käsitellä valituksia, amerikkalainen ääriuskovaisten homovihajärjestö Alliance Defense Fund aikoo lähteä puolustamaan uskonsisariaan Strassburgiin:

http://www.pinknews.co.uk/2011/08/22/anti-gay-group-may-now-intervene-at-echr-as-publics-views-sought/

Australiassa puolestaan kristillinen koulu on opettanut raamattupohjaista käsitystä homoudesta 14–15 -vuotiaille oppilaille. Se on siis inhottavuus ja kaapista ulostulo on avointa syntiä. Homouden syinä pidettiin heikkoa itsetuntoa, sukupuolityhjyyttä (mitä mahtaa tarkoittaa?), ja homous on muun muassa ”rakkaudenkaipuun kompromissi”. (Suomensin kiireessä. Joku teistä varmaan tietää oikeat termit.) Lisäksi homoja verrattiin/rinnastettiin lasten hyväksikäyttäjiin ja sarjamurhaajiin.
Oppilaiden lähiomaiset ovat tyrmistyneitä. Länsi-Australian osavaltion opetusministeriö on aloittanut tapauksen tutkinnan.

http://www.perthnow.com.au/news/western-australia/gay-sex-sickest-of-sins/comments-e6frg15c-1226123472929
--

Sisäministeri Räsäsen puoliso, joka on Kansanlähetysopiston rehtori, on verrannut/rinnastanut homouden moniavioisuuteen ja alaikäiseen sekaantumiseen:

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/paivi-rasasen-mies-niilo-rasanen-vertaa-homoutta-moniavioisuuteen-1.1029324?localLinksEnabled=false

Kiihkouskovaiset eivät enää uskalla suunnata vihaansa muita kuin homoja kohtaan. Millä tavalla saisimme tällaiset kroonisesta vihaoireyhtymästä kärsivät, kansanryhmiä vainoavat ja yhteiskuntaa vahingoittavat yksilöt vastuuseen teoistaan? Heidän erottamisensa vastuullisista tehtävistä on ensiarvoisen tärkeää.
  • 6 / 6
  • Hannu, Tre
  • 30.8.2011 17:17
Pari sanaa suomalaisesta hurmahenkisestä ja homovihamielisestä järjestöstä, jonka tekemisiin kenties joudutaan puuttumaan.

Nokia Missio on erottanut perustajansa ja pitkäaikaisen johtajansa Markku Koiviston. Tiedotusvälineille ilmoitettu syy on ”seksuaalisten rajojen rikkominen”.

Nokia Missio Churchin sivuilta selviää, kuinka seksuaalisuus kiihottaa ja pelottaa. Lähes kaikki on syntiä, josta joutuu kadotukseen. Kirkko pelottelee lihan himoilla ja lihallisen mielen mukaan elämisellä. Lihallisuus ilmenee erityisesti homoseksuaalisuuden harjoittamisessa. Homot ovat jääneet väärän seksuaalisen elämäntavan vangiksi. Siitä voi kuulemma vapautua pyytämällä anteeksi kuvitteelliselta taruhahmolta.

Nokia Missionin kiihkoilijoiden taivasten valtakuntaan homoilla ei ole asiaa. Kadotukseen joutuu niin ”passiivinen osapuoli homoseksuaalisuhteessa” kuin ”homoseksuaalisuhteen aktiivinen osapuolikin”.

Nokia Missio ja sen kirkko toimivat useissa Suomen kaupungeissa. Sillä on käännytystoimintaa myös ulkomailla.

Meidän ei tarvitse mennä Amerikkaan kiihkoilijoita ihmettelemään. Niitä löytyy ihan vierestä, ainakin meikäläisellä. Nokia Missio Churchin lähiseurakunnan missiotilat ovat nimittäin viereisessä korttelissa Mustanlahdenkadulla.

Aamulehden uutinen:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194694611250/artikkeli/nokian+missio+erotti+markku+koiviston+-+syy+seksuaalisten+rajojen+rikkominen+.html