Ortodoksit siunasivat keskiajalla miesparien liittoja (juttukommentit)

Tätä Koprpelan ehdotusta kannatan. Siis vaikka nettiin tai yhteiskunnallisen viranomaisen luokse ja sitten siunailut ja muut härpättinen sen jälkeen juhlineen.
Tämä Hesarin uutinen on saanut odotetusti kommenttipuheenvuoroja jatkeekseen. Kiinnostavaa luettavaa. Yksi ajatus keskustelussa tuntuu mielenkiintoiselta ja ainakin minulle uudelta:

- Kristittynä pidän outona, että kirkollisesta vihkimisestä huolimatta, eropäätöksen tekee toinen viranoimainen, käräjäoikeus. Eikö eikö sen, joka on yhdistänyt, pitäisi pari erottaa.
  • 3 / 11
  • Onnellinen mies
  • 5.8.2011 15:58
Historian professori Jukka Korpelan löytämistä ortodoksisista rukouksista, joilla miehiä siunattiin keskinäiseen liittoon, palautuu mieleeni muistoja jostain kaukaa menneiltä vuosilta. Kyseisistä rukouksista kertoi minulle ortodoksinen kirkkoherra erään hänen luonaan tapahtuneen vierailuni yhteydessä. Asiaan palattiin vielä myöhemmissäkin keskusteluissa. Vuosien kuluessa tieto noista rukouksista on jäänyt jonnekin mieleni sopukoihin, joista se nyt edellä olevan artikkelin luettuani palautui ilahduttavan kauniina muistona mieleeni. Kiitos artikkelista JuhaniV.
  • 4 / 11
  • Vapaa ateenalainen
  • 5.8.2011 18:53
Keskustelupalstoilla jälleen levitetään disinformaatiota senkun keritään. Kaikenlaiset ns. asiantuntijat paavista professoreihin, yrittävät jälleen vääntää oikean vääräksi ja pimittää jälleen todellellisen historian.

Professori Jukka Korpela toi hienosti esille Raamatun vääristelyn.

Antiikin aikoina oli miesparien armeijoita, jotka olivat silloisilla taistelutantereilla voitokkaita.

Ei tarvittu nykyajan pillereitä nostamaan adrenaliini tasoja. Kuvitelkaamme antiikin ajan sotilaselämää. Sotilaan olivat vuosikausia keskenään telttaleireillä. Siellä varmasti syntyi hienoja rakkaustarinoita miesten kesken. Kun sitten taistelun tiimellyksessä, joku sotureista menetti rakkainpansa, niin soturi taisteli uskomattoman vihan ja adrenaliinin voimalla kostaakseen rakastettunsa surman.

Suosittelen lukemaan Platonin III-teoksen ja sieltä Pidot ja Faidros, niin ei jää arvailun varaan, että oliko veljellisen ystävyysuhteen lisäksi seksiä ;-)

Eikös Temppelinherrain ritarit ollut homoista koostuva ritarikunta? Katolinen kirkko vangitsi ja teloitti ritarit, jotka kiini sai. Yhtenä syytekohtana oli homoseksuaalisuus, joten tässä täynee uskoa Paavin sanaa!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Temppeliherrain_ritarikunta
Tämä uutinen on ollut koko tämän päivän luetuin uutinen Hesarissa. Mitkään päivän pörssiromahduksista kertovat uutiset eivät kiinnosta niin paljon kuin miesparien liittojen siunaukset!

Ihmettelen jälleen kerran sitä, kuinka ihmeessä homojen asiat jaksavat kiinnostaa ja keskusteluttaa ihmisiä näinkin mittavasti. Jotakin kummallista tässä kiinnostuksen määrässä on oikeasti. Tarttis kysellä joltakin sosiologilta, mitä vaikuttimia on tuon kiinnostuksen takana.
  • 6 / 11
  • Public eye
  • 6.8.2011 15:20
Pörssiromahdus tuskin kiihottaa taviksen mielikuvitusta läheskään samassa määrin kuin miesparien liitot ja kaikki mitä siihen saattaakaan liittyä :)
  • 7 / 11
  • Onnellinen mies
  • 6.8.2011 19:08
Tottahan toki hyvästä, ylevästä ja komeasta ollaan kiinnostuneita ja sellaistahan miesten välinen vankka ystävyys ja ylevä rakkaus on. Näin on ollut, näin on ja näin tulee olemaan. Katsohan JuhaniV, on mitä melkoisesti kaappikansalaisia, jotka eivät ole rohjenneet, uskaltaneet, tohtineet tulla aikaisemmin esiin ottamaan selvää tästä mielenkiintoisesta elämänilmiöstä: miestenvälisestä homoseksuaalista rakkaudesta, josta niin moni poika ja mies unelmoi hiljaisessa mielessään. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että päiväpäivältää näkee ja kohtaa yhä enenevässä määrin ryhdikkäitä, selkeästi esiintyviä ja -ajattelevia, ketkuttomia ja metkuttomia miestä rakastavia miehiä, jotka arvostavat, rakastavat ja kunnioittavat itseään homoseksuaalina aina ja kaikkialla missä ovatkin. Se on hyvää, ylevää, kaunista ja komeaa!
Viikonvaihteen Iltalehti kysyy: "Kävi ennen, miksi ei nyt?" Toimittaja on haastatellut meppi, ortodoksipappi Mitro Repoa. Hän on pähkäillen aikaisempaa joustavamman käytännön kannalla. Toinen haastateltu Päivi Räsänen pitäytyy tietenkin tiukasti miehen ja naisen välisen liiton kannalla ainoana mahdollisena vaihtoehtona.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011080614167285_uu.shtml
Jos aihe kiinnostaa enemmän niin,
Tietoa ortodoksien tavasta siunata miespareja löytyy John Boswellin kirjoittamasta teoksesta:
The marriage of likeness, same-sex unions in pre-modern Europe.

Teos löytyy ainakin tuolta Pasilan kirjastosta (HKI).
http://www.helmet.fi/
Homojen ja lesbojen historia on varmaankin pitempi kuin meidän isoihin ihmisapinoihin kuuluvien nykyihmisten (Homo sapiens) 200 000 vuotta. Tarkoitan sitä, että ennen nykyihmisten eli meidän esivanhempiemme saapumista Eurooppaa asuttivat yli 200 000 vuoden ajan neandertalinihmiset, joista osa oli tietenkin homoja ja lesboja.

Meidän nykyihmisten historiasta löytyy useita kertomuksia homopareista. Vanhimpiin dokumentoituihin, joita homovastaiset eivät tietenkään hyväksy, kuuluvat Khnumhotep ja Niankhkhnum, jotka elivät faraoiden Egyptissä 4411 vuotta sitten. Heidän haudastaan löytynyt maalaus:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Niankh.jpg

Homojen historiasta kiinnostuneille suosittelen seuraavaa teosta, joka on lainattavissa kirjastoista sekä suomen- että englanninkielisenä:

http://www.moreenikustannus.fi/Products.asp?document_id=50&cat_id=50

Kirjastossa on nyt myös uudistettu englanninkielinen painos.