Berliini juhli ja keskusteli (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 19.6.2011 12:31
Muistoja on molemmista, vuosikymmenien takaa. Monia keskusteluja on käyty, mutta en muista yhtään sellaista tilannetta, jossa keskustelukumppani olisi yrittänyt kääntää puhetta siihen suuntaan, että saisi urkituksi tietoja mahdollisista saksalaistuttavuuksista.

Dramaattisin kokemus on vapunaattoillalta 1990. Olimme - edesmennyt mieheni Max ja minä - juuri lähdössä Altberliner Bierstubesta, kun poliisiautoja ajoi vauhdilla sen eteen. Poliisimies kehotti meitä palaamaan takaisin sisälle.

Kyse oli väkivaltaisten skinien aikeesta hyökätä homobaariin Poliisi piiritti kadulle toistakymmentä skiniä keppeineen ja ketjunpätkineen ja lastasi heidät autoihin - homojen aplodeeratessa kadulla baarin edessä.
  • 2 / 2
  • Torontolainen
  • 19.6.2011 12:57
Kiitoksia kommentista. Kun Wenden jälkeen osa Ost-yhteyksistä jatkui, osan kyllä katkettua heti, muutaman sikäläisen kytkennät tulivat ilmi. Skinien hyökkäilyt alkoivat hyvin pian poliittisen muutoksen jälkeen. Joskus haikailen nyt aikoja kun saattoi rauhassa kävellä Kastanienalleeta rajaa kohden myöhäänkin, kun ratikkaa ei enää mennyt. Alt-Berlineriin päädyin ensimmäisen kerran yhden keskuskomiteatason tyypin seurassa, olikohan 1982. Ymmärsin sillä ja Schopnstblla olleen silloin jonkinlainen puolivirallinen siunaus. Muurinavausiltana n klo 21 menin AltBerlineriin mitään aavistamatta ja paikalla ei ollut kuin kaksi asiakasta. Tieto oli kulkenut, paitsi minulle.

Kommenttia muokattu: 19.06.2011 klo 13:33