Miten suhtautuisimme perussuomalaisiin? (juttukommentit)

Elina Laavin kanssa olen pitkälti samaa mieltä. Vaalitulos on olemassa. Sen perusteella nyt jaetaan valiokunta- ja kohta ministeripaikkoja. Näistä lähtökohdista mennään seuraavat neljä vuotta.

Se, että KD:t menettivät noinkin paljon äänistä, oli hyvä osoitus heille ja muillekin, että Suomessa homokortilla ei ole syytä pelata enää. Soini hyvän pelisilmän omaavana tämän oivalsi ajoissa. KD:n vaalitulos kielii myös siitä, että vaikka julkinen mekkala on melkoinen, räyhäuskovaisia on kuitenkin suhteellisen vähän.

Laavi kehottaa ryhtymään hommiin. Juuri niin! Tasa-arvo on meidän hankittava aivan itse. Paikalleen jääminen valittamaan vaikkapa persujen voittoa, on hyödytöntä yhteisten asioiden kannalta. Oman potutuksen voisi purkaa tekemällä jotakin yhteishyödyllistä.

Kommenttia muokattu: 27.04.2011 klo 22:10
  • 2 / 11
  • Ossi Halme
  • 28.4.2011 1:10
Puoluepolitiikkaan koskematta: saavutetut asiat tai koetut menetykset eivät aina ole ikuisia. Monessa asiassa "ihan hyvä vallitseva tilanne" voi nopeastikin heikentyä, jos ei olla tarkkaavaisia. Lakataan uimasta ja painutaan upoksiin.

Vastaavasti politiikassa harva asia on menetetty ikuisiksi ajoiksi. Tai noh, hallinto- ja kuntauudistuksen järkevöittämistä odotellessa en nyt pidättelisi hengitystäni.
  • 3 / 11
  • vaeltaja2006
  • 28.4.2011 7:26
Mielenkiintoisen puolen Perussuomalaisten voitosta toi esiin radiokolumnissaan eilen Jertta Blomstedt. Samaan aikaan, kun odotellaan, miten persut joutuvat kääntämään takkiaan, media kääntää takkiaan vielä nopeammin ja on valmis arvostamaan perussuomalaisia. Uusia juntteja ovat nyt Helsingin punavuorelaiset pyöräilevät intellektuellit, jotka ovat kauhistuneet vaalituloksesta. Heidän kauhistumisensa nähdään mediassa ällöttävänä ylimielisyytenä ja kansan halveksuntana. Media on nopea käänteissään.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/perussuomalaiset_eivat_ole_suomalaisia_2544887.html

Jertta Blomstedt näkee persujen nousun myötä uusia uhkia. Muualla Euroopassa kansallismieliset populistipuolueet ovat jo arkipäivää. Ne tuovat arkeen isänmaallista uhoa ja autoritaarisuutta. Persuillakin on kova halu päästä vaikuttamaan poliisitoimintaan ja maahanmuuttopolitiikkaan. Kuria ja järjestystä.

Muuten:punavuorelaisia on haastateltu tänne ranneliikkeeseenkin vaalien alla. Pitäisi varmaan uudelleen käydä kyselemässä tunnelmia.
Pelon ja uhkien uutisointi lisää pelkoa. Se toimii oivallisesti vaikkapa ääriliikkeiden toivomalla tavalla. Uhkien tiedostaminen on tärkeää, mutta ääriliikkeiden ideologian markkinointi pelolla ei ole viisasta.

En ole tutustunut Sofi Oksasen viimeisimpään lausumaan, mutta arvelen hänen tarvitsevan nostetta muuttuneelle liiketoiminnalleen. Persut omaavat juuri sopivan määrän huomioarvoa Euroopassa. Sitä hän mielestäni nyt käyttää vipuna lisäjulkisuudelle.

Edellä oleva ei ole kannanotto persujen sijoittumiseen poliittisella kartalla.
  • 6 / 11
  • Public eye
  • 28.4.2011 10:12
Minulle ei ole tähän mennessä vielä selvinnyt, olisiko persujen joukossa yksi tai useampi sellainen kansanedustaja, jonka kaltaisia eduskunnassa ei olisi pyörinyt maailman sivu, milloin minkin puolueen riveissä. Tätä tietoa odotellessa en näe aihetta suurempaan paniikkiin.

Eri tyyppisiä änkyröitä on ollut tasaisesti oikealta vasemmalle, ja sammakoita on eduskunnassa pudoteltu tasaiseen tahtiin ennenkin. Poikkeuksellista tällä kertaa lienee vain innokkaiden untuvikkojen suuri määrä, ja sammakoita tulemme varmasti kuulemaan, kunhan untuvikot uskaltautuvat kiipeämään puhujapönttöön asti.

Yksi persujen uusista kansanedustajista esimerkiksi ei Helsingin Sanomien mukaan kuuntele radiota, katsele televisiota eikä tilaa lehtiä. Hänen maailmankuvansa perustuu siis hänen omiin kokemuksiinsa sahuriyrittäjänä ja elämään omassa kotikylässä. Eihän siinä mitään, kyllä hän varmasti pitäjänsä asiat tuntee ja pienyrittäjän elämää ymmärtää.

Kansanedustajan olisi ehkä kuitenkin syytä olla edes hiukkasen kiinnostunut yhteiskunnasta ja maan asioista oma välitöntä elämänpiiriä laajemminkin. Eduskunnassa kun joutuu päättämään monenmoisista kaikkia suomalaisia koskettavista asioista, ja silloin tarvitaan edes alkeelliset perustiedot siitä, mistä kulloinkin on puhe.
  • 7 / 11
  • Roskakuski
  • 28.4.2011 10:37
Persut eivät ole elämöineet vähemmistöteemoilla onhan Soini itsekin vähemmistöläinen (katolinen). Mitä tulee "punavuorelaisiin" eiköhän valtaosa heistä ole pitkospuiden takaa tulleita heinähattu-tsadilaisia. Punavuoren äänestysalueilla A ja B Halla-aho oli 9. ja 4. suosituin ehdokas saaden esim. B:ssä enemmän ääniä kuin punavuorelainen Anni Sinnemäki.
Sahuri on muuten helluntailainen. Joku viitasaarelainen ukkeli, jonka tuttavan poika on nähnyt neekeriukkoja rajalla, on vielä ihan hellyttävä pakkaus. Ja siperia opettaa. Mutta sitten siellä on nyt riveissä sellaista porukkaa, jonka tekstejä pitempään seuranneena ei voi kuin tuntea vastenmielisyyttä. Mitään tuomiopäivän tunnelmia ei silti ole. Varmasti erinomainen asia, että ovat nyt vähän suuremman joukon tarkastelun alla sanomisineen ja tekemisineen.

Jos kysytään omaa veikkaustani, niin joko koko eduskuntaryhmä hajoaa omaan mahdottomuuteensa ja erilaisiin mielipiteisiin, tai sitten Soinin vaatima allekirjoitus ja ryhmäkuri vievät lopulta kannattajat taikka ulos hallituksesta. Helppoja asioita kun nimittäin ei edessä ole.