Unkarissa raivoaa äärikansallinen avoin rasismi: mustalaiset maalitauluna (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Rapp
  • 22.4.2011 22:19
Daiaiaiaiai. Ainakin Suomi joutuu toivottavasti ottamaan kantaa Unkarin tilanteeseen siinä vaiheessa, kun romaneja alkaa tulla tänne pakoon entistä enemmän. Tuo touhu on äärimmäisen huolestuttavaa ja itse ainakin pelkään, että innokkaimmat jobbikit saavat vielä aikaan oikein kansainvälisen sotkun... Eihän siihen paljoa muuta tarvita kuin vihaa, fanaattisuutta, ajatus arjalaisesta Suur-Unkarista ja pyssyjä. Brrrrh.
  • 2 / 3
  • vaeltaja2006
  • 27.4.2011 8:23
Gyöngyöspatan romanikylässä puhkesi eilen illalla avoin yhteenotto. Kylään on virrannut lisää maastoasuisia "kansalaissantarmeja". Näiden ja romanien välille syntyi kahakka, jossa yksi "santarmi" loukkantui vakavasti ja kolme muuta ihmistä lievemmin. Tapahtumia oli edeltänyt monenlainen uhkailu ja kivien heittely. Eri puolten tarinat ovat erilaisia.

Hallitus on edelleen hiljaa.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 1.5.2011 4:01
Kuka pilaa maan mainetta?

Unkarissa jatkuu kova kiista mustalaisvähemmistöstä, äärioikeistolaisista puolisotilaallisista joukoista ja maan maineesta ulkomailla. Tilanne Gyöngyöspatan kylässä on ilmeisesti rauhoittumassa, kun sinne on saatu poliiseja valvomaan turvallisuutta. Nyt hallitus on perustanut tutkimusryhmän: kuka levittää tietoa Unkarin sisäisistä asioista ulkomaisiin lehtiin. Mustalaisväestön evakuoinnista levisi tieto ympäri maailmaa. Suomessa vain YLEn uutiset kertoivat lyhyesti tapahtumista. Virossa Postimees kirjoitti asiasta. Saksan- ja englanninkielinen lehdistö kirjoitti asiasta paljon enemmän. Tutkimuskomission tehtävä on selvittää, miksi maan mainetta tahraava uutisointi leviää kansainvälisiin lehtiin. Kuka levittää tietoja? Ovatko oppositiopuolueet oman pesän likaajia. Mksi ulkomaiselle lehdistölle kerrottiin mustalaisten "evakuoinnista"? Tutkimuskomissio aloittaa toukokuussa työnsä. Maan tiedustelupalvelu on myös kytketty selvlitystyöhön. Se selvittää yksittäisten oppositiopoliitikkojen osuutta tietojen vuotamiseen.

Suomessa on viime päivinä kuultu samantyyppisiä lausuntoja. Ensin perussuomalainen uusi kansanedustaja kertoi, miten kaupungilla järjestettiin mellakointia perusuomalaisia vastaan. Kyseessä oli torstain mielenosoitus perussuomalaisia arvoja vastaan. Eilen Soini ihmetteli, kuka antaa ulkomaisille lehdille tietoja Perussuomalaisista. Ulkomaisissa lehdissä on ollut arvioita siitä, että persut edustavat äärioikeistolaisia ja jopa fasistisia ajattelutapoja. Jostain ulkomaiset toimittajat saavat tietonsa. Soini ei enää anna lausuntoja esim. Aftonbladetille lehden kirjoittelun takia.