Ministerikaruselli käynnistyy: saammeko perussuomalaisen kulttuuriministerin (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • vaeltaja2006
  • 4.4.2011 15:13
Toinen kulttuuriin liittyvä nimi perussuomalaisten joukoissa on Veltto Virtanen. Muuta en hänestä tiedä kuin että jotkut hänen homoja koskevista lausunnoistaan eduskunnassa ovat olleet aika käsittämätöntä sekasotkua. Ehkä se on osa tyyliä.
  • 2 / 13
  • vaeltaja2006
  • 5.4.2011 8:23
Tänään Helsingin Sanomien kulttuurisivuilla alkoi keskustelu kulttuurin osaajista eduskunnassa. Nykyisessä eduskunnassa kolme "kultturelleinta" kansanedustajaa; Minna Sirnö (vas), Mikko Alatalo (kesk) ja Stefan Wallin (r). Heidät tiedetään kulttuurin suurkuluttajiksi.
  • 3 / 13
  • Hannu, Tre
  • 18.4.2011 19:29
Ranneliikkeen käsitellessä persujen ohjelmaa, uutisen kommentoijana esiintyi myös Kike Elomaa -nimimerkkiä käyttänyt. Hän ei tiennyt, että tasa-arvoinen avioliittolaki ja kirkkovihkiminen ovat täysin eri asioita. Hän ei myöskään hallinnut suomen kieltä riittävästi.

Ministereillähän on tietenkin avustajat, jotka toivottavasti hallitsevat perusasiat ja kielemme alkeet. Persuilla on tietenkin persuavustajat, joten kaikki on epävarmaa.

Kuten pari kuukautta sitten kommentoin, on mahdollista, että saamme kulttuuriministerin, joka ei tajua kokonaisuuksia eikä hallitse suomea.

Pääkaupunkiseudulla asuvilta toivon kärsivällisyyttä. Täältä Pirkanmaalta on nimittäin suuntaamassa sinne useita edustajia Raamattu matkalukemisinaan. Ylen Tampereen radio haastatteli näistä muutamia. Lyhyesti sanottuna: eivät valitettavasti tienneet mistään mitään. Harras pyyntöni: opettakaa heitä. Kiitos.

Nykytilanne tarjoaa makoisat naurut. Siis ruotsalaisille ja norjalaisille.
  • 4 / 13
  • SaintJudy
  • 18.4.2011 19:53
Ei oikein tiedä itkeäkö vai nauraa...

Ehkäpä "postmodernin tekotaiteen" - sun muun - pelastus on se tosiseikka, että ensimmäisen kauden kansanedustajista harvemmin tulee ministereitä. Toisaalta ensimmäistä kautta istuvia on tällä kertaa ennätysmäärä. Joku Halla-Aho tai Jussi Niinistö puolustusministerinä on kauheampi uhkakuva.
  • 5 / 13
  • Public eye
  • 18.4.2011 22:52
Jo vain Kike Elomaa on vanha kulttuurivaikuttaja ja hänessä on aina ollut aivan ilmeistä ministeriainesta. Tästä todisteena hänen mestarillinen, kolmenkymmenen vuoden takainen ensilevytyksensä itsensä Junnu Vainion kanssa:
http://youtu.be/ln56lInI_KU
  • 6 / 13
  • Janne Nousiainen
  • 18.4.2011 23:05
Taas täällä persuja haukutaan.kosmopoliitit on ottanut kovat otteet persujen mollaamiseen.perussuomalaisilla on paljon samanlaisia näkemyksiä asioissa kun minulla ja miesystävälläni ja monilla hlbt kavereillani.yhteisö on sensuroinut joitakin minun viestejä että ei kosmopoliitti feministit suutu.sanavapauden rajoittaminen ei kuulu nyky Suomeen terveisin Gaypersu.
Haluaisin minäkin sellaisen maan, että kaikille riittäisi työtä ja ettei kenenkään tarvitsisi kantaa huolta tulevaisuudestaan. Eräällä tavalla siten kuin joskus Kekkosen ja vähän vielä Koivistonkin aikaan oli. Kun 50 000 ihmisen työttömyys oli kansallinen hätätila. En kuitenkaan halua tuon ajan ummehtunutta ilmapiiriä ja Neuvostoliiton varjoa takaisin.

Mutta sitä maailmaa ei enää ole.

Siksi minusta on huolestuttavaa yrittää muuttaa yhteiskuntaa ja Suomen suhdetta muuhun maailmaan takaisin siihen suuntaan, mitä se oli niinä "kulta-aikoina" ennen kännykkää ja Neuvostoliiton romahdusta. Sillä pelillä viedään mahdollisuudet tehdä parempaa Suomea ja luoda parempaa oloa meille Suomalaisille.

Sulkeutumalla ja vain omaa napaamme tuijottamalla pelaamme itsemme vain pois niistä pöydistä, joissa päätöksiä tehdään. Silti joudumme ennemmin tai myöhemmin kohtaamaan osamme juuri niistä päätöksistä.

Jos ajatellaan ihan kotimaan asioita, niin kaikista vastenmielisintä Perussuomalaisten ajatusmaailmassa on haikailu yhteinäiskulttuurin perään, jossa ei ole kummoistakaan sijaa esimerkiksi yksityisajattelulle, normista poikkeamiselle ja luovuudelle, jotka puolestaan ovat paremminvointiin vieviä asioita.


PS. Missä on sensuroitu? Ei-rekisteröityneiden käyttäjien viestien hyväksymisessä voi vierähtää aikaa, koska 24/7-päivystystä ei ole. Kannattaa rekisteröidä nimimerkkinsä, niin viestit eivät jää odottamaan hyväksyntää.

Kommenttia muokattu: 19.04.2011 klo 09:28
  • 8 / 13
  • Jorma Hentilä
  • 19.4.2011 14:34
Ei Suomessa ole koskaan ollut sellaista yhtenäiskulttuuria, jonka perään Vesa-Matti Saarakkala haikailee Ps:n vaaliohjelman kulttuuriosassa. Hän romantisoi yhteiskunnan yläluokan, lukeneiston ja kaupunkiporvariston, kulttuurikäsitystä.

Suomi oli 1800-luvulla ja viime vuosisadan ensimmäisillä kymmenillä, jonne Saarakkalan katse kohdistuu, jyrkkä luokkayhteiskunta. Ei edes itsenäisillä talonpojilla, maalaisproletariaatista ja kasvavasta kaupunkien työväenluokasta puhumattakaan, ollut juurikaan yhteyttä yläluokan kulttuuriin. Talonpoikaisto ja proletariaatti loivat omaa kulttuuriaan.

Toisin sanoen: Tuon ajan "perussuomalaiset" olivat kutakuinkin osattomia siitä taiteen "kulta-ajasta", jota Saarakkala/hänen puolueensa meille tarjoaa ihanteeksi.

Saarakkalan/perussuomalaisten kulttuurikäsitys on ko. ohjelman perusteella auttamattoman kapea. Tuolta ajalta on, mihin Saarakkala ninomaisesti vetoaa, peräisin kansainväliseen maineeseen noussutta kuvaamataidetta. Kulttuuri on kuitenkin paljon muuta kuin vain taidetta ja kirjallisuutta. Sitä Saarakkala ei tunnu ymmärtävän.
Miksihän persut eivät tyypillisesti osaa kirjoittaa ihanaa suomen kieltä? Kyllä täytyisi sen verran kunnioittaa tätä kansan ja eliitin aidosti yhteistä luomusta, että edes yrittäisi! Kiltit, rakkaat, nyt tarkistusohjelmat raksuttamaan!
Olen Suomea rajattomasti rakastava maahanmuuttaja, ja junttirenessanssi lähinnä vielä huvittaa. Draamaa saadaan kyllä - ei ehkä enää teattereissa, mutta saadaan kuitenkin...
smo-hyvä, Saarakkala nyt ei ole kaikkein terävimpiä kyniä persujen penaalissa. Valitettavasti siitä henkilökohtaista tietämystä :(
Sehän tässä huolestuttaakin, että Saarakkala ehkä ON terävimpiä kyniä persujen penaalissa!
Velttohan on tunnetusti impotentti, annetaan hänelle hänen vihamielisyytensä anteeksi, jäähän hän kaikesta homo-ilottelusta paitsi!