Helsinki Pride 2010: Paraatiin osallistuneita järjestöjä ja toimijoita (juttukommentit)

Marching for those who can't -kulkueosaston toteuttivat Helsingin seudun Seta ja Amnesty yhdessä.
Karhujakin oli liikkeellä... mutta muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta nahkahomot loistivat poissaolollaan. Missä kaikki MSC:läiset piileksivät, ovatko ne siirtyneet takaisin kaappiin? Eiköhän kerätä porukka koolle ja marssitaan ensi kesän kulkueessa omana ryhmänä. Parhaat juhlanahat päälle ja tietenkin iso nahkalippu. Oma kuorma-auto olisi tosi hienoa, mutta se taitaa mennä utopian puolelle.
Erityinen kiitos "Marching for those who can't"-osastolle. Se oli mieleenpainuva ja liikutuin siitä kovasti.
  • 5 / 13
  • manalanvoima
  • 4.7.2010 10:14
myös Kansan vaaliliitto oli mukana marssimassa ihmisoikeusten puolesta marssilla oli Kansan vaaliliiton puolesta 2osallistujaa+valokuvaaja, Kansan vaaliliitolle ovat erityisen tärkeä suomen ihmisoikeustilanne
  • 6 / 13
  • hondamies
  • 4.7.2010 11:07
Näillä helteillä en laittanu pyhänahkoja päälle. Mukavampi puistojuhlassa kevyemmissä tamineissa... Oishan se tietysti siistiä jos prätkillä oltas sällien kanssa jonossa mukana, mut hissuksiin ajellessa nahkoissa tulee aika lämmin.
Eihän sitä tiedä jos ensvuodeksi mieli muuttuu. ;-)
Olin yleisössä katsomassa ja huomasin joidenkin kasvoilla kyyneliä Marching for those who can't -osaston kulkiessa ohi. Kyllä itselläkin silmät kostuivat, arkku oli hyvin voimakas symboli.
  • 8 / 13
  • bi-tytön heteroäiti
  • 4.7.2010 18:55
hei
ensin aamulla Tabermannin poismenotieto ja sitten pridessä Marching... toi hyvää itkua Helsinki-lomaan. kiitos, olen hengessä mukana.
Hieno kulkue ja juhla, mutta harmikseni en bongannut yhtään kaunista drag queenia. Missä kaikki olivat? Olinko vain väärässä paikassa?
Ei houkutellut kauheasti nahkoihin tarjolla ollut kesäsää... Useinpien MSC-läisten koodina näytti olevan army-henkinen kesälook shortseineen. Ihan pikaisella läpikulkemisella puistoalueella bongasin reilun 40 klubilaista, joista suuri osa oli yhtä vellovaa picnic-seuruetta esiintymislavan lähistöllä. Vastaisuuden varalle tiedoksi, että kulkueessa marssinut Kaljukopla ja MSC:n ihmiset hengailevat yleensä aika samoilla kulmilla, eikä kysyvä tieltä eksy.
Kokoomus oli siis puolueena mukana Gay Pride marssilla? Ei tainnut olla lupaa Kataiselta, ei todellakaan.
Katainen on tunnetusti seksuaalivähemmistömyönteinen poliitikko, joten en usko että osallistumista olisi hänen taholtaan kiellettykään. Ja miksi olisikaan, sillä eihän Kokoomus ole yhden henkilön johtama diktatuuri.

Ja kaiken huipuksi olihan Jyrki itsekin paikalla puistojuhlassa - koko pahvisessa persoonassaan. ;)
Hmmm, jos Priden suojelija oli ulkoministeri Alexander Stubb (kok) ja lisäksi Priden avajaisissa puhui Helsingin kaupunginjohtahja Jussi Pajunen (kok), niin eiköhän siunaus kokoomuksen osallistumiselle ollut tullut tarpeeksi viralliselta taholta.