YLE: Kaupunginjohtaja avaa ensi kesän Helsinki Priden (juttukommentit)

  • 2 / 3
  • Jorma Hentilä
  • 18.12.2009 13:49
Helsingin kaupunginvaltuusto ottaa kevätpuolella kantaa kaupungin rooliin Helsinki Pride -tapahtumassa käsitellessään asiasta tehtyä aloitetta. Sirpa Puhakka (vas.) ja kolmisenkymmentä muuta valtuutettua esittää muun muassa, että kaupunki liputtaisi sateenkaarilipuilla Pride-viikolla, HKL jatkaisi liputtamista ja kaupunki osoittaisi tiloja tapahtumaa varten, ja toivoo, että kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok.) järjestäisi vastaanoton.

Jussi Pajunen oli jo valtuuston kokouksen (9.12.) yhteydessä vihjaissut olevansa valmis osallistumaan Pride-tapahtumaan.
  • 3 / 3
  • Irokeesi
  • 19.12.2009 15:44
”Helsingin seudun Setan puheenjohtaja avauspuhe Hki Pride 2009:

HeSetan puheenjohtaja Osmo Ijäs kertoi puheessaan, että häneltä usein kysytään, miksi pride-tapahtuman suojelija on aina vasemmalta tai vihreistä - ja vastasi, että pyynnöistä huolimatta Keskustan tai Kokoomuksen silmäätekevistä ei ole kukaan sellaiseen suostunut.”

Mielessäni kävi jo tuolloin, että todellako on kysytty tai onko kyselyt osoitettu väärään paikkaan. On aivan eri asia postailla esim eduskuntaryhmälle tai puoluetoimistoon kuin jollekin henkilölle suoraan esim. Jussi Pajunen / Alexander Stubb. Taustalla lienee enemmänkin ollut se, että aktiiviset toimijat Setassa / HeSetassa ovat vain tunteneet vasemmalta potentiaaleja ihmisiä, mutta ei porvaripuolueista. Ijäs voisi nyt vaikka jälkikäteen yksilöidä, ketkä ”silmäätekevät” ovat pyynnöistä huolimatta kieltäytyneet.