Pahempia kuin elukat - Ruotsin tv:n dokumentti nuorista homo- ja lesbomuslimeista (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • JesseJones
  • 13.10.2009 10:53
"Suomessa arvioiden mukaan on useita satoja homo- ja lesbonuoria muslimiperheissä. Heidän tilanteestaan ei ole puhuttu."

Uskonto on tietysti aiheuttanut ongelmia Suomessa lestadiolaisperheissä. Romaniperheissä on myös ollut perinteisesti ongelmia homojen kanssa. Näillä on ollut verikostosysteeminsä eikä näistä ole puhuttu kuin vasta viime vuosina julkisuudessa.
  • 3 / 5
  • Blueriver
  • 15.10.2009 23:59
Ei saa puhua homoudesta islaminuskossa! HYSSS!!!! Hiljaa!!! Pssst!!!! Kääntäkää asia ÄKKIÄ jotenkin kristinuskoon ettei kukaan kuule! HYSSSSSSS!!!! Ihan hiljaa ny... Vaihdan villasukat jalkaan....
  • 4 / 5
  • JesseJones
  • 17.10.2009 15:12
"Suomessa arvioiden mukaan on useita satoja homo- ja lesbonuoria muslimiperheissä. Heidän tilanteestaan ei ole puhuttu. Tämä dokumentti olisi hyvä keskustelunavaus, jos se saataisiin suomalaiseen tv-ohjelmistoon."

Tästä vielä, että yleensä keskustelun voi aloittaa vain joku kyseiseen yhteisöön kuuluva. Käsittääkseni lestadiolaisilla on jo oma tukiryhmänsä.

Joillekin taasen rasismi on huomattavasti tärkeämpää kuin homojen oikeudet.

Luin tuo Atlanticin jutun mielenkiinnolla. Selvästikin tuossa kuvatussa ympäristössä esiintyy myös prostituutiota, mutta toimittaja on sensuroinut sen kokonaan. Jopa niin, että yksi lähteistä vaikutti prostituoidulta.

Toimittaja pölyttää vähän länsimaista homonormatiivista käsitystä, jonka mukaan seksuaalisuus muodostaa identiteetin, sekä kertoo, että länsimaisen seksuaalisuuskäsitteen leviäminen Saudi-Arabiaan vain heikentää homojen asemaa siellä.

Eräiden itämaisten käsitysten mukaan ihmisen seksuaalisuus vaihtelee, ja että kyseessä on enemmänkin sosiaalinen rooli kuin yksilön identiteetti. Käsittääkseni tästä on hyvin vähän tutkittua tietoa länsimaissa.

Toimittajan kuvauksesta käy ilmi, että Saudi-Arabiassa on tilaa ainakin lutkille, prostituoiduille ja biseksuaaleille. Toimittaja ei kerro paljoakaan, mitä homomiehet sitten tekevät, kun pahin lutkaikä on jäänyt taakse eli siitä, miten koko elämä etenee prosessina.

Toimittaja syöttää sellaista homonormatiivista myyttiä, että elämä länsimaissa olisi avointa. Tosi asiassa rakkauselämässä usean heteron avioliiton ulkopuoliset seikkailut ovat kaapissa. Kysykää vaikka Monica Lewinskyltä.

Mitä materiaaliseen kaapissa elämiseen tulee niin viimeisenä 10 vuotena ennen taantumaa ihmiset ottivat joka vuosi Suomessa enemmän velkaa kuin mitä heillä oli tuloja. Monen kaapista löytyy ylisuuria velkoja.

Suomikin on kuulema demokraattinen ja avoin maa, mitä nyt tarvitset 40 puhelinsoittoa ja avustavan lakimiehen päästäksesi näkemään julkisen asiakirjan.
  • 5 / 5
  • Johannes
  • 24.3.2010 20:28
"Kristityt eivät ole parempia tässä asiassa."

Jaa eivät vai? Maailmassa on tällä hetkellä noin kymmenen maata, joissa homoseksuaalisuudesta saa kuolemantuomion. Ne ovat kaikki islamailaisia valtioita. Eikä tämä kerro jo jotain?