Drag-festivaalin osanottajia hakattiin (juttukommentit)

  • 1 / 15
  • vaeltaja2006
  • 10.6.2008 20:05
Yli 1000 ihmistä osallistui maanantai-illan spontaaniin mielenosoitukseen. Joidenkin arvioiden mukaan joukkoon liittyi jopa 3000 ihmistä. Päätepisteessä Heinrichplatzilla puheita pidettiin saksaksi, turkiksi ja hebreaksi. Mielenosoituksen järjestäjien mukaan viime päivinä uhkaukset hlbti-väkeä kohtaan ovat lisääntyneet. Lauantaisen hyökkäyksen yksi uhri oli 5 minuuttia tajuttomana. Se kuvaa väkivallan kovuutta.

Kuvia maanantai-illalta
http://www.umbruch-bildarchiv.de/bildarchiv/ereignis/090608queer_solidemo.html
Tämähän on varmasti Saksassa ns. "iso juttu". Siellä kun ei saa sanoa ääneen, että siirtolaiset syyllistyvät väkivaltaan. Ken niin sanoo on automaattisesti fasisti ja uusnatsi.

Kun vuosi(-puolitoista?) sitten Berliinissä tehtiin kyselytutkimus homojen kokemasta väkivallasta ei kyselykaavakkeen kohtaan "tekijä" laitettu vaihtoehdoksi sanaa "siirtolainen". Silti väkivallan uhrit kirjoittivat spontaanisti "lisätietoja" -kohtaan erittäin usein, että väkivallantekijiä oli turkkilaistaustainen siirtolainen. Kun tämä tieto julkistettiin nousi asiasta Saksassa niin tyypillinen reaktio: Julkisuuteen ei olisi saanut kertoa, että siirtolaistaustaiset pahoinpitelevät homoja. Asia hoidettiin sillä, että tutkimuksen tekijät leimattiin rasisteiksi.
Onneksi Saksassa monet ymmärtävät, mitä on rasismi. On valinnaista keskittää huomio johonkin seikkaan - mikäli se on kansallisuus, rotu, sairaus tjms. Mikäli joukko ihmisiä, joilla kaikilla olisi todettuna peräpukamia, pahoinpitelisi joukkoa muita ihmisiä - lukisimmeko lehdestä: "Joukko peräpukamaisia ihmisiä pahoinpiteli"?
Mikä selittää väkivaltaa?
Berliinissä 20-25% väestöstä on ulkomaalaistaustaista. Tämä ryhmä tekee 83% katujen pahoinpitelyistä ja ryöstöistä.

Ulkomaalaisia (eli siis ulkomaan kansallisuus) on n. 8% väestöstä. Tämä ryhmä tekee vakavista rikoksista 1/3 - 2/3, rikoksen tyypistä riippuen (mukana mm. murhat, tapot jne).
Niin surullista! "Minun" kaupunkini, kaupunginosani, klubini... (Tämä ei kuitenkaan ole SE paikka, ässälle tiedoksi.)

Olen muuten vieraillut turkkilaistaustaisessa kodissa myös Schönebergissä. Perheen molemmat vanhemmat olivat silloinkin joillain liikematkoilla, ja rikkaat (minua ehkä lukuunottamatta), kaikella lailla värikkäät nuoret ihmiset pitivät bileitään. Ei syrjintää näkyvissä.

Es gibt solche und solche.

(Minkään vähemmistön syrjintää väheksymättä.)
Jukka!

Entä ne peräpukamaiset ihmiset...miksi tätä ei ole tutkittu?
Maahanmuuttoa voidaan rajoittaa helpommin kuin peräpukamien syntyä.
  • 9 / 15
  • Pora-liike
  • 13.6.2008 6:16
Luin Halla-Ahon mielenkiintoisen arvelun. On ilmeistä (jokaiselle jolla on silmät päässä), ettei maahanmuuttajia tarvita huoltosuhteen korjaamiseksi. Maahanmuuttajanaiset ovat synnytyskoneita, eivätkä kovimmatkaan feministit ole tähän epäkohtaan puuttuneet. Eurooppalaisia emansipoituneita naisia ei kiinnosta tuottaa isoa liutaa jälkeläisiä kapitalistin lattioita luuttuamaan eikä kapitalistin mainoksia jakamaan. Tarkoituksena on siis synnyttää maahanmuuttajataustaisten vanhempien synnyttämä orjaluokka Eurooppaan.

Kun asiaa kysytään orjilta itseltään, niin on aivan ilmeistä ettei heidän kohtalonsa tyydytä heitä.

Feministit on saatu taas hiljaisiksi sillä, että maahanmuuttajataustaiset miehet tuovat kilpailijoina vipinää heteromiesmarkkinoille. Samalla tietysti nämä feministien hetero-image vahvistuu, kas kun feministien heteroutta aika ajoin epäillään.

Heterofeodalistien salaliitto siis! :(
Surullista tosiaan, kuten "bit" sanoi; SO36 minulle myös hyvin tuttu paikka, ja Oranienstrasse jolla se on, on monta muutakin mukavaa paikkaa...
Naapurusto on myös vaihtoehtoisen Berliinin Priden kotipaikka. Siellä jos jossain on ajatellut olevansa hyvin kaukana uhista - ja käynyt samalla kulmabaarissa syömässä febabit / falafelit, huulipunalla ja ilman...

(Muutoin, aika laidasta laitaan näkyy olevan kommentointi täällä, peräpukamista synnytyskoneisiin... Tai mihin Pora-liike tällä kertaa sitten viittaakaan...)
Pitäisikö vaieta?


"Oot sä homo" on yleinen loukkaus nuorten keskuudessa. Tätä homottelua vastaan käydään monissa Keski-Euroopan CSD-tapahtumissa, mm. Berliinissä. Viime viikkoina on tullut koottua tietoa siitä, että homofobiset hyökkäykset ovat olleet viime aikoina lisääntymässä. Berliinin vaihtoehtopride vastustaa homofobista, transfobista ja seksististä väkivaltaa Berliinin Kreuzbergin ja Neuköllnin kaupunginosissa (paljon turkkilaisia maahanmuuttajia!).

Kölnissä mottona on: "Nollatoleranssi - nollatoleranssia vastaan". Ideana on, että katolinen kirkko ja muslimiseurakunnat ovat entistä torjuvampia hlbti-väkeä kohtaan. Kirkot harrastavat nollatoleranssia homoasioissa. Musliminuorten homofobisuudeta on ollut vaikea puhua, koska tulee helposti leimatuksi rasistiksi. Kuitenkin on käymässä niin, että musliminuoret eivät enää tyydy pelkkään herjaamiseen, vaan yhä enemmän on suoraa väkivaltaa hlbti-ihmisiä kohtaan. Esimerkkinä ovat olleet drag-tapahtuman jälkeiset pahoinpitelyt kolme viikkoa sitten Berliinissä.

Muslimien erityisenä kohteina ovat olleet turkkilaissyntyiset homot ja lesbot. Turkkilainen kansallismielisyys kokee kovan kolauksen, jos paljastuu, että toinen turkkilainen onkin homo. Nyt homot ja lesbot haluavat osoittaa solidaarisuuttaan turkkilaissyntyiselle hlbti-väelle.

Kun Kreuzbergin drag-pahoinpitelyt tulivat julki kolme viikkoa sitten, spontaanisti syntyi 2000 ihmisen protestimielenosoitus. Teemana oli "Smash Homofobia". Väkivallan taustalla olivat hyvin kansallismieliset turkkilaiset "Harmaat Sudet", joilla on kerhotiloja keskellä Kreuzbergiä.

Homojärjestöt yrittävät vakuuttaa, että kyse ei ole maahanmuuttajaongelmasta ja että myös oman maan jalkapallohuligaanit ja muut kaljan kittaajat haukkuvat ja nimittelevät homoja. Homojärjestöt vastustavat, että Kreuzbergin hakkaajat leimattiin heti turkkilaisiksi. Harmaat sudet on ääriryhmä eikä edusta keskimääräistä Saksassa asuvaa turkkilaista.

On varmaan totta, että suurin osa homottelijoista on maan kantaväestöä eikä pelkästään turkkilaissyntyisiä nuoria. Mutta ei voi kieltää sitä, että turkkilaisten keskuudessa tämä ongelma on suuri, ja nyt kohteina ovat omat maanmiehet, jotka sattuvat olemaan homoja tai lesboja. Kreuzbergin kaupunginosassa on jo vuosia ollut turkkilaissyntyisten oma homojärjestö Gayhane. Heidän bileissään käyvien päälle on toistuvasti hyökätty. Gayhane on ollut jonkinlainen suoja-alue turkkilaisille homoille, lesboille, naisille ja kaikille heidän ystävilleen. Turkkilaisten keskuudessa esim. turkkilaissyntyiset transihmiset leimataan helposti "oman pesän likaajiksi".

Viime talven aikana keskusteltiin paljon myös Hampurin homokaupunginosan St. Georgen ristiriidoista. Kun kaksi homomiestä käveli käsi kädessä moskeijan ohi, heitä haukuttiin ja varoiteltiin. He loukkaavat islamia tulemalla liian lähelle moskeijaa. St. Georgessa on ollut paljon väkivaltaa homoja kohtaan. Myös Berliinin Neuköllnissä voi olla uhkarohkeaa kulkea käsi kädessä. Vuonna 2004 siellä pidettiin homojärjestön mielenosoitus, jossa oli kyltti: "Kai on homo - Murat on myös". Musliminuoret raivostuivat.

Kreuzbergin drag-pahoinpitelyjen yhtenä syynä voi olla homojen mielenosoitus muutamaa tuntia aikaisemmin. Osoitettiin mieltä Lambda Istanbulin, turkkilaisen homojärjestön kieltämisestä Turkissa. Kreuzbergin turkkilaiset tuohtuivat mielenosoituksesta ja mielenosoitusta pidettiin provokaationa turkkilaisia vastaan.

Onko Saksassa asuvien turkkilaisten keskuudessa erityisen paljon homofobiaa? Siitä on kaksi tutkimusta. Väkivaltapuhelin Maneo kyseli homoilta, ovatko he joutuneet väkivaltatilanteisiin. Joka kolmas oli joutunut. Puolessa tapauksista tekijästä ei jäänyt mielikuvaa. 6% oli uusnatsien kaltaisia, ja 16% etnistä alkuperää.

Vuonna 2006 Kielissä tutkittiin koululaisten asenteita. Venäläisten ja turkkilaisten maahanmuuttajanuorten asenteet homoja kohtaan olivat erityisen vihamieliset. Homot loukkaavat perinteisiä miehen malleja. Ja mukana on myös uskonnon aiheuttamaa vastenmielisyyttä homoja kohtaan.

http://jungle-world.com/artikel/2008/26/22074.html
vaeltaja2006 kirjoitti:

> "Väkivaltapuhelin Maneo kyseli homoilta, ovatko he joutuneet väkivaltatilanteisiin. Joka kolmas oli joutunut.
> Puolessa tapauksista tekijästä ei jäänyt mielikuvaa. 6% oli uusnatsien kaltaisia, ja 16% etnistä alkuperää."

Maneon kyselyssä oli merkitty vastausosaan valmiiksi vaihtoehto "tekijä uusnatsi", mutta siinä ei ollut mahdollisuutta raksia kohtaa "tekijä mamu-taustainen". (*

Silti tuo 16% vastaajista oli kirjoittanut erikseen, että tekijä oli mamu-taustainen. Mikähän olisi prosentiksi muodostunut, jos asiaa olisi todellakin kysytty?


*) noin toimitaan Saksassa, koska uusnatseja saa kyllä nähdä joka paikassa, mutta mamu-onglemien epäileminenkin on rasismia.
Kiitos, vaeltaja, mielenkiintoisesta artikkelista. Jukan kommenttikin on aiheellinen tässä kohtaa (vaikuttaa tulosten luotettavuuteen tuommoinen). Natseilla ja osalla "mamuista" on sittenkin jotain yhteistä... ):
Uusnatsismi on aate, maahanmuuttotaustaisuus ei.

Ongelmien nimeäminen on tärkeää, jos halutaan ratkoa ja ennen kaikkea ennaltaehkäistä ongelmia. Ongelmien nimeämisellä on vain toinenkin puoli. Osa ihmisistä on aina liian pelokkaita tai liian vihaisia halutakseen ratkaista asiat, vaan hautovat kostoa. Kun kostotoimenpiteet, olivatpa ne kuinka lieviä tahansa, vaikka "pelkkää" puhetta tai kadun puolen vaihtamista, kohdistuvat epämääräiseen ryhmään "maahanmuuttotaustaiset" sen vaikutuksen alle joutuu niitäkin ihmisiä, joiden ei pitäisi. Ylenkatseinen käytös ruokkii gettoutumista ja eristäytymistä, ei integraatiota, vaikka juuri sopeutumisen mahdollistaminen kaikille, jotka vähänkin haluavat olisi vastaus ja osa ratkaisua.

Sävyt ovat tärkeitä. Siinä on eroa, ovatko lesbot alkoholisteja vai esiintyykö lesbojen keskuudessa alkoholiongelmaa. Leimataanko ryhmä vai nimetäänkö ongelmat.

Heikoilla jäillä liikkumisen taitoa on hyvä kehittää, jos tahtoo päästä mahdollisimman pitkälle.