Haiderin kaahaus alkoi homokapakasta (juttukommentit)

  • 1 / 28
  • betonicwater
  • 17.10.2008 14:34
Ah, no niin.

Mites olisi suomalaisten poliitikkojen seksiseikkailut koottuina teoksina.
Painos supon kassakaapissa.

;)
  • 7 / 28
  • Pora-liike
  • 19.10.2008 17:39
Kuvat ovat melko lämminhenkisiä... mutta kuvattavilla on ilmeisesti melko lailla promilleja eli ei vielä todista mitään. Ihme juttu, että homobaarissa saa kuvata.
Aivan törkeää spekulointia. Kohta täällä aletaan väittää, että Jari Sillanpää olisi homoseksualisti. Asian todenperäisyydestä ei ole minkäänlaisia todisteita vaan ainoastaan epämääräisiä väitteitä, joita ei voida tarkistaa. Ja vaikka voitaisiinkin niin kyseessä on ilkeämielisten panettelijoiden salaliitto.
  • 9 / 28
  • Public eye
  • 19.10.2008 19:23
Nuo kuvat eivät siis ole tuoreita, vaan lähes vuoden vanhoja ja ne on ottanut kyseisenTollhaus-diskon (ei homopaikka) omistaja Spittal-nimisessä kaupungissa mainostaakseen paikkaa osavaltion päämiehen vierailun vuoksi. Tilaisuus oli "99 cent party", eli juhlat joissa kaikki drinkit maksoivat alle euron.

Tuota diskovierailua kritisoitiin aikanaan kovasti ja se johti jopa vaatimuksiin Haiderin eroamisesta virastaan, koska hän oli tunnettu nuorten humalajuomisen (Komatrinken) vastustaja. Diskovierailu johti myös tutkimuksiin siitä, olivatko kuvissa Haiderin kanssa esiintyvät pojat todella täysi-ikäisiä ja laillisesti anniskelupaikassa. Haider puolustautui vetoamalla siihen, että hän sentään tulee toimeen nuorison kanssa ja viihtyy nuorten seurassa toisin kuin muut poliitikot, jotka ovat kääntäneet nuorisolle selkänsä.


Uutislinkki: http://derstandard.at/?url=/?id=3134162%26_seite=17%26sap=2

Haider pukeutui kyllä ikäisekseen aika nuorekkaasti...
Kuvat samasta diskosta myöhemmällä vierailulla pikkujoulujuhlassa (Nikolo-Party), jonne lehdistökin oli kutsuttu paikalle:
http://www.blitzlicht.at/album/popupframe.php?imp=photos%2F08.12.2007_tollhaus_haider%2Fbild28.jpg
http://www.blitzlicht.at/album/popupframe.php?imp=photos%2F08.12.2007_tollhaus_haider%2Fbild64.jpg
ren kirjoitti: "Aivan törkeää spekulointia. Kohta täällä aletaan väittää, että Jari Sillanpää olisi homoseksualisti. Asian todenperäisyydestä ei ole minkäänlaisia todisteita vaan ainoastaan epämääräisiä väitteitä, joita ei voida tarkistaa. Ja vaikka voitaisiinkin niin kyseessä on ilkeämielisten panettelijoiden salaliitto."

Mutta voivoi, kun Jari Sillanpää on tämän jo julkisesti kertonut itsekin aikoja sitten...

t. Kari
  • 12 / 28
  • vaeltaja2006
  • 21.10.2008 20:33
Lehdistä koottua:


Vaikka Haiderin biseksuaalisuus tunnettiin, Itävallassa siitä ei puhuttu julkisesti. Hän oli Kärntenin osavaltiossa Hitlerin jälkeen toiseksi suosituin poliitikko. Nyt, Haiderin kuoleman jälkeen tässä Itävallan eteläisimmässä osavaltiossa vallitsee eräänlainen tunteiden poikkeustila. Haider oli suurten joukkojen idoli. Todennäköisesti hänestä tuli kuolematon kulttihenkilö.

Stefan Petzner julistettiin heti Haiderin seuraajaksi. Hän on 27-vuotias. Haiderin opetuslapset ovat lähes kaikki nuoria miehiä. Puhutaan Haiderin "poikapuolueesta". Eräänlainen miesten ystävyysliitto, mukana ehkä homoeroottisia tuntemuksia.

Petzner yritti peitellä viime tuntien tapahtumia. Äärioikeistolaisilla nettikeskustelupalstoilla levisi salaliittohuhuja, vaikka tosiasiat osoittivat ihan eri suuntaan.

Journalistit Itävallassa varmuudella tiesivät Haiderin homobaarikäynnit ja hänen biseksuaalisuutensa. Mutta asiasta ei puhuttu. Vain hänen vastustajansa ja homot kertoivat asiasta nettisivuilla. Virallinen lehdistö vaikeni. Sanottiin vain, että Itävallassa sellainen ei ole mikään keskusteluaihe. Vaikka Haider käytti kovia sanoja ulkomaalaisista ja sosiaalihuijareista, homoista hänen ei tiedetä sanoneen ainoatakaan pahaa sanaa.

(Welt-lehti tänään)



Kuuluvatko Haiderin tekemiset muille?


Huhut kiertävät. Oliko Stefan Petzner Haiderin poikaystävä? Onko nyt kaksi leskeä? Homo vai bi – mitä se muille kuuluu?

Itävaltalainen Presse-lehti pohti asiaa viimeksi joulukuussa. Lehti leimasi puheet kaupunkilegendoiksi. Joku on kuullut, että joku on ollut tai ainakin tiettävästi mahdollisesti on ollut Haiderin kanssa ”sillai”. Maan lehdet ovat olleet hyvin pidättyväisiä Haiderin seksuaalisuuden suhteen. Onnettomuuden jälkeen monet lehdet sulkivat keskustelupalstansa tämän aiheen osalta. Asiaa on puolusteltu niin, että Haider ei ole koskaan syyllistynyt taisteluun tai kiihottamiseen homoja vastaan. Ja jos hän on harrastanut homoseksiä, se on vain hänen ja hänen perheensä sisäinen asia.

Aamun Tageszeitung nostaa kaksi asiaa esiin. Puolueen uusi johtaja ja Haiderin tiedottaja Stefan Petzner esiintyy julkisuudessa kuin ”kakkosleski”. Stefan on moneen kertaan ulissut itkuisella äänellä kameroiden edessä, miten heidän suhteensa on ollut läheinen. Heidän ikäeronsa oli 31 vuotta. Haiderin vaimo ei ole suhteeseen puuttunut. Toinen asia on se, mitä tapahtui turmayönä. Petzner on antanut ymmärtää, että he erosivat juuri ennen turmaa. He olivat Veldenissä juhlissa, mutta lähtivät sieltä ilmeisesti riidellen klo 22 ja 23 välillä. Haider oli vielä selvin päin. Sitten Haider ajoi Stadtkrämer-pintakapakkaan (homokapakkaan, se on tunnetuin Klagenfurtin homokapakka). Siellä hänet sattumalta kuvattiin juomalasien ja tuntemattoman nuoren miehen seurassa. Poliisi on kuulemma tunnistanut seuralaisen.

Onko näillä asioilla poliittista merkitystä vai onko se ainoastaaan yksityiselämää? Tageszeitung-lehden mukaan asialla on merkitystä, koska Haider oli julkisuuden henkilö. Hän oli värikäs ja ristiriitainen hahmo, joka vaikutti magneetin tavoin myös eroottisilla piirteillään ja ristiriitaisuudellaan. Hänen tenhonsa oli suurin nuoriin miehiin, parikymppisiin. Puolueesta syntyi eräänlainen nuorukaisten puolue.

Haiderista ei koskaan saatu niin paljon todisteita, että häntä olisi varmuudella voitu sanoa homoksi. Vastustajat kyllä mielellään olisivat nostaneet esiin homokortin. Mutta Haider kansanjohtajana tukeutui nuoriin, muodikkaasti pukeutuneisiin miehiin, jotka olivat hänestä emotionaalisesti hyvin riippuvaisia. Haider osasi sitoa nämä miehet vaikutuspiiriinsä.

(taz)


dcrc-online-sivulla Uwe K. (32v) kertoo Haiderista. Hän kertoo nähneensä Jörgin usein homopaikoissa. On paradoksi, että hän lähti sieltä kuolemanmatkalleen. Uwe on 15 vuotta säännöllisesti ollut mukana homopiireissä ja Jörg oli siellä myös hyvin tunnettu. Miksi asia säilyi salaisuutena? Uwe sanoo, että hänen mielestään Haider oli homo. Se on ihan selvä juttu. Toiset sanovat häntä biseksuaaliksi, mutta Uwen mielestä hän oli täyshomo. Ja luultavasti hänen vaimonsa myös tiesi asian. Heillä oli luultavasti sopimus keskenään. Sillä suojattiin Jörgin poliittinen elämä ja heidän lapsensa. Luultavasti kaksoiselämä on kuitenkin ollut rankkaa perheelle.

Onko Stefan homo ja oliko heillä suhde? Uwe K. sanoo, että luultavasti Stefan on biseksuaali ja heillä oli jotain yhteistä jaettavaa. Kyllä he olivat jonkinlainen pari. On hyvin epävarmaa, pystyykö Stefan nousemaan Haiderin saappaisiin. Hänellä ei ole helppoa puolueessa, koska nämä homoympyrät ovat paljastuneet.

lähde: http://dcrs-online.com/foto-beweis-so-schwul-war-joerg-haider-200833077
Vikkari kirjoitti: "Mutta voivoi, kun Jari Sillanpää on tämän jo julkisesti kertonut itsekin aikoja sitten..."

Tuohan on pelkkää kuulopuhetta. Kyllähän kuka tahansa voi mennä kertomaan vaikka minkälaisia juttuja, mutta missä ovat todisteet Jarin väitetystä homoudesta.
  • 15 / 28
  • vaeltaja2006
  • 23.10.2008 9:18
Itävallassa homosivutkin vaikenevat


Haiderin viimeisistä tunneista on lähes vaiettu Itävallassa. Homosivustotkin vaikenevat. Homo-oikeuksia ajavan Rechtskomitee Lambdan lehdessä kerrotaan lyhyesti, että Jörg Haider ei koskaan asettunut homoja vastaan. Päinvastoin, hän asettui 1990-luvun lopulla vastustamaan konservatiivisen kansanpuolueen ajamia tiukempia homoerityislakeja. Laissa oli mm. järjestäytymiskielto homoilla. Vuonna 1996 Haider oli siinä ryhmässä, joka kaatoi kiellon. Samoin kehotuskieltoa muistuttava mainontakielto kaatui, kun kaksi Haiderin puolueen kansanedustajaa jättäytyi pois äänestyksestä. Sen sijaan suojaikärajaäänestyksessä Haiderin ryhmä kannatti homoille 16 vuotta, kun se heteroilla oli 14 vuotta.



"Pikantti" kaksoiselämä

Augsburger Allgemeine kertoo Haiderin "pikantista" kaksoiselämästä. Haider oli vakiovieras homobaarissa. Tästä huolimatta hän oli arvostettu maaherra Kärntenissä ja koko Itävallassa. Myös perhepiirissä asiat tunnettiin. Vaimo piti huolen siitä, että biseksuaalisuus ei noussut keskusteluteemaksi. Vaimo jopa valitti Klagenfurtin yleistä syyttäjää siitä, että julkissuuteen annettiin tietoja Haiderin liikkeistä viimeisenä yönä.

Homoseksuaalisuuteen suhtaudutaan samalla tavalla kuin aviottomaan lapseen tai syrjähyppyihin. Suurkapungeissa ollaan vapaamielisiä, maaseudulla seurataan katolisen kirkon tiukkaa moraalilinjaa. Jotkut poliittiset vastustajat ovat herkempiä käyttämään homoutta lyömäaseena. Näin ovat tehneet toisen äärioikeistopuolueen edustajat, koska Haider jätti heidät ja muodosti uuden, oman puolueen. Haider ei koskaan kommentoinut näitä hyökkäyksiä.

Haider kävi usein diskoissa halailemassa tyttöjä ja poikia. Hän perusteli sitä niin, että hän haluaa ottaa nuo ihmiset vakavasti. Nettiin joutui kuvia, joissa vihjailtiin seksuaalisista lähikontakteista.

Haiderin seuraajan, Stefan Petznerin toimenpiteet ja puheet ovat saaneet huomiota. Stefan itki, kun hän kertoi lehdistötilaisuudessa tapahtuneesta. Hänet on nyt leimattu kakkosleskeksi. Stefan vakuutteli läheistä ystävyyttään. Hän on usein jopa yöpynyt Haiderin kaupunkiasunnossa, koska hän on kotona yksin ahdistunut. Eri haastattelijoille hän puhui homoseksuaalisuudesta, vaikka ei sanonut sitä sanaa ääneen.


Lännessä asia ei kiinnosta

Läntisillä homo-uutissivuilla Haider-asiaa on käsitelty äärimmäisen vähän. Itävalta ilmeisesti on kovin kaukana anglosaksisesta maailmasta. Toisaalta: Johanna Korhosen tapauksesta löysin saksankielisessä lehdistössä vain yhden maininnan. Englanninkielellä asiasta kerrottiin runsaammin.
"Meillä oli suhde, joka meni paljon ystävyyttä pidemmälle. Jörgiä ja minua yhdisti jokin aivan erityinen. Hän oli elämäni mies, BZÖ-puolueen johtopallin ottanut Petzner kertoi O3-radiokanavalle.

Petzner tapasi Haiderin viisi vuotta sitten työskennellessään kosmetiikkaesittelijänä. Hän kertoo tunteneensa siitä hetkestä lähtien magneettista vetovoimaa Haideria kohtaan."

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1604648
En ihmettele, jos mies häikäisi nuorempia homomiehiä: yhteiskunnan vaikuttajahenkilöitä ja gay, julkinen salaisuus. Melkein kuin Julius Caesar.
Käsittääkseni Petzner ei suinkaan ole eronnut mistään, vaan nyt olet sekoittanut kaksi eri asiaa keskenään. Hän nimittäin vetäytyi ns. Klubchefin tehtävästä, mutta puolueen uudesta johtajasta päätetään vasta myöhemmin.

Itävallan lehdistössä on ollut viime päivinä juttuja Haiderista, mutta mahdollisesta homoudesta ei ole hiiskuttu sanakaan. Lehdissä on käsitelty edelleen suhteellisen villeinä vellovia teorioita mm. salamurhasta. Ainakin Haiderin perhe on asiasta vakuuttunut. Haiderin ruumis piti polttaa krematoriossa eilen, mutta leski antoikin sen tutkittavaksi Italialaisille lääketieteen asiantuntijoille. Epäillään mm. tyrmäystippoja.
hah!!vai vetäytyi!!ei taida sulla olla käsitystä politiikasta...politiikassa ei vetäydytä. koko puolue eli suuri osa kannattajista ja varapuheenjohtajat eivät antaneet paljon stefanille mahdollisuuksia...painostus on ollu kovaa joka suunnalta...niin ainakin sanomalehdessä luki ja niin politiikka vaan toimii.
  • 24 / 28
  • vaeltaja2006
  • 24.10.2008 2:17
Mielenkiintoista lukea Helsingin Sanomien keskustelupalstam kommentteja Haiderista ja hänen miesystävästään. Keskustelu on homonäkökulmasta asiantuntevaa ja monipuolista. Nyt sieltä puuttuvat ääriryhmien ihannointi ja salaliittoteoriat. Siellä on varmaan muutama ranneliikkeenkin kirjoittaja käynyt ottamassa kantaa. Monet ihmiset seuravat tarkkaan, mitä Euroopassa tapahtuu.

http://www.hs.fi/keskustelu/Haiderin+seuraaja+v%E4itt%E4%E4+olleensa+ex-puoluejohtajan+el%E4m%E4nkumppani/thread.jspa?threadID=147574&tstart=0&sourceStart=40&start=0

Tulevina päivinä pitäisi hieman pohtia politiikan ja kaksoiselämän suhdetta. Näkyykö tässä tapahtumasarjassa suvaitsevaisuus vai suvaitsemattomuus, kun pintaa raaputtaa. Ja pitääkö tällainen poliitikko outata vai onko johtomiesten homoseksuaalisuus aina heidän yksityisasiansa. Olisiko tämä asia pitänyt jättää omaan arvoonsa vai oliko oikein,että se nostettiin esim. tällä palstalla näkyvästi esiin. Ja missä ja keitä ovat kaikki ne ääri-ideologioista innostuneet, jotka tapahtumasarjan alkupäivinä kiihkoilivat salaliitoista, Haiderin auton näpelöinnistä ja valehtelusta. Ja mitä he nyt ajattelevat.
  • 25 / 28
  • vaeltaja2006
  • 7.11.2008 15:50
Käsikirjoitus Haider-filmiin


Hampurin gayradion Pink Channelin toimittaja sanoo, että Haiderin elämästä ja viimeisistä hetkistä pitäisi ehdottomasti tehdä elokuva. Onhan elokuvia tehty Aleksanteri Suuresta ja Ludvig II:stakin. Uran loppu oli mahtava. 25 000 hautajaisvierasta. Itävallan tv lähetti hautajaiset suorana lähetyksenä. Sellaista on esitetty viimeksi paavin hautajaissa joitakin vuosia sitten. Financial Timer kertoi, miten Haiderin maallinen maja oli Kärtnenissä hänen virkatalossaan ja talon eteen kerääntyi loputon ihmisjono ja tuhansittain kynttilöitä ja kukkia. Jonotus arkun ääreen kesti kaksi ja pulituntia. Jo ennen hautajaissaattoa Klagenfurtin kapeat kujat olivat täynnä ihmisiä. Armeijan kunniakaartin edessä astelivat vaimo Claudia ja aikuiset tyttäret. Libyan johtajan poika oli läsnä, koska hän oli Haiderin hyvä ystävä. Mukana olivat myös oikeistolaisen nuorisoliikkeen joukot.

Mutta Haiderin viimeisen päivän tapahtumia yritettiin ensin peitellä, erityisesti sitä, että hän kävi ennen kuolemanajoaan homobaarissa. Mutta onneksi itävaltalainen skandaalilehdistö on pitänyt huolen, että päivän tapahtumat on selvitetty lähes minuuuttien tarkkuudella. On-line-lehti Profil on laatinut tarkan selvityksen päiväohjelmasta. Se meni toisin kuin aluksi luultiin.

Päivä alkoi klo 9.30 Annabichlin hautausmaalla. Vuoden 1920 kansanäänestyksen muistomerkille asetetaan seppele.Haider näytti läsnäolijan mielestä väsyneeltä ja rikkonaiselta. Klo 11 ollaan Landshaushofissa, missä on lapsikuoro ja armeija sekä muita kuoroja juhlimassa merkkipäivää. Myös Haiderin 90-vuotias äiti on siellä. Hän on tullut Bad Goisernista. Hän näkee nyt poikansa viimeistä kertaa. Haider pitää puheen, jossa hän hyökkää (perinteisesti) eteläistä naapuria Sloveniaa vastaan. Sitten lähdetään nuorten muurarien kilpailuun palkitsemaan voittaja. Haider käy vielä konserttitalon johtajan syntymäpäivillä ja antaa sen jälkeen haastatteluja. Hän ei juo alkoholia, syö vain kakkua. Lehtihaastattelussa hän kertoo poliittisista suunnitelmistaan. Sen jälkeen mennään vielä yhden ravintolan avajaisiin. Ravintolan omistaa sama henkilö kuin Stadtkrämerin. Juomana on mineraalivesi.

Klo 19 jälkeen kertomukset Haiderin päivästä menevät eri suuntiiin. Tässä todennäköisin:

Haider otti autonkuljettajalta auton haltuunsa klo 19. Hän kävi Klagenfurtissa tapaamassa tuttuaan tämän asunnolla (nimi on tiedossa). Veldenin juhliin Le Cabaretiin hän saapuu klo 21.15 ja kaikki vieraat ovat positiivisesti yllättyneitä. Siellä oli muitakin puolueen jäseniä, mm. Petzner. Haider ottaa pieniä siemauksia shampanjasta. Radioasema Antenne Kärnten tekee pienen radiohaastattelun. Myöhemmin Haiderin ja Petznerin välille syntyy riitaa. Haiderin kuoleman jälkeen Petzner kertoo ensin, että Haider oli juhlissa klo 00.45 saakka ja nautti vain mineraalivettä. Mutta todellisuudessa klo 23 Haider lähtee juhlista ja Petzner asettuu autoon, mutta 100 metrin ajon jälkeen hyppää pois kyydistä. Haider lähtee yksin Wörthersee-autobahnalle kohti Klagenfurtia. Petzner puhuu kerran hänen kanssaan puhelimessa. Tiettävästi läheteltiin myös tekstiviestejä. Haider ei kuitenkaan mene Bärenthaliin suorinta tietä, vaan poikkeaa Stadtkrämeriiin. Hän on noin puoli kahdentoista aikaan yöllä Klagenfurtissa. Hän käy samassa homopaikassa 2-3 kertaa kuussa, mutta juo vain kahvia ja mineraalivettä. Nyt hän juttelee nuoren vaalean miehen kanssa ja juo puolentoista tunnin aikana pullon vodkaa ja niin hänen veressään on 1,8 promillea.
"...And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind...
Your candle burned out long before
Your legend never did."


Voin nähdä jo lopputekstit..
  • 27 / 28
  • vaeltaja2006
  • 19.11.2008 8:53
Viime perjantiana Itävallassa Kärntenin alueen vihreiden homo- ja lesboryhmä Andersum kokoontuivat kantapöytäänsä ”Zum Stadtkrämer”-gayravintolaan. Heillä oli tempaus. T-paidoissa luki: ”Homopaikassa käynti ei vaaranna terveyttäsi”. Ryhmän tiedottaja sanoi, etä kaikki puhuvat vain siitä, että Haider kävi homokapakassa ja kuoli kotimatkalla. Sen sijaan aika vähän puhutaan varsinaisesta skandaalista: Haider ajoi autoa 1,8 promillen humalassa. T-paitoja oli myynnissä ja ne menivät kuin kuumille kiville.

Kun lukee lehtiä, saa sen kuvan, että poliitikon ei pidä käydä homobaarissa, mutta humalassa saa ajaa.

Vihreiden ryhmäkuvassa valitettavasti paidan teksti ei näy
http://www.gruene-andersrum.at/uploads/tx_greenimages/gruppe.jpg
Itävallan oikeistopopulistisen BZÖ-puolueen johtaja Stefan Petzner eroaa tehtävästä. Hän oli Haiderin seuraaja. Puolueessa hän menetti nopeasti tukensa kerrottuaan julkisesti olleensa Jörg Haiderin elämänkumppani. Eroaminen on vapaaehtoinen. Puolue ei ollut ehtinyt vielä vahvistaa hänen nimitystään.

Asiasta kertoi yleisradioyhtiö ORF ja HS uutisoi tiedon tänään.