Englannissa useita kymmeniä pappeja gay-liitossa (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.1.2007 20:11
Anglikaanikirkon korkein johtaja, arkkipiispa Rowan Williams näyttää antautuvan vuodesta 2003 jatkuneen kirkon sisäisen riidan edessä. 77 miljoonan jäsenen kirkossa vastakkain ovat liberaalit, joilla on vapaamielinen näkemys homojen toimintaan Anglikaanikirkossa. Vastassa ovat vanhoilliset, joista suurin osa on Afrikan kirkoissa.

Riita alkoi aikanaan Gene Robnsonin nimittämisestä New Hampshiren piispaksi USA:ssa. Nyt julkitullut tieto yli viiden kymmenen papin rekisteröidystä parisuhteesta Englannissa on aiheuttanut lisää paineita kirkon jakautumisesta kahtia.

Kirkon konservatiivit ovat olleet myös Katharine Jefferts Schorin kimpussa, koska hän kannattaa parisuhteiden rekisteröintiä ja Gene Robinsonin piispaksi nimittämistä. Schorin on ensimmäinen nainen 2,4 miljoonaisen amerikkalaisen Episkopaalikirkon (anglikaanien haara) johdossa.

Jälleen kerran veikkaan, että kahtiajako olisi ollut jo kauan sitten todellisuutta anglikaanikirkossa, jos kirkon omaisuus olisi voitu puolittaa. Köyhillä Afrikan kirkoilla sitä omaisuutta ei kovastikaan ole, mutta jäseniä todella paljon.

Lähde: 247gay.com
  • 2 / 2
  • Geschwitz
  • 9.1.2007 14:48
Qx kertoo nettisivuillaan, että anglikaaninen kirkko olisi jakaantunut nigerialaisen piispa Peter Akinolan johdolla. Joukko Amerikan episkopaalisia kirkkoja on eronnut anglikaanien maailmanjärjestöstä ja perustanut oman, syynä juuri anglikaanien homomyönteisyys ja homopiispa Gene Robinson. Akinola lobbaa myös kotimaassaan Nigeriassa: siellä kaavaillaan lakia, joka kieltäisi mm. kuulumisen homojärjestöihin, kirjallisuuden ja elokuvat sekä käynnit gay-aiheisilla nettisivuilla.

Lähde: qx.se

G