Big Brotherissa homo ja homofobi (juttukommentit)

  • 1 / 47
  • Pora-liike
  • 30.8.2007 11:18
No eipä äijät muutenkaan kosketusetäisyydelle toisistaan tule.
  • 2 / 47
  • Ilopilleri
  • 30.8.2007 13:05
Kuka Nicolas? Tarkoitatko Akia?

Tummapintainen Aki ilmoitti tosiaan heti alkuhaastattelussa, että homot ovat homoja eikä siinä mitään, mutta häntä ei sitten tarvitse tulla hiplailemaan. Siis tyypillinen heteromies, joka kuvittelee olevansa niin kuumaa kamaa, että kaikki homoseksuaalisesti orientoituneet miehet loikkaavat heti ensimmäisen tilaisuuden koittaessa kiinni muniin/persaukseen. En kyllä tiedä voiko tätä kuitenkaan sanoa varsinaiseksi homofobiaksi. Jos ei pidä toisten miesten lähentelyistä niin ei se vielä kenestäkään foobikkoa mielestäni tee.

Talossa on kaksi muutakin "ei-välttämättä-täysin-heterohkoa" miehenpuolikasta tällä kaudella: Einari ja Timo. Einarin henkilökuvauksessa, BB:n nettisivuilla (http://www.bigbrother.fi/) ilmoitetaan seuraavaa: "Sinkkuna viihtyvän espoolaisen ihannenainen tai -mies olisi itsestään huolta pitävä, antoisa keskustelija, joka pitää läheisyydestä ja välittömyydestä". Timosta puolestaan sanotaan, että "Hän kertoo tuovansa Big Brother -taloon selkäänpuukottamista ja juoruilia, mutta myös silmäniloa naisille ja ehkä miehillekin". Eihän nuo kuvaukset kummastakaan homoa tee, mutta ainakin mukavan HLBT-myönteinen kuva molemmista välittyy.
  • 3 / 47
  • vaeltaja2006
  • 30.8.2007 14:38
Sitten siellä oli vielä se leikkisästi sanottuna "hetero-nymfomaaninainen", joka kertoi olevansa niin seksuaalinen olento, että haastattelija joutui sanomaan hänelle, että "puhu nyt jostain muustakin kuin seksuaalisuudestasi". Erikoista väkeä.
Mutta Public_eye, aikaansa seuraavalle ihmiselle ei ole olemassakaan muuta tv-ohjelmaa tai elämänsisältöä seuraavan kolmen kuukauden aikana! Heitä ennakkoluulot romukoppaan ja liity BB-fanien joukkoon. Tässä porukassa viisaus sen kuin tiivistyy.

p.s. Sauli on ihku, ei siksi että se on homo, vaan koska se on niin söpis.
Sauliin liittyen muistan nähneeni hänet tai hänen näköisensä joskus pääkaupungin homoyömestoissa. En tosin live-tilanteessa tarkastanut hänen kasvojensa pisamaisuutta sillä tarkkuudella mihin BB:n kamerat antavat mahdollisuuden projektorin ja valkokankaan avulla. Joten en voi olla täysin varma, että edes puhun samasta henkilöstä. Joka tapauksessa homotutkani värähtää hänet nähdessäni. Ja aikaisemmin joku kirjoitti, että Sauli olisi myöntänyt jossain haastattelussa olevansa homoseksuaali. Tämä tieto siis vastaa omiin tuntemuksiini. Huvittavinta tässä kaikessa on kuitenkin se, että vajaan viikon kuluessa BB-talon naisasukkaiden keskuudessa tuntuu olevan vallalla näkemys, että Sauli ei olisi homoseksuaali ei sitten missään tapauksessa!
Voisiko joku vääntää minulle rautalankaa siitä, mikä on tuon BB:n idea. En edelleenkään pysty ymmärtämään sen tarkoitusta, että joukko ihmisiä suljetaan keinotekoiseen akvaarioon muiden pällisteltäväksi. Eikö ihmisillä ole omassa elämässään mitään kiinnostavaa?
JuhaniV, itse pidän sitä hauskana viihteenä. Ei sen seuraaminen tarkoita oman elämän puuttumista enempää kuin muun viihteen tai taiteen seuraaminen. Kaipa kaiken (populaari)kulttuurin tärkein arvo on, että ihminen voi projisoida siihen omaa elämäänsä ja itseään.

Visailuohjelmia katsotaan, jotta voidaan ajatella: olisin tiennyt tuon nopeammin. Big Brotheria katsotaan, jotta voidaan ajatella: en ikinä olisi tehnyt noin, jos olisin tuolla talossa.

Tämä on minun näkemykseni. Joku mediatutkija varmaankin osaisi oikeasti kertoa, miksi formaatti niin kiehtoo.

p.s. Statisti: Sauli kertoi seksuaalisuudestaan jo ennen ohjelman alkua, olisko ollut Viihdeuutisten haastattelussa.
Jokin tuossa BB-mallissa ei ole mielestäni kohdallaan. Tai ehkä niin, että siinä on jotakin pahasti pielessä.

Oletan, että osallistujat ovat nuoria ihmisiä. Heille ei ole välttämättä ole selvää mitä tuollainen osallistuminen voi merkitä tuossa tilanteessa ja elämässä myöhemmin, oli asiat selvitetty kuinka tarkasti tahansa. Heidät on mielestäni määritelty laboratoriorotan tasolle. Sellainen on epäeettistä.

Todennäköisesti ohjelman tekijöiden tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon julkista keskustelua. Siihen koukkuun minäkin nyt siis olen mennyt osallistumalla täällä keskusteluun. En aio piruuttanikaan katsoa itse ohjelmaa, saatikka sen sponsoreiden mainoksia.
JuhaniV kirjoitti: "Oletan, että osallistujat ovat nuoria ihmisiä."

Jep, 18-36-vuotiaita tällä kertaa.


"Heille ei ole välttämättä ole selvää mitä tuollainen osallistuminen voi merkitä tuossa tilanteessa ja elämässä myöhemmin, oli asiat selvitetty kuinka tarkasti tahansa. Heidät on mielestäni määritelty laboratoriorotan tasolle. Sellainen on epäeettistä."

Tuolla logiikallahan alle neljäkymppiselle ei saa tarjota levytyssopimustakaan, tai kiinnittää elokuvan pääosaan. Tai muuten tuoda julkisuuteen.

Aliarvioit nuorten ihmisten arvostelukykyä. Käsittääkseni tuotantotiimi testaa kilpailijoiden henkisen valmiuden hiton tarkkaan. Siellä on täysi-ikäisiä ihmisiä. Laissa yli 18-vuotias saa päättää omista tekemisistään. Kyse on mielestäni yksilöstä, ei iästä. Vanhempikin henkilö voi olla aivan epävalmiuksissa BB-taloon.

Korviini ei ole kantautunut, että yksikään BB-kilpailija olisi jotenkin luhistunut tai hänen tulevaisuutensa kärsinyt ohjelman takia, meillä tai maailmalla. Sitä paitsi talosta saa lähteä, jos siltä tuntuu.

Ihmiskokeesta kieltämättä on kyse, eli sikäli osallistujat ovat laboratoriorottia. Alistamista en kuitenkaan allekirjoita.


"Todennäköisesti ohjelman tekijöiden tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon julkista keskustelua. Siihen koukkuun minäkin nyt siis olen mennyt osallistumalla täällä keskusteluun. En aio piruuttanikaan katsoa itse ohjelmaa, saatikka sen sponsoreiden mainoksia."

Kaikella kunnioituksella: miten voit lopultakaan tietää mistä puhut, jos et ole katsonut ohjelmaa? Ja aiotko vaihtaa kanavaa viideksitoista sekunniksi aina, kun mainostauolla pärähtää käyntiin esimerkiksi Subway-patonkiketjun ilmoitus?
"Big Brother -talossa on kaksi homoa. Tosin Einari kuvaa sitä biseksuaalisuudeksi."

Miten tämä nyt pitäisi tulkita? Etkö siis usko Einarin oikeasti olevan biseksuaali?
JuhaniV kirjoitti:

"Todennäköisesti ohjelman tekijöiden tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon julkista keskustelua. Siihen koukkuun minäkin nyt siis olen mennyt osallistumalla täällä keskusteluun. En aio piruuttanikaan katsoa itse ohjelmaa, saatikka sen sponsoreiden mainoksia."

Itse asiassa ohjelman tuottajan tarkoitusperät voi tiivistää ytimekkäästi: 0,95 € + pvm

BB on rahastamisen taideteos. On paljon hyvin näkyviä sponsoreita, joiden mainosspotit esitetään ennen ja jälkeen ohjelman sekä mainoskatkojen alussa ja lopussa. Pääsponsori saa vielä BB-kulisseihin omia yritystunnuksia, jotka katsoja näkee passiivisesti kamera-ajojen myötä. Sitten on vähemmän näkyviä sponsoreita, jotka ovat antaneet ilmeisesti pelkästään lopputekstipaikkaa vasten taloon varusteita. Alkaen vaikkapa mustasta vessapaperista. Sitten on häätöäänestykset, joissa voi antaa plusääniä ja miinusääniä per häätöuhan alla oleva asukas. Eli yksi miinusääni (0,95 €) kompensoi yhden plusäänen (0,95 €) eikä tämänkään jälkeen voi tietää joutuuko henkilö ulos vai ei. Eli katsojat sotivat soitoilla ja tekstiviesteillä toisiaan vastaan ja tuotantotiimi perii kolehdin. Sitten on uusi mobiilipalvelu, joka lähettää kännykkään reaaliaikaisia uutisia talon merkittävimmistä käänteistä. Tämä palvelu tietenkin maksaa. Ja tänä vuonna uutuutena "katsojalla on enemmän valtaa". Eli tarkoittaa sitä, että 0,95 € maksavaa tekstiviestiä vasten voit antaa äänesi jonkun seuraavan viikon aikana toteutettavan kolmen vaihtoehtoisen BB-määräyksen välillä. Eniten ääniä saaneen BB-määräysehdokkaan BB myös toteuttaa. Ja on sitten vielä maksu-TV:n kautta tai netin kautta saatavilla oleva 24/7-tirkistelypalvelu, joka sekin maksaa usean kympin per tuotantokausi. Ja katsoja voi vielä ostaa tavanomaisia BB-tuotteita...

Siis ohjelmantekijöiden tarkoituksena on tehdä rahaa. Julkinen keskustelu vain ylläpitää maksuhalukkaita katsojia ruudun ääressä. Tosin täytyy myöntää, että BB-tuotanto ei ole halpaa, kun se sitoo taustavoimia 24 h. Itse asiassa Vappu Pimiä sanoikin Kick Off -lähetyksen alussa jotain tähän tyyliin, että tervetuloa Suomen tähänastisista kalleimman Reality TV-ohjelmatuotannon pariin.
Torsolle kiitokset hyvästä lehtivinkistä. Sehän on pakko kaivaa luettavaksi.

Olen statistin kanssa samaa mieltä, että BB on rahastamisen taideteos. Sen olin kokonaan unohtanut, että katsojathan ovatkin tässä maksajina. Kuinkahan ihmisiä pitäisi suojella heiltä itseltään. Erityisesti minua kiukuttaa lasten rahastaminen.
Nyt, kun Einari joutui lähtemään talosta, kävi hyvin selväksi, että hieman erilaista ihmistä ei suvaita.

=======
Onkos kukaan muuten lukenut sitä tutkielmaa tosihomoista ja viihdehomoista. Onko siinä jotain uutta ja kiinnostavaa?
KUN TOSIHOMO NÄKI VIIHDEHOMON. KOTIMAISEN SILLÄ SILMÄLLÄ
http://www.uta.fi/~katja.santala/gradu.pdf
vaeltaja2006 kirjoitti: "Nyt, kun Einari joutui lähtemään talosta, kävi hyvin selväksi, että hieman erilaista ihmistä ei suvaita."

No Einarin lähdöllä tuskin on mitään tekemistä hänen seksuaalisuutensa kanssa, muutenhan Saulikin olisi ollut jo häädössä tähän mennessä? Einarin häätö perustuu puhtaasti hänen käyttäytymiseensä sekä omituisuuteensa.
  • 20 / 47
  • JohnnyFinland
  • 11.9.2007 0:32
vaeltaja2006 kirjoitti: "Nyt, kun Einari joutui lähtemään talosta, kävi hyvin selväksi, että hieman erilaista ihmistä ei suvaita."

Niinpä niin. Seksuaalivähemmistöön kuuluvien ongelmat johtuvat aina seksuaalivähemmistöön kuulumisesta. Ei-valkoisten ongelmat johtuvat aina ihonväristä. Naisten ongelmat johtuvat aina sukupuolesta. Tummaihoisia raskaana olevia vammaisia lesbonaisia ei varsinkaan suvaita, eihän, Vaeltaja?
Henkilökohtaisesti en pitänyt Einarista juuri hänen erikoisuutensa vuoksi. Emme todellakaan olleet samalla aaltopituudella. Seksuaalisuudella ei ollut asian kanssa mitään tekemistä.

Mainittakoon vielä, että en suinkaan osallistunut ohjelmaan äänestyksien kautta.
JohnnyFinland: yrititkö sanoa, että olisin väittänyt hänen lähtönsä syyksi seksuaalivähemmistöön kuulumisen (bi, kuten hän itse ilmaisee asian). En ole sellaista sanonut. Erilaisuus oli sitä, että hän oli todella erilainen muihin verrattuna, puheissaan ja tekemisissään.

Täällä kaivellaan viesteistä rivien väleistä sellaisia asioita, joita siellä ei ole. JohnnyFinland, olet yleensä tarkka ja analyyttinen, mutta huteja sattuu sinullekin.
Totta kai asukkaista tippuvat ensimmäisenä ne erilaisimmat yksilöt. Tuskinpa he alkaisivat katselemaan omasta tahdostaan talossa sellaista ihmistä, joiden kanssa heillä ei ole mitään yhteistä.
(Juu myönnän, että olen vajonnut BB:n tämän tuotantokauden ansaan ja tuijotan sitä ihan kasviksena.) BB-talolaisten kommenteissa on ihmetyttänyt satunnaisesti se, että häätöpisteitä annetaan jopa ihan vain sillä perusteella, että "häätäjä" ei ole vielä tutustunut johonkin talolaisista. Erityisesti se kummastutti ennen ensimmäistä äänestystä, jolloin talossa oli vietetty vasta alle viikko. Sen sijaan, että tartuttaisiin tilaisuuteen tutustua seuraavalla viikolla, annetaan ääniä, jotta ei tarvitsisi yrittää tutustua jatkossakaan. Vaikka käyhän se tietysti niinkin. Joku peruste pitää keksiä joka tapauksessa.

Pitänee paikkansa niin BB-talossa kuin monesti muuallakin, että samanhenkiset ihmiset etsiytyvät yhteen ja siitä jollakin tavalla poikkeava koetaan helposti häiritseväksi. Ehkei Einarin kohdalla ollut kyse välttämättä homofobiasta, vaan siitä että Einari on kokonaisuutena ottaen hyvin persoonallinen, jos niihin muihin verrataan. Sitä erilaisuutta voi olla vaikea pistää sanoiksi, koska se tulee esille joka hetki jo pelkässä olemisessa. Parhaiten häntä kuvannee hänen itsensäkin mainitsema sana "einarimainen", ja hänhän totesi itsekin arvostavansa ihmisissä Einarin sietokykyä. Suurten massojen sietokyky voi olla kovilla, kun vastaan tulee joku, joka sulautuu heikosti massaan yhdessä tai useammassa asiassa. Pitäisi olla "samanlainen kuin kaikki muut" tai ainakin samanlainn kuin enemmistö, että ärsyttäisi mahdollisimman vähän. Vaikka jos tarkkoja ollaan, niin "kaikkiin muihin" mahtuu kyllä aika monenlaista vipeltäjää. Kahta joka suhteessa täsmälleen samanlaista tapausta ei taida olla olemassakaan, puhumattakaan täydellisestä ryhmäidenttisyydestä.

Kummasti ihmisiä vain näkyy kiinnostavan, onko joku talolaisista homo tai bi. Siitä kertovat lukuisat keskeustelut erinäisillä nettipalstoilla. Silmään pistää varsinkin se, että bi luetaan monesti homoksi (ja joskus sanotaan puolihomoksi). Bi käsitteenä näkyy olevan jotenkin hankala, koska se peittyy ainakin ei-niin-asiantuntevilla keskustelupalstoilla usein homokategorian alle. Näkyviin jää silloin vain kahtiajako homoihin ja heteroihin. Silmään pistää myös ihmisten käsittämätön pahantahtoisuus puhuttaessa lähes kenestä tahansa julkimosta tai puolijulkkiksesta. Kai ihmisillä on sekä hyviä että huonoja puolia, mutta vanhan kunnon roskajournalismin hengessä kaivetaan esille vain niitä huonoja tyyliin "henkilö X veti henkilö Y:tä turpaan vuonna kivi ja kirves". Päälle päätteeksi haukutaan ihmiset yhdessä ja yksitellen rumiksi, lihaviksi, naismaisiksi/miesmäisiksi, luennevikaisiksi, sairaiksi, tyhmiksi ja mitä ikinä ilkeää mieleen tuleekin.

Kun talolainen palaa aikanaan tavalliseen arkimaailmaan ja avaa netin, voi ensimmäisenä ruutuun pärähtää esim. itseä koskeva luonnehdinta "luonnevikainen lehmä". Herttaista. Minusta tällainen turha toisten negatiivinen arvosteleminen ja lyttääminen kertoo tv:n katselijoista (tai ainakin nettiin kirjoittelevista) aika paljon.
Ihan vain sivuhuomautuksena, kun mietitään minkälainen on tavallinen, massaan iskostuva, taikka vaikka "normaali" ihminen... niin eikös se Gaussin käyrä todista, että riippuen tietyllä hetkellä olevien ihmisten määrän parillisuudesta, maailmassa on aina joko yksi täysin normaali ihminen tai sitten kaksi niin lähellä normaalia, että he edustavat käytännössä kulloisellakin hetkellä normaalia...

Miten tämä sitten liittyy BB:hen? no ei mitenkään suoranaisesti, mutta niinhän se menee, että BB:tä katsoo varmasti melko lailla yhtä hajanainen ryhmä, kuin mitä sinne haetaankin...

Eli siis suurimmaksi osaksi Gaussin käyrässä keskivaiheille sijoittuvia, ja sitten harvakseltaan niitä reunalleputoajia, erikoisia yms... ihmisiä, mitä Einarikin omalla tavallaan edusti. Tällöin myös äänestäjät jakautuvat saman kaavan mukaisesti...
kcrf82 kirjoitti: "Totta kai asukkaista tippuvat ensimmäisenä ne erilaisimmat yksilöt. Tuskinpa he alkaisivat katselemaan omasta tahdostaan talossa sellaista ihmistä, joiden kanssa heillä ei ole mitään yhteistä."

Mutta katsojilla on kuitenkin viimeinen sana häädöissä. Luulisi, että katsojat äänestävät siten, että jäljelle jäävät mielenkiintoisimmat eivätkä sopuisimmat terraarioeläimet. Ehkä Henri sitten on mielenkiintoisempi kuin Einari.
Se vielä mietityttää, miten TOTTA ovat talon tapahtumat. Ensin sinne valitaan tietyt ihmiset ja he saavat alusta asti tietää, että heidänlaistaan sinne haluttiin. Sitten draaman tekijät materiaalia editoidessaan valitsevat ne tapahtumat, joista saa väännettyä ristiriitoja tai skandaaleja. Ihmisten välisiä eroja korostetaan ja kärjistetään. Luultavasti aivoriihissä on jo mietitty, kuka seuraavana kuvataan muiden hylkäämänä ja epäsosiaalisena ja keistä tulee pareja. Se, mitä nähdään, on jonkun ohjaaja- tms. käsikirjoitusryhmän aivojen tuotetta.
vaeltaja 2006 kirjoitti: "Se vielä mietityttää, miten TOTTA ovat talon tapahtumat."

Käänteet sekä Big Brotherin järjestämät tapahtumat ovat toki käsikirjoitettuja, mutta ihmisten reaktioita ja käyttäytymistä on hieman hankalampi laittaa käsikirjoitukseen. Aivoriihessä on varmasti profiloitu todennäköisiä pareja ja asukkaiden profiileja, mutta sehän on normaalia casting-prosessia. Viimekin vuonna tuotantoryhmän ennakkoprofiloinnit menivät pahasti pieleen, kun olivat ajatelleet Kaarlon "unelmavävyn" rooliin talossa.

Koosteisiin toki leikataan ainoastaan osa talon tapahtumista ja tällöin "suosiminen" mahdollistuu ainakin jossain määrin. Big Brotheria voi kuitenkin seurata myös jatkuvasti 24/7-palvelun kautta, jolloin katsojat näkevät suoraan talon tapahtumat leikkaamattomassa muodossa. Siinä mielessä liiallinen katsojien manipulointi koosteessa huomataan kyllä hyvin nopeasti. Ohjelmallahan on myös nettisivut, johon päivitetään jatkuvasti uutisia talosta, enkä ainakaan itse ole huomannut niissä mitään ihmeellistä verrattuna siihen, minkä olen "omin silmin" todistanut talossa tapahtuneen.
  • 29 / 47
  • JohnnyFinland
  • 12.9.2007 15:45
vaeltaja2006 kirjoitti: "JohnnyFinland, olet yleensä tarkka ja analyyttinen, mutta huteja sattuu sinullekin."

Kommentistasi päätellen tuli todellakin huti tällä kertaa. Olen pahoillani. Minun olisi pitänyt noudattaa periaatetta "tutki ennen kuin hutkit". :)
  • 30 / 47
  • JohnnyFinland
  • 12.9.2007 16:00
härö kirjoitti: "- - - eikös se Gaussin käyrä todista, että - - - "

Ei todista. Normaalijakaumalla eli "Gaussin käyrällä" yritetään kuvata todellisuutta. Monet ilmiöt näyttäisivät noudattavan normaalijakaumaa. Normaalijakauma ei kuitenkaan todista todellisuutta koskevia oletuksia, vaan päin vastoin: todellisuus joko antaa tukea normaalijakauma-oletukselle tai sitten ei.
Älkää viitsikö. Olen ollut monta kuukautta poissa television ääreltä. Tälläkään palstalla en ole ehtinyt vierailla kuin satunnaisesti. Nyt kun täällä kuuluu, että einari on tippunut ja saman viestin kuulen viereisestä huoneesta, alkaa tosissaan jumittamaan. Mikä ihmeen einari? Pitääkö minunkin alkaa katsomaan BB:tä? Putoanko jostakin pois? Ehkäpä, mutta otan sen riskin.
Kaikki kunnia koukutetuille. Seuratkoon poikaystäväni sarjaa. Kunhan ei tilaa sitä koko vuorokaudeksi.
PS: Saattaisi se tirkistely kiinnostaakin, mutta aika rajoittaa.
Nyt on taloon ilmeisesti saatu sitten aito oikea homofoobikko, eli uusin tulokas Jussi. Jussin esittelyssä, viime sunnuntain suorassa lähetyksessä, tuotiin erityisesti esille sitä kuinka "kiehumaan hänet saavat naismaiset miehet sekä miesmäiset naiset" (sama ilmoitetaan hänen esittelyssään Big Brotherin nettisivuilla). Saa nähdä kuinka pahaksi äityy.
Hmm... ohjelmaa en ole katsonut enkä aiokaan katsoa, mutta aivan Ilopillerin viestin perusteella sanoisin ettei tuo "Jussin" lausunto _välttämättä_ kerro vielä yhtään mitään hänen asennoitumisestaan muiden seksuaaliseen suuntautumiseen.
Yääh... Taas ollaan syyttelemässä. Minäkin tosiaan olen homofoobikko, kun en pidä naismaisista miehistä. Miesmäiset naiset taas ovat lähinnä pelottavia. :D
  • 35 / 47
  • vaeltaja2006
  • 3.10.2007 19:36
Juuri katselimme sub-tv:n Big Brother -ohjelman klo 19.00. Puhuttiin laajasti homoista (ja vähän myös lesboista). Se oli homojen näkökulmasta erittäin positiivinen ja asiallinen ohjelma. Saulista kuulemma odotellaan kilpailun voittajaa. Hän on idearikas, veikeä kaveri. Paras tyttöystävä kertoi Saulin asuneen parisuhteessa toisen miehen kanssa vuoden ajan, mutta nyt se on ohi.

Ehdotan ohjelmalle Setan asiallisen tiedon omenaa tai ainakin varaomenaa.
BeeBee-sivustolla (www.beebee.fi) ovat katsojat saaneet äänestää suosikkipariskuntia talon asukkaista. Mielenkiintoisen äänestyksestä tekee se, että kolme eniten suosiota saanutta "paritusta" ovat talon miesasukkaiden välisiä. Ylivoimaisesti eniten ääniä saanut pari, jonka katsojat siis haluaisivat nähdä muodostuvan, ovat Sauli ja Timo.

Äänestystuloksen näkee sivulta http://www.beebee.fi/pairs =)
Nyt on Big Brother 2007:n finaaliviikko sitten alkanut. Ensi sunnuntainta ratkeaa kuka saa 50,000 euron voittopotin. Sateenkaarikansan kannalta mielenkiintoisen tästä ohjelmasta on tehnyt mm. avoimesti homo Sauli, joka on ollut koko talossaolon ajan hyvin suosittu ja on talossa siis edelleen. Paljon kohua netin bb-keskustelupalstoilla on myös herättänyt Saulin ja varatun heteropoika Nikon hyvin läheiset välit. Kaikenlaista spekulointia pojista on käyty ja ties minkälaisia romanssitarinoita kehitelty. SubTV:n "Subject"-sivustolla Saulia ja Nikoa käsittelevä keskustelu on eräs sivuston ahkerimmin päivitetyistä ja luetuista.

Eri varjoäänestyksissä johdossa on joko virolaissyntyinen Kadi tai sitten edellä mainittu Niko. Sauli itse on useimissa äänestyksissä kolmannella sijalla. Varjoäänestykset eivät kuitenkaan aina ole olleet kovin luotettavia ennustuksissaan. Saammekohan pian Suomeen oman bb-Brianimme?* =)



(*= Brian Dowling oli brittien BB:n toisen tuotantokauden (avoimesti homo) voittaja, joka myöhemmin äänestettiin briteissä myös kaikkien aikojen BB-voittajaksi: http://www.briandowling.biz/ ).
No nyt on MTV3:llakin noteerattu tämä härkäpari:
http://viihde.mtv3.fi/uutiset/televisio.shtml/586033?big_brother

On muuten ollut aivan karmea seurata joitakin keskustelupalstoja. Saulia on tykitetty kyllä aivan armotta homoudestaan, minkä arvata saattoikin, mutta joissain keskusteluissa on vielä selvästi ollut niin, että rasistiset kommentit on sensuroitu, mutta homofobisia ei. Keskustelujen ylläpito on siis ollut joissain tapauksissa selkeän puolueellista.
  • 40 / 47
  • vaeltaja2006
  • 2.12.2007 22:25
Sauli voitti. Nyt varmaan koko hlbt-kansa kokoontuu Havis Amandalle juhlimaan?! Sivumennen sanoen: Ihailen Nikoa. Miten vanhemmat ovat kasvattaneet tuollaisen pojan, joka huolehtii muista, haluaa olla kaikkia lähellä, ei pelkää homoa, jnejne!
Suomeen saatiin homo Big Brother -voittaja. :)

Musta Saulin voitto on loistava esimerkki uudesta ajasta, jolloin homous on ok. Big Brother ohjelmana kuvaa arkea, ihmisiä ja ihmissuhteita hyvin pelkistetyssä muodossa, ja kilpailun voittaa yksinkertaisesti se, joka on kaikkein mukavin, se josta pidetään eniten. Mitään muuta taitoja ei tarvi kuin ihmisten kanssa pärjäämistä. Homous ei ole sille este, se tuli todistetuksi, kun yleisö äänesti avoimesti homon Saulin voittoon.

ONNEA SAULI! Olit myös mun suosikki! :)
Myös multa suuronnittelut Saulille! Mahtavat finalistit, mutta paras voitti ;)
Mua hieman hymyilytti, kun nyt saatiin helsinkiläinen " takatukka-homo", kun se takatukka oli yhdessä vaiheessa miesten hiuksissa niitä inhotumpia Helsingissä.

Minusta on hyvä, että siististi käyttäytyvä mies voitti nämä toiset, jotka ylpeilivät omilla panojutuillaan, kaksimielisyyksillään ja dokailemisillaan. Homo voi oikeasti olla esimerkillinen vaikkapa nykyajan nuorille, jos sellaista tarvitaan.
Olin eilen uimahallissa. Pukuhuoneessa kuuntelin sivukorvalla, kun sellaiset yläasteikäiset pojat siirsivät keskustelunsa BB-kilpailuun, sen voittajaan ja muihin kilpailijoihin. Keskustelun alettua aiheesta laskin mielessäni sekunteja kuinka pian joku pojista mainitsisi jotain Saulin homoudesta. Laskin melko pitkään, minuutin pari, tuloksetta kunnes pojat sitten lähtivät suihkuun ja minä kotia päin.

Jäin autolle kävellessäni ihmettelemään, että kas kas, eikös tuo homous nostanutkaan mitään aihetta millekään aihetta koskevalle lausahdukselle. Niin se maailma muuttuu, kun poikien olemus jutustelun yhteydessä oli kaikin puolin neutraali. Eivät siis tehneet homoudesta numeroa. Sen sijaan äänenpainot ja sanat viestittivät kilpailijoiden muita ominaispiirteitä, kuten esim. se, että Riitta on sellainen "mummo"...
  • 45 / 47
  • JohnnyFinland
  • 4.12.2007 20:35
"Ja musta ei tule mitään homoikonia. Se on henkilökohtainen asia."

Sauli Koskinen Helsingin Sanomissa 4.12.2007
"Ei ikinä enää kouluun" "Voisin alkaa juontajaksi, vaikka jotain kokkiohjelmaa Nikon kanssa tai sitten stailaajaksi..." Ihan vapaasti ulkomuitsista iltalehteä lainaten.

Niin eipä kai Suomessa mitään koulutusta juontajaksi tai stailaajaksi tarvita - kuka tahansa kelpaa.

Muuten onnittelut Saulille!!! Erittäin positiivista ja aseistariisuvaa esiintymistä - myönteistä ennakkoluuloja vähentävää homokuvaa. Myös vanhempien esiintyminen julkisuudessa on osaltaan varmasti helpottanut monen homon vanhempien suhtautumista omiin lapsiinsa.

Kaikki eivät toki viihdy koulun penkillä, mutta ei saa koskaan sanoa ei koskaan. Pelkän BB:n varaan ei koko tulevaisuuttaan kannata laskea.