Saksa: Homoliittoja saa syrjiä (juttukommentit)

vaeltaja2006 kirjoitti:

> "Saksassa lainsäädäntö on huonompi kuin Pohjoismaissa. Homo- ja lesboparit hyväksytään, mutta heidän parisuhteensa
> ei vaikuta mihinkään, millä on taloudellisia vaikutuksia kuten verotuksessa, perintöasoissa tai eläkkeissä."

Siis etuuksien mukaan juuri noin. Mutta kun velvollisuuksista puhutaan, niin silloin homoparit nähdäänkin tasa-arvoisina. Esim. työttömyyden iskiessä päälle on puoliso elatusvelvollinen jne.

Todellista syrjintää yhteiskunnan puolelta: rekisteröinti sallitaan, se ei anna etuja mutta tuo velvoitteita.

Kristilliset arvot taas vallalla :o (CDU / CSU)
  • 2 / 3
  • Tero Kankaanperä
  • 4.6.2008 9:04
Onpa EU:n ytimessäkin vielä mätää... Paitsi että tuo päätös saa aivan varmasti Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta Saksan valtiolle langettavan päätöksen, se sisältää perinteisen olettaman että mies- ja naispareilla ei ole lapsia. Saksan perustuslakituomioistuin ei siis tunnusta sateenkaariperheitä olevan olemassa.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 4.6.2008 16:25
Lehdissä päätöstä ihmetellään


Saksalaisissa lehdissä on teilattu perustuslakituomioistuimen päätös. Frankfurter Rundschau tiivistää sen näin: "He eivät halua". Päätös on menneestä maailmasta. Tietenkin valtion pitää huolehtia lapsiperheistä. Mutta ongelma on siinä, että heteroperheiden etuisuudet eivät riipu siitä, onko heteroperheellä lapsia vai ei, vaan etuisuuksia saa, kun on avioliittotodistus.

Lehden mukaan, jos etuisuudet eivät riipu lasten olemassaolosta, ne eivät voi riippua myöskään siitä, onko kyseessä heteropari. Mutta hyvä juristi pystyy kaiken perustelemaan, vaikka väkisin. On outoa, että kuolleen virkamiehen naisleski saa leskeneläkettä, mutta homoleski ei saa.