Pride-kulkueeseen odotetaan yli 1000 ihmistä (juttukommentit)

  • 1 / 71
  • Bonobo Pan paniscus
  • 29.6.2007 1:45
Usa:ssa ylpeitä, oikeasti iloisia, vahvoine fyysisine piirteineen, paljon hyvännäköisiä ihmisiä.

Myös transvestiittipuolen immeiset ovat aika hyvänlaatuisia ulkonäöllisesti.
  • 2 / 71
  • vaeltaja2006
  • 29.6.2007 16:40
Pride-infopisteessä on ollut kova hulina. Eilen kävijöitä oli 150, tänään huomattavasti enemmän. Huomenna aamulla toiminta Kaivopuistossa alkaa jo klo 10 jälkeen, jolloin rakennetaan valmiiksi erilaiset esittely- ja ruokakojut. Kaivopuiston nurmikko on kohtaliasessa kunnossa. Nurmen alla kulkee näkymättömissä kasteluputkisto.

Puistoon on odotettavissa myös vastamielenosoittajia. Heillä on oikeus olla siellä, mutta ei kuitenkaan keskellä tapahtumaa. Poliisin tehtävä on sekä suojella puistojuhlaa että turvata vastamielenosoittajien sananvapaus. Häirintä ei ole sallittua puolin eikä toisin.
Pride-marssijoiden olisi hyvä muistaa, että jos ryhdymme yhteenottoihin vastamielenosoittajien kanssa, media innokkaasti nostaa asian esille. Takuuvarmasti vastustajat käyttäisivät tapahtunutta meitä vastaan. Kuten Vaeltaja tuossa totesi, poliisi hoitaa järjestyksen. Me vain "ylpeilemme".
Siis onko tämä selkokielellä sitä, että on parempi vastaanottaa haukut ja toivotukset helvettiin hymyillen kuin sanoa mitään vastaan?

Jotenkin ei oikein kuulosta kovin "PRIDE" tai "VAPAUTUSpäivät" -ajatukselta. Tästä voi tietenkin keskustella, mutta jotenkin olen kyllä sitä mieltä, että vastaan voi sanoa ja melua pitää (käsiksi ei saa käydä eikä uhkailla).


Jos niitä missiolaisia sinne ilmaantuu, niin voin harkita ihan virallista ja laillista vastamielenosoitusta heidän seurakuntatilojensa edessä. Olisi se veikeää, jos mission Korson keskuksen edessä olisi vaikkapa 1000 homoa ja lesboa (yms, yms) huutamassa "Te perkeleen lähettiläät! Suomi syöksyy helvetin tuleen TEIDÄN vuoksenne!" Ovatkohan he (missiolaiset yms) koskaan ajatelleet miltä se tuntuu, kun porukka tulee täysin asiattomasti mesoamaan viereen? Toivottavasti lukevat tämän ja miettivät ajatuksella onko niin kivaa toimintaa - haluaisivatko he tällista toimintaa omien tilaisuuksiensa "iloksi".
JuhaniV kirjoitti:

> "Pride-marssijoiden olisi hyvä muistaa, että jos ryhdymme yhteenottoihin vastamielenosoittajien kanssa, media innokkaasti nostaa asian esille."

Olisiko se jotenkin huono asia?
Minä en pidä pientä vastakkainasettelua pahana. Enkä sitäkään, että media nostaisi asian esiin. Ei meidän hinttarien mielestäni tarvitse antaa julki kuvaa, että antaisimme hihhulien vaan olla ja touhuta ilman että jotenkin reagoisimme.

Eiköhän keskiverroilla hoksottimilla varustetut uutisten seuraajat näe median antamasta kuvasta, millainen joukko tätä sanaa homouden kauhistuksesta levitä. En usko että nämä vetoketjulla varustetulla nahkakantisella Raamatulla varustetut homojenparantajat sen myönteisempää julkisuuskuvaa saisivat, vaikka vähän nokkapokkaa oltaisiinkin.

Me sentään voimme esittää näille hihhuloitsijoille tukun kiusallisia kysymyksiä - ja käyttää heitä keppihevosina asiallista tietoa levittäessämme.
  • 7 / 71
  • Bonobo Pan paniscus
  • 29.6.2007 20:51
Jukalla on munaa omasta takaa, nostan hattua.

Juhanille sanois että anti olla.

Eikä sinne kannata mennä maan hiljaisen enemmistön homoista ja biseksuaaleista, koska siellä metelöivät aivan eritys "lahjakkuudet" keskenään.

Ja tämä maa on pieni, eikä ole vapaa, koska kansalaisten enemmistö ei ole vapaata "fasistisesta" komennosta.

Synkeä yhtenäiskulttuurin perinne ja ilottomuus yleisenä tekijänä voimallisesti kulttuurissamme.
Jukka kirjoitti: "Olisiko se jotenkin huono asia?"

Olisi huono asia, niin ajattelen. Turha meidän on päällemme vetää aggressiivisen ja tappelunhaluisen homon leimaa. Antaa niiden uskovaisiksi itseään mainostavien kaheleiden pilata omaa mainettaan aivan itse. Pastori Phelps USA:ssa on hillumisellaan saanut vain itselleen todella huonon maineen.

Nämä Joosuat tms. kertoivat ohjelmassaan luovuttavansa tällä viikolla tasavallan presidentille eduskuntalon rappusilla valtakunnan tilasta kertovan julkilausuman. Ehkei kukaan ollut heille kertonut, että pressa asustelee kesäisin Naantalissa. Mediassa en moisesta julkilausumasta ole nähnyt vilaustakaan, mikä on mielestäni tietenkin heille aivan oikein.
Itse en aio kuunnella mitään "olette syntisiä" etc. tarinoita ja anna taatusti pikaisen palautteen. Lupaan taata osaltani heille fyysisen koskemattomuuden, mutta siihen se tasan tarkkaan jääkin.
Ja järjestysmiehet hoitakoon tehtävänsä poistamalla heidät alueelta jos ongelmia ilmenee.
Toivottavasti keli on hyvä ja lavalla nähdään loistavaa viihdettä, kun kelikin näyttää olevan siedettävä.
Pitäisiköhän ottaa kypärä mukaan huomenna? Onkohan vihreä kypärä sopivan värinen kulkueen sävyyn? Sellainen on tuossa hyllässäni valmiina. ;-)

Minkähänlainen mekko pitäisi huomenna pistää päälle? En ole vielä pystynyt päättämään.
  • 12 / 71
  • vaeltaja2006
  • 29.6.2007 21:54
Viime vuonna oli täysi yllätys, että Olympiaterminaalin kohdalla kulkuetta odotti vastamielenosoittajien ryhmät. Heitä ei ollut kovin monta. Suurissa lakanoissa oli homoja tuomitsevia lauseita ja raamatun lauseita.

Vastamielenosoittajilla oli aika tukalat paikat. Ihmiset huutelivat heille takaisin, ja heitä naureskeltiin. Miehet, kaikki olivat miehiä, kävivät kuumina. He julistivat tuomiotaan naama valkoisena, ylähuuli väpättäen, totisina. Erityisen paljon huvitti se, kun nuoret tyttöryhmät menivät rohkeasti miesten eteen heitä ilkkumaan ja heille nauramaan. Siinä oli miehillä naurussa pitelemistä. Ei käynyt heitä kateeksi.

Jeesus-bussi-sivustolla kerrotaan, että yksi Jeesus-bussin koulutusajatuksista on panna mukana olevat nuoret vastatusten väkijoukon kanssa. Mutta minun on pakko sanoa, että kävi sääliksi niitä mukana olleita nuoria miehiä. He olivat tosi inhottavassa tilanteessa.

Kun marssi meni ohi, he keräsivät lakanansa ja lähtivät perässä Kaivopuiston kentälle. Siellä he sijoittuivat Amerikan suurlähetystön puoleiseen rinteeseen. Ilmeisesti poliisi oli osoittanut heille siihen paikan. Kuulin huhuja, että he olisivat yrittäneet päästä mm. päälavalle, mutta en tiedä, onko huhuissa perää.

Verbaaline nsota heitä vastaan voidaan käydä, mutta fyysisesti ei saa mennä liian lähelle. Sananvapauslaissa poliisi velvoitetaan huolehtimaan siitä, että jokaisella sananvapaus säilyy kenenkään sitä estämättä. Mutta he eivät tietenkään saa häiritä tilaisuuden ohjelmaa esim. kilpailevilla kuulutuksilla.
  • 13 / 71
  • vaeltaja2006
  • 29.6.2007 21:57
Helsingin keskustassa on jo pride-fiilistä. Kolme nuorta naista tuli omenahotellin ulko-ovesta. Kysyin, menevätkö he Tuska-festivaalille. Ei. No entä Pride-festivaalille? Kyllä.
Ette taida olla samaa mieltä, mutta kun kaksi vastakkaista mielipidettä kohtaa, mielestäni se joka pysyy tyynempänä on voittaja. Joka asiattomuuksista suuttuu...
Joiltakin paloi pinna kuulemma kulkueen lopussa ja kävivät käsiksi hihhuleihin, ei hyvä.
Itse soitin paineilmatorvea aina kun hihhuleiden ylipomon suu aukesi, puhui pitkään ja torvi meinas jäätyä=)
Sattumalta osuin piruntorjunta-ryhmän sekaan ja oli mukava hieman heittää vaikeita kysymyksiä=)=), yksi nuori käännyttäjäneito jäi oikein pohtimaan heitojani, hyvä niin.
Niksu kirjoitti:

> "Joiltakin paloi pinna kuulemma kulkueen lopussa ja kävivät käsiksi hihhuleihin, ei hyvä."

Joo, ei hyvä, mutta jotenkin tuntuu siltä, että tätähän ne kerjäsivät. Mutta silti ei hyvä. Ei siellä kai kuitenkaan mitään kovin väkivaltaista kuitenkaan tapahtunut?

Itse näytin heille plakaatia "Tyydytytkö RAAMATULLA päähänhakkaamisesta? Kuka se tässä onkaan PERVERSSI?" ja vihelsin pilliin niin, että en kuullut ääntäkään siitä mitä heillä oli sanottavanaan.

Kaiken kaikkiaan tuo missiolaisten toiminta näytti aika säälittävältä. Siinä niitä taisi olla seitsemän ihmistä katsomassa kun 1500 - 2000 HGLBIx -ihmistä marssi ohi. Tuo lukumäärä on HS:n kertoma poliisin arvio marssioiden määrästä.

Hyvä marssi, hyvä puistotapahtuma - tapasin vanhoja tuttujakin! Joku halusi tuon tekemäni kylttini itselleen, joten joudun ensi vuodeksi miettimään uutta tekstiä.
Laskin valokuvista Joosua-liikkeen ihmisten lukumääräksi seitsemän. Piskuinen oli siis heidän joukkonsa. Vanhat tutut tyypit olivat tietenkin paikalla. Bannerin toisessa päässä oli ujon tuntuinen nuorimies, joka olisi sopinut yhtähyvin mukaan Pride-kulkueeseen.

Pride-kulkueen loppupäässä marssi jonkinlainen nuorten naamioituneiden anarkistien ryhmä. He kävivät käsiksi Joosua-liikkeen suureen, mustalle kankaalle painettuun banneriin, kiskoen sen alas. Käsirysyä tuli heti selvittämään joukko poliiseja. Aikamoista uhoa siinä oli puolin jos toisin. Videokamerat surrasivat ja poliisilta vaadittiin anarkistien nimiä talteen.

Kaikkineen tuo käsirysy oli juuri sitä, mitä minä pelkäsin. Se ei ole hyväksyttävää, olipa aihetta kuinka paljon tahansa. Meidän olisi pitänyt tajuta se, että tuolla kourallisella vastamielenosoittajia ei ollut mitään saumaa parin tuhannen Pride-marssijan rinnalla. Ehkä vain hieman ärsyttävä yksityiskohta marssireitillä. Toki verta he nenästään kaivelevat noilla toimillaan.

Joosualaiset tulevat hyödyntämään tapahtuneen ilman muuta. Se selvisi jo heidän puheistaan välittömästi. Kuulin kun heitä myös puhuteltiin meidän puoleltamme. Puhuja totesi joosualaisten ärsyttäneen vuosikausia tempauksillaan sateenkaari-ihmisiä, joista osa tuntee sen myös hyvin ahdistavana. Tämä oli nyt tulosta heidän käyttäytymisestään, vaikka ei mitenkään puolustettavissa. Näin saivat joosualaiset kuulla.
Olen ulkomailla ollut muutamalla Pridella mukana. Tämä oli kohdallani ensimmäinen kerta Suomessa. Erittäin mukava kokemus. Ystäviä ja tuttuja tuli tavattua melkoinen joukko.

Pride sai runsaalta katuyleisöltä reippaasti huomiota, useimmiten uteliasta ja neutraalia, joskus sympaattista. Julkisuutta tuli ihan tavallisen tallaajan suuntaan. Muutamassa uutislähetyksessä tapahtumaa ei ole mainittu. Saman aikainen Metalli-tapahtuma merkittävästi suurempana sai tv-uutisissa tilaa.

Pidän palkintojen saajia tänä vuonna oikein osuneina valintoina. Kaivopuiston tilaisuuden juhlapuheissa Ranneliike sai tunnustusta hienosta toiminnasta sateenkaari-ihmisten hyväksi. Tästäkin olen täysin samaa mieltä.
  • 20 / 71
  • vaeltaja2006
  • 30.6.2007 21:18
Mille aatesuunnalle kuuluu se lippu, joka näkyy välikohtauskuvassa? Pääkallo ja kaksi luuta ristissä? Saatananpalvojat ehkä?

Pride-kulkueessa näin mukana ainakin kaksi kansanedustajaa.
Ei kovinkaan järkevää toimintaa tältä kulkueen peräpään "anarkistiselta" jengiltä. Mitään loukkaantumisia ei tiettävästi tapahtunut, ja poliisi toimi asiallisesti ja rauhallisesti tapahtumien ollessa kuumimmillaan.

Vaikka mitään vuoropuhelua tämän aktio-porukan kanssa tuskin koskaan saadaan syntymään, on se jatkossa vieläkin vaikeampaa. Tämän uskovaisryhmän silmissä homot edustavat nyt vihaa ja he itse rakkautta. Merkkejä moisesta saatiin jo heti rysyn jälkitilanteessa. Olisivat nyt purkaneet energiansa muuhun kuin anarkistiseen riehuntaan.

Matkan varrella kuulin pientä kitinää poliisien suunnalta - edellisvuosien tapaan. Kitinän aihe oli tyyliin "pitääkö teidän nyt marssia tässä? Voisi tehdä muutakin kuin ohjata tässä liikennettä".
Mitäpäs jos ensi vuonna kaikki kokeilisivat sitä mitä vastamielenosoittajat vähiten haluavat: kukaan ei ole huomaavinaankaan.
  • 23 / 71
  • vaeltaja2006
  • 30.6.2007 21:25
Minua kiukutti se, että uskonnolliset vastamielenosoittajat liputtivat Suomen lipulla. Malli on sama kuin Varsovassa ja Latviassa. No-pride-väki ylpeilee kansallismeilisyydellään ja kansallisilla arvoilla. Suojellaan kansakuntaa sukupuutolta, yms.

Kuitenkin näillä liikkeillä on hyvin vähän tekemistä kansallisten arvojen kanssa. Mallit ja rahat tulevat Amerikan uskonnollisilta ääriliikkeiltä.
Naamioituneiden mustapaitojen bannerissa luki "Gay Shame". Mitä kummaa se voisi tarkoittaa, taikka mihin se viittaa?

Samaan ryhmään kuuluneen naisen selässä luki "Animal Liberation".
Tässäpä teksti, jonka sain käsiini ennen kulkueen liikkeellelähtöä:
***********************************

new kids on the pink black block

GAY SHAME!
LESBIAN RIOT!
QUEER AS FUCK!

Politiikkamme on musta eikä sateenkaareva. Toiseuden ja epäsopivuuden kokemus - HÄPEÄ - on poliittinen voimamme!

Emme halua ylpeyden ja hilpeyden vaan häpeän politiikkaa! Emme halua vapautua sosiaalisesta leimasta, vaan olla tuo leima kasvojesi edessä! Emme halua antaa kasvojamme seksuaalivähemmistöille emmekä tue Pride-marssien pakollisia ulostuloja. Teemme jokaisesta tilasta pervon tilan!

Sateenkaaripolitiikka ajaa ongelmatonta assimiloitumista valmiisiin perhemalleihin ja salonkikelpoisiin seksuaalisuuksiin.
Sateenkaaren väriset ilmapallot peittävät näkyvistä konflikteja, joita elämäntavoiltaan, identiteeteiltään ja seksuaalikäytännöiltään sopeutumattomat kohtaavat elämässään.

Queer-elämä ei ole L-koodia. Vaadimme arvonantoa yleisten vessojen ja Keskuspuiston kallioiden salatuille elämille! Loppu seksuaaliselle siivouspolitiikalle! Viedään seksi takaisin vessoihin!

Älkää antako poistaa itseänne julkisesta tilasta! Neuvottelujen ja hiljaisen sopeutumisen aika on ohi! Tilaa ei anneta - se otetaan!

ole osa blokkia pride-kulkueessa!
***********************************

Yritin kysellä blokin pointtia, mutta eivätpä tuota tainneet tietää itsekään. Niljakasta väkeä. IMHO, tietenkin. :-)
  • 26 / 71
  • Bonobo Pan paniscus
  • 30.6.2007 23:05
Ehdottaisin toimintaterapiaa oman sisäisen lesbouden tai homouden tunnistamiseksi vastamielenosoittajille.

Että he hyväksyisivät oman homoutensa, jota vastaan heillä on paljon myrkkyä sisällä sieluissaan.

On veljet ja siskot tullut aika kehittää toimintaperiaatteita heteroidentiteetissään epävarmoille, jotta he voisivat löytää itsensä eheytyneenä biseksuaaliseen vapauteen.

Tehdään suunnitelmat ja ohjelmat?

Olkoon AA kerhon ideoiden mukaisesti tehtävä 12 kohdan ohjelma sen tunnistamiseksi, että hyökkäilyt homojen oikeuksia ajavia kohtaan kumpuavat sisäisestä homoudesta.

Meidän on myös ymmärrettävä heidän henkistä hätäänsä.

Mutta emme voi enään antaa asioiden olla tällä tavoin.

Mites olis, kehitellään ohjelmat ja aletaan tekemään toimintasuunnitelma, etenkin seuraavia vuosia ajatellen.
Minkähän takia tuo Sagittaran löytämä julistus kuulostaa ihan Porikselta...?

Muuten olen sitä mieltä, että näiden hullujen jeesustelioiden vastainen toiminta olisi pelkästään positiivista, mikäli se olisi (lähes) täysin passiivista, ihmismuurin tapaista...
Siihen voisivat mielestäni osallistua ne homot poliisit, sotilaat, palomiehet, raksan duunarit etc. jotka kaikkein eniten edustavat meikäläisten "heteronoloista" porukkaa...
"Gay Shame" on Yhdysvalloissa startannut "liike" joka mm. vastustaa Gay Pridejen kaupallistumista (Suomessa ehkä vähän eri meininkiä) ja toisaalta sitä miten "valtavirran sateenkaaripolitiikka" tukee konservatiivisia yhteiskunnallisia rakenteita, esimerkiksi vaikkapa avioliittoa ja kapitalismia.

"Gay Shame" koettaa kiinnittää huomiota - selkeämmin kuin Pride - siihen että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämä ei oikeastaan aina ole ihan sellaista sateenkaarevan riemukasta ja ylpeää elämää kuin mitä voisi saada kuvan, vaan sitä kohdataan jatkuvasti syrjintää, väkivaltaa, marginalisoimista, näkymättömäksi tekemistä. Eikä tämä "syrjintä" ole aina "kasvotonta" vaan sitä harrastavat todelliset ihmiset (ja samoin yhteiskunnalliset rakenteet). Ehkä koetetaan peilata, kääntää katsetta: _te_ aiheutatte meille kärsimystä.

"Gay Shame" kerää sellaisia seksuaalis-sukupuolisesti moninaisia ihmisiä jotka kokevat valtavirta-prideilyn vieraaksi. (Ja toisaalta naamion päälle laittaminen voi tuoda symbolisesti esiin niitä sukupuolis-seksuaalisesti moninaisia ihmisiä jotka eivät ole pridellä, joilla ei ole varaa olla prideillä, jotka ovat "näkymättömissä"). "Gay Shame" koettaa osoittaa aukkoja "valtavirtaisen sateenkaaripolitiikan" alueessa.

Tai näin isommat lapset kertoo, ja luin <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Gay_shame">wikipediasta</a>.
Niin, ja Gay Shame on myös politiikkaa, mikä voi herättää ihmisissä reaktioita...

mielenkiintoinen lainaus Hesarista:

Hänen [Tuuli Lönnrothin] mukaansa Pride-kulkueen sanoma on muuttunut takavuosista.

"Tämä ei ole enää taistelumeininkiä. Ainakin itselleni tapahtuma on hengailua, tuttujen tapaamista, ilmapalloja ja hauskaa kesämeininkiä."

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Sateenkaariv%C3%A4ki+marssi+kohti+yhdenvertaisuutta/1135228386986

Mahtuuko Prideille enää politiikkaa?
Kyllä oman tulkintani mukaan priden viesti kokonaisuudessaan on hyvin poliittinen yhä. Myös massakarnevaaliksi muuttunut Berliinin pride, jossa olin edellisenä viikonloppuna, sisälsi aimo annoksen politiikkaa ja poliittisia vaatimuksia. Joillekin ihmisille pride voi olla enemmän politiikkaa ja joillekin enemmän hengailua.

Paremmin viesti menee läpi sopivasti myötäkarvaan silittämällä kuin riehumalla ja särkemällä. Minä uskon porkkanaan, en keppiin.
Pete kirjoitti:

> "Minkähän takia tuo Sagittaran löytämä julistus kuulostaa ihan Porikselta...?"


En tiedä keneltä kuulostaa, mutta kun luin tekstin, niin jotenkin kyllä olen hieman samoilla linjoilla noiden ajatusten kanssa. Kuitenkin niin, että kehenkään ei pitäisi käydä kiinni ja että aina ei tappelu ole se paras menetelmä (mutta joskus tarpeen sekin).

Miksi nuo ajatukset tuntuvat tutuilta? Oma ajatusmaailmanihan on edelleen se, että pitäisi saada lisää tilaa ja hyväksyntää erilaisille ihmisille - ei pelkästään "normaaleille" homoille ja lesboille. Ihmisarvon pitäisi olla selviö ilman että se "ansaitaan" normaalilla käyttäytymisellä.
"Paremmin viesti menee läpi sopivasti myötäkarvaan silittämällä kuin riehumalla ja särkemällä. Minä uskon porkkanaan, en keppiin."

Kuten markkinoinnissa on yleensäkin tunnettua, hymyllä voittaa monta estettä - negatiivisella asenteella saa vain pahaa jälkeä aikaan. Yleensä diplomaattinen keskustelu on paras vaihtoehto (mielestäni), sitten lievä uhkailu, muttei missään tapauksessa fyysinen kontakti.

Kun nämä uskonnolliset missionäärit meuhkaavat, heille voi tosiaan ystävällisesti heittää muutaman argumentin pohdittavaksi, eikä ensimmäisenä ottaa nokkapokkaa. Jos näiden lahkolaisten mukaan Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, se on tulkittava siten, että jumalallisuuden kasvot ovat monimuotoiset, hyväksyvät. Ja uskovaisten omin sanoin: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi..."

On valitettavaa, etteivät nämä "jumalaisen rakkauden lähettiläät" näe nenäänsä pitemmälle missioissaan. Tuskin ammoisen kristinuskon perimmäinen sanoma on ollut erilaisuuden tuomitseminen - muistaakseni Raamatussa kuitenkin opetetaan lähimmäisen rakkautta, hyväksyntää ja avoimmuutta. Sen tulkinnat vain ovat vaihdelleet. Lahkosta riippuen. Uskonnon varjollahan tässä maailmassa on eniten kuitenkin tapettu ihmisiä - rakkauden nimissä kai vähiten.
Olen aika skeptinen sille, että keskustelemalla näiden uskonnollisten ihmisten kanssa saataisiin mitään aikaan. Heillä on *missio* ja he yrittävät pelastaa meitä synniltä ja helvetiltä (tämä antanee heille oikeuden tehdä lähes mitä vain). Kun lähtökohta on tuo, ei järjen puhuminen mitään auta.

Vai olenko liian skeptinen?
Berliinissä on ollut jo useampana vuonna kaksi marssia. Tällainen uutinen oli menneellä viikolla:
-----

Berliinissä oli viime viikon lauantaina kaksi pride-marssia: se suuri, massiivinen, värikäs paraati ja toinen, vaihtoehtoparaati, joka oli pieni vasemmiston ja vaihtoehtoliikkeiden oma marssi. Tämän pienen marssin järjestäjät syyttävät poliisia voimakkaasta häirinnästä ja osanottajien halventamisesta.

Jo marssin alkuvaiheessa yksi osanottaja iskettiin maahan ja lyötiin käsirautoihin, koska hänellä ei ollut papereita. Jotain osanottajaa syytettiin naamioitumisesta ja useita henkilöitä tilapäisesti otettiin kiinni matkan varrella.

Järjestäjät haluavat tiedotteessaan selvityksen, miksi tätä kulkuetta vartioimaan oli asetettu niin homofobinen poliisiosasto.
(Queer.de)

-----

Netmissionin keskustelufoorumin kaikki pride-aiheiset ketjut on näköjään lukittu. Netmission on helluntailaisten puhekanava.
http://www.netmission.fi/index.php?show=threads&bid=47&selPage=1
Gay shame -ideassa on paljon asiaa. Priden kaupallistuminen on selkeästi HeSetan ottama suunta. Pitkälle menevä kaupallistuminen vähentää mielestäni Priden panosta kaapista ulostulemattomille ihmisille, joille Pridesta voisi olla jotain hyötyäkin - mutta tämän vaara on konkreettinen vasta silloin, kun puistojuhlaan sisäänpääsy alkaa maksamaan (niin kuin Tukholmassa ja kaikissa muissakin suurissa Prideissa). Toisaalta se, että Pride on jokavuotinen Helsingissä, on kaupallistumisen edellytys ja poistaa maakuntapridejen käytännön mahdollisuuden. Tämä on todella harmillista, koska maakunnissa selkeästi on asennevammaa. Esimerkkinä seuraava Kalevan kirjoitus - käsittääkseni ainoa maininta koko lehdessä - kun gay shame -tyypit reagoi hihhuleihin, niin maakunnissa leimataan koko ilmapallokansa.

"Helsinki Priden päätöskulkueessa kärhämöitiin

Suomen suurin homo-, lesbo-, bi- ja transtapahtuma Helsinki Pride keräsi viikon aikana yhteensä yli 10 000 osallistujaa. Festivaaliviikon tänään huipentanut Pride-kulkue keräsi yhteen arviolta jopa 3 000 ihmistä, jotka matkasivat Kaivopuiston päätösjuhlaan.

Poliisin mukaan kulkue kohtasi Vuorimiehenkadun liikenneympyrän läheisyydessä vastakkaisten mielipiteiden edustajia, jolloin tilanteessa syntyi pientä kärhämää. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, ja kulkue jatkoi matkaansa normaalisti."

Itse koin Priden ahdistavaksi - en koe kuuluvani mihinkään homofakkiin, mikä korostui Prideilla, joten mitäpä tuolla marssimaan.
vaeltaja2006 kirjoitti: "Järjestäjät haluavat tiedotteessaan selvityksen, miksi tätä kulkuetta vartioimaan oli asetettu niin homofobinen poliisiosasto."

Siksi, että kulkue oikeasti ajoi muutosta eivätkä olleet heteroglobaalikapitalismin marionetteja kuten muut.

Heti kun ajaa ihan oikeaa muutosta asioihin ilman että olisi jokin valkoposkihanhen ulosteen kokoiseen asiaan puuttuva hallinnon käskyläinen, valtio unohtaa demokraattiset periaatteet ja silloin tulee pampusta ja heitetään tyrmään. Näinhän on esimerkiksi silloin kun vastustetaan globaalikapitalistista feodalismia Kuokkavierasjuhlilla tai SmashAsemissa.

Sen takia ei esimerkiksi työttömät korota ääntään tai muut köyhät, vammaiset tai huono-osaiset.
Olen Jukan kanssa samoilla linjoilla. Ajattelen niin, että noilla missiolaisilla on oma lehmä ojassa. Eivät he meistä tippaakaan välitä. Omaa taivaspaikkaansa he toiminnallaan petaavat. Täysin itsekästä porukkaa. Puhumme myös aivan eri kieltä toistemme ohitse.

He tarvitsevat myös itseään ja joukkojaan varten paholaisen ruumiillistuman. Homot ovat juuri sopivia siihen käyttöön. Kertomukset aikaisemmista vastamielenosoituksien pelokkaista osallistujista viittaa siihen, että he ovat meidät huolellisesti demonisoineet. Jokin aivan päinvastainen toiminta heidän pelkohinsa voisi vaikuttaa, ei hyökkäily. Se vain vahvistaa heidän uskoaan homoista täydellisinä perkeleinä. Tuolla tavoin uskovaisten joukko tiivistyy ja pysyy lujasti johtajansa otteessa.

Jos haluaisimme omia joukkojamme tiiviimmäksi samaan hiileen puhaltajiksi, tarvitsisimme myös nykyistä tuntuvasti vahvempia johtajia ja oman perkeleemme. Joku voisi sellaisen kehittää. Helsingin ruotsinkielisen seurakunnan apulaiskappalainen, joka esti Sateenkaarimessun pitämisen, ei olisi riittävän laadukas perkeleeksi.
Pete kirjoitti: "Minkähän takia tuo Sagittaran löytämä julistus kuulostaa ihan Porikselta...?"

Siksi, että ongelmat ovat yhteisiä. Samaa namusetalaisuutta ne siellä vastustavat. Menettelytavat ovat kuitenkin eri. Minun ei tarvitse mennä kadulle kulkemaan ajatusteni kanssa huomatakseni, että poliisilta tulee turpiin. Minä tiedän sen jo.

Minun kirjoitukseni ovat herättäneet täällä paljon negatiivista vastakaikua, mutta vastaava kirjoittelija jossain muualla olisi leimattu trolliksi. Minua kuitenkaan ei ole, koska jokainen vähänkin vanhempi hlbt-ihminen kuitenkin aavistaa, että minunkaltaisiani ihmisiä on tässä vähemmistössä ihan oikeasti (ja tietty jotkut jopa tuntevat minut ulkonäöltä ja persoonalta). Niin pitkälle silmien ummistaminen ei ole mennyt.

Mutta kaduille lähteminen on turhaa ja turhauttavaa, mikään ei muutu muuten kuin pintapuolisesti. Täällä sitten valitetaan, miksi puhutaan adoptio-oikeudesta ja perheasioista kun ne ovat kuitenkin nippeliasioita. Miksi ei puhuta koko sukupuolen poistamisesta lainsäädännöstä tai kirkon erottamisesta valtiosta tai sateenkaarityöttömistä. Siksi, että niihin ei tule muutosta koskaan rauhanomaisesti. Tulee kumiluotia vastaan ja poliisin hanskaa, ehkä oikeitakin luoteja. Tämä ei ole demokratia, eikä ole koskaan ollutkaan, muuten kuin arkirealiteeteista syrjäytyneen valtaeliitin ja niiden marionettien puheissa. Suomi on proletariaatin diktatuuri: täyttä työpäivää tesin mukaisella tai korkeammalla palkalla tekevän miljoonan ihmisen diktatuuri.

Ja minua ottaa päähän se, että suvustani on moni mies kaatunut taistellessaan proletariaatin diktatuurin tänne tuomista vastaan!

Hieman historiallista taustaa:
Kun Mainilan laukauksistakin on ollut kiistaa, joka on nyt ilmeisesti päätynyt siihen, että kyllä, Neuvostoliitto aloitti talvisodan, on unohdettu se, että Neuvostoliitossa Suomi oli jokin Saksan ja natsismin vihamielinen etäispesäke Leningradin vieressä. Jääkärien maihinnousu 1918 oli osoittanut, että niin voi käydä toistekin. Suomen hallinto ja puolustus ovat heikkoja ja on vain ajan kysymys, että Saksa hyökkää Suomen kautta. Heimosodissa suomalaiset olviat osoittaneet aggressiivisuutensa neuvostovaltaa kohtaan.

Jatkan vielä: Suomi muodosti tukikohdan Kronstadtia vastaan suuntautuneille englantilaisten iskulle 1920-luvulla, Suomi piti osan saaren pakolaisista, Suomi ampui kaksi Neuvostoliiton vakoilulentoa rauhan aikana. Nykyajan suurvaltapolitiikan kieltä käyttäen: Suomi oli terroristivaltio joka joko tuki neuvostovastaisia terrotitekoja tai ainakin hiljaisesti hyväksyi ne. (Todellisuudessa: yritti toppuutella niin että demokratia natisi).

Mutta kun on puhuttu vain Mainilan laukauksista, on unohtunut suomalaisten avoin ihailu kansallissosialismille. Ne tunteet ovat yhä pinnassa. Kansallissosialistien sympatiseeraajat vaiennettiin tässä maassa väkivalloin, ilman suurempaa analyysia yhteiskunnasta.
Nyt kun ulkoiset uhat ovat poistuneet ja menneisyys unohdettu, tänne pystytetään taas valkoinen Lahtari-Suomi, joka tekee työttömistä maaorjia ja torppareita ja joka on liittymässä NATO:n "heimosotiin".

Lahtari-Suomessa ihmisoikeudet ja ihmisarvo kuuluvat vain lahtareille.
Priden sisällöstä ajatus.

Milloinkahan me pääsisimme nykyistä elävämpään puhekulttuuriin täällä Suomessa. Priden värikkään ilmapallomeren edessä pidettiin puheita, jotka paperinmakuisuudessaan muistuttivat valtakunnan pääministerin budjettipuhetta eduskunnalle. Aivan väärä tyyli tuohon tilaisuuteen. Jokainen voi asian tarkistaa Setan verkkosivujen lehdistötiedotteista.
Seurasin poliisinkin käyttäytymistä tuon kärhämän aikana. Se oli mielestäni erittäin asiallista ja rauhallista. He eivät provosoituneet. Minä ainakin ärsyynnyin havaittuani yhden mustapaidan näyttävän keskisormea päin poliisin naamaa ja haukkuvan sanoilla, joita en viitsi tässä toistaa.
Huomautus Pora-liikkeelle:
Esitit tuossa yllä piikin valkoposkihanhien paskoista ja siitä että olisin hallinnon käskyläinen. Voin kertoa sinulle, että olen riippumaton. En kuulu järjestäviin järjestöihin. Mutta siitä huolimatta agiteeraan ihmisiä mukaan omalla tavallani: liioittelemisella ja sensaatioiden etsimisellä ja touhuamisella. Se on suunniteltua strategiaa tasa-arvon puolesta.
JuhaniV kirjoitti: "Milloinkahan me pääsisimme nykyistä elävämpään puhekulttuuriin täällä Suomessa".

Auttaisiko se, jos Suomessa olisi sananvapaus myös käytännössä eikä pelkästään puheissa? Tosin jos asiat puhuttaisiin halki, poikki ja pinoon ilman namusetalaisuuksia niin poliisi tunkisi koko Pride-väen nippusiteissä linja-autoon ja sitten putkaan niin kuin joskus ennen Stonewallia.
Mutta koska se ei ole kiva kenenkään kannalta niin jatketaan Brezhneviläistä kolmen apinan politiikkaa ja puhutaan vain mitä vallanpitäjät ja heidän marionettinsa haluavat kuulla. Paljon suotavampi, että joku hetero saa pampusta SmashAsemissa tai Kansan Kuokkavierasjuhlilla kuin että joku meikäläisistä.

Tämä pätee muihinkin demokratuureihin. Ei ole muuta vapautta kuin rahan vapaus.
Pora-liike: "Lahtari-Suomessa ihmisoikeudet ja ihmisarvo kuuluvat vain lahtareille."

Poris, sinulle pienenä vihjeenä. Alat tällaisilla puheillasi muistuttaa muinaista brontosaurusta, joka on eksynyt väärään filmiin. Suurimmalla osalla tämän verkkosivuston lukijoista ei ole harmainta aavistusta (eikä kenties kiinnostustakaan) mitä tarkoittaa vaikkapa käsite "lahtari".

Säätäisitkö tyyliäsi hieman tähän päivään, kiitos?
Moi,

muut ehkä tietää, onko tämä "Pora" ihan todellinen henkilö vai ryhmän nimimerkki, ovatko mielipiteet aitoja, ironiaa vai kusetusta, jolla vain vedätetään ja sabotoidaan keskusteluja. Siinä on onnistuttukin: minua ei ainakaan juuri kiinnosta osallistua keskusteluun, johon tulee niin pitkiä, kummallisia, katkeria vuodatuksia kumpujen yöstä.

Krister
  • 46 / 71
  • nonconformist
  • 1.7.2007 14:09
Noiden hihhuleiden suhde pride-homoihin on takuulla samanlainen kuin.... vaikka bareback-homojen suhde turvaseksihomoihin! Eli ymmärtäkää nyt heitäkin, tietysti ihan vain periaatteellisesti ja sananvapauden takia!
Olen saanut sellaisen vaikutelman, että nuo pride-kriitikot yllä eivät tiedä mistä puhuvat. Ilmeisesti he eivät olleet mukana, ei osanottajina eikä yleisönä.

Tämän vuoden pride oli jo niin suuri ja iloinen, että kadulla liikkuvat pysähtyivät seuraamaan. Kaupoista myyjät ja turvamiehet tulivat ulos katsomaan väkijoukkoa. Jämäkät miehet eivät enää lasketelleet toisilleen homofobisia kannanottoja niin kuin takavuosina. Paraatia uskallettiin katsoa ja se on suuri edistysaskel. Ennen ei katsottu siihen suuntaan, ettei leimautuisi. Ja ennen vain tomppelit pysähtyivät pällistelemään. Uusi aika on alkanut, ja pridellä on vielä edessään monia nousun vuosia.
Mun mielestä Pride voisi olla enemmän kansanjuhlatyyppinen, karnevaalimainen. Nuo gay shame tyyliset asiat voi aivan hyvin rajata pois, koska siinä halutaan ilmeisesti löytää tilaisuutta aggressiivisiin ilmauksiin: naamioituminen on aina kyseenalaista, vaikka olisivat kuinka anarkistihomoja. Pride on joka puolella maailmaa rauhanomainen.
"JuhaniV 45 / 52
01.07.2007, 11:06 Pora-liike: "Lahtari-Suomessa ihmisoikeudet ja ihmisarvo kuuluvat vain lahtareille."

Poris, sinulle pienenä vihjeenä. Alat tällaisilla puheillasi muistuttaa muinaista brontosaurusta, joka on eksynyt väärään filmiin. Suurimmalla osalla tämän verkkosivuston lukijoista ei ole harmainta aavistusta (eikä kenties kiinnostustakaan) mitä tarkoittaa vaikkapa käsite "lahtari".

Säätäisitkö tyyliäsi hieman tähän päivään, kiitos?"

JuhaniV olet useimmiten ollut minua vastaan.
JuhaniV olet viime aikoina ollut oikeassa.
Kuinka pelottavaa onkaan huomata, että olet minua vastaan ja silti aivan oikeassa.
Enter, suositteletko siis järjestäjille kovempia otteita "anarkistihomojen" suhteen?
Minua itse asiassa jäi vaivaamaan muutama asia.

Kuinka homoja tai lesboja tämä naamioitunut "anarkistiporukka" ylipäänsä oli.

Priden yksi ajatus on se, että omilla naamavärkeillämme ollaan esillä, eikä piilossa. Minusta hupuin ja huivein naamioituneita olisi ollut syytä kehoittaa jättäytymään pois kulkueesta.

Ja miksi ne banderollit olivat Lontoon kieltä? Me ollaan Suomessa.
Gay shame -porukka toi jotenkin mieleen taistolaisopiskelijat 70-luvulta. Rikkaiden perheiden lapset päättivät, että hehän edustavat myös työläisiä - samaan tapaan gay shame -porukka päätti naamioitua ja ilmaista sillä sitä, että hyvin monet seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen edustajat eivät uskalla marssille tulla ja joutuvat elämään kaapissa. Tai ehkä ko. porukka kaikkein eniten halusi naamioitua (mikä on mielenosoituksessa laitonta!) ja mellakoida, sitten piti keksiä syytkin.

Naamiointikielto sopii huonosti esim. pride-marsseihin, koska seksuaali-ja sukupuolivähemmistöön kuuluminen on monelle sellainen asia, josta muiden ei haluta tietävän ja siksi naamioituminen voi olla perusteltua.

Ääriliikkeen piirteet tai naamioituminen ei ole sinänsä vakavaa, mutta näiden yhdistäminen siihen, että käydään käsiksi vastamielenosoitukseen, vaikkapa vaan heidän banderolleihinsa, on syy, miksi itse harkitsisin tälle porukalle kieltoa tulla Pride-marssille. Väkivallan vastustaminen on ollut vapautusliikkeen perusperiaatteita, naamioituneen porukan väkivallanteot aiheuttavat vain huonoa mainetta kulkueelle ja seksuaali-ja sukupuolivähemmistöille. Tietenkin tämä tapaus uutisoitiin kulkueen ja vastamielenosoittajien kärhämöintinä.

Jotain pitäisi tehdä Joosua-tyypeille. Toisaalta heillä no sananvapautensa, mutta sananvapaudellakin on rajansa, jos aiotaan loukkaamalla loukata toisia. Ilmeisesti oikeustapauksissa raamatun lukemista ei sinänsä katsota kiihottamiseksi kansanryhmää kohtaan, tai toisaalta kunnianloukkaukseksi, koska kyseessä on ryhmän (seksuaali-ja sukupuolivähemmistöt) eikä nimeltä mainitun yksilön loukkaus. Vaikka jumalanpilkka ei ole rikos, on kai uskonnollisten tunteiden loukkaus yhä rikos, samoin kuin Suomen lipun polttaminen (isänmaallisten tunteiden loukkaus?). Luulisi, että olisi perusteltua kieltää seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen kiroaminen helvettiin tai manaaminen ainakin Pride-marssin silmien edessä.
En tiedä miten Gay Shame-blokin ihmiset kokevat, onko heillä lesbo- tai homoidentiteettejä, mutta väittäisin että paikalla olleet henkilöt ovat kuitenkin "queerissä" asemassa heteronormiin nähden (heteroseksuaaliseen mieheyteen ja naiseuteen). Homman yhtenä pointtina on tuoda esille myös sitä sokeaa kohtaa että kaikki heteronormista ja heteroseksismistä kärsivät eivät identifioidu homoiksi ja lesboiksi. Sukupuolinen ja seksuaalinen moninaisuus, "sateenkaari", kattaa paljon ihmisiä myös hetero- ja homoseksuaalisten miesten ja naisten ulkopuolella.

Joku linkitti minulle tällaisen blogin, jossa asiaa käsitellään: http://vastarannankiiski.blogspot.com/

Yleensä Prideillä on banderolleja myös "maailman yleiskielellä" - kaikki Helsinkiläisetkään eivät ole suomalaisia tai suomenkielisiä, eikä minusta voida vaatia että Prideilijöiden täytyy olla suomenkielisiä tai edes osata suomen kieltä sujuvasti.
Ai niin, naamioituminen mielensoituksessa ei mielestäni ole absoluuttisesti laitonta.

Finlex.fi : http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

"Joka yleisellä paikalla järjestettävän yleisen kokouksen tai yleisötilaisuuden yhteydessä taikka muussa yleisön kokoontumisessa yleisellä paikalla esiintyy tunnistamattomaksi naamioituneena ilmeisenä tarkoituksenaan ryhtyä käyttämään henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta, on tuomittava laittomasta naamioitumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi."

Rangaistavuuden kannalta on siis oleellista pystyä todistamaan että naamioituneella on aikeena käyttää väkivaltaa tai vahingoittaa omaisuutta. Käytännössä tätä lainkohtaa voidaan soveltaa lähinnä jos joku on naamioituneena käyttänyt väkivaltaa tai vahingoittanut omaisuutta, niin että rangaistus on pahempi kuin naamioitumatta. Tämän perusteella ei voi vaatia ketään olemaan pukeutumatta vaikkapa Mikki Hiiri-asuun mielenosoituksessa. :)
Moi,

Jos iloinen karnevaalimeininki ei kiinnosta, niin ainahan voi jäädä kotiin murjottamaan. Parin tuhannen homon, lesbon, transihmisen, etc. mielestä Pride juhlaan kuitenkin kannatti osallistua. Jos haluaa jotain vakavampaa, niin voi organisoida oman tapahtumansa.

Itse aioin bailata paraateissa ja puhua politiikkaa muualla, mutta aina omalla nimellä ja naamalla. En ymmärrä enkä oikein osaa asettua niiden asemaan, jotka haluavat toimia naamion takana tai salassa tai vaieta. Onko kyse ujoudesta vai häpeästä? Ei kaikkien tietysti tarvitse tulla telkkariin ja toki pienissä kylissä voi saada turpiinsa.

Ei ole mitään yhtenäistä sateenkaari tai queer politiikkaa. Eri järjestöt edustavat edustavat jäseniään, eivät muita eivätkä aina niitäkään. Heseta sai kuitenkin Pridessa aika laajaa kannatusta linjalleen. Jos Seta tai Heseta eivät tyydytä, aina voi perustaa oman yhdistyksen tai toimia muulla tavalla tai olla hiljaa. Tietysti järjestöjä pitää kritisoida, minusta esimerkiksi Setan tiedotuspolitikkaa ontuu todella pahasti, mutta loputon marina niiden toiminnasta on aika tylsää. Minua eivät sido minkään järjestön linjaukset, esitän aina vain omia mielipiteitäni, mutta voin toimia yhteistyössä muiden ihmisten kanssa.

Itsekin joskus muinoin vähän häpesin esim. transväkeä ja miehiä naisten vaatteissa, yms.; niistähän tulee suurelle yleisölle vääränlainen kuva meistä siisteistä ja vastuullisista ja vakavista homomiehistä! Nykyisin olen ehkä voittanut omat ennakkoluuloni. Mitä siitä minkälainen kuva sateenkaariväestä annetaan. Ollaan mitä ollaan iloisesti tai vakavasti, ylpeästi tai nöyrästi, mutta aidosti ja avoimesti. Minulla on oma tyylini ja muilla omansa.

Krister
faery 56 / 60
02.07.2007, 12:26
Jotain pitäisi tehdä Joosua-tyypeille. Toisaalta heillä no sananvapautensa, mutta sananvapaudellakin on rajansa, jos aiotaan loukkaamalla loukata toisia. Luulisi, että olisi perusteltua kieltää seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen kiroaminen helvettiin tai manaaminen ainakin Pride-marssin silmien edessä."

Vastavierailu?
Minä tein vierailun sateenkaarilipun kanssa Jehovan todistajien konventin luokse. Sisälle minua ei päästetty. Minä tunnen tämän porukan ja sen psykologian, mutta tuo Joosua-porukka on vähän eri muotista valettua.
Minusta homofobisten lehtien tarjoaminen kotiovella tai niiden tiputtelu postiluukusta on häiritsevämpää kuin Priden jalanjäljissä roikkuminen.
Hyviä ajatuksia tuolla blogissa seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-luokittelusta. Harmi, että ne ajatukset kaikuvat kuuroille korville sen jälkeen, kun lähdetään toisten banderolleja repimään ja riuhumaan. Kuka muistaa globalisaatioliikkeestä tai prekariaatista muuta, kuin että ne on niitä aktivisteja, jotka rikkoo kaiken mahdollisen? Varmaan n. 10%. Mä en ainakaan halua, että kehitys menee siihen suuntaan, että seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen liikkeelle käy samoin, että pieni riehuva vähemmistö (vaikka heillä olisikin sanottavaa) leimaa koko liikkeen. No, eiköhän siihen ole vielä paljonkin matkaa.
faery kirjoitti: "Mä en ainakaan halua, että kehitys menee siihen suuntaan, että seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen liikkeelle käy samoin, että pieni riehuva vähemmistö (vaikka heillä olisikin sanottavaa) leimaa koko liikkeen. No, eiköhän siihen ole vielä paljonkin matkaa."

Arhinmäki tarkoituksella järjesti yhteenottoja poliisin kanssa että pääsisi itse eduskuntaan.

Minusta keskiluokka on se pieni riehuva vähemmistö, jotka ovat leimanneet koko liikkeen namusetalaisiksi. Ei kukaan muu ota tosissaan jotain Z-lehteä jonka arvomaailma on jostain Kotiliedestä.
Minä kun olen aina pitänyt Kotiliettä aivan asiallisena ja hyödyllisiäkin artikkeleita julkaisevana lehtenä. Eihän se mikään Voima ole, mutta erilaisia julkaisuja tarvitaan.
Siitä vaan julkaisemaan sateenkaari-ihmisille uutta vaihtoehtoista (tietenkin ilmais)lehteä, Shame! Lupaan lukea.
Minä voin rehellisesti sanoa arvomaailmani olevan läheltä Kotiliettä! Siitä sopii repiä. Toki yleissivistyksen kannalta seuraan mielelläni muunkinlaisen arvomaailman pohjalta syntyviä ajatuksia. Minäkin lupaan lukea - jos se on ilmainen. Sääli vaan, että tällä radikaalimmalla joukolla harvemmin on eväitä ja kärsivällisyyttä luoda mitään jälkipolville jälkeen jäävää. Hetkessä elämisellä ja lyhytnäköisellä toiminnalla ei maailmaa muuteta.
smo kirjoitti: "tällä radikaalimmalla joukolla harvemmin on eväitä ja kärsivällisyyttä luoda mitään jälkipolville jälkeen jäävää. Hetkessä elämisellä ja lyhytnäköisellä toiminnalla ei maailmaa muuteta."

Olen eri mieltä.
Olin nimittäin ympäristöradikaali 1980-luvulla. Me saimme silloin aikaiseksi ihan konkreettisia asioita. Joitakin asioita ei saatu aikaan, kuten kansalaisyhteiskunta. Silloinkin meitä kritisoitiin, meidät leimattiin ja meille naurettiin. Tuolloin, vaikka olinkin viherpipo, ajatus siitä että ihmiset lajittelisivat jätteensä kuulosti utooppiselta.

Pride-viikolla tapasin opettajan, joka oli avoimesti lesbo. Tiedän muutamia. Monet eivät ole myöskään sukupuolinormatiivisia. Minun nuoruudessani jos oppilas rikkoi sukupuolinormeja saattoi tulla tarkkista tai kasvatuslaitosta. Ja nyt nämä vanhoillisuuden perikuvat, opettajat rikkovat niitä.

Ehkä kuitenkin aina jää jotain jälkipolville näistä. Ainakin minä haluan uskoa niin.
Toisen tavaraan ei saa käydä käsiksi ilman lupaa!
Nyrkit pystyssä meuhkaaminen, väkivalta, haistattelu, rikkominen, roskaaminen, varastaminen,
mm. nämä kuuluvat Poran mainitsemien SmashAsemin ja Kuokkavieraiden "vaikuttamis"keinoihin.
Ei ihmekään että ns.tavalliset kansalaiset suhtautuvat kyseiseen jengiin negatiivisesti.
Väkivalta synnyttää väkivaltaa.
Uskon vahvasti, että positiivinen ja hyväntuulinen ilmapallomarssi sateenkaarineen edistää paljon
enemmän homokansan hyväksytyksitulemista, kuin naamioituneena reuhaaminen ja haistattelu.
Jos käy toiseen kiinni, on ihan oikein, että poliisi poistaa moisen pöljäkkeen paikalta.
Rauhaa ei rakenneta rikkomalla.
Haluan lukea Kotilieteni rauhassa.
Zuzu kirjoitti: "Toisen tavaraan ei saa käydä käsiksi ilman lupaa!"

No mitäs tuovat tavaransa tyrkylle. He voivat osoittaa teetupabusseineen mieltä vaikka Sevettijärvellä, mutta heidän pitää tulla Prideen meuhakaamaan tai ihmisten oville. Saanko minä tehdä henkilökohtaisen kotikäynnin saarnaajan luokse? Voinko minä viedä sateenkaarilipun heidän kokoukseensa? En voi, tiedän koska olen yrittänyt.

"Nyrkit pystyssä meuhkaaminen, väkivalta, haistattelu, rikkominen, roskaaminen, varastaminen,
mm. nämä kuuluvat Poran mainitsemien SmashAsemin ja Kuokkavieraiden "vaikuttamis"keinoihin.
Ei ihmekään että ns.tavalliset kansalaiset suhtautuvat kyseiseen jengiin negatiivisesti."

Nämä vaikuttamiskeinot tulevat kuvaan silloin kuin ystävällinen sana ei riitä. "Ns. tavalliset kansalaiset" suhtautuvat jo valmiiksi seksuaalivähemmisöihin negatiivisesti eikä miellyttäminen eikä kohteliaisuus tunnu auttavan.

Mutta kun nämä ihmiset naamioituvat, se tarkoittaa että heillä on vielä jotain menetettävää. Nämä ovat tilapäistöstä pudokkaita. Sellaisen porukan odottaisi riehuvan millä ei ole enää mitään menetettävää.

Itse asiassa sen jälkeen kun olin pistänyt reppuuni koristeeksi Pride-napit mielenosoitusta varten, päätinkin jättää ne siihen. Nyt ei tarvitse lepakkoheijastimista tai sormuksista arvailla. Minulla ei ole enää mitään menetettävää. Työhönottohaistattelussakin voi sanoa, että mulla on tällaiset koristeet jotta tietäisitte täsmällisen syyn, miksi ette minua tähän työpaikkaan valitse. Turha miellyttää kun väki ei miellyty, teki mitä tahansa. Kun ruuvin vetää liian tiukalle, se katkeaa ja silloin on yksi hailee onko ruuvia vaiko ei.

Henkilökohtaisesti jättäisin banderollin repimisen vasta viimeiseksi vaikuttamiskeinoksi. Ennen on poliisi erottanut mielenosoittajat.

"Uskon vahvasti, että positiivinen ja hyväntuulinen ilmapallomarssi sateenkaarineen edistää paljon
enemmän homokansan hyväksytyksitulemista, kuin naamioituneena reuhaaminen ja haistattelu."

Heillä on yhtä pätevä valtakirja edustaa minua kuin GayShamellakin eli tasan 0.

"Jos käy toiseen kiinni, on ihan oikein, että poliisi poistaa moisen pöljäkkeen paikalta."

Eivätkös he käyneet vastamielenosoittajien banderoilliin kiinni eikä ihmiseen?

"Haluan lukea Kotilieteni rauhassa."

Luetkos Vartiotornia kanssa?
Olisi hyvä muistaa, että kulkueessa on mukana lapsia.
Tuli vain mieleeni kuinka nämä naamioituneet ovat valmiita ottamaan vastuuta omista tekemisistään, joka saattaa olla luonteeltaan impulsiivista. Naamioituminen tehdään mielestäni nimenomaan suhteessa virkavaltaan eikä mediaan. Mikä tahansa voidaan ottaa syyksi riehumiseen.
Joosua- porukka on nähtävästi samat ihmiset, jotka järjestävät mielenosoituksiaan nuorten rock-festareiden yhteydessä kuten Ankkarock. Heidän tarkoituksenaan on nimen omaan ärsyttäminen, mikä ei ole mielestäni ollenkaan kristillistä. Miksei poliisi aja heitä pois?
Minusta Setan silti kannattaisi ottaa huomioon Gay-shame ryhmän kritiikki, jossa voi olla myös perää ja siitä voisi käydä keskustelua.Gay-shame ryhmän tulisi huomioida se, että heidän vastustamallaan laimennetulla linjalla on saatu aikaan lakimuutoksia. Mitä näyttöä heillä on antaa?
Onko kukaan miettinyt sanallisen väkivallan suuruutta tässä tapauksessa? Mielestäni on pienempi paha repiä vastamielenosoittajien banneri alas kuin antaa lapsien kuulla uskonnollissävytteistä henkistä väkivaltaa. Kehenkään ei kajottu fyysisesti, miksi siis pitäisi suvaita suvaitsemattomia yhtään sen enempää kuin hekään takaisin? Rauha ja väkivallattomuus on arasta, mutta jos sanoilla tehdään jo väkivaltaa, niin onko aina tarpeen kääntää toinen poski?
"Gay-shame ryhmän tulisi huomioida se, että heidän vastustamallaan laimennetulla linjalla on saatu aikaan lakimuutoksia. Mitä näyttöä heillä on antaa?"

Peräät näyttöä heti ensiesiintymisen jälkeen?
On kyseenalaista onko lakimuutosten takana laimennettu linja vaiko se, että Suomi on seurannut Pohjoismaita ja muita Länsi-Euroopan maita ja vähän jälkijunassa sittenkin. Seta kovin hanakkaasti ottaa kunnian sellaisesta missä se on ollut vain nimellisesti mukana.
Antaa kaikkien kukkien kukkia. :) Ilmaisunvapaus kuuluu Suomessa perusoikeuksiin - tokikin sitä tulee käyttää lakien sallimissa puitteissa.
Heh, mitenköhän tuo edellinen liittyi yhtään mihinkään...
Maailma pelastuu, kun ihmiset ovat veljiä keskenään ja kaikki kierrättävät.
Ja Porikselle tiedoksi: kaikkea mitä lehdissä tai keskustelupalstoilla kirjoitellaan,
ei pidä ottaa niin kirjaimellisesti ja kuolemanvakavasti.
En viitannut edellisessä viestissäni mihinkään tiettyyn tapahtumaan, vaan
toin vain yleisesti esille oman mielipiteeni. Jokaisen koskemattomuutta tulee kunnioittaa.
En kuulu Vartiotornin tilaajakuntaan, mutta MeNaiset, Fitness-lehti ja Hesari mulle tulee,
ja ne luen kyllä lähes kannesta kanteen.
Suosittelen näin kesällä Poriksellekin jotain viihdyttävää lukemista, jos se kiristävä ruuvi
edes pikkasen löystyis. Hänen itsensä ja meidän kaikkien muidenkin iloksi.
On kovin harmillista, että jonkun elämä on koko ajan noin kamalan synkkää,
että ei voi kuin valittaa vaan joka asiasta.