Paavi USAssa (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • vaeltaja2006
  • 12.3.2008 3:34
Kiitos oikaisusta. Onneksi virhe ei ollut kuolemanvakava. Aina sivistyy vähän lisää.
  • 2 / 6
  • vaeltaja2006
  • 3.4.2008 11:10
Katolinen politiikan ja kulttuurin lehti Die Tagespost kertoo, miten homoliike on päässyt salaa pesiytymään Amerikan katolisiin korkeakouluihin. Paavi tulee USAhan vierailulle kolmen viikon kuluttua. Amerikkalainen "Järjestö tradition, perheen ja yhteisten arvojen puolustamiseksi" (TFP) kertoo korkeakouluihin pesiytyneistä homolobbyistä. Järjestö toivoo, että katoliset opiskelijat ryhtyvät toimiin homolobbyja vastaan. Operaation nimeksi tulee "Puhtaus on vastauksenamme".

Maaliskuun lopussa julkaistu tutkimus kertoo, että 96 katolisessa yliopistossa ja collegessa toimii homoklubeja. Monet niistä ajavat jyrkästi homoliikkeen päämääriä. Ne yrittävät massiivisesti lisätä homojen hyväksyntää ja yrittävät estää vastakkaiset mielipiteet. Kun verrattiin katolisten yliopistojen kotisivuja, 211 yliopistosta 45% kertoi etusivullaan homo-lobby -tapahtumista. Eniten suhteessa niitä oli jesuiittojen yliopistoissa, mutta myös dominikaaneilla ja muilla oli samaa.

Korkeakulujen johto on tarjonnut monenlaista etua homopareille. Jesuiittayliopisto Georgetownissa Washingtonissa myöntää homotyöntekijöiden partnereille kaikki sairasvakuutusedut. Homokongresseille tarjotaan tiloja ja logistiikkaa, ja korkeakoulujen kotivisuilla on informaatiota. Vajaa viikko sitten yliopistolehti Georgetownissa kertoi simuloiduista homohäistä
http://www.thehoya.com/node/6385
Kun perheiden puolesta -järjestön opiskelijat alkoivat jakaa lehtisiä, joissa oli katekismuksen mainintoja homoudesta, poliisi kutsuttiin paikalle. Jakajat karkotettiin yliopistoalueen ulkopuolelle. Samankaltaista tapahtui Duquesne Universityssa, kun opiskelija blogissaan asettui homojärjestön perustamista vastaan. Yliopisto syytti, että hän rikkoo syrjintäkieltoa ja hän joutui tekemää 10-sivuisen aineen aiheesta: Näkökulmia homoseksuaalisuuden puolesta ja sitä vastaan ottaen huomioon erilaiset tulkintamallit. Opiskelija kieltäytyi ja yliopisto uhkasi erottamisella.
  • 3 / 6
  • vaeltaja2006
  • 12.4.2008 17:12
Tekaistu skandaalijuttu paavista


Paavi matkustaa ensi viikolla Amerikkaan ja aikoo siellä pitää puhuttelun papeilleen alaikäisten hyväksikäytöistä. Valtiosihteeri Tarcisio Bertone kertoi tästä Fox Newsin lähetyksessä. Pappeja vaaditaan mukaan kulttuuriin, joka perustuu moraaliseen integratioon.

===

Spiegel-lehti paljastaa tänään vanhan tarinan, jossa nykyisen paavin maine oli hiuskarvan varassa. Monia uskovia ja uskottomia kiinnostaa, mitä tapahtuu Vatikaanin muurien takana. Siellä vain rukoillaan ja tehdään työtä, vai mitä? 1980-luvun alussa saksalaisen aikakauslehden päätoimittajan luo tuli nuori mies Wienistä. Hänellä oli mukanaan salaperäisiä kuvia. Hän väitti olleensa Joseph Ratzingerin rattopoika. Hän oli ajellut autossa Ratzingerin kanssa ympäri kaupunkia ja sitten oli menty vähän pidemmällekin. Wieniläismiehen tarina olisi maksanut lehdelle tietyn, huomattavan summan. Toimittajat olivat innoissaan, koska katolinen kirkko oli heille samaa kuin keskiaikainen ajattelu ja inkvisiitio. Oli jo ollut juttua lesbonunnista, mutta Hitler-päiväkirjaskandaali tuli vasta vuosia myöhemmin.

Wieniläismiehen kuvat olivat Vatikaanista. Niissä oli ilko alastomia miehiä, mutta niin, että päät eivät näkyneet. Edelleen toimituksessa oltiin innostuneita. Niistä saisi mainion kuvamontaasin. Otsikkoakin jo mietittiin: "Olin Ratzingerin rakastaja". Ratzinger oli siihen aikaan syntipukki kaikkeen pahaan. Papit, munkit, nunnat, kaikki joutuivat alistumaan aviottomaan ja seksittömään elämän. Eivät varmaankaan vapaaehtoisesti, vaan Vatikaanin vaatimuksesta.

Yksi toimittaja kuitenkin epäili jutun moraalia. Jos syytämme katollista kirkkoa siitä, että se sekaantuu ihmisten yksityiselämään, emme voi sekaantua Vatikaanin yksityiselämään. Sitä paitsi kuvat alkoivat vaikuttaa väärennöksiltä. Kuinka joku valokuvaisi Vatikaanin muurien sisällä sellaisia orgioita. Yksi toimittaja sai estettyä jutun julkaisemisen. Vähältä piti. Jos juttu olisi tullut julki, se olisi tuhonnut Ratzingerin maineen eikä hänestä koskaan olisi tullut paavia.

Paavikaan ei tiedä tästä jutusta ennen kuin tänään luettuaan Spiegelin. Kiittäköön tätä yhtä tomittajaa, että hänestä tuli paavi. Ei kannata kiittää pyhää henkeä. Toimittajan nimeä ei paljasteta, mutta hän on saanut Vatikaanista ansiomitallin työstään.
(Spiegel)
  • 4 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 20.4.2008 19:51
Paavi on USA:n vierailullaan pitänyt puheen yli 300 katoliselle piispalle. Paavi kehotti jälleen kerran piispoja vastustamaan homoavioliittoja. Hän teki sen jälleen epäsuorasti kehottamalla tukemaan voimakkaasti avioliiton instituutiota ja elämän mittaista miehen ja naisen välistä sitoutumista toisiinsa.

Valtamedia USA:ssa on jättänyt paavin vierailun hyvin vähäiselle huomiolle. Tästä seikasta on jo maristu esimerkiksi uskovaisten medioissa.
  • 5 / 6
  • arosusi
  • 20.4.2008 21:08
"Käännä rakkauden tiellesi ne, joiden sydämiä ja mieliä jäytää viha", rukoili Paavi Ground Zerolla. Paavin rakkauden tie on vain kovin kapea ja täynnä kieltomerkkejä...

Jostain syystä Suomen valtamedia kyllä uutisoi Paavin vierailua (ainakin hesari). Hieman kummallista, kun Suomessa Paavin ei pitäisi olla erityinen auktoriteetti, ja USA:n vierailu (vaikkakin kai tavallaan historiallinen) on kaukana meistä.
  • 6 / 6
  • Simsalabim Jim
  • 20.4.2008 22:58
arosusi kirjoitti: ""Käännä rakkauden tiellesi ne, joiden sydämiä ja mieliä jäytää viha"

Ei olekaan uutta paavilta, että hän haluaa jonkun olevan "rakkauden tiellä" (sori, en voinut vastustaa sanaleikkiä).