Paavin vierailu Ranskaan (juttukommentit)

  • 1 / 9
  • vaeltaja2006
  • 10.9.2008 9:09
Ranskan poliisi valvoo homoryhmiä, kun paavin vierailu lähestyy. Erityisen tarkasti seurataan Act-up –ryhmän toimia. Act-up on jo kutsunut ihmisiä vastamielenosoituksiin. Nyt halutaan estää se, mitä tapahtui esim. Sydneyssä: paavia kohti heiteltiin kondomeja.

Iso joukko aktivisteja on saanut peräänsä terrorismipoliisin varjostajan. Myös islamisteja seurataan. Sisäministeriö varoittaa lisääntyvästä terrorin uhkasta.
  • 2 / 9
  • vaeltaja2006
  • 12.9.2008 14:45
Paavi saapui klo 12.15 Orlyn lentokentälle Pariisiin. Illalla klo 19.30 alkaa ajelu papa-mobiililla pitkin Seinen rantoja. Kartta:
http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,grossbild-1298992-577835,00.html

Samaan aikaan kuohuttaa oikeudenkäynti, joka käynnistyy italialaista satiirikkoa Sabina Guzzantia vastaan. Hän puhui liian kärjekkäästi paavista. Kabaretisti sanoi mm. että paavi joutuu helvettiin ja siellä häntä 20 vuoden ajan kiusaavat pirut ja homot. Tämä tuli sanotuksi Berlusconin vastaisessa mielenosoituksessa heinäkuun alussa.

Vatikaani ilmoitti heti loukkaantumisestaan. Syyttäjät tutkivat lakikirjaa ja löysivät Benito Mussolinin aikaan 1929 Italian valtion ja Vatikaanin sopimuksen, joka määrää rangaistavaksi paavin loukkaamisen. Rangaistus voi olla 5 vuotta vankeutta.

Mielenkiintoista on, että humoristin isä Paolo Guzzanti on Berlusconin liittolainen, senaattori. Isä sanoo tätä tapahtumasarjaa vähän keskiaikaiseksi. Vasemmistopuolueet vaativat, että maassa on oltava sananvapaus.

http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/5550
  • 4 / 9
  • vaeltaja2006
  • 13.9.2008 0:22
Syntiset paavin jalkojen juuressa


Nicolas Sarkozy oli lentokentällä vastassa ja seurasi paavia palatsiinsa saakka. Siellä Sarkozy piti puheen ja kutsui paavia ”Hyvin Pyhäksi Isäksi”. Televisioidussa tapahtumassa paavi puolestaan muistutti moraalisista perusperiaatteista ja pyysi Jumalalta Ranskalle ja ranskalaisille siunausta. Puhe ei päättynyt normaaliin toivotukseen”Vive la République" vaan tervehdykseen neitsyt Marialle, Ranskan suojeluspyhimykselle.

Samanlaista julkista innostusta ja suoraa lähetystä ei ole tarjottu kenellekään muulle valtion päämiehelle Nelson Mandelaa lukuunottamatta. Mutta Mandela ei pitänyt mitään moraalisaarnoja. Sen sijaan paavi vaati vallan korkeimmassa temppelissä Pariisissa, että kristilliset perusperiaatteet on säilytettävä.

Paavin jalkojen juurella istuivat katolisen kirkon korkeimmat arvohenkilöt, mutta myös muiden uskontokuntien pää. Mutta siinä oli myös Ranskan johtoa, esim. aviottomasti raskaana oleva oikeusministeri, Pariisin homopormestari ja useita eronneita poliitikkoja, heidän joukossaan kolmannessa avioliitossa oleva Sarkozy.

Ranskassa paavi ei ole erityisen tuttu, mutta perjantaina selvisi, että hän puhuu aika hyvin ranskaa ja liikkuu itsetietoisesti poliittisilla parketeilla. Elysee-palatsin puheen jälkeen hän puhui 800 valitulle intellektuaalille ja kulttuurihenkilölle.

Lauantaina paavi lentää Lourdesiiin. Se on yksi katolisten pyhiinvaelluspaikka, koska siellä ilmestyi neitsyt Maria. Paavin vierailun keskiössä on kysymys uskonnon asemasta Ranskan politiikassa. Säilyykö maallisuus-periaate. Ranskassa on ollut tiukka erottelu uskonnon ja julkisen elämän välillä. Mutta paavi ja Sarkozy ovat puhuneet kuin yhdellä suulla ”positiivisesta maallisuudesta”. Siinä pehmennettäisiin uskonnon ja valtion eroa.

(taz)
Eikös Lourdesin lähin vastine Suomessa ole Keskisen kyläkauppa ja lisäkisi teemapuisto samassa kylässä... paitsi, että Louresissa uskonnon varjolla rihkamaa myydään enemmän ja tavara on kornimpaa.
  • 6 / 9
  • vaeltaja2006
  • 13.9.2008 13:31
Paavi ihmeiden maailmassa


Paavi vastaa: "Ei", kun häneltä kysytään, meneekö hän Lourdeseen katsomaan ihmettä. Hän sanoo menevänsä sinne rakkaudesta jumalan äitiin ja neitsyeeseen. Paavin eli professori Ratzingerin maailmaan ihmeet eivät kuulu. Ne on tarkoitettu kansalle. Miksi muuten niin hirveästi rukoiltaisiin, pidettäisiin messuja ja maksettaisiin kirkolle veroja. Ihmeissä on Jumalan käyttöarvo. Joka vuosi 6 miljoonaa uskovaa katolista vaeltaa Lourdeseen, luolalle, jossa yksi neitokainen, Bernadette, näki 150 vuotta sitten "Dame blanchen" (white lady).

(Spiegel)
  • 7 / 9
  • vaeltaja2006
  • 20.9.2008 13:27
Viestissä no 3 on mainittu italialainen satiirikko, jota uhkaa usean vuoden vankeustuomio. Hän esitteli, miten vatikaani joutuu helvettiin ja homopirut kiusaavat häntä vuosien ajan. Nyt Italian oikeusministeri on päättänyt, että syytettä ei nosteta. Paavilla on kuulemma kykyä anteeksiantoon. Vatikaanin edustaja kertoo, että vatikaanissa ollaan päätökseen tyytyväisiä.
  • 8 / 9
  • uolevi-x
  • 22.9.2008 11:31
Takuulla ollaan Vatikaanissa tyytyväisiä. Ei tätä kissaa pidä nostaa pöydälle. Guzzantihan oli väärässä: Vatikaani vilisee homoja, joilla on hienot mekot ja kultakäädyt ;)
Hauska tuubivideo paavin nenän alla tapahtuvasta homoflirtistä: http://www.youtube.com/watch?v=IcO7UEf0IJ8
  • 9 / 9
  • vaeltaja2006
  • 30.9.2008 21:48
Syntisiä ei huolita


Liberation-lehti Pariisista kertoi maanantaina, että Vatikaani on torjunut jo kaksi lähettiläsehdokasta Ranskasta. Ensimmäinen ehdokas oli eronnut ja mennyt uudelleen naimisin. Toinen oli homo. Lähettilään paikka on ollut tyhjänä jo vuoden, kun asiasta ei ole päästy yhteisymmärrykseen. Edellinen lähettiläs kuoli viime vuonna.